Jump to content

Nicholas_mgr

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nicholas_mgr

  1. Καλησπέρα σε όλους.Έχω το R-Line 1.4 tsi και πρόσφατα αντικατέστησα το control panel του climatronic με αυτό της φωτό όπως θα δείτε όμως, μου λείπει το κάλυμμα αλουμινίου που δυστυχώς τα "τσακάλια" της αντιπροσωπείας αδυνατούν να βρουν. Υπάρχει περίπτωση να βρούμε το part number του καλύμματος? Ή αν κάποιο μέλος φοράει το συγκεκριμένο climatronic να μου στείλει τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου του, μήπως βοηθήσει στο να βρω τα στοιχεία από την αντιπροσωπεία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
  2. Nicholas_mgr

    Vag Com

    Δε ξέρω να σου πω ακριβώς, αλλά εγώ αυτό που οδήγησα ήταν το R-Line. Θα βρω πάντως την άκρη και θα ενημερώσω.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  3. Nicholas_mgr

    Vag Com

    Από τη Zenec μου είπαν ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η ένδειξη από τον αντιπρόσωπο, επειδή το αμάξι δε φορούσε από την αρχή navi system (είχε το RCD 510). Όταν πάντως βάλω πλοήγηση στο ZENEC, εμφανίζεται στην MFD το μήνυμα "Navi not supported". Σε ότι αφορά την ένδειξη προτεινόμενης ταχύτητας, στα καινούρια Passat υπάρχει η συγκεκριμένη ένδειξη, η οποία προβάλλεται στο επάνω δεξί μέρος της MFD οθόνης (το είδα όταν έκανα το test drive το Μάιο) και εμφανίζει το αριθμό της υπάρχουσας σχέσης στο κιβώτιο και δίπλα ένα βέλος προς τα πάνω (σύσταση για μεγαλύτερη σχέση) ή βέλος προς τα κάτω (για μικρότερη σχέση) ή τελεία (ιδανική σχέση). όλα έχουν να κάνουν με το θέμα οικονομικής οδήγησης. Αυτά μπορούν να ενεργοποιηθούν?
  4. Ακόμα απάντηση από τον αντιπρόσωπο δεν έχω πάρει. Μου είπαν να τα πάω για επανακωδικοποίηση αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αντιστρέψουν τις ενδείξεις των κλειδιών. Αυτό που έβγαζε MFD τώρα βγάζει MFI και το άλλο κλειδί τα αντίθετα.
  5. Nicholas_mgr

    Vag Com

    Διάβασα τα post σχετικά με το Vag-com και θέλω να ρωτήσω ποια η σκοπιμότητα του να έχει κανείς κάτι τέτοιο. Μπορείς να τροποποιήσεις κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου? Μπορείς να ενεργοποιήσεις ενδείξεις ή επιπλέον λειτουργίες? Έχω το Passat R;Line 1.4 tsi (6/2010) και θέλω να ενεργοποιήσω τις ενδείξεις του navi στην mfd οθόνη (έχω βάλει το Zenec NC 2010)όπως επίσης και την ένδειξη (στην MFD) προτεινόμενης σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τεχνικοί στον αντιπρόσωπο που πάω τ' αμάξι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υποστηρίζονται αυτές οι ενδείξεις, αλλά από αυτά που έχω αντιληφθεί, γενικότερα από κει μέσα, με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι μάλλον είναι άσχετοι. "Κάναμε αναβάθμιση αλλά δεν έγινε τίποτα" μου είπαν. Όταν ρώτησα τι ακριβώς αναβάθμισαν, μου απάντησαν ότι έκαναν reset για να ενεργοποιηθούν οι ενδείξεις και αφού δεν ενεργοποιήθηκαν, δεν τις υποστηρίζει τ' αμάξι... Μπορώ λοιπόν με το vag-com, να κάνω τέτοιου είδους εργασίες?
  6. Καλησπέρα. Έχω ένα Passat R-Line 1.4 tsi (6/2010) με πολυλειτουργικό τιμόνι. Το καλοκαίρι που βρισκόμουν στη Δράμα πήγα κι έβαλα το cruise control. ¶λλαξαν όλους τους μοχλοδιακόπτες (2) και έβαλαν νέους (3) με άλλο καπάκι τιμονιού. Ότι αλλάχθηκε το πήρα πίσω κι εγκέφαλο τιμονιού δεν είδα μέσα σ' αυτά εκτός κι αν εμπεριέχεται μέσα στο σύστημα των μοχλοδιακοπτών. Δουλεύει άψογα με όλες τις ενδείξεις σε καντράν & MFD να παίζουν μια χαρά. Πλήρωσα 100,00¤.
  7. Αν είναι ίδιο μ' αυτό που είχαν τα δικά μου φανάρια, τότε ανοίγεις λίγο τη τρύπα που μπαίνουν τα ποδαράκια της λάμπας, για να περάσουν τα καλώδια για τα xenon.
  8. Σου βγάζουν την ίδια ένδειξη και τα 2 κλειδιά?
  9. Παιδιά η γλώσσα είναι στ' αγγλικά και στα 2 κλειδιά. Το κάθε κλειδί πάντως, κρατάει διαφορετικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά τις επιλογές που θα κάνεις για τις πληροφορίες που θες να εμφανίζονται. Πάντως απ' όσο έχω ψάξει το MFD προέρχεται από τα αρχικά των Multi Function Display ενώ το MFI από τα Multi Function Indicator. Από κει και πέρα αν έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους δεν το ξέρω. Τα δικά σας κλειδιά, εμφανίζουν κάτι ανάλογο?
  10. Τελικά έβαλε κάποιος από του συμμετέχοντες στη κουβέντα, xenon φώτα? Αν ναι, ποια ήταν η επιλογή του και ποιες οι εντυπώσεις???
  11. Πριν από μια βδομάδα παρέλαβα το νέο μου Passat R-Line 1.4 tsi. (Ανέβασα photo στο ανάλογο γενικό topic) Καθώς δοκίμαζα τις λειτουργίες του, διαπίστωσα το εξής κουλό: Βάζοντας το ένα κλειδί στη μίζα, μου εμφανίζει στην οθόνη του καντράν, την ένδειξη "MFD" με τις ρυθμίσεις, επιλογές κλπ. Βάζοντας το 2ο κλειδί η οθόνη εμφανίζει την ένδειξη "MFI" έχοντας όμως τις ίδιες ακριβώς επιλογές και ρυθμίσεις. Ρώτησα στον αντιπρόσωπο, αλλά η 1η απάντηση που πήρα, ήταν εντελώς άσχετη για να μη τη πω απαράδεκτη. Anyway, ξαναρώτησα άλλον υπεύθυνο service (του ίδιου αντιπροσώπου, άλλου υποκ/τος) και αναμένω απάντηση. Μήπως κάποιος από σας γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό? Έχει αντιμετωπίσει άλλος, κάτι παρόμοιο?
  12. Εκτός κι αν ο λόγος που επιμένεις είναι ή Αν ναι, μαζί σου είμαι, αλλά με ποια διαδικασία μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο???
  13. Καλό χρυσό το RCD-510 φίλε μου, αλλά δεν έχει τις δυνατότητες χρήσης ως Navi και ΒΤ, οι οποίες είναι κρίσιμης σημασίας για μένα. Το γατί να υπάρχουν όλα σε μια συσκευή και να μην έχεις 3-4 αραδιασμένες μέσα στ' αμάξι. πιστεύω πως είναι κατανοητό. Το αν είναι Γερμανικό ή Κινέζικο το ρώτησα, γιατί εδώ άλλα γράφει κι επίσης για τους Ελληνικούς χαρακτήρες, εδώ, άλλα διάβασα. Εσύ αλήθεια ποιο multimedia έχεις? Αν πάντως κάποιος έχει το Zenec ή anyway ξέρει κάτι γι' αυτό εμπεριστατωμένα, θα εκτιμούσα μια επικαιροποιημένη απάντηση.
  14. Παίδες καλημέρα. Αναμένεται μέσα στην ερχόμενη βδομάδα να παραλάβω το Passat R-Line tsi με Park Assist, Park Pilot, Πολυλειτουργικό τιμόνι, το νέο climatronic και εγκατεστημένο το RCD-510. Ζήτησα από τον Αντιπρόσωπο να μου βάλει κάποιο aftermarket Multimedia system και μου πρότεινε το Witson W2-D723V που, όπως με διαβεβαίωσε, δεν επηρεάζει το park assist, χωρίς όμως να μου πει για τις επιπλέον πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη του RCD510 (όπως ενδείξεις του clima, του Park-Pilot κλπ)και της MFD (όπως ενδείξεις του επιλεγμένου σταθμού / τραγουδιού ή και του Navi - όταν υπάρχει) Ψάχνοντας το forum αλλά και γενικότερα το net, διαπίστωσα ότι το Zenec 2010, πιθανότατα υποστηρίζει αυτές τις λειτουργίες. Ήθελα λοιπόν κάποιος ο οποίος το έχει ή γνωρίζει σχετικά, να μου πει αν όντως είναι έτσι κι αν υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες το BT. Είναι Κινέζικη συσκευή ή Γερμανική? Πήγα σήμερα από την αντιπροσωπεία(?) (MBS ΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 3 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ) για περισσότερες πληροφορίες, αλλά δε βρήκα άνθρωπο εκεί... Όποια επιπλέον πληροφορία σχετικά με το Zenec και τη συμβατότητά του με Passat R-Line, ευπρόσδεκτη.
  15. Ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι πως η αρχική μου σκέψη ήταν αυτή που προτείνει ο φίλος fanis_rc. Το θέμα όμως είναι οτι δυστυχώς ο χρόνος μου είναι απίστευτα περιορισμένος για να μπω σε μια διαδικασία έρευνας για πώληση/αγορά/εγκατάσταση κτλ...κτλ και μιας και είμαι τύπος της εγγύησης, αποφάσισα να το πάρω έτοιμο χωρίς να τρέχω μετά. Ελπίζω να "κάτσουν" όλα καλά και να λειτουργήσουν όπως μου είπαν για να μην αναγκαστώ να μείνω με το RCD510 και να ψάχνομαι για μετατροπές και προσθήκες. Thanks για τα σχόλιά σου σχετικά με το R-Line που αν και δεν ήταν στα αρχικά μου σχέδια, τελικά η δοκιμή που του έκανα, με "έπεισε". Σε ότι αφορά τις ενδείξεις του climatronic, επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι φαίνεται και που, μπορείς να με διαφωτίσεις για να το ρωτήσω και να μη "φάω" την όποια απάντηση ως άσχετος?
  16. Μιλάω για αντιπροσωπεία της VW (στη Λυκόβρυση) και δεν είπα ότι μου εγγυήθηκαν. Είπα ότι με διαβεβαίωσαν ότι οι λειτουργίες θα είναι σωστές και τους απάντησα ότι εφόσον και στη πράξη είναι έτσι, μόνο τότε θα το παραλάβω. Επίσης μου είπαν ότι φοράει το πρόγραμμα πλοήγησης N-Drive. Το προμηθεύονται από κάποιον Κιόκα (www.kiokasnet.gr)
  17. Σήμερα με διαβεβαίωσαν από την αντιπροσωπεία, οτι το park assist (αυτόματη διαδικασία παρκαρίσματος) θα δουλεύει κανονικά και οτι μόνο οι ενδείξεις του park pilot δεν θα εμφανίζονται στην οθόνη, αφού έχω βάλει τη κάμερα οπισθοπορείας. Η τιμή μαζί με τη κάμερα και τη τοποθέτηση έκλεισε στα 700,00¤ κι έτσι αποφάσισα να το βάλω με τη προϋπόθεση οτι όλα θα δουλεύουν σωστά όπως μου είπαν. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων...
  18. ¶ρα εφόσον δεν θα παίζουν οι λειτουργίες park assist/park pilot, λέω να το ξεχάσω το Witson. To RNS-510 που βγάζει η VW, αξίζει το κόπο? κι αν ναι, το φέρνουν αν το παραγγείλω? Επίσης έχει σύνδεση ΒΤ? Μάλλον ξέφυγα απ' το θέμα...
  19. \Τις λειτουργίες park assist & park pilot θα τις έχω? κυρίως το park assist με ενδιαφέρει να λειτουργεί Πολυλειτουργικό τιμόνι έχω, η MDF οθόνη ποια είναι? Όσο για τη κάμερα, θα την έβαζα μαζί με το witson... Ναι αλλά με τι εγγύηση και εγκατάσταση...?
  20. Είναι μια από τις σκέψεις που έχω κάνει... --------------------------------------------------------- Όντως το gps, είναι μια λειτουργία που με ενδιαφέρει αφού το αμάξι θα έχει & χρήση με τη δουλειά καθώς επίσης με ενδιαφέρει και η συνδεσιμότητα με κινητό BT Eγινε συγχωνευση των διαδοχικων δημοσιευσεων.
  21. Καλησπέρα και sorry αν άνοιξα θέμα που έχει συζητηθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό μιας και είμαι φρέσκος στο club κι επειδή βιάζομαι να πάρω μια απόφαση, είπα να ρωτήσω και εξηγούμαι... Έχω παραγγείλει το Passat R-Line 1.4 tsi το οποίο έχει στο βασικό του εξοπλισμό μεταξύ άλλων, το RCD 510 καθώς επίσης και το park assist & park pilot. Ζήτησα από τον αντιπρόσωπο να μου βάλει μια άλλη μονάδα που να έχει navigation, bt, dvd, tv και κάμερα οπισθοπορείας κτλ... Μου είπε ότι θα μου τοποθετήσει την W2-D732V Witson Η ερώτησή μου είναι: α. Το park assist θα λειτουργεί? β. Οι ενδείξεις του park pilot , θα εμφανίζονται ή καταργούνται λόγω της κάμερας? γ. Οι ενδείξεις του κλιματισμού, θα φαίνονται στην οθόνη του multimedia ή φαίνονται αλλού? και τέλος... να βάλω αυτό το μηχάνημα ή έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο (aftermarket ή RNS 510) που να είναι απόλυτα συμβατό με τις λειτουργίες του Passat. Το αμάξι έφτασε σήμερα στον αντιπρόσωπο και μάλλον μέχρι το τέλος της άλλη βδομάδας θα το έχω παραλάβει, οπότε καταλαβαίνετε γιατί καίγομαι. Μη πληρώσω τσάμπα 750¤ που μου ζητάει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια διαφωτιστική απάντηση ή αν υπάρχει το θέμα και έχει συζητηθεί ξανά, μια υπόδειξη (link).
  22. Thanks για το καλωσόρισμα κι ελπίζω τα πράγματα να είναι έτσι τελικά. Ίδωμεν... το άμεσο μέλλον θα δείξει.
  23. Χαιρετώ τα μέλη του club!!! Νίκος το όνομα και μένω Ν. Ηράκλειο. Χρόνια με τους Ασιάτες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά λόγω αύξησης μελών της οικογένειας (έχω ένα μπόμπιρα 16 μηνών), είπα να πάω σε κάτι πιο οικογενειακό, πιο cool και με μεγαλύτερους χώρους. Έτσι έκλεισα και περιμένω να παραλάβω ένα λευκό Passat R-line με διάφορα καλούδια επάνω (όχι όσα θα ήθελα, μιας και έψαχνα κάτι ετοιμοπαράδοτο). Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα στα σχέδιά μου το συγκεκριμένο όχημα, αλλά μετά από 1 test-drive που έκανα με ένα ξάδελφο μου που ήταν ο κυρίως ενδιαφερόμενος για την αγορά, το αμάξι με κέρδισε με τη σπιρτάδα του αλλά και με τον διακριτικά sportif χαρακτήρα του και τον εξοπλισμό του. Έτσι μετά από μικρό σχετικά ψάξιμο το πήρα απόφαση και προχώρησα στην αγορά. Καλώς σας βρήκα λοιπόν κι ελπίζω μέσα από το forum, να βρω χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες για θέματα που θα με απασχολήσουν.
  24. Καλησπέρα. Νέος στο forum και στη VW γενικότερα, μιας και σε λίγες μέρες θα παραλάβω το λευκό Passat R-Line 1.4tsi... Ψάχνοντας να βρω διάφορες πληροφορίες για το passat, διάβασα και μερικά από τα γραφόμενα εδώ και ομολογώ πως έχω ήδη ψιλο-απογοητευθεί, χωρίς καν να έχω πάρει ακόμα τ' αμάξι. Όντας ακόμα, κάτοχος ενός Hyundai Coupe S145 (turbo μετατροπή του μαμά 1.600cc, από την Ελληνική αντιπροσωπεία) του 2003, με 145.000 δύσκολα και σκληρά χιλιόμετρα στη πλάτη του και "φυσιολογικά" φαινόμενα όπως το να καταναλώνει λάδια και ψυκτικά υγρά, δεν έχω ζήσει. Ελπίζω αυτά που μέχρι τώρα έχω διαβάσει, να αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και όχι το κανόνα, για ένα βραβευμένο κατά τα άλλα, κινητήρα.
  25. Nicholas_mgr

    My R-Line

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.