Jump to content

digigram

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by digigram

  1. Η ροπη με νοιαζει εκει που με δευτερα ανοιγεις απο 1,7 σε 4000 και σε κολαει πισω

    A ! Τι θα πει χτυπαει πυρακια ? Το εχω αιωνια απορια

    Είναι ακουστικό φαινόμενο που οφείλεται σε λανθασμένο χρονισμό ανάφλεξης του μίγματος. Το μίγμα αναφλέγεται πολύ νωρίς, πριν ακόμη φθάσει το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο. Αυτό επιφέρει μείωση της απόδοσης του κινητήρα και αύξηση της καταπόνησης των μπιελών. Σε κινητήρες τούρμπο το φαινόμενο καταστρέφει τον κινητήρα τάχιστα.

    1)Τα πυράκια (ήχος μεταλλικός, σαν χτύπημα ενός σφυριού σε μια συμπαγή μεταλλική επιφάνεια) μπορείς να τα ακούσεις κυρίως όταν το αυτοκίνητο "κρεμάει" και το φορτίο του κινητήρα είναι μεγάλο (π.χ. αν σε μια ανηφόρα ξεχάσεις να κατεβάσεις ταχύτητα)

    2)Σε κάθε χτύπημα έχουμε δραματική μείωση της θερμοδυναμικής απόδοσης του κινητήρα (διαφυγή μεγάλων ποσών ενέργειας προς τα τοιχώματα των κυλίνδρων). Γι' αυτό και τα αυτοκίνητα που κτυπάνε πυράκια σε μια ανηφόρα δεν μπορούν να επιταχύνουν σωστά (δεν είμαι σίγουρος γι' αύτό).

    3)Σε κάθε κτύπημα έχουμε κρουσικές καταπονήσεις του μηχανισμού του κινητήρα (μπιέλες, έμβολα, κουζινέτα, ελατήρια κ.τ.λ.)

  2. Τωρα να δειτε που θα αυξηθει 4 λεπτα απο τον Ιουλιο με την εφαρμογη του ΦΠΑ! Το 80-90% απο την τιμη λιτρου παει στο κρατος...΄..... new_killpc.gif

  3. ωραιος κ εγω αυτες εχω και δεν εβαλα ακομα τις μαμα 16ρες tsi δεν μου παει η καρδια :thumbsup:

    φυσικα ειμαι χωρις προγραμμα δυστηχως εκει που εινει η βενζινη δεν το σκεφτομαι

    Ετσι που εφτασε η βενζινη ουτε προγραμα ουτε 17αρες παιδια.... thumbsdown.gif εγω θα τις πουλησω....

  4. Δεν φταίει το πρόγραμμα αλλά το πόδι σου και οι 17αρες

    Οι 17αρες σωστο το ποδι μου ειναι ελαφρυ γενικα τωρα με την κριση, αλλα εχω δει Διαφορα!!! sillyhorse1rb5.gif

    Οχι δεν κανει κανενα ηχο.

    Πραγματικα το προγραμμα δεν επρεπε να το βγαλεις, ΑΝ ανεβαζει τη καταναλωση η διαφορα ειναι ελαχιστη.

    Η διαφορα ειναι μεγαλη παιδια....

  5. Εγω απο αλεξανδρουπολη μεχρι Βρηλησσια εκανα 870κλμ με μεση ταχητυτα 120-140κλμ αλλα και με ανοιγματα 160-200 για λιγο!

    Εχω ενα tsi 122 με προγραμμα στα 155 αλογα και η μεση καταναλωση ηταν 7.5 λιτρα! new_sugkrotima.gif

  6. dsc6211x.th.jpg

    Μολις κατεβηκα να σφιξω την συγκεκριμενη βιδα αλλα δεν κουνιεται ειναι σαν κολλημενη πανω στο σιδερο.... new_killpc.gifthumbsdown.gif

  7. Σημερα πηγα στο αριστερο το κουμπακι για να κατεβασω τον καθρεφτη και παρατηρησα οτι μαζι με τον αριστερο κουνιοταν και ο δεξιος, ενω οταν εβαζα τον δεξι δουλευε κανονικα μονο ο δεξιος, σας εχει συμβει κατι παρομοιο και ειναι φυσιολογικο?

    Ενα golf 6 εχω

    Και σε μενα το ιδιο 5αρι εχω!

  8. dsc6211x.th.jpg

    Μαλιστααα αυτην δεν την εσφιξα λογω απουσιας εργαλειου θα το κανω αυριο και μακαρι να σταματησει αν και εχω ακουσει κι εγω για σωλινακι πισω απο το ταμπλο!

    Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους ανταποκριθικαν στην ερωτηση μου!!!!!

  9. σε μενα και σε φιλο με jetta ηταν η βιδα που ειπε και ο doctor

    Την βιδα μολις την εσφιξα τορκ ηταν τελικα!!! Τωρα θα δω αυριο εαν κανει παλι θορυβο... Μες στο πλαινο ντουλαπακι δεν βρηκα κατι αλλο να σφιξω

  10. ενα σωληνακι ειναι και νομιζω της βενζινης που περναει πισω απο το ντουλαπακι....

    Λογικα δεν μπορω να το κανω μονος μου ετσι?

    Πρεπει να παω στους απαραδεκτους! Να τους πληρωσω Χρυσαφιιιιιιιι....Και κανουν πως δεν ξερουν τι ειναι .... Ημαρτον για μπουνιες ειναι οι τυποι ρεεεε λες και δεν τους εχει ερθει αλλο αμαξι με το συγκεκριμενο ''Προβλημα-Ηχο''?

  11. καλησπερα φιλε μου! πιστευω πως λεμε για τον ιδιο θορυβο,τον ειχα κ γω παλιαοτερα! ο λογος ειναι πως στα περισσοτερα πενταρια αν αφαιρεσεις το πλαστικο καπακι στο πλαι του ταμπλο απο τη δεξια μερια θα διαπιστωσεις πως υπαρχει μια χαλαρη βιδα! δοκιμασε να τη σφιξεις κ ελεγξε ξανα για το θορυβο! σε ξενο φορουμ υπαρχει κ σχετικη φωτο της βιδας,αν τη βρω θα την ανεβασω!

    Ευχαριστω μακαρι να ειναι αυτη η βιδα !Εσφιξα και και τα 6 τορκ που βρισκονται στο ντουλαπακι μεσα και εξω! Εσυ την εσφιξες και σταματησε ετσι?

  12. Μαλλον προερχεταια πο καποιο συντονισμο σωληνα πισω απο το ταμπλο ...αν καταλαβα καλα τον τριγμο ετσι οπως τον περιγραφεις.Με 20.000 τι περιμενες bmw?

    Οχι δεν περιμενα BMW αλλα ειναι καπως απαραδεκτο καινουριο αυτοκινητο να κανει ετσι τι να πω !

    Φιλικα παντα!

  13. Πολυ καλησπερας σας εχω ενα γκολφ 5 1.4 tsi 122ps,2008 μαιος μεχρι εδω καλα ολα!!!! Αυτος ο ηχος απο το ντουλαπακι σαν κροταλισμα ,σαν συντονισμος, σαν δεν ξερω γω σας εχει τυχει? να το ακουσετε? Στο ρελαντι ακουγεται και μολις πατησεις το πενταλ βενζινεις εξαφανιζεται... μολις το αφησεις (το πενταλ) ξαναρχιζει...Τι να πω πηγα στον γρατσια αλλα και καλα δεν μπορουσαν να βρουν τι ειναι....''Και καλα....'' εληξε και η εγγυηση μου και ο θεος να βαλει το χερι του!Μπορει να μην εινα σοβαρο αλλα ρε παιδια πηρα γερμανο για ν χω ποιοτητα .....Ειχα civic type R 2002 με TEIN αναρτησεις(Πιστατες ) και 17αρια 205-45,και δεν εκανε ΚΙΧ ο Ιαπωνας απο τριξιματααααα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    Εαν εχει ξανανοιχτει το ιδιο θεμα σορρυ!

  14. Ποσοοοο???

    400 ευρω για λαδια φιλτρα??

    Κοιτα φιλε μου να τα παρεις μονος σου (λαδια φιλτρα) και να πας να σου τα βαλουνε.

    Πιστευω οτι εισαι ακομα σε εγγυηση γι'αυτο και πας αντιπροσωπεια.

    Οσο για τους διαγνωστικους κλπ ελεγχους αυτο δεν ειναι και καμμια πρωτοτυπια.

    Οταν πληρωνεις σερβις ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν αλλα μην εισαι και σιγουρος οτι γινεται οπωες πρεπει, εκτος και αν εισαι απο πανω τους.

    Απο πανω τους θα μαι οπως πανταααααα δεν τους αφηνω μονους τους οπως ημουν και με το type r που ειχα αλλα στην χοντα δεν ειχα δωσει ποτε τοσα λεφτα ....anyway τωρα οσον αφορα για το ταμπλο που λενε σας το χουν κανει εσας?

  15. Καλημερα κι απο μενα εχω κλεισει ραντεβου αυριο για σερβις στον γρατσια στην μεσογειων το γκολφακι μου εχει 25000χλμ θα μου κανουν αλλαγη λαδια μαζι με φιλτρο,φιλτρο καυσιμου,καμπινας,φιλτρο μηχανης,θα κανουν ελεγχο στα τακακια,και γενικα διαγνωστικους ελεγχους ... και τους εχει ερθει μια εγκυκλιος απο την γερμανια για εναν ελεγχο στο ταμπλο !!!

    370-380 ευρω συνολο το σερβις!!!

  16. Ακριβως το ιδιο "setup" εχω και εγω. Απο χαμηλα οντως δεν ειναι οπως πριν, αλλα μετα αποθ 4000 στροφες ειναι καλυτερα!!

    Κι εγω εβγαλα τhν piper και τωρα ειμαι με το μαμα φιλτροκουτι χωρις καπακι.... μια χαρα

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.