Jump to content

GOLF IVt

Members
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GOLF IVt

  1. Το πυρομετρο εχει σαν σκοπο να παρακολουθεις θερμοκρασια καυσαεριων. Οσο πιο κοντα ειναι στην εξαγωγη δηλαδη πανω στο μαντεμι τοσο το καλυτερο γιατι δεν εχεις αποκλισεις απο την πραγματικη θερμοκρασια καυσαεριων. Περισσοτερο ειναι ενα οργανο απαραιτητο για να ρυθμισεις εναν κινητηρα καθως και ο μετρητης αναλογιας βενζινης αερα (hallmeter wide band). Bαζοντας ενα πυρομετρο πανω στο μαντεμι -χταποδι εξαγωγης , δεν ειναι απαραιτητο οτι θα προβλαβεις μια πιθανη ζημια. Συνηθως λιωνει ενα εμβολο αλλα η θερμοκρασια που αναπτυσεται μοιραζεται με τους αλλους κυλινδρους και δεν προλαβαινεις να αντιδρασεις. Σε σωστες εφαρμογες πρεπει σε καθε λαιμο εξαγωγης να υπαρχει απο ενα πυρομετρο τουλαχιστον σε φαση ρυθμισης και στην συνεχεια με warning για να εχεις προειδοποιηση αν κατι παει στραβα. Κατι τετοιο φυσικα δεν ειναι ευκολο σε αμαξι βολτας οποτε εχει επικρατησει η επιλογη ενος και μοναδικου πυρομετρου , αλλα αυτο δεν ειναι και η απολυτα ασφαλης λυση ...
  2. Να μην το παρουσιαζε τοτε ...... Δεν καταλαβα το νοημα μιας παρουσιασης πιο ειναι ; Επισης πριν βιαστεις να αποκαλεις αμφισβητιες και ξερολες καποιους που απαντουν μαθε το εξης : Μπορει να ειναι 400 , 500 , 600 αλογα , μπορει να σκαβει ,να οργωνει να ,να να ...... Αλλα αυτο που ειναι πειστηριο δεν ειναι το τι σου φαινεται εσενα και οποιουδηποτε αλλα καποια αντικειμενικα στοιχεια μετρησεων οπως dyno και 400 με v box η drag race. Mεχρι τοτε ολα αμφισβητουνται.
  3. Θα τοποθετηθω λιγο διαφορετικα στο τοπικ. Πανο ..... οταν κανεις παρουσιαση του αυτοκινητου σου ειναι λογικο , ειδικα σε μια τοσο ακραια βελτιωση ,να δημιουργηθουν αποριες. Καλοπροαιρετες , κακοπροαιρετες η απο αγνοια περιεργεια. Δεν βλεπω τιποτα το περιεργο σε αυτο. Απο την στιγμη ομως που αποφασισες να παρουσιασεις το αμαξι σου θα πρεπει να δωσεις και απαντησεις σε αυτα που σου ζητουνται . Ειδικα στο θεμα της δυναμομετρησης ,μια δημοσιευση της ,θα εκλεινε πολλα στοματα. Καθως και αν υπαρχει καποιος χρονος απο 400αρι. Τα ποστ του στυλ , το εχω δει και σκαβει , εχω δει την δυναμομετρηση , δεν ξερει τι κανει κλπ , φυσικα και τα δεχομαι αλλα δεν πειθουν απολυτα καποιες φορες. Φιλικα στα λεω και φυσικα χωρις ιχνος αμφισβητησης. Ιστορικα τωρα , απο την χρυση εποχη των τουρμπο στην F1 (1980) ενας κινητηρας 1500 cc (BMW Zackspeed) εβγαζε σε συνθηκες δοκιμων με 4+ bar πιεση 1500 αλογα και σε συνθηκες αγωνα με 3,5 bar 1200 αλογα στις 13000 στροφες , μεχρι την σημερινη εποχη των Honda πχ που απο 1600 cc μπορουν να βγαλουν ευκολα 600+ αλογα , σιγουρα δεν ειναι καθολου δυσκολο το 1600αρι σου polo να βγαζει αυτα που λες και παραπανω. Φυσικα αν εχει δαπανηθει χρημα και μελετη , δοκιμες παντα. Απο εκει και περα λεγονται και καποιες υπερβολες ομως του στυλ οτι απο evo 400 ιππων εισαι μπροστα κλπ , πραγμα το οποιο φυσικα δεν γινεται να ισχυει (μακαρι να γινοταν αλλα δεν γινεται). ΕVO με 400 αλογα κανει ευκολα 12 δλτ 400αρι με 185 + εξοδο. Χρονος που δεν μπορει μπροστοκινητο να πετυχει . Οχι οτι δεν ειναι δυνατο σαν απολυτη δυναμη αλλα χανονται πολλα μετρα και χρονος λογω μεταδοσης. Απο εκει και περα , οπως ειπα και πιο πριν μια δημοσιευση dyno και χρονων θα εδινε πολλες απαντησεις κατα την γνωμη μου μιας και ειναι αδιαψευστα στοιχεια. Φυσικα τα συγχαρητηρια μου για τον χρονο και τον κοπο που εχεις δαπανησει στο polo.
  4. Aυτο φιλε stoila δεν γινεται ........ Με τιποτα ....... Ακομα και 800 μετρα να ανοιξουν. Για 400 δεν το συζηταω ......
  5. Mε τι σχεση συμπιεσης δουλευεις φιλε ;
  6. Γεια σου πιτ και απο μενα ! Συγχαρητηρια . Τι τουρμπινα εβαλες τελικα φιλε ;
  7. Mε gt 2871r εβγαλες 400+ στο 1.5 bar ; Που το εχεις μετρησει φιλε ;
  8. Επειδη στην μετατροπη εισαι αναγκασμενος να αλλαξεις και πινακα οργανων , λογω immobilazer θα πρεπει να γινει και αλλη κωδικοποιηση. Αυτο για εναν γνωστη ηλεκτρολογο ειναι ευκολο αρκει να ξερει τους κωδικους που πρεπει να περασει.
  9. Το Βολάν έχει συγκεκριμένο βάρος και για να αντισταθμίζει κάποιες δυνάμεις που προκύπτουν απο την περιστροφή του στροφάλου,κραδασμούς κλπ. Δέν είναι κάλο για τη μακροζωία του κινητήρα ένα ελαφρωμένο βολάν.Κατα πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει φθορές στα έδρανα-βάσεις του στροφάλου,που σημαίνει άλλο μοτέρ! Το κέρδος σε επιδόσεις είναι οτι θα στροφάρει πολύ πιο εύκολα η μηχανή, και σε ανηφόρες θα κολώνει πιό γρήγορα όμως.. Κάποιος μηχανικός να μας δώσει τη γνώμη του?? Το βαρος δεν παρουσιαζει φθορες. Ισα ισα που αν ελαφρωσεις θα εχεις λιγοτερες καταπονησεις. Αυτο που δημιουργει φθορες ειναι το λαθος ζυγισμα.
  10. Ναι και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τον κοπο. Μελετησε τα καλα. Να δεις τι συμφερει.
  11. Και ενας σετ εκκεντροφορους και ενα σετ εμβολακια για συμπιεση και και ....... Xρονη φοβαμαι οτι θα μπλεξεις με αυτες τις δουλειες. Θελουν πολυ προσοχη και υπευθηνοτητα. Τι στοχο εχεις ; Εννοω αλογα. Μηπως και μια λυση 1.8 τ ειναι προτιμοτερη Τωρα οσων αφορα το ρελαντι σε σχεση με το ελαφρωμα εχει δικιο ο Quassar. Το μονο προβλημα που ισως υπαρξει ειναι οταν αφηνεις το γκαζι με νεκρα. Οπως ενας ελαφρωμενος κινητηρας ανεβαζει ευκολοτερα στροφες ετσι και κατεβαζει. Αυτο εχει σαν συνεπεια ενα βουτηγμα στις στροφες οταν αφηνεις αποτομα γκαζι και μετα σταθεροποιειται. Αυτο δεν συμβαινει παντα απαραιτητα αλλα και να συμβαινει με τροποποιηση στο προγραμμα διορθωνεται.
  12. Χρονη το βολαν τροχαλιες ανηκουν στα κινουμενα μερη ενος κινητηρα. Εκτος απο αυτα ειναι ο στροφαλος , μπιελες, εμβολα , βαλβιδες , retainers , εκκεντροφοροι , γραναζια εκκεντροφορων , αντικραδασμικοι αξονες , βαλβιδες. Οτιδηποτε απο αυτα σε βελτιωμενα μοτερ αξιωσεων (wrc, f1 etc) ειναι πιο ανθεκτικο και πιο ελαφρυ. Αυτο εννοειται με την λογικη οτι ελαφρωνουμε τα κινουμενα μερη τα οποια καταναλωνουν καποιο μερος απο την ιπποδυναμη του κινητηρα για να κινηθουν. Aν ειναι πιο ελαφρια χρειαζονται λιγοτερη ισχυ και οχι μονο. Ετσι λοιπον υπαρχει κερδος και μαλιστα μεγαλο αν γινουν εκτεταμενες αλλαγες. Τωρα οσον αφορα το ελαφρωμα βολαν σιγουρα αποδιδει και σε ισχυ σε καποιες περιπτωσεις και σε πιο ανετο στροφαρισμα κυριως. Ομως οπως πολυ σωστα σου ειπανε καλο ειναι αυτες οι δουλειες να γινονται με ιδιαιτερη προσοχη και απο γνωστες γιατι το παραμικρο λαθος προκαλει ταλαντωσεις και με την σειρα τους φθορες και μετα bing bang. Εγω προσωπικα προτεινω αλλαγη βολαν αλλα μονο με afterkmarket πχ unorthodox , fidanza , aem , sachs κλπ γιατι εχουν γινει πολλα. Τουλαχιστον σε οσα παραδειγματα ξερω με επωνυμα προιοντα δεν εχει ακουστει κατι. Εγω παλαιοτερα σε 2.0 16 v turbo ειχα ελαφρωσει βολαν σε καποιο ρεκτιφιε και το ιδιο βραδυ κοπηκε ο στροφαλος. Στην συνεχεια αποδειχτηκε οτι δεν ειχε γινει σωστο ελαφρωμα ( ειχε φαει μονοπατα την επιφανεια του βολαν). Kερδος υπαρχει ομως σε καθε περιπτωση ελαφρωματος !
  13. Aυτο κοστισε λιγο παραπανω αλλα αξιζει !
  14. Αλλη μια ψευτοπατεντα. Μην πιστευετε και πολλα ...........
  15. Aυτο ειναι αλληλενδετο νομιζω.
  16. Καταρχας καμια βαλβιδα δεν στραβωνει απο θερμικο φορτιο. Απλα κοβεται. Μακαρι να στραβωνε δηλαδη γιατι αμεσως θα καταλαβαινες οτι κατι δεν παει καλα απο την απωλεια συμπιεσης. Ο 20 vt εχει ετσι και αλλιως βαλβιδες νατριου στην εξαγωγη οπως και παρα πολλα αλλα μοτερ σημερα ( σχεδον τα περισσοτερα). Ο λογος που αναφερεις ειναι αυτος. Οι aftermarket βαλβιδες που πωλουνται ειναι ατσαλινες κατα κανονα η και καποιες αλλες προσμιξεις και στο μεγαλυτερο ποσοστο δεν ειναι νατριου οι εξαγωγης μιας και ηδη το μεταλλο αντεχει 1200 ° c χωρις προβλημα. Εγω ρωταω λοιπον γιατι αλλαζει βαλβιδες μιας και εχω παρα πολλα πολλα παραδειγματα 20 vt με 400 + αλογα που δεν εχουν παρουσιασει ποτε προβλημα στις βαλβιδες.
  17. Εγω ειλικρινα ευχομαι να βγαλει οτι θελει ο Στεφανος αλλα αρχικα τα ελεγε καπως μπερδεμενα και μετα τα ξεδιαλυνε. Θα φτιαξει εναν κορμο ενισχυμενο , θα τον τεσταρει για 10000 χλμ εικονικα στο δυναμομετρο με μεγαλη τουρμπινα χταποδι βενζινες κλπ , μετα θα βγαλει την μεγαλη τουρμπινα και θα βαλει ΚΚΚ 03 s και θα βγαλει 270 αλογα. Οταν θα το κανει θα το μαθουμε και εμεις ευχομαι. Απο σασμαν δεν εχω καταλαβει τι θα βαλει ακομα. Οσο για την δυναμη υπαρχουν καποιοι τροποι αλλα δεν γινονται και θαυματα. Ενα μπλοκε βοηθαει καθως και 18 ρες με φαρδυ λαστιχο και ενα boost controler με χαμηλη πιεση το πολυ 0.7. Ομως οι μικρες τουρμπινες εχουν το εξης ιδιωμα. Βγαζουν πολυ ροπη χαμηλα και σπανε την προσφυση για πλακα. Αυτο δεν γινεται να αποφευχθει. Πανω απο 240 αλογα σε μπροστοκινητο δεν γινεται να μην χαλασουν το κρατημα. Στεφανε γιατι αλλαζεις βαλβιδες ;
  18. Στεφανε οπως ειπες , εσυ τα εγραψες μπερδεμενα. Εγω δεν υπονοω τπτ μιας και κατα κυριο λογο φτιαχνω μονος μου το αμαξι μου καθως και τα προηγουμενα εδω και χρονια. Τον Γερμανο δεν τον εχω παρει τηλ παντως. Φυσικα και δεν υπαρχει λογος να αναφερεις ονοματα η να μπλεξεις καταστασεις που εμενα προσωπικα δεν με απασχολουν κιολας. Καλη επιτυχια και παλι. ΥΓ Κανε εναν κοπο να μου βρεις τον κωδικο του σασμαν αν θες.
  19. Στεφανε δεν μου αρεσε το λογυδριο του Γερμανου και καλα οτι νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα. Εγω και κανενας αλλος που ποσταρε εδω δεν νομιζω να ειπε κατι τετοιο. Συμφωνω οτι δεν τα ξερω ολα οπως και εσυ και ο Γερμανος επισης. Τον ανθρωπο δεν τον γνωριζω ομως εσυ εισαι αυτος που θετεις την αμφισβητιση γιατι δεν κολλανε αυτα που γραφεις. Λες οτι θα βαλεις 180 μοτερ με 5αρι σασμαν. Ποιο ειναι αυτο το 5αρι το σχεσατο και που φοριεται για να το μαθω και εγω ; Λες οτι θα βγαλεις 400 ροδα αλλα μετα οτι δεν θα τα εχεις μιας και θα εχεις μαμα τουρμπινα. Η μαμα τουρμπινα φτανει τα 270 αλογα λες και παλι ενω δεν μπορει να ξεπερασει τα 230 αλογα με το ζορι........ Εκει λοιπον κολλαει η αμφισβητιση καποιον και νομιζω οτι δεν ειναι και κακο. Μαγικα δεν υπαρχουν φιλε στην βελτιωση και δοξα το Θεο κατι εχουμε φτιαξει και εμεις. ΑNYWAY περιμενω νεα σου και αν εχει κανα καλο μυστικο ο μηχανικος σου για τον 20 vt να μας το πει και εμας να ξεστραβωθουμε.
  20. Φιλε για να βγαλεις 400 αλογα τροχο δεν ειναι και τοσο απλη υποθεση. Θα χρειαστεις τουρμπινα σεβαστων διαστασεων και φυσικα τουρμπισμα πανω απο τις 4300 + στροφες , χταποδι , μπιελες , εμβολα , μπεκ , τρομπα βενζινης , ηλεκτρικα , μεγαλο intercooler , σωληνωσεις , ολοκληρη εξατμιση κλπ κλπ. Ολα αυτα απο μονα τους ξεπερναν το ποσο που αναφερεις σαν κοστος κατα πολυ μαλιστα. Επισης αν υπαρχει δυναμομετρο παγκου και μπορεις να ρυθμισεις το μοτερ δεν βλεπω τον λογο να διανυσει και 10000 χλμ υποθετικα παντα. Πολυ απλα ρυθμιζεις και πατας 10 φορες και στην συνεχεια λυνεις καρτερ και βλεπεις μεταλα , κουζινετα , αναθυμιασεις κλπ. Δεν υπαρχει λογος για κατι παραπανω. Anyway εμενα μου φαινονται πολυ περιεργα αυτα που γραφεις. Στο DTM δεν υπαρχει τουρμπο και μπορει να εργαζεσαι σε 1002 θεσεις γιατι υπαρχει τρομερη εξειδικευση. Δεν σημαινει απαραιτητα οτι εισαι master στα παντα.
  21. Kαλα αυτοι εχουν ξεφυγει ειδικα σε ατμοσφαιρικο επιπεδο εδω και κατι χρονια. Τουλαχιστον να πλησιαζαμε λιγο.....
  22. Τι να σου πω ; Πραγματικα ειναι περιεργο να παρουσιασει ειδικα σε αυτην την κατηγορια (αλλα και στις αλλες) αυτη την τεχνολογια. Το σιγουρο ειναι οτι θα μπερδεψει πολυ τους καταναλωτες. Anyway εγω θα προτιμουσα να παρουσιαζε στα 1.6 ενα δυνατο ατμοσφαιρικο μοτερακι με 150 αλογα περιπου κατι που θα το ειχε στην συνεχεια και για το polo. Aντε να ¨καπελωνε¨ τον 2.0 fsi αλλα μεχρι εκει.
  23. Eγω προειπα οτι το θεωρω κινηση εντυπωσιασμου σε μεγαλο βαθμο κατι που δεν ειναι και απαραιτητα κακο σημερα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.