Jump to content

toympano

Members
  • Posts

    136
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by toympano

  1. On 6/9/2016 at 5:57 ΜΜ, George S said:

    . Παντως το πετρελεο της Ελλαδας μαπα, καμια σχεση με το πετρελεο εξω

    Σε παρακαλω πολυ δεν μπορεις να μας προσβαλλεις ετσι ευκολα .. ποιος νομιζεις οτι εισαι;;; Εδω τα πετρελαια ειναι τα καλυτερα στο κοσμο κατι λαθος εχεις κανει..

    :sword:  

    Μπραβο σου για το ταξιδι παντως αλλα ρε φιλε ξεκουρασου και λιγο εναν υπνακο πχ... Το πετρελαιο ειναι οτι πρεπει για μακρινα ταξιδια παντως!^_^

  2. Εν κινησει η σε καποιες στροφες ρελαντι, ισως συντονιζουν τα πλαστικα σωληνακια στον πλαστικο οδηγο,  απο πισω απο την τρομπα καυσιμου εως τον κινητηρα μπροστα και δεξια εκει που ειναι το δοχειο νερου του παραφλου.

     

    Εγω αυτο που εκανα ηταν να τραβηξω με σχετικη δυναμη τα σωληνακια, ετσι ωστε να τα τεντωσω ( χωρις να τα κοψω) και μολις μαζεψα τα μποσικα επιασα με tyre up και τα κρατησα τεντωμενα δεμενα πανω στο λαμακι που πιανει το κατω σημειο του αμορτισερ του καπο.

     

    Ετσι ο συντονισμος εφυγε αφου πλεον τα σωληνακια καυσιμου δεν ειναι πλεον χαλαρα μεσα στον πλαστικο οδηγο τους κ ετσι ησυχασα!

  3. On 8/5/2017 at 9:16 ΜΜ, Kimon zisis said:

    Έχω πρόβλημα με το κρουιζ κοντρόλ.δεν μου δουλεύει.και πέρα από αυτό αφού το έχω βάλει μπροστά είναι όλα οκ.οταν ξεκινώ μου εμφανίζει ένα θαυμαστικό στη θέση των χιλιομέτρων.οταν σταματώ επανέρχονται ξανά τα χιλιόμετρα.τι είναι αυτό;εάν γνωρίζει κάποιος ας μου πεί.ευχαριστω

    Μιλα με αντιρποσωπεια καθως μου κανει για software.

  4. On 16/4/2017 at 7:37 ΜΜ, activious said:

    Καλο Πασχα σε ολους...κατοχος Golf 5 GT 2006...

    επιστρεφοντας απο Κοζανη που ειχα παει για Πασχα...και μετα απο μια γρηγορη επιστροφη,μετα την Λαρισα ειπα να το τερματισω...

    περιπου στα 220 αρχισε να αναβοσβηνει το "check engine"..αφηνω γκαζι και σε λιγα δευτερολεπτα σβηνει...

    μπαινοντας Βολο στον περιφερειακο,ανοιγω μια τριτη και παλι check engine να αναβοσβηνει.αφηνω γκαζι και μετα απο λιγα δευτερολεπτα σβηνει..

    λιγο πριν το σπιτι μου ανοιγω πιο ομαλα την δευτερα ,δεν αναψε το check engine,αλλα ειχα ανοικτο το παραθυρο και ακουσα στην εξατμιση τον ηχο να μπερδευει(δεν ξερω αν καταλαβατε τι εννοω)..

    παω σπιτι παρκαρω , και με νεκρα παιζω λιγο με το γκαζι αλλα δεν κανει τιποτα...

    να πρσθεσω οτι σε ολη την αλλη διαδρομη δουλευα το αμαξι με χαλαρες αυξομειωσεις (οχι αποτομο γκαζι) και δεν εκανε κατι.ολα καλα.

    ξερει κανεις τι μπορει να ειναι???

    την εβδομαδα που ερχετε θα το παω στην Καρδιτσα για συμπλεκτη.να το παω με οδικη βοηθεια ή δεν εχει καποιο θεμα???

    Με κλειστα τα ματια ειναι πολλαπλασιαστης -στες. Βρες ενα βαγκ κομ κανε σκανερ στον κινητηρα. Ποσα κμ εχει ο κινητηρας σου και αν εχεις αλλαξει ποτε πολλαπλασιαστες; Επισης αν αλλαξεις σου προτεινω να βαλεις καλους απο RS5 AUDI η οτι πιο βελτιωμενο υπαρχει για να δινει δυνατα ρευματα στα μπουζι. Θα με θυμηθεις. Απο κει κ περα να βαζεις σε αξιοπιστα πρατηρια καυσιμο καθως παιζει το ενδεχομενο κακης καυσης οχι τοσο απο αδυναμια αναφλεξης οπως προειπα αλλα απο νοθεια καυσιμου.

  5. On 2/5/2017 at 6:20 ΜΜ, golfistas said:

    Αλλαγή βαλβολίνες στα 60.000 και τίποτε άλλο αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να δω το βιβλίο συντήρησης.

     

    Δεν εχουν βαλβολινες τα DSG μοναχα λαδι σασμαν. Παντως στο δικο μου 6αρι σασμαν DSG καθε 50-55 χιλιαδες αλλαγη λαδιου κανω και χρηση παντως τυπου. Σκισιμο η χαλαρα ειμαι μια χαρα!

  6. On 13/1/2013 at 11:24 ΜΜ, stig said:

    Παιδιά βοήθεια γιατί θα μου σπάσουν τα νεύρα!

    Εδώ και λίγες μέρες έχει αρχίσει ένας απίστευτα εκνευριστικός τριγμός. Τον προσδιορίζω μεταξύ του καντράν και της μηχανής. Ακριβώς μπροστά μου και ίσως λίγο αριστερά. Είναι μεταλλικός και ακούγεται πάντα σε κάθε ψιλολακουβίτσα. Με το παραμικρό! Άνοιξα το καπώ, τίποτα, ίσως είναι πιο μέσα προς την καμπίνα αλλά δεν έχω ιδέα που να ψάξω και πώς!

    Καλησπέρα φίλε. Απο εχτές το βράδυ 'άκουσα και εγω τον εν λογω θορυβο μεταξυ καντραν κ μηχανης. Ακουγεται σε επιφανειακες μικρες ανωμαλιες, λακουβες και ειναι οπως τον περιγραφεις. Ανοιξα καπο και ολα ειναι οκ κουμπωμενα σωστα κτλ. Ανοιξα στο πλαι την κολωνα του οδηγου κ ολα ειναι στη θεση του και σταθερα. Τελικα εχεις υποψην σου τι μπορει να ειναι;

    EDIT *** Ενταξει παιδια οκ το βρηκα. Το αμαξι ειναι μια χαρα για την ακρίβεια ειναι συναρμολογημενο κομπλε και ποιοτικο πολυ. Αυτο που χτυπουσε ειναι το πλαστικο κουτί απο την κεντρικη μοναδα του συναγερμου που ειχε παρατησει σε ενα σημειο χυμα ο μ*λ*κ*ς ο ηλεκτρολογος γιαυτο κ σε ανωμαλιες χοροπηδουσε συνεχως κ χτυπουσε πανω σε αλλα πλαστικα εσωτερικα. 

    Τελικα Κανενα αμαξι δε πρεπει να αποσυναρμολογειται κ να μη βαζει χερι κανεις γιατι μετα ειναι ολο προβληματα. Θα μπορουσε με ενα απο tyre up να το πιασει το πλαστικο αυτο κουτι κ να ειναι κομπλε. Τωρα εχω ακρα ησυχια μεσα μεχρι να εμφανιστει κατι αλλο απο παραγοντα τριτου και οχι του εργοστασιου!

  7. On 18/11/2016 at 0:12 ΠΜ, queen said:

    Θα βοηθούσε αν είχες κάποιο βίντεο με τον ήχο. Μήπως ακούγεται σαν γρύλος;

    Κιτ ιμάντα έχεις αλλάξει ποτέ; Πόσα χιλιόμετρα έχεις;

    Δεν έχω ακούσει ποτέ ούτε το 6άρι ούτε το 7άρι DSG να κροταλίζει (εκτός από τις λακούβες).

    Οχι ιμαντα δεν εχω αλλαξει ακομα εχω 95.000 km.

  8. On 4/2/2017 at 10:50 ΠΜ, alexandros29 said:

    Να κοιταξεις και τα αμορτισερακια εμενα απο εκει ηταν ο θορυβος!

    Αν εννοεις εμενα οχι πλεον ειναι εντελως αθορυβο μετα απο το στριμωγμα του υφασματος.

  9. On 7/11/2016 at 6:01 ΜΜ, leonenero said:

    επισης καπου διαβασα οτι παιζει να ειναι κ τα σωληνακια της βενζινης αν και νομιζω οτι αυτο θα εχει διαφορετικο θορυβο

    Τα σωληνακια βενζινης κανουν ενα ειδος συντονισμου καπου στα 60 km/h και σταματουν +-  στα χιλιομετρα αυτα. Εγω ειχα παρομοιο προβλημα και η λυση ειναι ευκολη. Ανοιξα καπο τα εντοπισα πισω απο το παγουρι του G12 νερου κινητηρα τα τραβηξα προς τα επανω για να τεντωσουν τα ενωσα με ταιρ απ και εβαλα ενα δευτερο ταιρ απ και τα μαγκωσα προς τα επανω στο σασι και στην ουσια τα κολλησα και τα τεντωσα για να μην παλατζαρουν. Αυριο ισως βαλω και φωτο...

    • Like 1
  10. Εκανα την ερευνα μου και τελικα ειδα οτι το πλαστκο πισω δεξια στο εσωτερικο μερος του πορτ μπαγκαζ ειναι κουμπωμενο μεν αλλα εχει ενα κενακι δε οπου αυτο το κενακι με τους κραδασμους τρεμο επαιζε και χτυπουσε εκει που παταει στο μεταλλικο μερος τους πορτ μπαγκαζ στο υψος του φαναριου. Ετσι εβγαλα το πλαστικο καπακι που αλλαζουμε λαμπιτσα και αναμεσα στο πλαστικο πλαισιο και την λαμαρινα τοποθετησα λιγο υφασμα με πιεση και ετσι το κενο πλεον καλυπτεται. Ετσι σταματησε ο τριγμος κ ησυχασα. 

    Δειτε την εικονα πιο κατω. Το υφασμα το μαζεψα προς τα μεσα κ δε φαινεται οπως στην εικονα ομως και ετσι να εμενε μου εφτανε που σταματησε ο τριγμος.

     

    ps το αυτοκινητο απο το εργοστασιο ηταν πενα απλα ο μαστορας που περασε τα καλωδια του parktronic οταν ξεκουμπωνε πλαστικα εσπασε ενα μερος τους εσωτερικα και τα κλιπς δεν ειχαν κατα το κουμπωμα την τελεια επαφη. Ετσι εγινε ο τζογος ... Ηθικο διδαγμα αν μπορουμε δεν βαζουμε τιποτα after market οσο μπορουμε γιατι στο μελλον κανει ζημια .

    16403441_10210863931329757_6878165701522999029_o.jpg

    • Like 1
  11. Πισω δεξια το ακουω κ εγω καποιες ημερες τωρα, αν ειναι το φαναρι  βγαινει ευκολα και με μερικα χτυπηματα με το χερι κουμπωνει.

    Αν ειναι το λαστιχο που κλεινει το πορτ μπαγκαζ τοτε μπορεις με λιγο πουδρα ταλκ να περασεις με το χερι γυρω γυρω ολο το λαστιχο ετσι ωστε να μαλακωσει και ο τριγμος απο την επαφη να εξαφανιστει.

  12. On 11/11/2016 at 9:22 ΜΜ, queen said:

    Το mk5 gti έχει ιμάντα όχι καδένα.

    Το γνωρίζω ότι έχει ιμάντα χρονισμού ο κινητήρας μου όμως εγώ λέω την καδένα που παίρνει κίνηση ο μεταβλητός χρονισμός που είναι επάνω δεξιά στους εκκεντροφόρους η κίνηση μεταδίδεται με αλυσίδα και το πρόβλημα είναι και εκεί.

    The FSI engine uses a timing belt on the passenger side of the engine, but the driver’s side has a timing chain that keeps the 2 camshafts in time.  The first component in this system is the Cam Chain Adjuster, which is mounted on the exhaust cam and uses oil pressure to adjust cam timing.  This adjuster is used to execute the control of the variable valve timing on the 2.0T FSI engine.  Since this part uses oil pressure to adjust the timing, if this part becomes clogged it may no longer be able to adjust the timing.

    Ρίξε μία ματιά εδώ : http://shopdap.com/2-0t-fsi-timing-chain-chain-adjuster-and-chain-tensioner-problems/

     

    Οπότε να σκεφτώ ίσως τα δισκάκια του DSG;

    Ας πεί κάποιος κάτοχος με DSG 6 αν έχει κροτάλισμα σαν συντονισμός την ώρα που ο κινητήρας ρίχνει τις στροφές μετά από κρύα εκκίνηση κινητήρα παιδιά.


     

     

    tfsi-engine-remap-gti.jpg

  13. Να ρωτησω το εξης: τον συγκεκριμενο ηχο τον κανει οταν ο κινητηρας ζεσταθει άρα το κανει οταν πεφτουν οι στροφες. Στο δικο μου gplf gti 2006 κανει το ιδιο. Βαζω μπροστα το αμαξι εχει στροφες υψηλες και μολις πεσουν και ζεσταθει ακουγεται ενα παρατεταμενο κροταλισμα η σποραδικο. Σημασια εχει οτι το ακουω και εγω. Τι μπορει να ειναι; Το μυαλο μου παει σε δισκακια DSG η σε στην καδενα του μοτερ!

  14. On 10/3/2016 at 8:30 ΠΜ, nikdev said:

    Έτσι μπράβο τούμπανε, αυτή είναι η αλήθεια.

    Αυτό προσπαθούμε να ενημερώνουμε σώστά τον κόσμο εδώ μέσα, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας.

    Φυσικά, δεν μπορούμε να τα φυτέψουμε στο κεφάλι τους, αλλά όσοι ακούν τις συμβουλές βγαίνουν κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

     

    Η αγάπη για το αυτοκίνητο και τη βελτίωση είναι μεγάλη, αλλά επίσης μεγάλη είναι και η εκμετάλλευση από πολλούς στο χώρο.

    Όχι όλους, πολλούς όμως.

     

    ΥΓ.

    Το λιοντάρι ήταν ωραίο αμάξι, έχω  (Cupra R) όχι 180άρι , αλλά το Golfακι είναι ωραίο αμάξι άνετο και εύκολο για κάθε μέρα χωρίς τον πονοκέφαλο 

    των 400-500-600 ίππων, μια Κ04 και είσαι 300+ καθε μέρα ατσαλάκωτος.

    you're welcome

    με την k04 και μπεκ s3 ειμαι στο 1,2 οβερ περιπου 300 με 100αρες. Εγω βαζω μονο 95αρες καθως εχω ρυθμισει και με 95αρες. Ολα τα αλλα μαμα.... ακομα κ το φιλτρο στον παπα. 

  15. 12 hours ago, quicksilver said:

    εσυ ξερεις καλυτερα.αμα δεν θες να μοιραστεις τις εμπειριες σου και το τι εχεις συνδυασει με το τι αποτελεσμα ειχε αυτο.οκ αλλα τα φορουμ για αυτο ειναι για να μαθαινουμε και 10 πραγματα πανω στο αυτοκινητο που δεν το βλεπουμε σαν μεσο μεταφορας απλα.

    Εχεις δικιο φιλε μου Quicksilver αλλα εχω μετανοιωσει για το χρονο και το χρημα που σπαταλησα σε αυτες τις μ@λ@κιες ειλικρινα. Με την γκολφω μου εχω αραξει κ ειμαι ευτυχισμενος και ζω την ζωη μου οπως θα επρεπε πραγματικα και οχι χωμενος μεσα σε συνεργεια να τα τροφοδοτω μα χρημα... Σε ευχαριστω πολυ παντως για την προοτροπη σου καλο μεσημερι στο φορουμ!:hi:

    • Like 1
  16. 7 minutes ago, quicksilver said:

    καταλαβε λιγο οτι ολα αυτα ειναι ασχετα με το θεμα και αυριο θα σβηστουν πιθανοτατα μιας και δεν ειναι του παροντος.οτι θες μπορουμε να τα πουμε στις κοντρες η σε αλλα θεματα..ελα εκει.

    Οχι οκ το εξαντλησα το θεμα, συγνωμη για το οφ τοπικ πραγματικα. Καλη συνεχεια παιδες.:(

  17. 6 minutes ago, quicksilver said:

    πολυ πιθανον τα 50 αφου ουτε η γκαρρετ δεν το δινει για 650....στα 2.45 βγαζει 601 τουλαχιστον σε μαχα απο οτι ξερω...

     

    Ηταν και αλλα μεσα πολλα απο εκκεντρα εως ζουμια μαγικα πεταλουδες καπακια ροικες και και και και ουφφ πολλα λεφτα...:startle:

    • Like 1
  18. 8 minutes ago, quicksilver said:

    δουλευε οποια ροπη θες κατω απο 50 και δεν θα χεις θεμα.τωρα μεχρι 1.7-8 εγω ημουν.στην πατρα μη το λανβανεις ως αξιοπιστο το dyno ,προσπαθησε να διαλεγεις κανα μαχα3000 η dynojet.εχω μετρησει και εγω πατρα με τον κυριλο ποιο παλια σε 20βτ αλλα ηταν οτι ναναι αοφυ με περναγανε ποιο αδυνατα αμαξια αθηνας,,,

    Πανε αυτα παλια δεν τα ξαναεκανα. Ο κυριλος...... οκ! Αντε να εκλεβε 50 αλογα να πουμε 600;; Καλα ειναι ..

  19. 9 minutes ago, quicksilver said:

    οκ αμα ειναι ετσι τοτε να συμπληρωσω ....το σασμαν αυτο δεν καταλαβαινει τον χρηστο του 2 χρονια με αμετρητα πατηματα σαν κο4 στα 47 κιλα ροπης με 372 αλογα. τωρα τι φοραγα τα χω στην παρουσιαση μου..σαν μαμα δισκακια παντα για να ξερει και καποιος με τα μαμα ποσο αντεχει...

     

    Πολυ καλα οποτε συμπερασμα ειναι οτι αν ριξουμε λιγο την ροπη του (δηλαδη το οβερ στο τουρμπο) και δεν ξεπερασουμε τα 50 nm αλλα να παραμεινουμε στα αλογα που επιθυμουμε τοτε το σασμαν ενδεχεται να ζησει κοντα στα 50 nm. 

  20. 9 minutes ago, quicksilver said:

    τωρα εισαι οφφτοπικ,αλλου μπορουμε να μιλησουμε για το τι εχεις κανει στο gti σου,στο συγκεκριμενο θεμα δεν μπορουμε.ανοιξε ενα θεμα με την παρουσιαση σου του αυτοκινητου σου και εκει συζηταμε οτι θες

    Δεν με καταλαβες.

    Απλα παρεθεσα τι ακριβως εχει το αυτοκινητο επανω, ετσι ωστε να βγαλει την δυναμη αυτη, με απροβληματιστη μεταδοση.

    Σκοπος ειναι να ξερουν οι φιλοι οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν εχει βγαλει προβλημα με τα specs αυτα στα χιλιομετρα αυτα. :unsure:

    ps την τουρμπινα που εχεις τωρα την ειχα στο πρωην αυτοκινητο μου ενα leon 20vt   και εβγαλα στο vamag στη Πατρα 654 αλογα, B)

  21. 10 minutes ago, quicksilver said:

    τιποτα δεν ειναι τυχη....ευγε για τα 300 αλογα σου και το τροπο που το χεις φτιαξει.

    κιχ ειναι σπανιο να κανουν τα 6ρια τα dsg των γτι 5,εχουν αποδειξει οτι ειναι σκυλια..εγω εκλεισα 160.000 χλμ μαζι τους και με παραπανω ψαξιμο απο ενα απλο προγραμμα στο σασμαν.και εχω ιδια πειρα σε ολα τα σταδια σε σασμαν και μοτερ. 

    Ειμαι κοντα 300 με μονη αλλαγη φιλτρο στο παππα οπου ειχα ελευθερο (γαζας) πλεον εβαλα παλι χαρτινο, τουρμπο k04, μπεκ s3, σκαστρα s3, προγραμματισμενο με καυσιμο 95 RON, 89.000 χιλιομετρα εχω κ η οδηγηση πλην σπανιων περιπτωσεων  ειναι χαλαρη ταξιτζιδικη θα ελεγε κανεις. Και οντως δεν εχει κανει κιχ...

  22. 7 minutes ago, quicksilver said:

    εχεις δει το μαμα σασμαν του γτι 5 να βγαζει πανω απο 51 κιλα χωρις να πατιναρει? και αν εσενα ο προγραμματιστης σου το χε παει 55 θες να μας πεις αμα ειχε αυξησει την πιεση στο συστημα πιεσης του σασμαν γιατι πανω απο 51 κιλα βαρια ...σε 2 γτι που εχω κανει τις δοκιμες μου δεν βγαλαμε με μαμα δισκους και χωρις να αλλαξουμε τα 10 μπαρ πιεσης που εχει απτην μανα του.

    55 nm περιπου ειπα. Αν δηλαδη ελεγα 50 nm θα ειχαμε λυσει το προβλημα;  Η αντοχη του DSG 6 εχει να κανει με την αντοχη υλικων καθαρα. Απο κει και περα αν η δυναμη βγαινει ομαλα και οχι με τρομερο οβερμπουστ κτλ ολα ειναι πιθανα. Εγω με το δικο μου DSG 6 σε GTI 5 και με k04 τουρμπο κοντα στα 300 αλογα το σασμαν μου δεν εχει κανει κιχ. Και ξερεις γιατι; Γιατι πρωτα απο ολα δεν το σκιζω, δευτερον δεν εχω πανω απο 1,2 στιγμιαιο οβερ και τριτον εχω πολυ καλο προγραμμα στο σασμαν ...

  23. On 18/11/2015 at 0:06 PM, angel123 said:

    Καλησπερα σας 

     

    ειμαι ετοιμος στην αγορα ενός passat 1,4 122 2011 DGS7 από ιδιώτη εχω δωσει τον αριθμο πλαισίου στην  kosmocar και περιμένω να μου πουν τι εχουν αλλαξει κλπ. Το ερώτημα μου είναι σε περίπτωση αναβάθμισης από 122 στους 150hp υπάρχει περίπτωση να  επηρεάζει το κιβώτιο και να βγαλει καποια προβλήματα    

     

    ευχαριστώ        

    Η ροπη ειναι αυτη που καταπονει το σασμαν και οχι τοσο η ιπποδυναμη. Στα 30 αλογα που πηρε το αμαξι ομως θεωρω οτι δε θα πρεπε να ανησυχεις αντιθετα να απολαυσεις το αμαξι την δυναμη του κ την ανεση του σασμαν :goodjob:

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.