Jump to content

Yiannis

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Yiannis

  1. Σήμερα έδωσα το Ok για να ξεκινήσει η επισκευή, ενώ παράλληλα θα γίνει και η πραγματογνωμοσύνη. Το κόστος συνολικά είναι 1.600 euro από τα οποία θα πληρώσω το 30% των ανταλλακτικών και τα εργατικά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η βλάβη δεν έχει να κάνει με το ατύχημα, αλλά πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα. Η βλάβη δημιουργήθηκε επειδή πήδηξε η καδένα... Τώρα το πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όσους ρώτησα (συνεργεία, πραγματογνώμονες) σε κανέναν δεν έχει ξανατύχει. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζω να γράφω εδώ. Καλό είναι να ενημερώνονται οι κάτοχοι VW γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο και σε άλλον κινητήρα FSI τότε θα έχει να κάνει με την αξιοπιστία του κινητήρα.
  2. Τελικά μετέφερα το αυτοκίνητο στο εξουσιοδοτημένο service της Καβάλας. Το εξουσιοδοτημένο της Δράμας από όπου το αγόρασα και έκανα όλα τα service και την επισκευή δεν το εμπιστεύομαι πλέον. Όταν πήγα το αυτοκίνητο και αφού το μόνο που κάνανε ήταν να ανοίξουν το καπό και να δουν ότι το γρανάζι ήταν βγαλμένο, τους ζήτησα να μην κάνουν καμιά εργασία μέχρι να έρθει πραγματογνώμονας. Όταν μετά από 10 ημέρες πήγε η οδική βοήθεια να το φορτώσει για να μεταφερθεί στην Καβάλα, δεν άνοιγε ούτε το πορτ παγκάζ. Κατάφεραν να αποφορτίσουν την μπαταρία! Είχαν αφήσει το κλειδί στη μίζα πατημένο (όσοι ξέρουν το κλειδί του passat καταλαβαίνουν), ενώ εγώ το είχα βγάλει όταν το άφησα εκεί. Την ημέρα που πήγα με τον πραγματογνώμονα το είχα βρει στη μίζα και το είχα βγάλει πάλι. Έχουν εξουσιοδοτημένο συνεργείο και δεν μπορούν ούτε την μπαταρία να κρατήσουν φορτισμένη! Από την Kosmocar μου είπανε ότι η έκπτωση του 70% στα ανταλλακτικά ισχύει και στο συνεργείο της Καβάλας, οπότε το μετέφερα εκεί και για την ώρα η αντιμετώπιση είναι πολύ καλή. Από ότι μου είπανε χτύπησε βαλβίδες, στείλανε φωτογραφίες στην Kosmocar και περιμένουν απάντηση από Δευτέρα. Για μένα πάντος είναι άλλο το θέμα του κόστους της επισκευής και ποιος θα το επωμιστεί και άλλο το θέμα του ότι παρουσιάστηκε μία βλάβη στο αυτοκίνητο ή οποία δεν έπρεπε να συμβεί. Ακόμη και όλο το κόστος της επισκευής να μην χρειαστεί να το πληρώσω, η πραγματογνωμοσύνη και οι καταγγελίες θα γίνουν, όπως και η επικοινωνία με την Volkswagen Γερμανίας. ¶λλο το ποιος θα πληρώσει τη βλάβη και άλλο το ποιος θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να μη συμβεί μία βλάβη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ατύχημα.
  3. Φυσικά, αν δεν το κάνεις για ένα τέτοιο θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια τη δική σου και της οικογένειάς σου, πότε θα το κάνεις. Δεν μου λέρωσαν την ταπετσαρία να δώσω τόπο στην οργή, εδώ μιλάμε για ασφάλεια στο δρόμο! Όσο για τους δικηγόρους, έχω νομική κάλυψη από την ασφαλιστική, αλλά και αν χρειαστεί να πληρώσω θα το κάνω για να μάθουν να παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια του κόσμου. Δεν μπορούν να πουν ότι είχε από πριν πρόβλημα το αμάξι γιατί όλα τα service έχουν γίνει εκεί και το service των 45.000 χλμ έγινε μετά το ατύχημα πάλι εκεί. Αν είχε πρόβλημα από πριν, σημαίνει πάλι ότι αυτοί δεν το βρήκαν, αλλά και ότι το πρόβλημα είναι από την κατασκευή, δηλαδή από το εργοστάσιο. Όσο για να μου το φτιάξουν τσάμπα και να ζητήσουν συγνώμη όπως λες, να σου πω τί έγινε. Κατ΄αρχήν με το που είδαν το γρανάζι και χωρίς εγώ να ξέρω τίποτε με φωνάζουν και μου λένε "τί άτυχος που είσαι, και πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο πράγμα". Όταν ρώτησα πώς μπορεί να έγινε, μου λένε "τυχαίο γεγονός, έτυχε να γίνει σε σένα". Όταν όμως εγώ φώναξα πραγματογνώμονα και ενημέρωσα την Kosmocar, μου πρότειναν 70% έκπτωση στα ανταλλακτικά, δηλαδή μου δίνει η Kosmocar με 70% έκπτωση τα ανταλλακτικά, αλλά αυτοί τα εργατικά θέλουν να τα πάρουν! Να φανταστείς ότι για την επισκευή του ατυχήματος πληρώθηκαν στο συνεργείο 12.000 ¤ και 2.000 ¤ στον λαμαρινά. Πάντος δεν θα μείνω μόνο στα νομικά. Είμαι σε επικοινωνία με ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και πρόκειται να στείλω επιστολή στην VW Γερμανίας. Δεν μπορεί η VW να διαφημίζει ασφάλεια και αξιοπιστία και να βγαίνουν έτσι τα γρανάζια από τον στρόφαλο των αυτοκινήτων της, έστω και μετά από επισκευή.
  4. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα Passat FSI 1.6 και πριν μερικές ημέρες ξαφνικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και άναψε στην οθόνη η ένδειξη EPC ή EPS (δεν θυμάμαι ακριβώς). Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο και η διάγνωση είναι: βγήκε το γρανάζι του στρόφαλου (ανοίγεις το καπό και φαίνεται το γρανάζι να έχει βγει έξω). Ακόμη δεν γνωρίζω τί ζημιά έχει γίνει μέσα γιατί ζήτησα να μην το ανοίξουν πριν έρθει πραγματογνώμονας. Αυτό που μου είπανε από το συνεργείο είναι ότι πρώτη φορά βλέπουν κάτι τέτοιο (το ίδιο και ο οδηγός της οδικής βοήθειας που το μετέφερε, όπως και πραγματογνώμονας που έβαλα). Το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο το Νοέμβριο του 2005 και έχει 48.500 χλμ. Επίσης έχει γίνει επισκευή στο ίδιο εξουσιοδοτημένο μετά από τρακάρισμα (μετωπική) τον περασμένο Σεπτέμβριο (το αμάξι βγήκε από το συνεργείο το Νοέμβριο). Κατά τη διάρκεια της επισκευής ο κινητήρας βγήκε και ξαναμπήκε (ελέγχθηκε όπως μου είπαν με διαγνωστικό) χωρίς να γίνουν κάποιες εργασίες σε αυτόν ούτε να ανοιχτεί. Το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να ξεκίνησε από το τρακάρισμα και να παρουσιάστηκε τώρα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι πρόβλημα από την κατασκευή του αυτοκινήτου. Δεν μπορεί στα καλά καθούμενα εκεί που το αυτοκίνητο κινείται (μόλις είχε βγει η γυναίκα μου από το βενζινάδικο όπου έβαλε βενζίνη και ευτυχώς πήγαινε σιγά) να βγαίνει το γρανάζι του στρόφαλου. Εάν συμβαίνει το πρώτο τότε ή πρέπει η VW να διορθώσει τα διαγνωστικά ή να δώσει εντολή στα συνεργεία να μην τα εμπιστεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις (τρακάρισμα) και να κάνουν έλεγχο ανοίγοντας τον κινητήρα. Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε ίσως να μην έχει να κάνει μόνο με το δικό μου αυτοκίνητο αλλά και με άλλα. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε εάν έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς ή έχετε ακούσει να συνέβει σε άλλον να βγει το γρανάζι του στρόφαλου. Εγώ πάντος θα κυνηγήσω νομικά το συνεργείο γιατί όταν το πήγα για επισκευή αυτοί μου είπαν θα το πάρεις σαν καινούργιο και όπως αποδείχτηκε σε μία τέτοια επισκευή, μετά από μετωπική, αυτοί δεν έλεγξαν τον κινητήρα όπως έπρεπε.
  5. Εγώ το είχα παραγγείλει τέλη Σεπτεμβρίου, κατασκευάστηκε γύρω στις 25 Οκτωβρίου και το πήρα σήμερα! (1.6 Sportline) Τελικά έχει την MFA οθόνη (την γράφει MFD). Από ότι μου είπε ο πωλητής, έχει δει Sportline, ακόμη και Highline (και διλιτρα) τα οποία δεν είχαν την MFA οθόνη. Ίσως την έχει, επειδή το αμάξι ήρθε με πολυλειτουργικό τιμόνι. Από το απόγευμα που το πήρα έκανα τα πρώτα 170 χλμ. (ήρθε με 9 χλμ.) και είμαι ενθουσιασμένος. ¶ντε να ξημερώσει να το "ανέβω" πάλι!
  6. Εγώ έχω παραγείλει το ίδιο με τον katsi (1.6 Sprtline με χειριστήρια στο τιμόνι) και το περιμένω τέλη του μηνός. Ελπίζω να έρθει με την MFA οθόνη. Θα σας ενημερώσω σχετικά. Μήπως όμως έχει να κάνει και με το πότε παίρνουμε το αυτοκίνητο; Δηλαδή τα πρώτα Sportline είχαν έρθει με MFA οθόνη και τελευταία έρχονται χωρίς; Κάτι ανάλογο είχε κάνει η Peugeot με το 407, όπου τα πρώτα που είχαν έρθει με το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού, είχαν στάνταρ τον εσωτερικό αντιθαμβωτικό καθρέφτη, ενώ τα επόμενα δεν τον είχαν...
  7. Μαύρο. Όσο για φωτογραφία... από τον Δεκέμβριο, οπότε και θα το παραλάβω!
  8. Εγώ το περιμένω σε δύο με δυόμιση μήνες (μπαίνει στην γραμμή παραγωγής στις 24/10). Είναι το 1.6 Sportline με έξτρα το τιμόνι με χειριστήρια σαν του katsj (το οποίο μου το έκανε δώρο ο αντιπρόσωπος) και το auto hold. Μαύρο με γκρι ταπετσαρίες (το προτιμούσα με μαύρες αλλά θα έπρεπε να περιμένω 5 μήνες!). katsj, θα ήθελα να μου πεις πόσο σου κοστίζει η μικτή ασφάλεια το έτος και αν είναι εύκολο τις καλύψεις που έχεις βάλει. Αντε καλοτάξιδο και να το χαίρεστε, μέχρι να το πάρω κι εγώ!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.