sirparis Posted July 11, 2015 Report Posted July 11, 2015 Καλησπέρα, Έχοντας εδώ και 4 μήνες Polo diesel 1,4 75, το τελευταίο καιρό όταν κατεβάζω ταχύτητα και μετά πατάω φρένο ακούγεται ένας ελαφρύ θόρυβος (σαν να χτυπάς δύο ελαφριά μέταλλα ακαριαία). Δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται και εαν είναι ανησυχητικό. Quote
Guest Polakias TDI Posted July 11, 2015 Report Posted July 11, 2015 Ο θόρυβος ακούγεται με το που κατεβάσετε ταχύτητα και αφήσεις τον συμπλέκτη ή με το που πατήσεις φρένο; Το ένα είναι σύστημα μετάδοσης και το αλλο σύστημα πέδησης. 4 μήνες να εχεις φάει τα τακακια σε καινούριο αυτοκινητο μου φαίνεται απίθανο. Quote
sirparis Posted July 12, 2015 Author Report Posted July 12, 2015 Με το που πατήσω φρένο ακούγεται, δύσκολο μου ακούγεται να έφαγα τα τακάκια. Quote
Guest Polakias TDI Posted July 12, 2015 Report Posted July 12, 2015 Επειδη εχει σχέση με φρενάρισμα, θα πρότεινα (ετσι & αλλιώς βέβαια) έλεγχο σε συνεργείο άμεσα (υπάρχει και η εγγύηση, μην το ξεχνάμε). Ερωτήσεις αρκετές μιας και προσπαθώ να βοηθήσω: Ακούγεται -όπως το ακούς εσυ- από τα μπροστά φρένα (τακακια - δίσκοι) ή από τα πίσω (ταμπούρα); Μηπως είχες παει πρόσφατα σε χωματόδρομο; Μπορεις να κανεις σε κανέναν ήσυχο δρόμο ηχογράφηση του θορύβου ή δεν ακούγεται τόσο πολυ ο θόρυβος; Quote
sirparis Posted July 13, 2015 Author Report Posted July 13, 2015 Νομίζω πως είναι από τα μπροστά φρένα, πήγα σε χωματόδρομο πρόσφατα για μπανάκι χιχιχι. Θα προσπαθήσω για ηχογράφηση και εννοείται θα το πάω στο συνεργείο......εγγύηση υπάρχει. Quote
Guest Polakias TDI Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 Καλημερα, ρώτησα για χωματόδρομο γιατί πρεπει να μου ειχε τύχει αρκετά παλιά κατι παρόμοιο. Τότε είχαν με κάποιο τροπο κολλήσει χαλίκια στα τακακια και έκανε θόρυβο στο φρενάρισμα. Άμεσα σε συνεργείο λέω. Ενημέρωσε σε παρακαλώ αν μάθεις, ειμαι περίεργος να δω τι ηταν τελικά. Quote
sirparis Posted July 13, 2015 Author Report Posted July 13, 2015 Καλημέρα, μόλις γύρισα από συνεργείο, το πήρε κ ο μηχανικός με εμένα μέσα. Δεν ακούστηκε τίποτα, απλά πριν πάω το έπλυνα και μου είπε ότι επειδή είναι καινούργιο να το πιέζω καμιά φορά στα φρένα έτσι ώστε να "δέσουν" καλύτερα τα τακάκια. Γενικά είμαι μαλακός με την οδήγηση, με το φρενάρισμα. Κ μου λέει εάν το ακούσεις ξανά κ περνάς έλα μέσα να το δούμε πάλι. Όλα καλά κ εγώ δεν το άκουσα σήμερα καθόλου, ίσως να είχε κάνα χαλικάκι στα φρένα. Quote
Guest Polakias TDI Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 Ελπίζω & εύχομαι "τέλος καλό, όλα καλά". Quote