Jump to content
Black Widow

Ειδική καλωδίωση για σύνδεση ΟΕΜ Dvd Player

Recommended Posts

Posted

Εχουμε και λέμε.... Με το νέο MFD στο τουτού, ψάχνομαι για να πετάξω πάνω κι ένα DVD player! Βρήκα ένα που είναι ψιλομαμά, μιας και είναι της Blaupunkt, και είναι το μοντέλο ΜΕ4 (αντικαταστάτης του σκυλιού ΜΕ2), που μπαίνει στο πορτ μπαγκάζ και παίζει τα πάντα... Από ντεςΤσό τςν κυριακάρικων εφημερίδων σε VCD, μέχρι Giga MP3 και ταινίες Region 2 PAL/NTSC. Το θέμα είναι πως χρείαζεται κι ένα καλώδιο για να συνδεθεί στο RNS MFD2... Και εδώ είναι το ζόρι, μιας και ένα που είχα στα υπόψη μου (DIETZ 1212) κάνει μόνο για TV Tuners... Κανένας με καμία λύση;

Επίσης... Το μαμά καλώδιο για το iPod (1K0 051 444) παίζει να συνδεθεί στο 30άρι video iPod και να τραβάει και βιντεάκια; Στο πίσω μέρος του Navi που μπαίνει η φίσα, έχει 10 ακροφύσια εκεί που πάει το συγκεκριμένο καλώδιο, και από το καλώδιο φεύγουν 10 καλωδιάκια προς το iPod. Στο μαμά RCD300, έχει 7 ακροφύσια, και 3 θυληκά μένουν κενά. Και η διαφορά είναι πως το ένα έχει 6.5άρα οθόνη, ενώ το άλλο μερικών γραμμών μονόχρωμη...

Οποιος μπορεί να με βοηθήσει στα 2 ερωτήματα αυτά, θα με υποχρεώσει!

Σε σύνοψη:

Ποιο καλώδιο χρειάζεται για να συνδεθεί το ΜΕ4 της Blaupunkt με το MFD2?

Μπορεί το καλώδιο του iPod, σε συνδυασμό με ένα iPod Video 30/60Gb να παίζει βίντεάκια στο MFD2? Ή υπάρχει άλλο ειδικό iPod καλώδιο για να παίζουν και βίντεο από το Gadgetάκι μας;;; Αν ισχύει το 2ο, υπάρχει κάποιος εργοστασιακός κωδικός;

Posted
Το μαμά καλώδιο για το iPod (1K0 051 444) παίζει να συνδεθεί στο 30άρι video iPod και να τραβάει και βιντεάκια;
Μα σε καμία περίπτωση λέμε! Εδώ το MFD δε σου δείχνει τα ID3 tags των τραγουδιών που παίζει! Τα βιντεάκια είναι πολλά επίπεδα μπροστά ακόμη...
Μπορεί το καλώδιο του iPod, σε συνδυασμό με ένα iPod Video 30/60Gb να παίζει βίντεάκια στο MFD2?
Πολύ φοβάμαι πως κατά 99.9% ΟΧΙ!
Ή υπάρχει άλλο ειδικό iPod καλώδιο για να παίζουν και βίντεο από το Gadgetάκι μας;;; Αν ισχύει το 2ο, υπάρχει κάποιος εργοστασιακός κωδικός;
Υπάρχει λύση για να δώσεις audio & video σήμα από ipod σε άλλη έξοδο (βλ. Belkin) αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει τέτοιες εισόδους το RNS. Οπότε για να το καταφέρεις, πρέπει να ξεσκιστείς στην πατέντα.

Εγώ πάντως, με το καλώδιο του ipod είμαι καταευχαριστημένος. Full control του ipod από το RNS (το ipod το έχω παρατημένο στο ντουλαπάκι και δεν το αγγίζω καν). Παράλληλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνα από μπαταρία, αφού φορτίζεται κιόλας!

Posted
Μα σε καμία περίπτωση λέμε! Εδώ το MFD δε σου δείχνει τα ID3 tags των τραγουδιών που παίζει! Τα βιντεάκια είναι πολλά επίπεδα μπροστά ακόμη...

Πολύ φοβάμαι πως κατά 99.9% ΟΧΙ!

Υπάρχει λύση για να δώσεις audio & video σήμα από ipod σε άλλη έξοδο (βλ. Belkin) αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει τέτοιες εισόδους το RNS. Οπότε για να το καταφέρεις, πρέπει να ξεσκιστείς στην πατέντα.

Εγώ πάντως, με το καλώδιο του ipod είμαι καταευχαριστημένος. Full control του ipod από το RNS (το ipod το έχω παρατημένο στο ντουλαπάκι και δεν το αγγίζω καν). Παράλληλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνα από μπαταρία, αφού φορτίζεται κιόλας!

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; ΥΠΑΡΧΕΙ καλώδιο που να παίζει βιντεο από iPod, αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο ή οχι! Οπως και να έχει αφού το έχει η γυναίκα μου το συγκεκριμένο, θα το δοκιμάσω μεθαύριο...

Μετά τίθεται το θέμα πως το RNS και η φύσα, παίρνει την εξτρά φύσα του iPod εκεί που το MFD2 έχει και τα ακροφύσια για AV in... Το MFD στο μεταξύ έχει πάνω κουμπί AUX, από όπου διαλέγεις 1 και 2 (όπως και με τα FM1 και FM2, ΑΜ1 και ΑΜ2), και διαλέγεις τι θα είναι το καθένα.... Audio, Video, Audio & Video. Βέβαια εμένα το iPod το βλέπει πάλι σαν CD CHANGER, όμως πρέπει να το κοιτάξω για να πειστώ...

Τις πατέντες τις έχω υπόψη μου, όμως ό,τι μπαίνει πάνω στο αμάξι (εκτός από το πρόγραμμα!!) θέλω να λέει 1Κ0 στην αρχή του, για να ξέρω πως ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ, και ΑΝ γίνει κάτι, καλύπτομαι από την Votex που τα βγάζει για την VW...

Οσο για το παρατημένο iPod στο ντουλαπάκι... Αν έχεις το nano, όπως κι εγώ που έχω το 4άρι, χωράει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μέσα στο βιβλίο του αυτοκινήτου, και μάλιστα στις 3 θήκες που έχει για τις καρτούλες μπροστά!!! Και ούτε καλώδια χύμα, ούτε τίποτα!