Jump to content

click

Members
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by click

  1. Ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λες. Μέχρι το ραντεβού για να το δουν πάλι, θα του κάνω μερικά χιλιόμετρα με την καινούρια βενζίνη να δω αν υπάρχει κάποια βελτίωση. Ευχαριστώ.
  2. Δεν είναι επικύνδυνο να ανοίξω την τάπα λαδιού ότα είναι ζεστό; Θόρυβο όχι, δεν κάνει κάτι παράξενο. Το μόνο παράξενο είναι το κόψιμο σε σανιδωμένη επιτάχυνση στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών. Κάτω από τις 3.000 στρ. δεν μου το έχει κάνει ποτέ μέχρι στιγμής, ούτε πάνω από τις 4.000.
  3. Αν έχει σπάσει το πιστόνι δεν πρόκειται να το φτιάξω, δεν αξίζει να δώσω και άλλα χρήματα, θα το δώσω όσο όσο να το ξεφορτωθώ. Θα μπω σε διαδικασία επισκευής μόνο αν είναι κάτι μικρό. 100αρα και επώνυμες βενζίνες βάζω πάντα για καλύτερη καύση, όχι λόγω υψηλών πιέσεων, δεν έχω καμία Porsche.. H 100αρα εξάλλου μου στοιχίζει τα ίδια με την απλή.
  4. Πάντα γεμίζω με Shell V-Power Racing. Από τότε που το παρατήρησα έχω κάνει ήδη ένα νέο γέμισμα με την ίδια βενζίνη. Σήμερα πήγα και έβαλα BP Ultimate 102 να δω αν υπάρχει διαφορά.
  5. Επίσης το κλαπέτο δεν είναι ενσωματωμένο στην τουρμπίνα που μόλις άλλαξα;
  6. Δεν έχω πολλές επιλογές για μέτρηση στην περιοχή μου, τουλάχιστο όχι σε επίσημο της VW. Άσε που όπου άλλου πάω θα ξαναπληρώσω... Για την ώρα είπαν πως θα το ξανακοιτάξουν οι ίδιοι χωρίς χρέωση, θα ενημερώσω όταν έχω κάτι νεότερο σε 2 εβδομάδες.
  7. Αν το πρόβλημά μου είναι σπασμένο πιστόνι θα ξενερώσω αφάνταστα! Ήδη νομίζω πως το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο και το τελευταίο μου VW. Όμως αν το πρόβλημα ήταν σπασμένο πιστόνι δεν θα έπρεπε να μου βγάζει κάποια ένδειξη; Επίσης δεν είναι λίγο παράξενο να έχω τα κοψίματα μόνο στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών 3000-4000?
  8. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Εννοείς πως τα μοντέλα 09-10 έχουν θέμα με τα πιστόνια και τα μπεκ;
  9. Πρώτη φορά το ακούω αυτό ως ορισμό, αλλά γκουγκλάροντας κατάλαβα τι εννοείς. Μου φαίνεται λίγο παράξενο να είναι αυτό για διάφορους λόγους. Καταρχάς όπως αναφέρω πιο πάνω χρησιμοποιώ και πάντα χρησιμοποιούσα την καλύτερη ποιότητα βενζίνης, δηλαδή αυτή που κάνει εκτός άλλων και την πιο τέλεια καύση με τα λιγότερα υπολείμματα. Επίσης όπως επίσης αναφέρω, ούτε λάδια μου καίει ο κινητήρας ακόμα και μετά από τόσα χιλιόμετρα και παρά το γεγονός πως είναι τούρμπο. Τέλος έχει 123.000χλμ. τα οποία δεν θεωρώ πως είναι και τόσα πολλά για να έχει επικαθήσεις στους κυλίνδρους. Συγκριτικά το προηγούμενο αυτοκίνητό μου, όταν το έδωσα είχε 170.000 χλμ. και ποτέ δεν μου είχε εμφανίσει παρόμοια συμπεριφορά. Επίσης το πρόβλημα εμφανίστηκε από την μία μέρα στην άλλη, δεν είναι κάτι που το έκανε περιστασιακά και τώρα το κάνει πιο έντονα. Με σιγουριά βέβαια δεν μπορώ να πω τίποτα, ελπίζω να το βρουν στη VW.
  10. Σήμερα πήγα πάλι από την VW και ζήτησα να μιλήσω με το τον γενικό manager όπως με είχε συμβουλέψει ο μηχανικός που είχε δει το αυτοκίνητο τελευταία φορά. Για κάποιο λόγο αποφεύγουν να μου κλείσουν ραντεβού με τον manager, είναι η δεύτερη φορά που το ζητάω. Τώρα μου λένε πως θέλουν να τους πάω πάλι το αυτοκίνητο να το αφήσω κάποιες ημέρες να το δουν πιο διεξοδικά χωρίς να πληρώσω κάτι. Μου έκλεισαν ραντεβού να το αφήσω σε 2 εβδομάδες όταν θα έχουν επιστρέψει όλοι οι μηχανικοί από τις διακοπές. Για να δούμε...
  11. Σήμερα πήρα πίσω το αυτοκίνητο και παρέλαβα και το report των τεστ. Ευτυχώς δεν μου χρέωσαν τίποτα επιπλέον. Τα αποτελέσματα της μέτρησης στην συμπίεση είναι τα εξής: Κύλινδρος 1: 12,5 bar Κύλινδρος 2: 10,0 bar Κύλινδρος 3: 9,6 bar Κύλινδρος 4: 12,6 bar Για το τι φταίει δεν μπόρεσαν να το βρουν. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μήπως δεν κλείνουν σωστά οι βαλβίδες στον 2ο και 3ο κύλινδρο. Δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά συμπίεσης είναι πού πράγματι προκαλεί τα κοψίματα στο συγκεκριμένο φάσμα 3.000-4.000 στροφές. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τέτοιο πρόβλημα στα 125.000 χλμ., το αυτοκίνητο από την μεριά μου είναι άψογα συντηρημένο, με όλα τα σέρβις του στην ώρα του και με αλλαγές λαδιού πάντα Castrol EDGE ακόμα και νωρίτερα (δεν μου καίει σχεδόν καθόλου λάδι), με 100αρα βενζίνη πάντα (έχω ειδική κάρτα μέλους στην Shell και γεμίζω πάντα 100αρα σε ειδική τιμή) και η οδήγησή μου μάλλον είναι και συντηρητική. Επίσης να πω πως και η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται σε ιδανικές συνθήκες, 90% της χρήσης είναι σε καλό γερμανικό επαρχιακό δύκτιο με ταχύτητες 80-100χλμ./ω, ούτε σε πόλη με κίνηση και φανάρια σταμάτα-ξεκίνα, ούτε σε Autobahn με ταχύτητες 200χλμ./ω. Γενικά είμαι πολύ σχολαστικός με το αυτοκίνητο. Πρόγραμμα και τροποποιήσεις δεν έχω κάνει ποτέ.
  12. Με πήρε σήμερα τηλέφωνο. Άλλαξε όλους τους πολλαπλασιαστές και όλα τα μπουζί και το τέσταρε πάλι. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Μου είπε πως βλέπει διαφορά μεταξύ των τεσσάρων κυλίνδρων στην πίεση μέχρι 3 bar. Λέει πως μια διαφορά στην πίεση είναι λογικό να υπάρχει αλλά τα 3 bar είναι νούμερο στα όρια για να θεωρείται οκ το μοτέρ. Τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Αν συνεχίσω να το ψάχνω για να επισκευαστεί θα μου φύγουν πιθανότατα πολλά ακόμα χρήματα που δεν αξίζει. Ήδη την χρονιά αυτή άλλαξα καδένα και τώρα τουρμπίνα, σύνολο κοντά στις 5.000 ευρώ. Από την άλλη ούτε να το πουλήσω μπορώ αφού έχει πρόβλημα ο κινητήρας.. και το αυτοκίνητο πέρα από το μοτέρ είναι σε άψογη κατάσταση συντηρημένο μέσα έξω, σαν καινούργιο με δερμάτινο σαλόνι κλπ.
  13. Όχι. Αφού το διαπίστωσε το πρόβλημα όταν ήμασταν μαζί, μου είπε θα το ψάξει μετά μόνος του με το διαγνωστικό. Μου είχε πει ότι θα με έπαιρνε το απόγευμα να μου πει τι βρήκε. Δεν με πήρε καθόλου, μάλλον ακόμα το ψάχνει... Θα δω αύριο τι θα μου πει.
  14. Μόλις πέρασα από την VW. Μπήκαμε μαζί με τον μηχανικό στο αυτοκίνητο και κάναμε 3 βόλτες. Στις πρώτες δύο δεν το έκανε, ευτυχώς στην τρίτη και τελευταία το έκανε πάλι και το είδε. Μου το είχε κάνει άλλες 2 φορές σήμερα το πρωί, την πρώτη φορά στις 3.200 στροφές, την δεύτερη φορά άνοιγμα στο καπάκι στις 3.000 στροφές και το μεσημέρι που το άνοιγε ο μηχανικός της VW το έκανε στις 3.800 στροφές. Το άφησα πάλι να το κοιτάξει ξανά, ξεκαθαρίζοντας του πως δεν πρόκειται να πληρώσω ξανά για την διερεύνηση. Του είπα για τους πολλαπλασιαστές και θα το ψάξει και εκεί.
  15. Όχι δεν μου είπαν κάποιο συγκεκριμένο κωδικό. Ίσως το γράφει στην απόδειξη πληρωμής θα κοιτάξω. Για την παλιά τουρμπίνα δεν έχω ιδέα, φαντάζομαι ανακύκλωση.
  16. Ελπίζω μόνο να μην πλήρωσα τζάμπα 2 χιλιάρικα για καινούργιο τούρμπο. Στη VW επιμένανε ότι είχε πρόβλημα, αν λένε π@π@ριές δυστυχώς δεν μπορώ να το ξέρω.
  17. Παλιότερα που είχα αλλάξει μπουζί κάπου στα 60.000 χλμ. μου είχαν πει πως στο διαγνωστικό είχαν δει σε συγκεκριμένο κύλινδρο καταγεγραμμένο missfire. Τώρα λένε πως δεν βλέπουν τίποτα, αλλά εγώ τα κοψίματα τα νιώθω. Σε κάθε περίπτωση αν είναι να αλλαχτούν οι πολλαπλασιαστές θα τους αλλάξω όλους, αφού θα πληρώσω που θα πληρώσω τα εργατικά που τα χρεώνουν πανάκριβα εδώ.
  18. Και εγώ έτσι πίστευα αλλά δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων να το τσεκάρω μόνος μου. Τους ρωτάω στην VW μήπως είναι εκεί το πρόβλημα και μου λένε όχι. Αν οι πολλαπλασιαστές έχουν θέμα αυτό αλήθεια φαίνεται κανονικά στο διαγνωστικό;
  19. Ξεθάβω παλιό θέμα αλλά έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τον φίλο όπως το περιγράφει ακριβώς από επάνω. Σε Scirocco 160TSI μου κάνει περιστασιακά κόψιμο κατά την επιτάχυνση. Έχω παρατηρήσει πως το κόψιμο συμβαίνει συνήθως στις 3.200 στροφές. Λαμπάκι δεν μου ανάβει ποτέ. Το πήγα στην αντιπροσωπία και αρχικά μου είπαν πως το συνέδεσαν στο διαγνωστικό σύστημα και δεν βρήκαν τίποτα και είναι μια χαρά. Τους λέω αποκλείεται να το ψάξετε καλύτερα αλλιώς δεν το παίρνω, δεν θέλω να σκοτωθώ σε κανένα προσπέρασμα! Μου λένε θα πρέπει να πληρώσω 200 ευρώ μόνο και μόνο για να το ανοίξουν και να το δουν. Τους λέω ΟΚ αρκεί να βρουν το πρόβλημα. Την επόμενη ημέρα μου λένε πως το πρόβλημα ήταν τελικά στο τούρμπο, το τέσταραν και η ροή του αέρα δεν είναι όπως πρέπει, κάνει κενά. Με τα πολλά άλλαξα τελικά την τουρμπίνα και πλήρωσα 2.200 ευρώ με τα εργατικά. Την επόμενη κιόλας μέρα δοκιμάζοντας το, μου το έκανε πάλι 2 φορές. Πήγα πάλι από την αντιπροσωπία και μου λένε πως θέλει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί ο εγκέφαλος στα νέα δεδομένα. Μετά από 4-5 μέρες πάντως εξακολουθεί να μου το κάνει περιστασιακά ακριβώς το ίδιο στις 3.200 στροφές. Τους είχα ρωτήσει για μπουζί και πολλαπλασιαστές και μου είπαν πως είναι οκ. Πολλαπλασιαστές δεν έχω αλλάξει ποτέ, έχω 125.000 χλμ. πρώτο χέρι και αυτή την συμπεριφορά δεν μου την έχει κάνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. ¨Έχει κανένας καμία ιδέα; Βρίσκομαι Γερμανία.
  20. click

    Service

    Γνωρίζει κανένας τι ακριβώς περιλαμβάνει το service των 30.000χλμ. και πόσο στοιχίζει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο; Έχει κανένας εμπειρία;
  21. Να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα; Οι ελληνικοί χαρακτήρες από τον κατάλογο του κινητού ή από τίτλους τραγουδιών mp3 εμφανίζονται κανονικά στην οθόνη; γιατί τα RNS και RCD δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Το Kenwood συνεργάζεται με την οθόνη ανάμεσα στα όργανα του ταμπλό; Εμφανίζονται και εκεί πληροφορίες μουσικής, τηλεφώνου, SMS, GPS κλπ. ; Επίσης αν κάποιος έχει προεγκατεστημένο media-in στο VW για σύνδεση iPod, αυτό λειτουργεί με το kenwood ή χρειάζεται άλλο καλώδιο;
  22. Αυτό δεν ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Συνήθως όταν ανοίγει εντελώς συρόμενη, βγαίνει μπροστά ένα εξόγκωμα σαν μικρή αεροτομή οπότε δεν υπάρχουν αυτοί οι ενοχλητικοί θόρυβοι. Εκτός βέβαια αν πηγαίνεις με τρελές ταχύτητες στις οποίες ούτως ή άλλως δεν ανοίγεις παράθυρα. Εγώ είμαι παράδειγμα ανθρώπου που είχα ηλιοροφή και στο Scirocco τώρα δεν την προτίμησα. Αν πάντως άνοιγε εντελώς θα την έβαζα σίγουρα στην παραγγελία μου.
  23. Το φως της ηλιοροφής χρειάζεται κυρίως στις βόρειες χώρες που έχουν συνέχεια συννεφιά. Στην Ελλάδα που έχει τις περισσότερες ημέρες αρκετό ήλιο δεν κάνει σημαντική διαφορά. Απεναντίας τα καλοκαίρια που χτυπάει τρελά ο ήλιος προτιμάς να μην φωτίζει καθόλου η ηλιοροφή γιατί ψήνεσαι. Το πλεονέκτημα την ηλιοροφής στην Ελλάδα είναι να ανοίγει εντελώς για τα βράδια του καλοκαιριού ώστε να μην ανοίγεις παράθυρα και σε χτυπάει ο άνεμος. Διαφωνώ με όσους λένε ότι την ηλιοροφή την έχεις περισσότερο σε ανάκληση. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου που είχε ηλιοροφή, 9 στις 10 την είχα ανοιχτή και όχι σε ανάκληση και κυρίως απογευματινές-βραδυνές ώρες. Στο Scirocco που η ηλιοροφή δεν ανοίγει, πρακτικά δεν προσφέρει για την Ελλάδα σχεδόν τίποτα παραπάνω πέρα από την όμορφη εμφάνιση. Σίγουρα δεν αξίζει τα χρήματά της.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.