Jump to content
kostas_jp120

Θόρυβος Συντονισμού Polo Tsi Dsg

Recommended Posts

Οδηγώντας το Polo 1.2 TSI DSG εδώ και 3 μήνες, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Το αυτοκίνητο απλά δεν παίζεται εντός πόλης αλλά και στον αυτοκινητόδρομο (κάνω αρκετά χλμ καθημερινά στην ΑΟ).

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρώ το εξής φαινόμενο: με τη μηχανή σε λειτουργία και σταματημένος (φρένο ή χειρόφρενο) ακούγεται συνεχώς ένας έντονος ήχος συντονισμού (κάτι σαν κροτάλισμα, σαν να χτυπούν μεταξύ τους δύο μεταλλικά σημεία) από το εμπρός δεξί μέρος του ταμπλό (προφανώς αυτό λειτουργεί σαν ηχείο), μόλις ξεκινήσει το αυτοκίνητο αφήνοντας το φρένο ο θόρυβος σταματάει. Μόλις φρενάρω και το αυτοκίνητο είναι σε στάση ο θόρυβος ξεκινά πάλι. Η ένταση του θορύβου πέφτει μόλις ζεσταθεί για τα καλά η μηχανή αλλά δεν σταματάει.

Ανοίγοντας το καπό δεν μπορώ δυστυχώς να εντοπίσω από που προέρχεται αυτός ο συντονισμός λόγω του θορύβου που κάνει η μηχανή. Πριν από λίγες ημέρες το πήγα στην Καρέντα στο Μαρούσι και ο τεχνικός εκεί φάνηκε να κατάλαβε τι συμβαίνει αμέσως (παρόλο που το αυτοκίνητο ήταν ζεστό και ο θόρυβος δεν ήταν έντονος) απ' ότι πρόλαβα να δω κοιτούσαν κάποιες σωληνώσεις εμπρός δεξιά - βιαζόμουν κιόλας και δεν έκανα συζήτηση για το θέμα. Όταν έφυγα από εκεί ο θόρυβος είχε σταματήσει αλλά μετά από 2-3 ημέρες επανήλθε.

Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάω από εκεί για να το διορθώσουν(8P, αλλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους γνωρίζει κανείς από που μπορεί να προέρχεται αυτός ο θόρυβος συντονισμού;

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.