Jump to content

Touran Vangelis

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Touran Vangelis

  1. Ευχαριστώ Passatoukos!

    Στην περίπτωσή μου δεν έχουμε να κάνουμε με κόφτες. Το max των στροφών ήταν <4.500

    Όσο για τον καταλύτη μάλλον έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το δείχνουν τα λαμπάκια και γιατί δεν το δείχνει ο εγκέφαλος του συνεργείου?

  2. Χρόνια πολλά σε όλους!

    Το αυτοκίνητό μου είναι το Touran 1.6FSI του 2003, τώρα δεν θα αναφερθώ στα παλιά προβλήματα αλλά σε αυτό που προέκυψε πρόσφατα:

    Ταξίδεψα για 100km, έκανα μια στάση 5 λεπτών και όταν ξεκίνησα πάλι, στα πρώτα 800 μέτρα, το αυτοκίνητο ξαφνικά έχασε ισχύ, έσβησε και όταν σταμάτησα, διαπίστωσα φωτιά στο χώρο του κινητήρα (βέβαια το μόνο που κάηκε ήταν η πλαστική ποδιά κάτω και μπροστά από τον κινητήρα). Έγινε κατάσβεση με πυροσβεστήρα σκόνης.

    Η διάγνωση σου συνεργείου (εξουσιοδοτημένο) ήταν η εξής: ένας πολλαπλασιαστής βραχυκυκλωμένος, ο οποίος ενδεχομένως οδήγησε στην υπερθέρμανση του καταλύτη ο οποίος έδωσε φωτιά στην πλαστική ποδιά, ενώ δεν υπήρχε καμιά διαρροή, κανένα σωληνάκι καυσίμου σπασμένο ή φθαρμένο, ούτε καλώδιο καμένο) ή μήπως "πήρα από κάτω" καμιά πχ πλαστική σακούλα η οποία και να ανεφλέγη από τον καταλύτη. 

    Δεν είναι ότι δεν θέλω να εμπιστευτώ την άποψη των τεχνικών του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, αλλά από περιέργεια θα ήθελα να ξέρω:

    • αν κάποιος άλλος είχε ποτέ ανάλογο πρόβλημα και τι εξήγηση του δόθηκε,
    • αν κάποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις να μπορέσει να μας πει πώς μπορεί να προκλήθηκε η φωτιά,
    • αν σκόνη του πυροσβεστήρα που την εισπνεύσαμε και κατά την πυρόσβεση αλλά και μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το συνεργείο μέχρι να το πλύνουμε μπορεί να είναι βλαβερή
    • αν το υπολείμματα της σκόνης του πυροσβεστήρα στον κινητήρα (δεν τόλμησα να τον πλύνω) μπορεί να προκαλούν τον λίγο καπνό που βλέπω όταν ο κινητήρας είναι ζεστός και ανοίγω το καπό.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας όσοι ασχοληθείτε με την περίπτωσή μου 

    και πάλι καλές γιορτές σε όλους!

     

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.