Jump to content

sterpc

Members
  • Posts

    428
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by sterpc

  1. Αν φορας τον 1.4 16v κρατας τα ηλεκτρικα σου και παιρνεις εναν 1.6 16V και τον ριχνεις επανω. Στο θεμα της εισαγωγης μπορεις να παρεις την αλουμινενια απο οποιοδηποτε μοτερ 1.4 16V ηλεκτρογκαζο. Στο θεμα της πεταλουδας μπορεις να παρεις την ντιζατη απο polo Gti 6n2. Απο εκει και μετα τα μοτερ αυτα πασχουν στο τομεα της εξαγωγης. Ειναι πολυ φιμωμενα. Ενα χταποδι 4-1 φτιαχτο χωρις τον προκαταλυτη και μια εξατμιση με 2 καζανακια ελευθερα θα δωσουν το κατι παραπανω. Στην εισαγωγη μια καλη φιλτροχοανη θα κανει δουλεια. Αν την τοποθετησεις κατευθειαν πανω στην πεταλουδα θα παρεις και λιγο αρπαγμα. Απο εκει και μετα η λυση γι αυτο το μοτερ ειναι κομπρεσορας. Υπαρχει και η λυση του 2.0 8v που μπορει να τον βρεις σχετικα στα ιδια χρηματα. Και αυτο παρεξηγημενο μοτερ ανεβαινει σχετικα ευκολα με κομπρεσορα,βλεπε Neuspeed, στα 130 κατι αλογα. Απο εκει και μετα, δλδ μετα τα 130-150 αλογα, δεν αξιζει κατι αλλο και ο 20VT ειναι μονοδρομος.
  2. Δοκιμασε και το Textar ειναι μαλακο τακακι και κανει τρομερο φρενο. Το μονο αρνητικο ειναι οτι βγαζει βρωμια στη ζαντα, μαυριλα. Αλλα αυτο ειναι καλο γτ το τακακι δουλευει. Συνολο 100ευρω για μπρος πισω αγορα.
  3. Σημερα περασαμε καταπληκτικα και ενα εχω να πω οποιος δεν ερθει στην επομενη θα χασει... Ετοιμαζεται κατι πολυ καλο απο τα παιδια του club και ειναι κριμα να μην το υποστηριξουμε με τη συμμετοχη μας!
  4. +1 και απο μενα τα λεμε αυριο παιδες, γυαλισμενοι, κερωμενοι, με διαθεση για βολτα!!
  5. Σε παραπεμπω σε ανθρωπους που εχουν γραψει κατα καιρους στο club και ειχαν το συγκεκριμενο μοτερ για να δεις οτι εχει block απο αλουμινιο. http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=1117&page=1 Για τα υπολοιπα συμφωνω.
  6. Ο καθενας εχει τη γνωμη του και βελτιωνει οπως νομιζει. Εγω ερχομαι απο αλλη εποχη που τα παντρεματα ηταν στην ημερησια διαταξη και δεν ανατιναζοταν τιποτα. Εσεις εχετε μαθει αλλιως αλλα απο την εμπειρια μου και μονο καθως αλλα 2 εχουν περασει απο τα χερια μου σας λεω οτι δεν ειναι ολα τοσο ευκολα οσο τα νομιζετε ή σας τα λενε. Προσπαθησα να βοηθησω και για να μη βγουμε και off topic καλη επιτυχια και τα υπολοιπα με pm οποιος θελει.
  7. Λοιπον μια μια οι απαντησεις για να δεις οτι το κοστολογιο δεν ειναι στο Θεο. Κατ αρχην για 200 αλογα δεν χρειαζεται να δεσεις αφου το αυτοκινητο αντεχει πολλα παραπανω. Δλδ οταν βαλεις το 20vt δεν θα δεσεις και θες 300 αλογα; Εκει ειναι που θελει δεσιμο και επιπλεον κοστολογια. Λοιπον κρατωντας την ιδια πεταλουδα 56αρα ειναι αν θυμαμαι καλα αν εισαι ηλεκτρογκαζος ή αλλαζοντας με μια μεγαλυτερη αν εισαι ντιζατος απο 2.0 8v και εισαγωγη λουκανικο μεταλλικη απο κωδικο μοτερ Auq (101 ps) ή απο polo 6n2 GTi ξεμπερδευεις με το θεμα της εισαγωγης. Κοστος για το λουκανικο 80-100 ευρω, αγορασα προσφατα, και ενα 60αρι η πεταλουδα. Χταποδι βρισκεις με 150-200 ευρω το πολυ 4-2-1, 50αρι πρωτευοντες 60αρα εξατμιση απο εκει και πισω την οποια μπορεις να την παρεις και απο καποιο 20βαλβιδο. Για φρενα μπορεις να παρεις απο 20vt 312 5χ100 και οχι καποιο τετραπιστονο κιτ αφου επαρκουν τουλαχιστον για 250 αλογα με καλυτερα υλικα τριβης και μεταλλικα σωληνακια. Μπρος πισω 250-300 ευρω. Αναρτηση ρυθμιζομενη 1000 και ευρω για 200αλογα;;; Δε νομιζω... Αμορτισερ - ελατηρια και ενα σετακι αντιστραπτικες απο 20vt και εισαι μια χαρα. Σινεμπλοκ αφου βαλεις αντιστρεπτικες παρε απο 20vt που ειναι και ΟΕΜ ανταλλακτικο και πιο σκληρα χωρις ομως να ειναι τερμα σκληρα οπως ειναι τα powerflex Ιντερκουλερ απο τα 20vt τα πετανε για μεγαλυτερα παιρνεις με 60-80 ευρω εκτος και αν βρεις το seat sport που ειναι front mount ή απο κανα evo. Υπαρχει βεβαια και η λυση της toyosports με περιπου 120 ευρω FMIC. Ψυγειο λαδιου απο Tdi και 350 ευρω ο κομπρεσορας απο mercedes slk 230. Δεν ειναι ολοκληρωμενη αυτη η βελτιωση και μαλιστα με ΟΕΜ ανταλλακτικα; Και επειδη ειναι ΟΕΜ τα ανταλλακτικα εχεις και χαμηλα κοστη συντηρησης, χωρια οτι ψωνιζεις απο τον καταλογο οπουδηποτε και αν χρειαστεις κατι.
  8. Για 200-230 αλογα που αποδιδει στην καλυτερη το 1.6, το μοτερ καλο θα ηταν να ειναι προσεγμενο στα σημεια. Δλδ μπιελες πιστονια και αφου η vw εχει ανταλλακτικα που ταιριαζουν και περιοριζουν το κοστος προς τα κατω της βελτιωσης δεν βλεπω το λογο γτ οχι; Αλλωστε αν μετα θες να αλλαξεις κομπρεσορα και να πας σε ενα eaton m62 που φυσαει 1.0-1.2 θα τα χρειαστεις ο m45 με 0.5-0.8 κανει τη δουλεια του και με τα μαμα σωθηκα και βαζεις μια φλατζα για χαμηλοτερη συμπιεση. Τωρα για το αν αξιζει η οχι, εξαρταται για το τι χρηση το θελει ο καθενας το αυτοκινητο. Εμενα μου αρεσει ενα πιο γραμμικο και ροπατο απο χαμηλα συνολο ελαφρυ γτ μου αρεσει το βουνο και οι στροφες. Τωρα αν θες για ευθεια δεν κανει. Ειναι αλλα τα κριτηρια που στηνεται ενα αυτοκινητο για ευθεια αλλα για βουνο και αλλα για μεγαλα ταξιδια. Το 20βαλβιδο ακομα και με υβριδιο τουμπινα που σπουλαρει απο χαμηλα περιπου 1700-2000 εχεις παροχη στριβει με τη φορα. Αν τουρμπισεις δε μεσα στη στροφη για ποτε εχεις φυγει ευθεια ουτε το εχεις παρει χαμπαρι. Εγω θα προτεινα να δεις τη λυση του κομπρεσορα και αν θες 20vt για φαναρι να παρεις μια πιο ελαφρια καροτσα απο το passat
  9. Να λυσω λιγο την αποροια του stavros g. Λοιπον που θα βρω μπιελες και πιστονια για τον 1,6. To μηκος της μπιελας στον 1,6 ειναι ιδιο με τον 20vt, 144mm, ετσι λοιπον μπορεις να παρεις μια τετραδα μπιελες φτηνα και με αντοχη εως 400 αλογα. Το ολο ζορι του θεματος ειναι στα πιστονια οπου θες custom, μια καλη λυση ειναι η DP performance στο Αιγαλεω, για να κανουν στο 19αρι ή 20αρι πυρο που εχουν τα εμβολα απο τον 20vt. Η αλλη λυση ειναι να μικρυνεις τον πυρο στις μπιελες. Αλλα στο ξαναλεω το μοτερ λογω μπλοκ δεν ειναι για πολλα και ποσο μαλλον για turbo. Αν θες ενα συνολο δυνατο every day use και δεν εισαι φαναροκυνηγος τοτε δεν ειναι αναγκη να πας σε 20vt. Αλλα το ξαναλεω το μοτερ αυτο εχει ταβανι τα 200-230 αλογα δεν ειναι για πολλα. Μετα 20βαλβιδο.
  10. Αμα βαλεις 2860 στο bcb θα φυγουν τα πιστονια απο την εξατμιση. Ασε που και το μπλοκ δεν θα αντεξει γτ ειναι αλουμινιο, δεν ειναι μαντεμενιο. Βεβαια θα μου πεις οτι και τωρα τα περισσοτερα τουρμπο με αλουμινενιο κορμο βγαινουν αλλα ξερεις αν ειναι το ιδιο κραμα και τι κραμα χρησιμοποιει ο καθε κατασκευαστης; Τωρα επι του αυτοκινητου, επειδη δεν τα σκεφτεσαι σωστα, οτι ειναι να κανεις καντο τωρα που ειναι λιγα τα χιλιομετρα γτ οσο περνανε τα χιλιομετρα θα χρειαστει μετα να ανοιξεις κορμο. Αν φτασεις να ανοιξεις κορμο και να το κανεις σφυρηλατο μετα περναμε σε αλλες φασεις του στυλ το παντρευομαι το αυτοκινητο γιατι αν βαλεις κατω τα εργατικα μαζι με τα ανταλλακτικα το δινεις και παιρνεις 5αρι GTI. Η πιο συμφερουσα λυση με λιγα χρηματα και ΤΑΒΑΝΙ τα 200-230 αλογα ειναι ο κομπρεσορας. Για τουρμπινα φιλε ατυχησες δυστυχως το μοτερ δεν κανει. Μετα παρε 20vt αν ονειρευεσαι αλογα παραλογα. Εβγαινε και το Bora 20vt και βεβαια υπαρχει και το πολυ καλο toledo volcan.
  11. Φιλε εξαρταται τι θελει ο καθενας. Αλλος θελει την οδηγησιμοτητα και την ομοιογενεια του συνολου αλλος θελει τα αλογα και την ευθεια. Εξαρταται τι σου αρεσει. Ο 20vt που ειναι ενα καλο συνολο και οκ να το βαλουμε πανω στο polo. Ξερεις ποσο θα σου στοιχησει οταν το παρεις απο το μαντρα να το ριξεις πανω στο polo? Δεν θα ανοιξεις μοτερ να δεις τι παιζει μεσα ή θα το βαλεις πανω και οσο αντεξει; Ξερεις τι χρηση εχει γινει απο τον προηγουμενο πριν παρεις εσυ το μοτερ; Εκτος και αν το βαλεις πανω και οσο αντεξει. Αλογα να χουμε να λεμε. Στα λεω γτ εχω δει παιδια να ξεκινανε για 300 αλογα με το 20βαλβιδο και να κανουν σουζα με παπι... γτ το αμαξι δεν βγαινει ποτε... Θες γτ πηραν φτηνο μοτερ; Θες γτ τους εριξε ο μαντρας; Παντως βλαστημανε την ωρα και τη στιγμη. Επειτα για να πουμε και κατι σημαντικο δηλωνεται; Αντε στο golf το 4 δηλωνεται και no problem εδω; Τι κανεις; Και μη μου πεις θα λαδωσω στο κτεο ή θα χτυπησω νουμερα γτ αμα ειναι να αρχισουμε τις μαιμουδιες ξερω και γω ετσι. Αμα ειναι να καρδιοχτυπας μη δεν πεσεις στο γνωστο αλανι που τα πιανει και σε περναει στο ΚΤΕΟ ή αν σε σταματησει καμια τροχαια και ανοιξει το καπο. Εκει τι θα κανεις; Θα μου πεις τραβηγμενο αλλα και ο μπατσος χαζος δεν ειναι. Κυκλοφορει και αυτος στην πιατσα οταν τελειωνει τη δουλεια και κανει τσαφ τσουφ. Πριν λοιπον πιεις νερο στο ονομα του 20vt που νομιζω ειναι μια καλη λυση σκεψου και τα υπολοιπα τα καθημερινα και προτεινε μια λυση χαμηλου κοστους και χωρις πολλα παρατραγουδα.
  12. Σωστος εισαι φιλε και γω αυτο πιστευω οπως και να βγει και το προγραμμα της εκδρομης. Να ειναι εκδρομη με οδηγοκεντρικο ενδιαφερον να δεις και πεντε πραγματα. Τωρα για το opelclub απο οτι ξερω μαζευεται κοσμος σε εμας εδω αν δεν ειναι Λαρισα η συναντηση δεν ερχονται και πολλοι. Γι αυτο και λεω τον περιορισμο των 10 αυτοκινητων. Τωρα βεβαια μιας και τα εχεις κανονισει ολα εσυ δεν μας περνετε και μας στην παρεα σας και να γινει μια κοινη συναντηση με το opel club? Δεν κανονιζεις τιποτα και με το Χρηστο αν ειναι για κοινη συναντηση;;;
  13. Δλδ μωρο θες καφε πρωτα και μετα τα περαιτερω;;; Ωραια κανονιστε καφε Βολο να στριψουμε Πηλιο μια Πορταρια και καφε στο Antico, στο Μυρτιλο ή στις Μελιτσες με ανετο παρκινγκ. Επισης θα παμε μονοπαταδα 20λεπτα στο μονοπατι των Κενταυρων που αυτη την εποχη ειναι φανταστικο γι αυτο οι κυριες με αθλητικα παρακαλω! Επισης μπορουμε να παμε στο μουσειο κομπολογιου στην Πορταρια για τους οριτζιναλ μαγκες. Ακομα μπορουμε να παιξουμε παραλιακα για τους τολμηρους και να παμε Καλα Νερα στο Ναυτιλο και μετα παγωτο προφιτερολ στην Κατω Γατζεα. Οσοι θελουν κανουν και μπανακι Αλλα οπωσδηποτε 10 αυτοκινητα τουλαχιστον αλλιως δεν εχει νοημα ερχομαι και απο το μαγαζι σου φιλε να πιουμε καφε
  14. Τι εχεις ακουσει οτι βγαζει;; Γτ τα 20βαλβιδα αν συντηρουνται σωστα ειναι αξιοπιστα.
  15. Φιλε με 500 ευρω κομπλε μετατροπη 20vt?? Γτ βαλε οτι για γινει κομπλε μετατροπη θες σασμαν πλεξουδα εγκεφαλο ακρα μοτερ οργανα εσωτερικο φρενα. Εκτος αν βρεις τρακαρισμενο αλλα 500 ευρω δεν θα το βρεις με τιποτα, απο 1000αρικο και πανω ειδικα αν εχει εξτρα. Αλλα γνωμη μου οτι αν ειναι να κανεις μετατροπη σε 20vt παρε απο την αρχη ενα 20vt. Εχουν πεσει και δεν αξιζει να ασχολεισαι με μετατροπες ηλεκτρολογους και δουλευει δεν δουλευει.Βεβαια θα το παρεις χιλιοσκισμενο και σε αθλια κατασταση αλλα θα εισαι 20βαλβιδος και θα πρεπει να ριξεις αλλα 5000 για να το συνεφερεις. Οσο για την τετρακινηση το τι ασυντηρητο υπαρχει και ποσα διαφορικα πισω τα παιρνουν στο χερι γτ δεν αλλαζουν βαλβολινες ασε να μην το πιασουμε το θεμα. Τωρα για το ποσο που λες οτι του βγηκε το ποσο αυτο δαπανηθηκε το 2007 γτ αν ειδες τις ημερομηνιες τοτε φτιαχτηκε το αυτοκινητο στο λινκ που εχω ποσταρει. Το 2007 οπως πολυ καλα θυμαμαι ηταν αλλα τα εργατικα και αλλα τα κοστολογια και τοτε αυτα τα μοτερ ηταν 3 χρονων γτ το 04-05 αντικατασταθηκαν απο τα FSI και στην συνεχεια απο τα TSI. Τωρα αν κανεις μια γυρα βρωμαει ο κοσμος μεχρι και με 300ευρω βρισκεις bcb. Οπως και τα εργατικα εχουν πεσει και τελοσπαντων το μοτερ αυτος το εχει και δεν χρειαζεται να το αλλαξει αν εχει λιγα χλμ Το μονο που αξιζει να παρει και να μην ασχοληθει καν με το θεμα ειναι το 25 jahre και αυτο λογω του συλλεκτικου του πραγματος.
  16. Φιλαρακι μου καλο δεν ειπα να μην πιουμε καφεδακι αλλα να εχει και ενα παραπανω ενδιαφερον αυτοκινητιστικο. Και δεν εννοω να κατσουμε στον καφε να συζηταμε για αυτοκινητα αυτο δεν ειναι ο σκοπος. Ο σκοπος μια εκδρομης ειναι να οδηγησεις και να δεις πραγματα διαφορετικα απο ανθρωπους που σε φιλοξενουν στον τοπο τους,να μοιραζεσαι το παθος σου για οδηγηση, για περιηγηση και τα vw. Το λεει φαρδια πλατια και το μοτο του club "οδηγηστε μαζι μας" οχι "πιειτε καφε μαζι μας" αλλιως να κανουμε ενα club για καφε και να γραφουμε topics "βρηκα το τελειο αφρογαλο". Οσο αναφορα για τα παιδια που δεν γραφουν εδω αλλα στο fb αυτο λυνεται ευκολα. Ας τους προσθετει ο meeting mod στη λιστα αλλα να γινεται συναντηση με 4 αυτοκινητα ειναι κοροιδια. Οπως επισης δεν βοηθα καθολου στην οργανωση να δηλωνουν 4 και να προκειπτουν 14. Νομιζω οτι με αυτο τον τροπο καταγραφης της συμμετοχης σεβομαστε πρωτα απ ολα το Χρηστο που οργανωνει τις συναντησεις και εχει την ευθυνη να μας κανει να περασουμε καλα.
  17. Λοιπον μια μια οι ερωτησεις να απαντηθουν ο ιμαντας που θα χρησιμοποιησεις ειναι 1835mm Οι βασεις η μια πιανει στην κυλινδροκεφαλη επανω και η αλλη πιανει κοντρα στο δυναμο. Καλα το πετα ενα μοτερ 20βαλβιδο εχει γινει σουπα πλεον αλλα καλυτερα για να βρισκουμε φτηνα ανταλλακτικα και να παιζουμε αφου ολοι οι αλλοι δεν τα θελουν τα 1.6 16v... Περισσοτερα για το θεμα εδω http://forums.clublupo.co.uk/index.php?/topic/31082-caspers-supercharged-gti-mk-indy-hayabusa-turbo-413bhp243ftlb/page-23
  18. Πανω στο θεμα της συμμετοχης προτεινω και στο Χρηστο που ειναι meeting mod λιστα συμμετοχων και αν δεν μαζευομαστε τουλαχιστον 10 αυτοκινητα να μην γινεται η συναντηση. Η λιστα θα ειναι ως εξης π.χ FastBunny +1 ατομο (π.χ αν ερθω με παρεα) chris_poloGTI κλπ Ετσι και θα γνωριζουμε απο την αρχη ποσοι θα ερθουν και θα ειναι πιο ευκολο για τον meeting moderator να διαχειριστει ζητηματα οπως το parking, οι θεσεις στο μαγαζι, ειτε για καφε, ειτε για φαγητο κλπ. Δεν εχει νοημα να λεμε οτι ειμαστε club που ασχολειται με το αυτοκινητο αν δεν μαζευομαστε σαν παρεα να παμε μια εκδρομη. Καλως η κακως λειπει η κουλτουρα του ταξιδιου και της οδηγικης εμπειριας και αυτη προσπαθουμε να επαναφερουμε. Γτ το να εχεις vw δεν σημαινει μονο τουρμπινες αλογα και κοντρες σημαινει και αυτοκινητο με χαρακτηρα, σημαινει οδηγηση, σημαινει ταξιδι και αυτοκινητιστικη κουλτουρα.
  19. Λοιπον αφου εισαι 1,6 16V ριξε επανω κομπρεσσορα απο mercedes ή απο mini. Eaton m45 ή eaton m62 που ειναι λιγο μεγαλυτερος. Με μια παχυτερη φλατζα για να ριξει συμπιεση, μεταλικη εισαγωγη απο 6n2 gti, εξατμιση 50αρα πρωτευοντες 63,5 απο τον καταλυτη και πισω 4-2-1 χταποδι, προγραμμα και τρομπα βενζινης εχεις 150-170 αλογα και αν σηκωσεις και πιεση στον κομπρεσσορα κοντα στο 0,8-1,0 εχουμε δει μεχρι 235... Τωρα βεβαια η λυση του 20βαλβιδου ειναι και αυτη συμφερουσα αρκει να βρεις καθαρο μοτερ ή τροπετο για να ριξεις επανω.
  20. Ναι επισης με μια συντομη αναζητηση στο internet, δεν ξερω κατα ποσο ειναι προσβασιμα με τα αυτοκινητα ή θελει 4χ4, αλλα εχει το Καστρακι, τη Βερλικα με τη δρακολιμνη (νομιζω θελει τζιπ),το σπηλαιο της Θεοπετρας, τη Σαρακινα με το γεφυρι,τα χωρια γυρω απο τον Ασπροποταμο. Εχει πολυ πραμα για περιηγηση και οδηγικα πιστευω η Καλαμπακα εχει πολλα να προσφερει καθως αποτελουσε περασμα της παλιας εθνικης για Θεσ/νικη. Ελπιζω να υπαρχει συμμετοχη και πολυ κεφι.
  21. Προτεινω να μη βιαστεις για τις 13 αλλα κατσε οργανωσε το καλα για τις 20. Τι εννοω καλα. Θελουμε λιγο να ξεφυγουμε απο το τυπικο μαζευομαστε παμε παρκαρουμε και παμε για καφε. Αυτο που εχει λειψει ειναι ο οδηγοκεντρικος χαρακτηρας στο club. Προτεινω προσυναντηση και πορεια εως την Καλαμπακα απο δρομο στριφτερο με φυση να το χαρουμε η δρομο με ιδιαιτερη σημασια π.χ παλια εθνικη. Εκει να κατσουμε για καφε και το φαγητο ας το αφησουμε ελευθερο. Αν υπαρχει καποιο αξιοθεατο στην περιοχη που μπορουμε να παμε, να παμε. Θελουμε να γνωρισουμε και αλλες πολεις στην ευρυτερη περιοχη της Θεσσαλιας περα απο τον τυπικο καφε. Τουριστικος οδηγοκεντρικος χαρακτηρας. Σχεδιασε με αυτο στο νου σου την εκδηλωση.
  22. Λοιπον εγω προτεινω να κανουμε και λιγο τουρισμο και να παμε Καλαμπακα, τα παιδια απο τα Τρικαλα ας οργανωσουν φαγητο καφε και περιηγηση, κοινως να δουμε και καμια διαδρομη μην κατσουμε σαν το βουδα..
  23. Καλλιφτερη ναι, Μπουφα ναι ειναι καλες επιλογες.
  24. Εδω ειμαι και γω παιδια, ποια μερα θελετε να ερθετε να σας πω για το parking στην Αφησσο τη διαθεσιμοτητα των θεσεων.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.