Jump to content
polo_6566

ωστηρια.

Recommended Posts

ωστήρια βαλβίδων : Λέγονται και ακόλουθοι της κάμας και είναι τα κυλινδρικά εξαρτήματα που βρίσκονται σε επαφή με τους λοβούς του εκκεντροφόρου άξονα και μετατρέπουν την περιστροφική κίνηση του εκκεντροφόρου σε παλινδρομική κίνηση της βαλβίδας. Τα περισσότερα ωστήρια αποτελούνται από σκληρυμένο μέταλλο και η επιφάνεια επαφής τους με την κάμα λιπαίνεται. Υπάρχουν όμως και ωστήρια μειωμένης τριβής, στα οποία ένα σφαιρίδιο ή μικρός κύλινδρος παρεμβάλλεται ανάμεσα σε αυτά και την κάμα.

ωστικές ράβδοι : Λέγονται (εσφαλμένα) και ωστήρια. Eπιμήκεις ράβδοι, που παλινδρομούν, μεταφέροντας την κίνηση των εκκέντρων ενός πλευρικού ή κεντρικού εκκεντροφόρου στα ζύγωθρα (κοκοράκια) ώστε αυτά, με τη σειρά τους, να τη μεταδώσουν στα ωστήρια και τις βαλβίδες.

Link to comment
Share on other sites

Εαν ανοιξες το θεμα λογο της ερωτησης ΕΔΩ εισαι σωστος.

Μπορεις στο θεμα που εγινε η ερωτηση να κανεις ενα post σαν το "εγραψα 2 πραγματα για τα ωστηρια σε νεο topic" και να βαλεις το link (το κανω εγω).

Τωρα πλεον χωρις offtopic οποιος θελει να συμπληρωσει πληροφοριες, να αναφερει συνηθισμενες βλαβες-φθορες και αντιμετωπιση κτλ

Edited by mayh3m
Link to comment
Share on other sites

ναι,το εβαλα για να απαντησω στην απορια του carlos.δεν ηθελα να ποσταρω μεσα στην συζητηση για να μην βγω off και την ''σπασω'' στα παιδια ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.