Jump to content

Nosma

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

About Nosma

  • Birthday 06/07/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

User Information

  • Gender
    Male

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 6

Nosma's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Αλλάζουν σίγουρα και χώρις πρόβλημα το σασμάν σε επέκταση εγγύησης. Μάλιστα αν θυμάμε καλά καλύπτουν 100% το ανταλακτικό από την αντιπροσωπεία και 70/30 εργατικά (70% εργοστάσιο / 30% επέκταση εγγύησης). Επίσης το νέο σασμάν εχεί 2 χρόνια εγγύησης ανεξάρτητα της επέκτασης. Στην Καρέντα Βουλιαγμένης είναι απαράδεκτοί κατα την γνώμη μου. Δεν είχαν καμία διάθεση να δούνε το πρόβλημα και ενώ τους είπα να κάνουμε μαζί με τεχνίκο μια βόλτα να δούμε μαζί το πρόβλημα .. το αρνήθηκαν! Στην Καρέντα που βρίσκεται στο Μαρούσι έχω τελείος αντίθετη άποψη. Ήταν πολυ εξυπηρετικοί, είχαν διάθεση να βοηθήσουν και να δούνε το πρόβλημα.. και όντος με λίγο επιμονή και υπομονή μου κάνανε την αντικατάσταση.
  2. Έχω το ίδιο πρόβλημα με dsg7 σε golf vi 160 από τα 15.000 έως και τώρα στα 27.000 (σχεδόν 1 χρόνο). Είχα πάει σε 2 αντιπροσωπείες για αυτό το θέμα : Στην μια τους άφησα το αμάξι να το τεστάρουν και μου είπαν ότι δεν είδαν κανένα πρόβλημα!!! (καρεντα βουλιαγμένης) Σε άλλη ενώ είδε ο μηχανικός ότι όντως έχει πρόβλημα, μου είπαν ότι έδωσε οδηγία το εργοστάσιο να αλλάξουν τα μπουζί!!... Τα αλλάξαμε πήγαμε 2-3 βόλτες γύρω από την αντιπροσωπία.. για κακή μου τύχη δεν έκανε τίποτα το αμάξι και φυσικά όταν έφυγα το έκανε ξανά... (automarin λ.αλεξανδρας). Απογοητεύτηκα και δεν το ξαναπήγα. Μετά από μερικούς μήνες πήγα στην αντιπροσωπία καρεντα στο Μαρούσι. Εκεί μου κάνανε update στο dsg χώρις να οδηγήσουν το αμάξι (δηλαδή πριν διαγνώσουν οι ίδιοι το πρόβλημα). Μετά το update έχει όντως βελτιωθεί η κατάσταση... αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα του σκορτσαρίσματος. Πήγαμε βόλτα με τον μηχανικό για αρκετή ώρα και το έκανε 1-2 φορές αλλά όχι πολύ έντονα. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μετά το update είναι πολύ πιο δύσκολο να το "αποδείξω" στην αντιπροσωπία οτι σκορτσάρει για να μου το φτιάξει επιτέλους. Επίσης έχω εγγύηση για 1 ακόμα μήνα και μετά... άντε γεια! Σκέφτηκα να κάνω επέκταση εγγύησης .. που παρεμπίπτοντος αυξήθηκε στα 540 ευρώ από 450... Αλλά αν δυσκολεύομαι να πείσω την VW οτι υπάρχει πρόβλημα σιγά μην πείσω την Alliance που θα στείλει ένα πραγματογνώμονα και θα πει "μια χαρά είναι" και τέρμα. Αν έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ας πάμε μαζί σε κάποια αντιπροσωπία. Ίσως αν πάμε μαζί 2-3 άτομα να μην μπορούν να μας λένε δικαιολογίες και να μας βγάλουν τρελούς ότι το αμάξι είναι "μια χαρά". Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά και να παιδευόμαστε έτσι για να βρούμε το δίκιο μας...
  3. Το δικό μου έχει κάνει 20.000Km εκ τον οποίον τα 8.000 έγιναν σε εθνική με σταθερή ταχύτητα , κτλ. Και όσο αφορά την χρήση του γενικά του συμπεριφέρομαι άψογα από τότε που το πήρα και δεν κάνω καγκουριές. Επίσης ξέρω 2 άτομα ακόμα με dsg7 που ο ένας έχει κάνει 38.000 και ο άλλος 52.000 (τα περισσότερα μέσα σε πόλη) και δεν τους έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα σκορτσαρίσματος. Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι σε όσους φαγώθηκαν οι δίσκοι τόσο νωρίς απλά έχουν κάποιο εξάρτημα ελαττωματικό (είτε δίσκους , είτε mechatronic, είτε κάτι άλλο...)
  4. +1000 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θεωρηθούν αναλώσιμοι οι δίσκοι και με διάρκεια μόνο 15-20.000km. Δεν νομίζω να υπάρχει αναλώσιμο που να κοστίζει 500+ ευρώ… και να το αλλάζεις 1 φορά τον χρόνο…
  5. Φαντάσου ο μηχανικός προσπαθούσε να με πείσει ότι αν όντος έχουν φθαρεί οι δίσκοι στα 20.000 είναι φυσιολογική φθορά και ότι θεωρείτε αναλώσιμο και δεν το καλύπτει η εγγύηση. Τι να πει κανείς μετά από αυτό... Α! ξέχασα να σας πω ότι με ρώτησε αν το "ζόρισα" σε καμία ανηφόρα και φαγώθηκαν οι δίσκοι... έλεος
  6. Ρε παιδιά αποκλείεται να φαγώθηκαν οι δίσκοι σε 20.000κμ. Εδώ με χειροκίνητο κιβώτιο και βγάζει άνετα 80.000 που το διαχειρίζεται άνθρωπος. Το DSG κάνει αυτό τις αλλαγές αυτόματα και όσο τελειότερα γίνεται, ακριβώς για να μην χαλάνε τόσο γρήγορα οι δίσκοι/πλατό του. Τώρα αν αυτό φαγώθηκε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η μονάδα έλεγχου του και προφανώς θέλει και αυτή αλλαγή. Αν αλλάξουν μόνο δίσκους/πλατό σίγουρα θα τους "ξαναφάει" πολύ σύντομα.
  7. Διασταύρωσε το ότι όντος στηρίζετε με 3 βίδες και όχι με 4 στο VI γιατί τους έχω ικανούς να σου λένε μπαρούφες. Έχω και εγώ πρόβλημα με το σκορτσαρισμα του DSG όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία λαδιών πάνω από 90+ βαθμούς. Όταν το πήγα στο συγκεκριμένο συνεργείο (στην Λ. Αλεξάνδρας) διαπίστωσαν και αυτοί ότι υπάρχει πρόβλημα και το πήγα εκεί τουλάχιστον 2-3 φορές για να πάρουν κάποιες «μετρήσεις» που θέλανε. Την τελευταία φορά μου λένε ότι περιμένουν απάντηση από Γερμανία αλλά είναι σχεδόν σίγουροι ότι είναι φυσιολογική φθορά των δίσκων/πλατό που έχει το DSG (Έχω 20.000 με το αμάξι εκ τον οποίον τα 8.000 σε εθνική). Όταν το άκουσα αυτό ήμουν έτοιμος να αρχίσω να βρίζω… αλλά συγκρατήθηκα μέχρι να δω τι θα απαντήσουν από Γερμανία. Μα καλά μας έχουν για τόσο μ@λ@κες?... Αν δω ότι δεν βγάζω άκρη με το καλό θα κινηθώ νομικά και θα το πάω μέχρι τέλους… Το μονό που φοβάμαι είναι ότι αν τελικά μου αντικαταστήσουν/επισκευασουν το dsg μην έχω παρόμοια θέματα με ευθυγράμμιση / να λείπουν βίδες κτλ… γιατί πλέον δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το συνεργείο. Παρεμπιπτόντως έχουν περάσει 2 εβδομάδες και ακόμα δεν έχουν απαντήσει από Γερμανία...έλεος? Και φυσικά όταν τους ρώτησα ποσό μπορεί να χρειαστεί να περιμένω για την απάντηση δεν ήξεραν. (υποθέτω πως η απάντηση είναι : όσο χρειάζεται για να λήξη η εγγύηση!)
  8. Speedy δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που έχει αυτός με το R32 παντός μακάρι να βγει ένα recall να μας το αλλάξουν. Πήγα πριν από μερικές μέρες στην αντιπροσωπεία της Αλεξάνδρας για ακόμα μια φορά.. αυτή τη φορά είχα βγει 1 ώρα πριν να το ζεστάνω (94+ θερμοκρασία λαδιών) για να είναι ευκολότερη η διάγνωση του προβλήματος. Όντως αυτή τη φορά ο μηχανικός το κατάλαβε και το κράτησαν να δούνε τι ακριβώς φταίει. Μετά από μερικές ώρες παίρνω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και μου λέει ότι έκανε update στο dsg και ότι το δοκίμασε και όλα δουλεύουν "ρολόι". (Φυσικά ήμουν 99% σίγουρος ότι δεν φτιάχτηκε το πρόβλημα..αλλά είπα μήπως και 1% έγινε το θαύμα). Περνώ το αμάξι και μέχρι να φτάσω στη δουλεία μου (δλδ μέχρι να ξαναζεσταθεί) πάλι έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Θα τους το πάω κάθε μέρα μέχρι να το φτιάξουν... Παρεμπιπτόντως τους λέω να μου δώσουν ένα χαρτί που να γράφει ποιό update μου κάνανε...αλλά μου απάντησαν ότι "δεν έχουμε κλείσει εγγυήσεις ακόμα και δεν μπορούμε να σας δώσουμε σήμερα χαρτί" δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.
  9. Στην δική μου περίπτωση δεν πρέπει να είναι θέμα update γιατί το παρουσίασε μετα από 20.000 χμ. Επίσης το πρόβλημα αυτό το έψαξα σε διάφορα forums και το εχούν αρκετά άτομα. Σε κάποιες περιπτώσεις τους το έχουν αλλάξει αλλά συνήθως ήταν άτομα που είχαν καποιόν γνωστό μεσά στην αντιπροσωπεία. Το πρόβλημα είναι οτι το κάνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που στα περισσοτερα συνεργεία είτε δεν θέλουν ...είτε δεν εχούν αρκετό χρόνο για να γίνει σωστά η διάγνωση. Σκέφτηκα να πάρω τηλ στην κοσμοκαρ... αλλα χλωμό το κόβω να μπορούν να κάνουν κατι. Λογικά θα μου πούνε να ξαναπάω σε κάποια αντιπροσωπεία να το ξαναδούνε. Αυτό που πρότεινες "golfaki4" να πάω σε μηχανικό εκτός αντιπροσωπείας το σκέφτηκα και εγώ απλά αν πάω και το πω στην επίσημη αντιπροσωπεία θα μου πεί "ε! δεν μας ενδιαφέρει τι σου είπε κάποιος μηχανικός.. εμάς δεν δείχνει τίποτα στο διαγνωστικό αρα δεν εχει πρόβλημα το αμάξι..."
  10. Εδώ και 2 εβδομάδες σχεδόν έχω πρόβλημα με το DSG7. Σε χαμηλές ταχύτητες , όταν η θερμοκρασία λαδιού είναι πάνω από 90-92 και κατα την σταθερή επιτάχυνση κάνει αρκετά έντονα σκορτσαρίσματα σε ενοχλητικό βαθμό. Το πήγα αρχικά στην Auto Marine στην αλεξάνδρας και το κάναμε βόλτα με τον μηχανικό τους. Φυσικά και δεν εντόπισε τπτ...ενώ έκανε σκορτσάρισμα στον αρχιμηχανικό. Μετά από μερικές μέρες είπα να δοκιμάσω την τύχη μου στην Καρέντα Βουλιαγμένης γιατί άκουσα καλά λόγια και έμαθα οτι τους είχε τύχει παρόμιο περιστατικό στο παρελθόν. Η διαφορά εκεί είναι οτι δεν πας με τον αρχιμηχανικό για βόλτα αλλά στο κρατάνε εκεί και σε ειδοποιούν μετά από μερικές μέρες. Μετα από 2 μέρες με πέρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι δεν βρήκαν τίποτα. Με το αμάξι έχω κάνει 20.000 μέσα σε ακριβώς 1 χρόνο και κόβω το κεφάλι μου οτι όντος δεν δουλεύει σωστά και οτι εχεί πρόβλημα. Το θέμα είναι πώς μπορώ να τους κάνω να το δεκτούνε και να το επισκευάσουν εντός εγγυησης. Εγώ πιστεύω οτί δεν τους συμφέρει να βρούνε και να αποδεκτούνε το πρόβλημα γιατί θα πρέπει να σπαταλήσουν 1 ήμερα (ίσως και παραπάνω) για να μου αλλάξουν το σασμάν ή το mechatronic unit, ενώ στον ίδιο χρόνο θα μπορούσαν να κάνουν 10 αλλαγές λαδιών (για παράδειγμα) και να βγάλουν πολύ περισσότερα. Θέλω την γνώμη σας πάνω στο θέμα και τι θα κάνατε στην θέση μου...
  11. Όντως καλή μάρκα η Thule... αλλά από τιμές είναι σχεδόν ίδιες με της αντιπροσωπείας... 230 εύρω μου είπαν στο κατάστημα που τις φέρνει στην Ελλάδα στο Χαιδάρι! Ψάχνω για κατί φθηνότερο.. γύρω στα 100-150 ευρώ αν υπάρχει φυσικά.
  12. Καλημέρα σε όλους. Ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί που να έχει καλής ποιότητας, (με σχετικά χαμηλές τιμές) σχάρες οροφής για Golf VI ?? Στην αντιπροσωπεία πουλάνε την σχάρα περίπου 250 ευρώ. Ευχαριστώ.
  13. Καλησπερα σε όλους... Έχω ενα GOLF VI DSG7 εδώ και 1 χρόνο με 20.000km. Πρόσφατα αρχίσα να έχω, στην αλλαγή από 1η σε 2α, ενα έντονο σκορτσάρισμα. Το πήγα στην αντιπροσωπία της Λ.Αλεξάνδρας (ονοματα δεν λέμε!) το οδήγησε ο αρχιμηχανικός και φυσικά δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα! Ξερεί κανένας κάποια (όσο γίνεται) σοβαρή αντιπροσωπεία που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με σκορτσάρισμα για να παω να το κοιτάξουν?. Και φυσικα να μπορούν αν χρειαστεί τελικα αλλαγή mechatronics να την αναλάβουν... Ευχαριστώ.
  14. Αυτό κάνει θόρυβο και σε μένα και από τις δύο πλευρές... (οδηγού / συνοδηγού) αλλά δεν το κάνει πάντα. Πολλές φορές οταν έχω συνοδηγό του λέω να βάζει το χέρι του στην χειρολαβή για να σταματάει ο θόρυβος!
  15. Εδώ και κάποιο διάστημα έχω ακούσει οτι έχει βγει βελτιωμένη αντλία νερού που διορθώνει το πρόβλημα του ήχου "σκουριασμένης κούνιας". Ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου είπαν οτι όντος εχει βγεί καινούργια αλλά να περιμένω λιγό πριν την αλλάξω για να δούνε αν σίγουρα διορθώνετε το πρόβλημα... Σύντομα 8α φτάσω τα 15.000 χμ και θα κάνω το πρώτο μου service και θα τους πω να μου την αλλάξουν γιατι μου σηκώνονται τα νέυρα κάθε φορά που ακούω αυτόν τον ήχο!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.