Chnarakis Giorgos Posted May 10, 2017 Report Posted May 10, 2017 Καλησπέρα Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω κατόχους του νέου turan (μοντέλο 2016 και μετά) την εμπειρία τους από την χρήση του αυτοκινήτου Είμαι λίγο πριν την παραγγελία ενός turan και δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα στο 1.6 diesel ή στο 1.4 βενζίνη Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια Ευχαριστώ Quote
Pikis Posted May 10, 2017 Report Posted May 10, 2017 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 1.6 DIESEL ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 15 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 5ΜΕΛΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 5,5 ΜΕ 6 ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ. Quote
Chnarakis Giorgos Posted May 10, 2017 Author Report Posted May 10, 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πιο κοντά στο diesel, απλά φοβάμαι για όλα όσα γράφονται περί απαγόρευσης από τις πόλεις Και εμείς 5μελης οικογένεια είμαστε και νομίζω ότι μας ταιριάζει το turan Σε ευχαριστώ πολύ και καλά ταξίδια Quote
DubbeR_ChRoniS Posted May 10, 2017 Report Posted May 10, 2017 ορμα μη το σκεφτεσαι!ντιζελ φυσικα αρκει να κανεις πολλα χλμ. το οτι ειναι πανεμορφο δε το αναφερω καν...!!! Quote
Guest Polakias TDI Posted May 11, 2017 Report Posted May 11, 2017 14 hours ago , Chnarakis Giorgos said: Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πιο κοντά στο diesel, απλά φοβάμαι για όλα όσα γράφονται περί απαγόρευσης από τις πόλεις Και εμείς 5μελης οικογένεια είμαστε και νομίζω ότι μας ταιριάζει το turan Σε ευχαριστώ πολύ και καλά ταξίδια Αν επιβληθεί απαγόρευση, υποθέτω πως θα επιβληθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα απαγόρευση πώλησης νέων diesel αυτοκινήτων, μαζί με ορισμένες απαγορεύσεις, π.χ. απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος). Λες να μας υποχρεώσουν να τα πουλήσουμε; Αν κάνεις σίγουρα πάνω από 15-20.000χλμ. το χρόνο, μιας και το κριτήριο αυτό είναι το πρωταρχικό για την επιλογή diesel, προχωράς με diesel. Σε διαφορετική περίπτωση, σηκώνει συζήτηση. Quote
Chnarakis Giorgos Posted May 11, 2017 Author Report Posted May 11, 2017 η αλήθεια είναι ότι δεν θα περνάει τις 10000-12000 χλμ τον χρόνο και με προβληματίζει το γεγονός που λέγεται ότι ένα Diesel πρέπει να κινείται αλλιώς βγάζει προβλήματα δεν είναι θέμα κόστους αγοράς γιατί το Diesel (λόγω τριτεκνίας) θα μου κοστίσει 1300 ευρώ λιγότερα από το 1.4 tsi μη μου βγάλει προβλήματα λόγω λίγων χλμ φοβάμαι Quote
Guest Polakias TDI Posted May 11, 2017 Report Posted May 11, 2017 (edited) 2 hours ago , Chnarakis Giorgos said: η αλήθεια είναι ότι δεν θα περνάει τις 10000-12000 χλμ τον χρόνο και με προβληματίζει το γεγονός που λέγεται ότι ένα Diesel πρέπει να κινείται αλλιώς βγάζει προβλήματα δεν είναι θέμα κόστους αγοράς γιατί το Diesel (λόγω τριτεκνίας) θα μου κοστίσει 1300 ευρώ λιγότερα από το 1.4 tsi μη μου βγάλει προβλήματα λόγω λίγων χλμ φοβάμαι Οκ. Επειδή λες πως θα σου κοστίσει φθηνότερα το diesel, από οικονομικής σκοπιάς +1 στο diesel. Δεν τίθεται σε εσένα θέμα απόσβεσης λόγω υψηλότερης τιμής αγοράς του diesel. Όσον αφορά στο λειτουργικό θέμα τώρα: αν δεν κάνεις μεγάλες χιλιομετρικές διαδρομές συχνά, θα δουλεύει αρκετά ο καθαρισμός DPF, που είναι λίγο εκνευριστικό φαινόμενο. Αν κάθεται για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα το αυτοκίνητο, ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις θέματα με μύκητες ελέω ποσοστού biodiesel. Να είμαι ειλικρινής απέναντί σου, και γω το δικό μου diesel το πήρα για να κάνω αρκετά χλμ. λόγω δουλειάς. Τον πρώτο χρόνο πράγματι έκανα χλμ., ωστόσο μετά επειδή άλλαξα δουλειά, κάνω πολύ λιγότερα (καθημερινά & ετήσια στο σύνολο). Πού και πού το τσιτώνω λίγο σε στροφές ώστε να ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες ο κινητήρας, πού και πού βγαίνω στην Εθνική ή σε Αττική οδό, το οποίο βοηθάει γενικά. Το καύσιμο πρέπει να το προσέχεις, εννοώντας την ποιότητά του & που βάζεις diesel (οι περισσότεροι βάζουν ενισχυμένο πετρέλαιο να σου αναφέρω). Αν δε θες να σκέφτεσαι τίποτα από αυτά, τότε πάρε καλύτερα το TSI, έστω και αν είναι λίγο ακριβότερο (με το ανάλογο τίμημα σε τιμή και κατανάλωση βενζίνης βέβαια). Edited May 11, 2017 by Polakias TDI Quote