Jump to content
Guest dahlback

Vw Magellan

Recommended Posts

Guest dahlback

in_vw_magellan_09.jpg

Το Μagellan -του οποίου η ονομασία προέρχεται από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο- αποτελεί έναν ακόμα εκπρόσωπο της μελλοντικής αυτοκίνησης

Ο όμιλος VW συνηθίζει να κατασκευάζει αυτοκίνητα αλλά και πρωτότυπα οχήματα -όπως τα VW Beetle και Microbus- τα οποία στηρίζονται σε ιστορικά μοντέλα του παρελθόντος. Αυτήν τη φορά, οι ιθύνοντες της εταιρείας φαίνεται ότι επινόησαν ένα διαφορετικό σενάριο παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο με συμβολική ονομασία στην έκθεση αυτοκινήτου στο Detroit.

H ονομασία του μελλοντικού SUV προέρχεται από τον πασίγνωστο θαλασσοπόρο και εξερευνητή Φερδινάνδο Μαγγελάνο, ο οποίος πραγματοποίησε τον περίπλου της Γης, δίνοντας το όνομά του στο γνωστό πορθμό που βρίσκεται στη Γη του Πυρός.

Η εξωτερική εμφάνιση του Magellan φαίνεται ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου (SUV) με αυτά ενός πολυμορφικού (MPV). Το αμάξωμα δείχνει ομοιογενές και συμπαγές, ενώ το σύνολο που δημιουργούν οι τροχοί των 19 ιντσών -με ελαστικά Michelin τεχνολογίας PAX- και τα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, το διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο πρωτότυπο.

Το μήκος του -4,685 μέτρα- είναι κατά 17,5 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό ενός Nissan X-Trail και σχεδόν ίσο με εκείνο του Seat Alhambra. To πλάτος του φτάνει τα 1,860 μέτρα και το ύψος του τα 1,620 μέτρα.

O εσωτερικός διάκοσμος φαίνεται ευχάριστος και φωτεινός χάρη στις απαλές αποχρώσεις των υλικών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα υλικά που κυριαρχούν στο εσωτερικό είναι το δέρμα και το αλουμίνιο.

Ωστόσο, δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάσουν διάφορα στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με ηλεκτρονικά gadgets, διαμορφώνοντας το φουτουριστικό σύνολο. Οι πολλαπλές πληροφορίες, όπως -μεταξύ άλλων- του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης και του GPS, απεικονίζονται σε οθόνη κατά μήκος(!) του ταμπλό και σε μια άλλη μικρότερων διαστάσεων, η οποία έχει τοποθετηθεί σχεδόν στο κέντρο του τιμονιού.

Στις τρεις σειρές καθισμάτων του γερμανικού πρωτότυπου φιλοξενούνται έξι επιβάτες, με την ιδιομορφία ότι ενώ η μεσαία σειρά αποτελείται από δύο ανεξάρτητες θέσεις, το τρίτο αποσπώμενο κάθισμα είναι ενιαίο.

Το Magellan εξοπλίζεται με κινητήρα W8 ισχύος 275 ίππων, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από πνευματικό σύστημα και αμορτισέρ μεταβαλλόμενης ρύθμισης.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου τύπου Tiptronic και η αλλαγή των σχέσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και χειροκίνητα μέσω δύο μοχλών πίσω από τη στεφάνη του τιμονιού, σύστημα το οποίο παραπέμπει στα ακριβά supercars και στο Selespeed της Alfa Romeo.

Τίποτα από όλα αυτά πάντως δεν μπορεί να υπερκεράσει τη σχεδιαστική πρωτοτυπία του Magellan, που διατηρεί βασικά γνωρίσματα της νέας γενιάς μοντέλων VW-Audi, όπως οι μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες και η ψηλή γραμμή του αμαξώματος.

Link to comment
Share on other sites

καινουργιο touareg μου θυμιζει εμενα

Bασικά αυτό έχει σχεδιαστεί πριν το Touareg! Μάλλον ήτανε project για το Touareg νομίζω!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.