Jump to content

Andylag1971

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Andylag1971

  1. Για να βρείς ελληνικό ντίζελ είναι λίγο δύσκολο γιατί η αγορά για τις δυο μεγάλες πόλεις άνοιξε πρόσφατα, οπότε είναι και σχετικά καινούρια τα αυτοκίνητα. Αν υπάρχουν κάποια θα είναι απο test drive το πιθανότερο, ενώ σιγά σιγά θα δούμε και τα πρώτα απο leasing που θα λήγουν τα συμβόλαιά τους. Πάντως ακόμη και εαν βρείς απο ιδιώτες, οι ιδιοκτήτες τους έχω την εντύπωση ότι τα δίνουν σε υψηλές τιμές, πράγμα που καταντά ασύμφορη η αγορά τους. Ο Έλληνας έμπορας έχει καταρρίψει πάντως το, όποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα παίρνει ντίζελ, αν κρίνεις απο τα χιλιόμετρα που τα πουλάνε μιλάμε για 15-20000 χλμ το χρόνο και μάλιστα στην Ευρώπη.
  2. Τέτοια αυτοκίνητα (Golf gti) δεν τα δίνουν σε υπαλλήλους εταιρειών (πχ. πωλητές ή κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος). Λογικά κάποιος είχε εταιρεία και το πήρε με leasing. Το ότι δεν σου δίνει τον αριθμό της πινακίδας δεν λέει και πολλά αφού έχεις τον αριθμό πλαισίου και μπορείς να ρωτήσεις σε αντιπροσωπεία για το ιστορικό του, εκτός και εαν η εταιρεία που του το έδωσε είχε δικό της συνεργείο και η συντήρηση γινόταν εκεί.Επειδή έχω αλλάξει πολλά leasing έχω πάρει απο εταιρεία που έκανε τα service σε δικό της συνεργείο, και φυσικά δεν σφράγιζε το βιβλίο, ενώ απο άλλες που είχα τα αυτοκίνητα τα συντηρούσα σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και μου ενημερώνανε το σχετικό βιβλίο. Η αγορά απο leasing έχει κάποια υπέρ π.χ. τακτική συντήρηση με βάση ότι λέει ο κατασκευαστής, ειδικά σήμερα που ο ιδιώτης δεν έχει τα χρήματα ακόμη για τα απαραίτητα, αλλά απο την άλλη μπορεί να πέσεις σε αυτοκίνητο που το είχε κάποιος και για διαφόρους λόγους (δεν πάνε καλά οι δουλειές, πίεση απο την εταιρεία) ξεσπούσε στο αυτοκίνητο. Πάντως απο την δική μου εμπειρία εκτός απο δυο περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι πραγματικά δεν πρόσεχαν τα αυτοκίνητα (ο ένας μάλιστα δεν πρόσεχε ούτε το προσωπικό του αυτοκίνητο) με τους υπόλοιπους δεν υπήρχε πρόβλημα άσε που πολλά απο αυτά τα είχανε και κοπέλες. Ξαναλέω πάντως ότι Golf Gti δεν αποτελεί τυπικό δείγμα αυτοκινήτου που θα το δώσει εταιρεία σε στέλεχος, οπότε ψάξτο λίγο καλύτερα.
  3. Είχα παλαιότερα μια Alfa Romeo 156 εταιρική, το 2000 μου δίνουν ένα Accent, ευτυχώς για λίγο καιρό, κάποια στιγμή που το σήκωσα στο συνεργείο για service και είδα το αυτοκίνητο απο κάτω με έπιασε η καρδιά.Λίγο καιρό μετά το πήρε συνάδελφος και το έβγαλε απο την μιζέρια του. Δεν είναι μόνο το εσωτερικό αλλά δες και πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και συνήθως αυτά πληρώνεις. Σίγουρα σε περιοδικά θα διαβάσεις για τα τεράστια βήματα, για την <ευχάριστη > οδική συμπεριφορά, και για τα άλματα σε σχέση με το παρελθόν στο εσωτερικό. Είναι στην κρίση του καθενός να βάλει τις προτεραιότητες του, αλλά να θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο για την αγορά του i30 γιατί έχει 6άρι κιβώτιο ενώ ο άλλος έδωσε περισσότερα χρήματα για Golf και με 5αρι κιβώτιο είναι κάπως. Δηλαδή εαν είχε παραπάνω δεν θα έπαιρνε το golf?, και εαν είχε ακόμη περισσότερα δεν θα έπαιρνε άλλο καλύτερο απο το Golf? Καθιερώθηκαν στην ελληνική αγορά για τον καλο εξοπλισμό, και την φθηνή συντήρηση λόγω των πολύ απλών μηχανικών μερών. Ένας που δεν μπορούσε να αγοράσει ευρωπαικό ή Ιαπωνικό αυτοκίνητο , στα κορεάτικα αυτοκίνητα βρήκε την λύση ειδικά εαν δεν ένοιωθε και πολύ οδηγικά. Τώρα που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν τα ευρωπαικά απο θέμα τιμής, δεν βλέπω τον λόγο να τα προτιμήσω.
  4. Συμφωνώ, αλλά επειδή μιλάμε για αυτοκίνητα (τα οποία θα μεταφέρουν την οικογένειά σου και τους φίλους σου στα ελληνικά δρομοσφαγεία) και όχι για ψυγεία, θα πρέπει να μην υποβαθμίζουμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου, προς όφελος της ύπαρξης ποτηροθήκης στο πίσω υποβραχιόνιο. Πιθανών σήμερα να μην υπάρχουν τόσο κακά αυτοκίνητα όσο στο παρελθόν αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια που είναι καλύτερα.
  5. Δυστυχώς πολλοί σήμερα αγοράζουν με βάση την χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό, τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλώ και την αξιοπιστία, την οποία επικαλούνται συνήθως οι ιδιοκτήτες των ιαπωνικών αυτοκινήτων. Πως γίνεται το diesel μοτέρ της Fiat να είναι αναξιόπιστο αλλά όταν φοριέται σε ένα Suzuki να είναι τέρας αξιοπιστίας δεν ξέρω, το ίδιο ισχύει για την Nissan (μοτερ Renault). Καλή είναι η αξιοπιστία αλλά δεν είναι αυτή που θα σε σώσει απο μια δύσκολη στιγμή που δυστυχώς στούς ελληνικούς δρόμους όσοι κινούμαστε καθημερινά βλέπουμε τι συμβαίνει. Λόγω της εργασίας μου έχω αλλάξει πολλά αυτοκίνητα (Ιταλικά, Γερμανικά,)σε κανένα δεν αντιμετώπισα θέμα αξιοπιστίας ακόμη και με Alfa 156. Ενα Yaris που μου δόθηκε κάποτε για 4μήνες και ενώ είχα στο μυαλό μου ότι ήταν το πιο αξιόπιστο παρ΄όλα αυτά ήταν και το μόνο που μου κόλλησε το γκάζι (προς στιγμή νόμισα ότι είχε cruise control). Έγινε ανάκληση και επισκευάστηκε απο την πολύ καλή αντιπροσωπεία της Toyota.
  6. Μεταχειρισμένο θα έπαιρνα εάν ήταν να γλιτώσω αρκετά χρήματα. Αν είναι για 2-3000 ευρώ να πάρω αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας, σαφώς και θα πήγαινα στο καινούριο και πληρώνοντας για τα 5 επόμενα χρόνια μόνο service και ασφάλεια. Θα έχω δε και την εγγύηση της αντιπροσωπείας και μετά απο 5 χρόνια για παράδειγμα αν θέλω να το δώσω πιο εύκολα θα πουληθεί ένα 5ετίας παρά ένα 10 ετών. Άσε που ένα μέρος των χρημάτων που θα δώσω τώρα θα το πάρω απο την μεταπώληση. Μεταχειρισμένο για εμένα μόνο εαν υπάρχει σημαντικό όφελος, αλλιώς πας σε καινούριο και καθάρισε.
  7. Όπως όλα τα προιόντα σήμερα έχουν ετικέτα απόδοσης έτσι και τα λάστιχα έχουν μια παρόμοια στην οποία αναφέρεται η κατανάλωση η συμπεριφορά στο βρεγμένο και η στάθμη θορύβου. Δεν λέω ότι ισχύουν ακριβώς ότι αναφέρεται αλλά έχεις μια ιδέα. Μήπως επειδή είναι καινούργια και έχουν αυξημένο συντελεστή τριβής σου ακούγονται περισσότερο απο τα παλιά? Αν είναι τα ρουλεμάν σηκωσέ το σε ένα συνεργείο και κάνε τον έλεγχο.
  8. Αρχικά απο τα λίγα που ξέρω για τα Diesel είναι ότι όταν κάνει την διαδικασία αναγέννησης του dpf ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο προκειμένου να ανέβει η θερμοκρασία και να γίνει ο αυτοκαθαρισμός του φίλτρου. Μέρος απο το πετρέλαιο καταλήγει στο κάρτερ και αναμιγνύεται με τα λάδια οπότε το λιπαντικό καταρέει πιο γρήγορα. Τώρα που είναι καινούριο ακόμη το dpf δεν κάνει τόσο συχνά την αναγέννηση εκτός και κινείται συχνά στην πόλη ή διακοπεί η διαδικασία γιατί σβήσαμε τον κινητήρα. Μακροπρόθεσμα όμως πιθανών να υπάρξουν προβλήματα στον κινητήρα δεδομένου της ύπαρξης πετρελαίου και λαδιού ταυτόχρονα. Η αλλαγή λαδιών κατα την γνώμη μου καλό είναι να γίνεται στις 10000χλμ. άλλωστε όταν θα σου συμβεί το μοιραίο θα είσαι εκτός εγγύησης και θα επιβαρυνθείς το κόστος εξ' ολοκλήρου. Προσωπικά αν έψαχνα για μεταχειρισμένο και έβλεπα βιβλίο service με αλλαγή λαδιών κάθε 30000χλμ δεν. Τώρα το ότι στην Γερμανία των 28 βαθμών κελσίου το καλοκαίρι τα αλλάζουν κάθε 30000χλμ, νομίζω ότι οι κλιματολογικές συνθήκες για εμάς τους νότιους δεν είναι ίδιες, όπως και το κυκλοφοριακό τους. Άλλωστε σε εμάς εδω έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση όποιος παίρνει αυτοκίνητο καινούργιο σήμερα μάλλον σκοπεύει να το κρατήσει χρόνια οπότε το κόστος αλλαγης λαδιών δεν θα πρέπει να τον απασχολεί.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.