Jump to content

Blanick

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Blanick

  1. Καλύτερα να βάλω IC S3 στα 470? Θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Από απόδοση?
  2. Σκέφτηκα για αρχή να βάλω μια VW Racing εισαγωγή και μετά να προχωρήσω σε IC, εξάτμιση και έπειτα πρόγραμμα custom μιας και αφού τα διασταύρωσα τόσο καιρό αυτή είναι η καλύτερη λύση.Την έχω βρεί την εισαγωγή μαζί με τοποθέτηση 370 Ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι καλή τιμή αλλά μάλλον για εκεί πάμε...Εκτός αν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση εννοείται. Φίλε Activious θα σου στείλω φυσικά με το που θα μπώ για πρόγραμμα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
  3. Το βλέπω και κυρίως μεταπωλητικά...Καλύτερο να ξέρει ο άλλος ότι έχει revo παρά (το δύσκολο να εμπιστευτεί) το custom τούμπανο πρόγραμμα του όποιου, που όντως θα συμφωνήσω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο αποδοτικό και φτηνό σε τιμή από το REVO.Να βάλω πρώτα το revo και μετά να πάω σε εξάτμιση, εισαγωγή ή το αντίθετο?
  4. Καλησπέρα παίδες! Καταρχάς να συγχαρώ την κοινότητα για το πλήθος πληροφοριών και για την αφοσίωσή των μελών σε απαντήσεις ερωτημάτων προς άλλους λιγότερο σχετικούς και για το μεράκι που δείχνουν! Διάβαζα τις περασμένες μέρες (όσο προλαβαίνω λόγω δουλειάς) μερικά ποστ για εισαγωγές, εξατμίσεις,προγράμματα και τα λοιπά. Ίσως κάπου να υπάρχει αντίστοιχο θέμα με το δικό μου αλλά δυστυχώς δεν έχω τόοοοσο χρόνο ώστε να ψάξω λεπτομερώς το φόρουμ.Ξεκινάω λοιπόν. Έχω ένα golf TSI 1.4 140 αγορασμένο από πέρσι τέτοιο καιρό και από τον ενθουσιασμό και την κ.....λα του έβαλα και ένα πρόγραμμα SKN.Θεωρητικά τώρα είμαστε στα 170 άλογα! Επίσης έχω αλλάξει και το φίλτρο με ένα πάνελ της JR το μπλέ. Σκέφτομαι λοιπόν σιγά σιγά να αρχίσω να το σοβαρεύω το πράγμα και να του αλλάξω εξάτμιση ολόσωμη από dp και πίσω, να βάλω εισαγωγή και έπειτα να αλλάξω το πρόγραμμα και να βάλω ένα της REVO μιας και ακούω γενικά καλά λόγια! Εξάτμιση σκέφτομαι 70mm DP και 63.5 υπόλοιπο με 200ρη καταλύτη HJS χωρίς μεσαίο. Από εισαγωγή θέλω να βάλω μια APR Carbonio. Μίλησα με τον REVO και μου είπε να βαλω κατευθείαν stage 2 αν είναι να έχω βάλει εξάτμιση και εισαγωγή. Να πράξω αναλόγως? Επίσης, έχω βρεί μεταχειρισμένη την Carbonio και ο φίλος την έχει πάνω σε Leon 1.8. Θα μπορεί να μπεί στο δικό μου ή θα πρέπει να μαζέψω φράγκα να την πάρω καινούρια εξειδικευμένη για 1.4? Αν έχετε και κάποια αντιπρόταση να μου κάνετε σχετικά με αυτά που θέλω να βάλω ή κάποια παρατήρηση/επισήμανση μετα χαράς να περιμένω να τα ακούσω!!! Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!
  5. Φίλε the winner η απάντηση είναι απλή. Προς το παρόν τα οικονομικά δεν είναι όπως τα υπολόγιζα. Θέλω να κάνω το δυνατόν περισσότερη οικονομία με όσο γίνεται περισσότερο γκάζι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια χαρά για τα "κυβικά" μου μιας και τα "μπαμ" του τα ωραία κάνει και όπως είπα και πρηγουμένως βλέπω οικονομία στην κατανάλωση. Τώρα αυτά είναι πάντα υποκειμενικά κριτήρια και ίσως για πολλούς να είμαι λάθος. Το "αργότερα" που είπα εννοώ μετά απο 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Φιλικά!
  6. 650 ευρό έκανε... Με εγγύηση 5 ετών για το πρόγραμμα και 2 έτη για τον κινητήρα. Φίλε the winner το ξέρω ότι είναι λίγα τα άλογα για τόση πίεση. Όπως είπα βέβαια δεν έχω μπαρόμετρο για να κάνω ακριβείς μετρήσεις. Το περίεργο είναι πως για το πρόγραμμα λένε πως έχει 20% μείωση κατανάλωσης και όντως έχω δεί μείωση... Πρίν το πρόγραμμα είχα σταθερή μέση κατανάλωση 9.4l/100km ενώ τώρα έχω 8.2l/100km. Ουσιαστικά ένα 15% μείωση έχει.Αυτό είναι που με εξέπληξε περισσότερο. Αργότερα που θα υπάρχουν περισσότερα λεφτά και μάθω καλύτερα το αυτοκίνητο θα μπεί ολόσωμη εξάτμιση και καννα revo πάνω ή κάννα mtm! Cheers!
  7. Μπήκε στο golf μου προγραμματάκι της SkN ECO 75! Το έχω ήδη μια εβδομάδα και παρατήρησα αισθητή διαφορά στην ροπή μετά τις 3000. Ισχυρίζονται ότι δίνει 0,9-1,0 σταθερή και 1.5 over αλλά δεν έχω μπαρόμετρο να δώ αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους το αμάξι τώρα είναι 170 από 140 άλογα. Μου πρότεινε επίσης κι ένα φίλτρο KN για να δώ ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Επίσης με έναν μηχανικό που μίλησα μου είπε ότι το διαγνωστικό δεν θα μπορεί να διαβάσει με 100% ακρίβεια αν υπάρχουν σφάλματα! Ισχύει κάτι τέτοιο? Επίσης μου έβγαλε και τρόμπα νερού τώρα και θέλω να δώ αν φταίει το πρόγραμμα. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να δώ κάπου εάν το πρόγραμμα είναι περασμένο? Σε κάποιο διαγνωστικό θα μου βγάλει ότι είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα? Ευχαριστώ.
  8. Σκέφτομαι να πάρω αυτές τελικά μιάς και είναι πολύ πιο οικονομικές! http://siriocenter.gr/product/16212 Και λέω να πάω σε 225/45/17! http://siriocenter.gr/product/18232 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
  9. Χαιρετώ σας! Έρχεται ο καιρός να αλλάξω λάστιχα! Έχω το Golf Tsi 140 και φοράει 205 (νομίζω προφίλ 55) με 16άρα ζάντα. Έχω ακούσει γενικά από πολλούς ότι δεν πατάει και άριστα με τα 205 (Το έχω παρατηρήσει κι εγώ απλά πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό υπαιτιότητας σε αυτό είναι το ότι θέλουν αλλαγή τα λάστιχα). Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω μεγαλύτερη διάσταση στα λάστιχα (215 ή 225) και να πάρω ζάντες 17άρες.Συγκεκριμένα σκεφτόμουν τις UltraLeggera 17'/7.5! To βασικό μου ερώτημα είναι αν βάζοντας μεγαλύτερα ζάντες , λάστιχα θα "κρεμάσει" το αμάξι.(Είναι όλο μαμά)Ή θα είναι όλα κομπλέ?Ακόμα και να χάσω ουσιαστικά απόδοση που να μην γίνεται αντιληπτή δεν με πειράζει αρκεί να πατάω καλύτερα κάτω. Η κάθε ζάντα ζυγίζει 7 κιλά (Πανάλαφρες). Στο προσεχές μέλλον θα του βάλω κι ένα πρόγραμμα της SKN και ένα φιλτράκι. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  10. Το αμάξι είναι όλο μαμά... Για πρόγραμμα το σκέφτομαι μιάς και έχω ακούσει ότι ίσως να με βοηθήσει και στην οικονομική οδήγηση...Στις χαμηλές θα μου δώσει μεγαλύτερη ροπή...Στο ψάξιμο είμαι ακόμα βέβαια. Πιό πολύ ακόμα την εξάτμιση την θέλω για αισθητικούς λόγους και λίγο για ήχο (λίγο πιο μπάσο). Downpipe τί εννοείς? Σορρυ αλλά είμαι ακόμα στα αρχικά σκαλοπάτια ειδικά σε θεωρητικό επίπεδο .
  11. Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά και τοποθέτησης νέου τελικού.Κυρίως με ενδιαφέρει αισθητικά η διαφορά και ενας πιο μπάσος ήχος.Δεν με χαλάει αν πάρω και το κάτι τοις σε άλογα Έχω βρεί αυτό http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/parts/view/3634757/. Και αυτό http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/parts/view/2009136/ Αξίζει? Να κοιτάξω μόνο για τελικό? Ή να πάω σε κάτι custom σε κάποιον εξατμισά? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...
  12. Κατάλαβα...Οπότε το πρόγραμμα το διαγράφουμε από τα υπ' όψιν! Μου είπαν επίσης να βάλω ένα φίλτρο γιατί θα έκανε καλή δουλειά μιάς και θα έπαιρνε καλύτερα αέρα το μοτερ, Τα χω λιγάκι μπερδεμένα... Ένας φτωχός μουσικός είμαι... Και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
  13. Καλησπέρα σε όλους! Καλώς με δεχτήκατε και καλώς σας βρήκα! Επειδή βλέπω ότι το forum είναι αρκετά κατατοπιστικό και αναλυτικό θα ήθελα να παραθέσω κάποιες (τί κάποιες...πολλές!) απορίες που έχω...Ξεκινάω λοιπόν. Από τις 2 Ιουλίου είμαι κάτοχος ενός Vw Golf 5 Tsi 140hp! Πρώτο αμάξι καθαρά δικό μου! Έχει 57.500 χλμ και είναι σε άριστη κατάσταση (ελεγμένο) και εξωτερικά και εσωτερικά.Οδηγάω περίπου 4 χρόνια και μπορώ να πώ (όχι να περιαυτολογώ...) ότι είμαι αρκετά σωστός οδηγός (Ξέρετε τώρα...όταν περνάω από καφετέριες χαμηλώνω την μουσική ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΦΟΥΛ, δεν τρέχω στα στενά και τα λοιπά...). 5 μέρες που έχω το αυτοκίνητο έχω κάνει περίπου 280 χιλιόμετρα εντός πόλης και έχω πάρει το κολάι... Παρατήρησα λοιπόν στην κατανάλωση (και με συζητήσεις βέβαια που έχω κάνει και με άλλους κατόχους VW) πώς όταν το πηγαίνεις νορμάλ πραγματικά δεν καίει τίποτα... Όταν αρχίσεις και παίζεις καίει τον !@#$#@#% του! Το ίδιο βέβαια μου είπαν πως γίνεται και όταν προσπαθείς να κάνεις οικονομική οδήγηση και είσαι στις 2 χιλ στροφές και το αμάξι ζορίζεται λιγάκι(πολύ λιγάκι ).Και αυτό με έφερε σε σκέψεις για το αν φταίω καθαρά εγώ σαν οδηγός ή αν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο για αυτό. Συζήτησα λοιπόν χτές με ένα παλικάρι και μου μίλησε για πρόγραμμα στο αυτοκίνητο.Μου είπε πως θα μου δώσει περισσότερη ροπή στις χαμηλές με αποτέλεσμα να μην ζορίζεται το αυτοκίνητο και έτσι στην οικονομική οδήγηση θα με βοηθήσει αρκετά! Το αντίστροφο βέβαια στις ψηλές όπου θα μου δώσει μέγιστη ροπή και το αμάξι θα πετάξει!(με αντίκτυπο βέβαια το να δείς τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει πολύυυ πιο γρήγορα. Κυρίως με ενδιαφέρει για την οικονομική οδήγηση μιας και το αυτοκίνητο το κινώ περισσότερο εντός Πόλης αλλά καμμιά φορά σε καμμιά Εθνική ή παραλιακή δεν θα διστάσω να το ανοίξω λιγάκι. Θα ήταν καλό να προχωρήσω στο πρόγραμμα? Αν ναι θα χρειαστεί κάτι άλλο πέρα από το πρόγραμμα (πχ φίλτρο, εξάτμιση) ή θα είμαι πλήρως καλυμμένος μόνο με αυτό? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας! Φιλικά! ΥΓ. Μου είπαν πως τα τούρμπο αμάξια πρέπει να τα αφήνεις να κρυώσουν 1 λεπτό πρίν τα σβήσεις αφού σταθμεύσεις. Λογικό! Αν δεν ανοίξω την τουρμπίνα στην διαδρομή καθόλου ή αν κάνω κάποιο αρκετά σύντομο δρομολόγιο θα πρέπει πάλι να το αφήσω να κρυώσει? Έχω βαρεθεί ήδη να βγαίνω από το αμάξι,να ανάβω τσιγάρο και να περιμένω για να σβήσω τη μηχανή...
  14. Καλησπέρα σε όλους! Καλώς με δεχτήκατε και καλώς σας βρήκα! Επειδή βλέπω ότι το forum είναι αρκετά κατατοπιστικό και αναλυτικό θα ήθελα να παραθέσω κάποιες (τί κάποιες...πολλές!) απορίες που έχω...Ξεκινάω λοιπόν. Από τις 2 Ιουλίου είμαι κάτοχος ενός Vw Golf 5 Tsi 140hp! Πρώτο αμάξι καθαρά δικό μου! Έχει 57.500 χλμ και είναι σε άριστη κατάσταση (ελεγμένο) και εξωτερικά και εσωτερικά.Οδηγάω περίπου 4 χρόνια και μπορώ να πώ (όχι να περιαυτολογώ...) ότι είμαι αρκετά σωστός οδηγός (Ξέρετε τώρα...όταν περνάω από καφετέριες χαμηλώνω την μουσική ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΦΟΥΛ, δεν τρέχω στα στενά και τα λοιπά...). 5 μέρες που έχω το αυτοκίνητο έχω κάνει περίπου 280 χιλιόμετρα εντός πόλης και έχω πάρει το κολάι... Παρατήρησα λοιπόν στην κατανάλωση (και με συζητήσεις βέβαια που έχω κάνει και με άλλους κατόχους VW) πώς όταν το πηγαίνεις νορμάλ πραγματικά δεν καίει τίποτα... Όταν αρχίσεις και παίζεις καίει τον !@#$#@#% του! Το ίδιο βέβαια μου είπαν πως γίνεται και όταν προσπαθείς να κάνεις οικονομική οδήγηση και είσαι στις 2 χιλ στροφές και το αμάξι ζορίζεται λιγάκι(πολύ λιγάκι ).Και αυτό με έφερε σε σκέψεις για το αν φταίω καθαρά εγώ σαν οδηγός ή αν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο για αυτό. Συζήτησα λοιπόν χτές με ένα παληκάρι και μου μίλησε για πρόγραμμα στο αυτοκίνητο.Μου είπε πως θα μου δώσει περισσότερη ροπή στις χαμηλές με αποτέλεσμα να μην ζορίζεται το αυτοκίνητο και έτσι στην οικονομική οδήγηση θα με βοηθήσει αρκετά! Το αντίστροφο βέβαια στις ψηλές όπου θα μου δώσει μέγιστη ροπή και το αμάξι θα πετάξει!(με αντίκτυπο βέβαια το να δείς τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει πολύυυ πιο γρήγορα. Κυρίως με ενδιαφέρει για την οικονομική οδήγηση μιας και το αυτοκίνητο το κινώ περισσότερο εντός Πόλης αλλά καμμιά φορά σε καμμιά Εθνική ή παραλιακή δεν θα διστάσω να το ανοίξω λιγάκι. Θα ήταν καλό να προχωρήσω στο πρόγραμμα? Αν ναι θα χρειαστεί κάτι άλλο πέρα από το πρόγραμμα (πχ φίλτρο, εξάτμιση) ή θα είμαι πλήρως καλυμμένος μόνο με αυτό? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας! Φιλικά! ΥΓ. Μου είπαν πως τα τούρμπο αμάξια πρέπει να τα αφήνεις να κρυώσουν 1 λεπτό πρίν τα σβήσεις αφού σταθμεύσεις. Λογικό! Αν δεν ανοίξω την τουρμπίνα στην διαδρομή καθόλου ή αν κάνω κάποιο αρκετά σύντομο δρομολόγιο θα πρέπει πάλι να το αφήσω να κρυώσει? Έχω βαρεθεί ήδη να βγαίνω από το αμάξι,να ανάβω τσιγάρο και να περιμένω για να σβήσω τη μηχανή...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.