Jump to content

billygri77

Members
  • Posts

    238
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by billygri77

  1. Καλημέρα και καλό μήνα. Γνωρίζει μήπως κάποιος,ποια μπορεί να είναι η αιτία ώστε να λιώσει η ακίδα από ένα μπουζί; Έχω ένα GTi τα χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι 20000 νορμάλ χωρίς σκίσιμο. Από το συνεργείο μου είπαν από κακή βενζίνα.

    μαμα ειναι το αμαξι?

  2. συμπληρωνω οτι σαφεστατα μπαταρια με χαμηλη αποδοση ειτε λιγοτερα ΑΗ απο το κανονικο ειτε λογο φθορας τις ιδιας η του δυναμο επιρεαζει αμεσα την αποδοση του κινητηρα ως προς ροπη ιπποδυναμη και αποκριση..

  3. :D - υπαρχει στην Ευρωπη της ΒΡ 102 ,στην αμερικη εχουν αν θες 104 ενω σε ιαπωνια 107 οχι τοσο για πολιτικη χρηση ομως το αμαξι (!)

    σε 5 ευρωπαικες χωρες μεχρι προ δυο ετων 100RON δεν υπηρχε πουθενα..

  4. Παιδιά έχω πρόβλημα πιθανόν με αισθητήρα Λάμδα.

    Δεν ανεβάζει το αυτοκίνητο πάνω από 5000 στροφές.

    Μπουκώνει. Είναι 8βαλβιδο 1600

    Ρώτησα αντιπροσωπεία και μου είπαν 1200 Ευρώ!!!!!!!!!!!!!

    Υπάρχει κάποιος που του συνέβη το ίδιο??? ^_^

    το ΜΚ1 εχει λαμδα??

  5. Παιδιά σήμερα γυρνώντας από μια εκδρομούλα στα Βίλια, φτάνοντας κοντά στο σπίτι καθώς ρόλαρε το αμάξι

    σε μια κατηφόρα, πατώντας σιγά σιγά το φρένο, ακουγόταν ένας ήχος γκκκρρρρρρ.....και το σσσσσσσ από τα αεριζόμενα

    μου φάνηκε λίγο πιο έντονο...εαν το μεταξύ το μεσημέρι καθώς φτάναμε στην παραλία με πολύ ζέστη και λόγο δρόμου

    πολλά και συχνά φρεναρίσματα τα φρένα μύριζαν και έβγαζαν πάρα πολύ ζέστη....

    ...πιστεύω πως είναι τακάκια...ελπίζω...

    ...το θέμα μου όμως είναι και το εξής....Έχω ήδη 27.550 χιλιόμετρα και επειδή κάνω πολλές διαδρομές υπολόγιζα στον επόμενο

    μήνα να έκανα το servise. ...τώρα τί να κάνω???

    Να το πάω απευθείας για servise ή να πάω για τα τακάκια και να τους το πώς σε ένα μήνα στο προγραμματισμένο servise πως έχουν

    αλλαχτεί...φαντάζομαι πως και η ταρίφα θα είναι χωρίς τα τακάκια ...δηλ. 300 μείων τα τακάκια(που δεν έχω ιδέα πόσο πάει)...

    ...πείτε μου τις γνώμες σας...

    φιλε μπορει να σου εχει αλλαξει η κατασταση της παστας λογο υπερβολικης θερμοκρασιας καποια στιγμη στα τακακια και η αλλαγη αυτη ειναι μονιμη.Αν βλεπεις μειωση στην αποδοση αλλαξε τα και βαλε αφτερμαρκετ σε καλο (εκτος απο αντιπροσοπια) συνεργιο.

  6. ΣΤΕΛΙΟΣ αλλο σε 4αρι.Εχουν καποια ομοιομορφια.

    Στο 3αρι ειναι φλου τελειως!

    Γι αυτες τις δουλειες υπαρχουν τα Saxo, Hyundai, Civic κλπ.

    Ασε το Golf σου οπως ειναι.Ψαξου σε αλλα μερη μεσα που μπορει να γινει ωραιο.

    +1

  7. Καλησπέρα....Το προηγούμενο Σου-Κου εκανα τουρνε Βορεια Ελλάδα....Στις διαδρομές παρατήρησα το εξής: Για πρώτη φορα, η θερμοκρασία στην εθνική δεν έμενε σταθερά στην μέση αλλα ΕΠΕΦΤΕ και σε συνάρτηση με την εξωτερική θερμοκρασία.Σαν δηλαδη η μηχανή να επηρεαζόταν απο τον ανοιχτο δρόμο και να μην ζεσταινόταν καθόλου...Μάλιστα κάποια στιγμή στην εθνική,έπεσε στο 0!!!!(εκει που είναι οι τρείς παυλίτσες και περιμένεις για να ζεσταθεί) 1.Ειναι φυσιολογικό αυτο?και αν ναι γιατί το κανει πρώτη φορα?(πέρσι τέτοια εποχή στην ξάνθη η θερμοκρασία στην εθνικη ήταν μόνιμα στην μέση) 2.Επηρεάζει η θερμοκρασία που βλέπω τον κινητήρα???(Η απόδοση του δεν μου φάνηκε να επηρεάζεται)

    πηγαινε αλλαξε θερμοστατη η αποδοση δεν επιρεαζετε αντιθετως παει καλλυτερα αλλα με πολλες στροφες και ανοιχτο δρομο μπορει να ραγισει μοτερ

  8. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Τι εννοείς διανομέα? Πού βρίσκεται αυτό? Υπόψιν έχει 4 πολ/στες το αυτοκινητό μου. Έχει διανομέα? Να φανταστώ ότι αυτό δεν βγάζει μήνυμα στον εγκέφαλο? Και πόσο έχει αυτό το πράγμα? Να πάω στο συνεργείο να τους πω να κοιτάξουν το διανομέα τι να κάνω? Αν πάω αντιπροσωπεία και τους το πω θα πλακωθούμε στο ξύλο. Τι πρωτότυπο θα μου πείτε. Τέλος πάντων θα το κοιτάξω και αυτό και θα δούμε τι θα γίνει. Τι ψυχή έχει τόσα και τόσα άλλαξα ένας ψωροδιανομέας θα με φοβήσει?

    τοτε πηγαινε να σου τσεκαρουν τους 4 πολλαπλασιαστες και επισης οτι ελεγχει το αβανς αυτων επισης τις γειωσεις του κινητηρα,βαλβιδα νερου καινουργια?

  9. να κανω και εγω μια ερωτηση?

    λοιπον, εδω και μια εβδομαδα εχω νεες ζαντες (16αρες) και λαστιχα, ομως γυρω στα 80-90 και παραπανω το τιμονι τρεμει πολυ εντονα. Πηγα το εδειξα και στον λαστιχα που τα εβαλα και μου λεει κανε καποια χιλιομετρα(καμια 1000αρα) και ελα να σου ξανακανω ευθυγραμμιση. Εχει συμβει σε κανενα αλλο αυτο? Ειναι λογικο να θελει καινουργια ζαντα και λαστιχο δευτερη ευθυγραμμιση?

    ζυγοσταθμηση ενοεις?

  10. Επειδή κάτι τέτοια "περίεργα" ενίοτε τα παρατηρούμε όλοι (είτε τα δίνουμε σημασία είτε όχι) και εφόσον κατάλαβα καλά τί εννοείς, τότε ελπίζω να σε βοηθήσει το παρακάτω σκεφτικό:

    Όταν βάζουμε μπροστά ένα κρύο μοτέρ (άρα τα λάδια είναι κρύα και παχύρευστα) και το σβήσουμε πριν ζεσταθούν τα λάδια, ενδέχεται -αναλόγως της εσωτερικής σχεδίασης του κυκλώματος λίπανσης του κάθε κινητήρα- να κρατηθεί σε κάποια σημεία λίγο παραπάνω λιπαντικό από όσο θα κρατήσει εάν σβήσουμε τον κινητήρα μετά από ώρα που το λιπαντικό θα είναι καυτό οπότε και θα κυλήσει με μεγάλη ευκολία από όλα τα σημεία του κυκλώματος για να συσσωρευτεί η μέγιστη δυνατή ποσότητα μέσα στο κάρτερ. Αυτό το φαινόμενο (κρύο=παχύρευστο+δύσρευστο ή ζεστό=λεπτόρευστο+εύρευστο) εξηγεί συχνά διαφόρων ειδών "παραξενιές" που έχουμε παρατηρήσει με τα λάδια, ενώ εξηγεί και διαφορές στην συμπεριφορά διαφορετικών λιπαντικών.

    Επίσης παίζει ρόλο και η συνοχή όπως και η συνάφεια, όπου άλλα λιπαντικά έχουν περισσότερη κι άλλα λιγότερη.

    Συνοχή, είναι η τάση των ομοειδών μορίων να έλκονται μεταξύ τους (πχ τα μόρια του λιπαντικού - ένα ισχυρό λιπαντικό φιλμ απαιτεί συνοχή).

    Συνάφεια, είναι η τάση των ετεροειδών μορίων να έλκονται (πχ λιπαντικό με μέταλλο - για να υπάρχει κάποιο έστω και ελάχιστο λιπαντικό φιλμ στους δρομείς των βαλβίδων ώστε να μην έρθουν σε ξηρή επαφή οι δρομείς με τα ωστήρια απαιτείται η ύπαρξη έστω και ελάχιστης συνάφειας).

    Η υπερβολική συνάφεια μπορεί να αποβεί εις βάρος της καλής ροής του λιπαντικού ενώ ή υπερβολική συνοχή μπορεί να αποβεί ανταγωνιστική στην συνάφεια και να μην αφήνει προστατευτικό λιπαντικό φιλμ στα μέταλλα για την κρύα εκκίνηση μετά από κάποιες ώρες παύσης του κινητήρα.

    Φαντάσου το και αλλιώς (υπεραπλουστευμένο αλλά καλό παράδειγμα): Ρίξε μέλι (παχύρευστο με ισχυρή συνοχή αλλά και ισχυρή συνάφεια) σε έναν λείο μεταλλικό τοίχο και μέτρα πόση ποσότητα και σε πόση ώρα θα κυλήσει κάτω. Ταυτόχρονα ρίξε νερό (λεπτόρευστο με ικανοποιητική συνοχή αλλά ασήμαντη συνάφεια) στον ίδιο μεταλλικό τοίχο και μέτρα κι εδώ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην επιφάνειας του τοίχου ακόμη και μετά από 2 μέρες θα παραμείνει λίγο μέλι, και θα είναι πολύ περισσότερο από όσο το νερό αν μείνει νερό (ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι δεν θα εξατμιστεί). Φαντάσου τώρα ο μεταλλικός τοίχος να έχει άπειρες προεξοχές, κοιλότητες, πεζούλια, τρύπες, γωνίες κλπ πόσο μέλι μπορεί να συγκρατήσει ενώ ταυτόχρονα θα εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει το νερό.

    ¶ρα σωστή μέτρηση στάθμης λιπαντικού παίρνουμε μετά από αρκετή ώρα (εγώ για να είμαι απόλυτα ακριβής προτιμώ να περάσουν ώρες) και εφόσον σβήσαμε τον κινητήρα με καυτό το λάδι (καυτό είναι το λάδι και σε φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργίας, δεν είναι ανάγκη να σκίζουμε το μοτέρ στο δρόμο για να καίει το λάδι).

    Εύχομαι να υπήρξα κατανοητός γιατί εξηγώ με λόγια κάτι που κανονικά ταιριάζει σε βίντεο.

    για πες μας φιλε σε τι αντιστοιχει η καθε προδιαγραφη 500,502 κτλ ειναι ημι?απλα? ιξωδες?

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.