Jump to content
harisman

Golf 4 1.4 - Προβλημα με ρελαντί σε κ άλλα περίεργα.....

Recommended Posts

Καλησπέρα,

στο αυτοκίνητο του πατέρα μου (Golf 1.4 16V του '99, πρώην δικό μου....), που το πήρα πάλι στα χέρια μου για να του το μαζέψω, έχω διάφορα προβλήματα:

1) έχω πρόβλημα με το ρελαντί του κατά την κρύα εκκίνηση. Το πρόβλημα το παρουσιάζει κατά την κρύα εκκίνηση, όπου για πάρει κ να κρατήσει ρελαντί κ να μην σβήσει, πρέπει να του δώσεις γκάζι κ να το κρατήσεις για λίγο. Μετά στρώνει κ δεν ξαναεμφανίζει πρόβλημα.

Υποπτευόμουν την πεταλούδα (ντιζάτη), ανοίχτηκε κ καθαρίστηκε. Το πρόβλημα επιμένει..... Κάτι με ρελαντί κρύας εκκίνησης μου κάνει. Υπάρχει κάποια βαλβίδα που πρέπει να δω / καθαρίσω / αλλάξω ? Τα φώτα σας........

2) Μου κάνει άσχετο με το ανωτέρω, αλλά βλέπω μεγάλη κατανάλωση.....Μάλιστα ακόμη κ ζεστό, τα καυσαέρια μυρίζουν σαν άκαυστη....... Οκ, μπορεί να είναι διάφορα....... Καμιά ιδέα / εμπειρία πριν το πάω να το βάλω σε εγκέφαλο.

3) Επίσης έχω ενα πολύ ύποπτο σύμπτωμα με βρεγμένη μοκέτα στα πόδια του συνοδηγού......Φαντάζομαι σκεφτεστε αυτό που σκέφτηκα (ψυγειο καλοριφέρ) αλλά είπα να δω πρώτα νεροχύτες, μήπως υπερχειλίζει από επικαθίσεις κ μετά να πάμε στα βαριά.......Καθαρίστηκαν οι νεροχύτες, κ τώρα αποστραγγίζει πολύ καλύτερα. Βγήκε το ντουλαπάκι κ σηκώθηκε η μοκέτα να επιθεωρηθεί η κατάσταση. Εβαλα το καλοριφέρ full, δεν φαίνεται να χάνει........ Ωστόσο εαν απλά στάζει, δεν θα το έβλεπα φαντάζομαι, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι η μοκέτα (βασικά η επένδυση / κετσές κάτω από την μοκέτα είναι) δεν στεγνώνει αν και έχει αφεθεί να στεγνώσει περί την μια βδομάδα.......

Είχε κάποιος αναλογή εμπερεία κ κυρίως το εμφανίζει στα πόδια του συνοδηγού κ όχι του οδηγού στα 4άρια (το λέω γιστί μου έχει τύχει αναλογο προβλημα σε άλλο αμάξι κ μούσκεμα ήταν από την πλευρά του οδηγού).

Κάθε βοήθεια / εμπειρία δεκτή (μην μου πείτε βέβαια πήγαινε να το βάλουν στο εγκέφαλο κ να σου πουν.....αυτό είναι προφανές, αλλά πριν το κάνω, θέλω να το ψάξω λίγο σαν γνήσιος DIYer.....)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Για το πρόβλημα με Ρελαντί δες τη φούσκα ρελαντί θερμοκρασίας. Για το θέμα με τα νερά στο πατάκι έχω ακούσει ότι είχαν κάποιο θέμα με την πόρτα και έμπαζε από κει νερό με τη βροχή.αν ήταν αντιψυκτικό από το καλοριφέρ πιστεύω ότι Θα σου μυρίζει

kostas

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, konstantinoshatz said:

Για το πρόβλημα με Ρελαντί δες τη φούσκα ρελαντί θερμοκρασίας. Για το θέμα με τα νερά στο πατάκι έχω ακούσει ότι είχαν κάποιο θέμα με την πόρτα και έμπαζε από κει νερό με τη βροχή.αν ήταν αντιψυκτικό από το καλοριφέρ πιστεύω ότι Θα σου μυρίζει

kostas

Που βρίσκεται αυτή η φούσκα? Αν εχεις φωτό ή κανα videoaki από youtube θα βοηθούσε πολύ.......

Σχετικά με την πόρτα, νομίζω στην περιοχή των μεντεσέδων της εμπρός πόρτας κατέληγε η αποστράγγιση της υδρορροής της ηλιοροφής. Το αμάξι μου είναι 3πορτό κ χωρίς ηλιοροφή. 

Να συμπληρώσω επίσης ότι έχει χρειαστεί να προσθέσω περί τα 300 ml αντιψυκτικό G12 στο παγούρι. Το είχα κάνει κ παλαιότερα χωρίς αναλογο σύμπτωμα (μουσκεμένη μοκέτα).

Από την στιγμή που πρόσθεσα, δεν έχει πέσει η σταθμη.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η φούσκα είναι αυτή 6490676b3aa4fc676b21c76fa12e6b61.jpg0e1ef9e18ff2149a02ef8c8e80523a32.jpg Λογικά βρίσκεται όπως βλέπουμε το μοτέρ στη δεξιά πλευρά πάνω σε ένα κολάρο. Θα πρέπει να πας σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων μαζί με την άδεια αυτοκινήτου για να σου δώσει ακριβώς τη φούσκα που πρέπει. Το κάθε μοντέλο έχει τη δικιά του φούσκα και με διαφορετικό χρώμα. Η αλλαγή γίνεται πολύ εύκολα με μια μικρή ασφάλεια πλαστική που έχει στη βάση της φούσκας. Θα πρέπει να είναι το αυτοκίνητο κρύο και να έχεις ανοίξει το παγούρι για να Εκτονωθεί η πίεση. Ελπίζω να βοήθησα αν χρειαστείς κάτι άλλο ενημέρωσέ με.

kostas

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.