Jump to content

Ilias87

Members
  • Posts

    141
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Ilias87

  1. Καλησπέρα σε όλους έχω ένα θέμα με το  golf v gt όταν του άνοιξα την τριτη κ του έβαλα την Τετάρτη μου έκανε κοψίματα κ μου πυροσε η τουρμπίνα 
     
     
     

    Καλησπερα φιλε δωσε περισσοτερες πληροφοριες για το αμαξι σου. Ειναι μαμα; Εχει καποια specs; Ποια ειναι αυτα; Κωδικος κινητηρα; Χιλιομετρα; Αναψε λαμπακι; Εχει κρατησει καποιο σφαλμα; Το κανει μονο στη τεταρτη; Στις ποσες στροφες ηταν ο κινητηρας; 

    Δωσε πληροφοριες στο λαο!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Το ξαναγύρισα στο 95άρι και όσο το οδηγησα (50 χλμ περίπου) φαίνεται να είναι εντάξει! Οι επιστροφές ξανά στο 0 σε όλους τους κυλίνδρους! Οπότε θα το αφήσω έτσι που λειτουργούσε απροβλημάτιστα για αρκετά χρόνια. Αν ξαναδώ κάτι θα επανέλθω..
     
    ΥΓ: μου είπε ο εδώ dealer της revo (κατά Θεσσαλία μεριά) όταν μιλησαμε τηλεφωνικά, πως υπάρχουν δύο 95άρια "file": ένα απλό (που φόραγα απο παλιά) και ένα με αυξημένο αβανς (που το ρυθμίζει μέσω του υπολογιστή).. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ρωτάω γιατί μόλις έφτασα στο μαγάζι μου είπε κατευθείαν ότι θα με γυρίσει στο απλό 95άρι και όχι στο άλλο, για να είμαστε σίγουροι. Βασικά αυτό ήθελα κι εγώ, απλώς ρωτάω γιατί πρώτη φορά το ακούω.......... και ούτε στο επίσημο site της revo technic λέει κάτι τέτοιο ούτε και στις ρυθμίσεις του sps. Στο τελευταίο αναφέρει πως έχει το στοκ, και performance A (95 ron),  performance B (98 ron),  performance C (100 ron). Θα ήθελα να ξέρω τι παίζει... Μπερδεύτηκε με το δίλιτρο (που νομίζω μπορείς να πειράξεις λίγο πίεση και αβανς, προρυθμισμένα πάντα μιλάμε) ή απλά μου πούλαγε φούμαρα;
     
    ΥΓ2: Για λογκάρισμα από αυτόν ούτε λόγος...παρόλο που του ζήτησα! 

    Αυτα τα 95 απλα και 95 με ανεβασμενα αβανς προγραμματα τα εχω ξανακουσει και καλο ειναι να μεινεις μακρια οταν ακους τετοια γιατι το -6 με μετρια ποιοτητα βενζινης μπορει να γινει και -8,-10 και καπου εκει δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθει το μοτερ οπου κατα καιρους εχουν ακουστει να τα safe modes κτλπ…κρατα το στη νορμαλ ρυθμιση 95 εκει που οντως εισαι στα 0 οπως λες και ολα καλα. Οταν πας για τα πολλα χανεις και τα λιγα.

    Τωρα οταν βλεπεις να αποφευγει loggαρισμα ο προγραμματιστης η αν ποτε ακουσεις οτι θα σου αλλαξει το προγραμμα και θα γινει δοκιμη στον δρομο, τρεχα οσο πιο μακρια μπορεις! Απο κομπογιαννιτες γεμισε ο τοπος! Εχουν σπασει μοτερ (παθων) και οσο ψαχνεις τοσο θα απελπιζεσαι με αυτα που θα ακους. Κρατα το ετσι οπως ειναι απροβληματιστο και εισαι μια χαρα.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση! Η βενζίνη που έχω είναι 100άρα ΕΚΟ από πρατήριο εντός πόλης, από το οποίο βάζω συχνά χωρίς προβλήματα.. εμφανή τουλάχιστον.. Παρόλα αυτά θα φουλάρω 100άρα και από αλλού να δω αν υπάρξει διαφορά. Εν τω μεταξύ θα με βοηθούσε αν κι άλλοι συνάδελφοι με ρέβο 98, μας έλεγαν τι τιμές βλέπουν στα δικά τους μοτέρ!! Ή και με άλλα προγράμματα!!
    Στόχος για μένα είναι να δουλεύει σωστά το αμάξι με ασφάλεια πάνω απ' όλα..
    Εννοείται θα το πάω και για διάγνωση μόλις βρω χρόνο, αλλά μην αρχίσουμε και αλλάζουμε πράγματα τσάμπα αν απλώς φταίει το πρόγραμμα. 

    Εφοσον δεν εχεις προβληματα με κοψιματα, κομπιασματα και λαμπακια τοτε δυσκολα να φταιει το προγραμμα.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Καλησπέρα παιδιά! Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Κάτοχος scirocco (2009 model) 1.4 tsi manual 160-->200 με πρόγραμμα revo stg1, ιντερκούλερ s3 και καζάνια από δίλιτρο. 86000km
    Σε σχετικά απότομο πάτημα του γκαζιού (είτε τελείως είτε όχι) και σε όλο το φάσμα στροφών κόβει μέχρι 4,5ο D KW (ενδείξεις από Polarfis) σε όλους τους κυλίνδρους. Το ίδιο φαινόμενο και με σταθερό γκάζι σε ελαφρώς ανηφορικό αυτοκινητόδρομο. Όταν το πάω πολύ χαλάρα όλα καλά: παντού 0. To θέμα ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, όταν άλλαξα σε ρεβο 98 ron.. Ή τουλάχιστον τότε το παρατήρησα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να φταίει το πιο πιεσμένο πρόγραμμα (ρωτάω μιας και είναι "κονσέρβα" και αρκετά δοκιμασμένο); Απ' όσο ξέρω δεν είναι φυσιολογικές τιμές, αλλά ούτε και έβλεπα τέτοιες διορθώσεις με το 95άρι πρόγραμμα.
    Όμως:
    Το πρόβλημα συνέπεσε δυστυχώς και με χαμηλή τάση μπαταρίας (μετά το κατάλαβα). Υπάρχει περίπτωση να έφταιγε αυτό (να μην έπαιρναν καλή τάση οι πολλαπλασιαστές)? Τα μπουζί τα έχω 7000km. Πολλαπλασιαστές δεν έχω αλλάξει ποτέ. Στο δρόμο πάει μια χαρά!!Αν και δεν το ζορίζω γενικά.. ούτε κοψίματα έχω, ούτε αναβόσβησε ποτέ check engine, και δεν παρατήρησα κάποιο κροτάλισμα από καδένα (δεν την έχω αλλάξει ποτέ) ή οποιαδήποτε αστάθεια στο ρελαντί. Αντλία νερού έχει αλλαχτεί πολύ πρόσφατα.
     
    Κάθε βοήθεια ευπρόδεκτη!!
     
    ΥΓ: Την μπαταρία την άλλαξα εννοείται, αλλα λόγω δουλειάς δεν πρόλαβα να οδηγήσω και να μετρήσω ξανά. θα το κάνω με την 1η ευκαιρία και θα ενημερώσω.

    Το -4,5 που βλεπεις ειναι νορμαλ τιμη. Συνηθως απο -5 και πανω υπαρχει υποψια για τη καθαροτητα της βενζινης. Το ιδανικο νουμερο ειναι μεχρι -3 η και -3,5. Οποτε για αρχη αλλαζεις πρατηριο κανεις δυο αδειασματα στο ρεζερβουαρ και βλεπεις.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  5. εγώ με Castrol magnatec 5w40 σε 1400 tsi caxa.
     
    Σήμερα που έκανα ταξίδι  θερμοκρασία λαδιού 107 βαθμούς μου έδειχνε?
     
     
     

    Εγω δε θα εβαζα ποτε 40αρι λαδι σε τετοιο μοτερ. Ισα ισα απο την επομενη αλλαγη παω σε 0-30


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα το δοκιμάσω κι εγώ στο δικό μου και θα γράψω εντυπώσεις, σύντομα.

    Εάν δω ότι δεν το "σηκώνει" το μοτέρ, θα αλλαχτεί αρκετά σύντομα κιόλας (συνήθως 15.000 ή 1 χρόνο κρατώ τα λάδια στο μοτέρ).

    Υ.Γ: Η τοπική αντιπροσωπεία VW μου τα πρότεινε ως πολύ καλή επιλογή, πολύ καλύτερη από τα Castrol.

    Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk



    Κανε κι εσυ τις δοκιμες σου να εχεις δικη σου αποψη. Εγω παντως αυτα ειδα στο δικο μου...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. Αμάν, με έβαλες σε σκέψεις τώρα, έχω αλλαγή λαδιών εντός του μήνα και έχω πάρει το ίδιο ακριβώς λάδι όπως προβλέπεται από την Liqui Moly, για μοτέρ 2.0 BiTDi CUAA.

    Λες να κάνω χαζομάρα; Βέβαια, είναι Diesel το δικό μου και όχι βενζίνη. Σε παρόμοια θερμοκρασία εξωτερική (31 C), είδα με το υπάρχον Castrol Edge θερμοκρασία λαδιού 104 C με cruise στα 125 Km/h και έως 112 C σε ανηφορικό δρόμο.

    Αν δω υψηλές θερμοκρασίες, θα το πετάξω απευθείας και θα γυρίσω στο Castrol Edge Professional 5W-30.

    Είδες και κατανάλωση λαδιού;

    Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk





    Καταναλωση λαδιου ευτυχως οχι. Βεβαια δε τα αφηνα πανω απο 8000 τα συγκεκριμενα κ με τα 122 που σηκωναν δεν αντεχαν μακροπροθεσμα. Απο τοτε που εβαλα Mobil1 βλεπω οτι αντεχει πολυ ξυλο κ το μοτερ δουλευει πολυ βελουδινα. Ειναι καλυτερο κ απο γνησια Castrol Edge Professional 5-30.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Like 1
  8. Σε ποιο αυτοκίνητο, με ποιο μοτέρ και ποιο συγκεκριμένα Liqui Moly χρησιμοποιείς;

    Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


    1,4 tsi CAXA Liqui Moly 5-30 toptec 4200 θερμοκρασιες 122 βαθμοι κελσιου καλοκαιρι 33 βαθμους εξω μεγαλες ταχυτητες εθνικη και αφηνα γκαζι για να σταματησει να ανεβαζει κιαλλο!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Like 1
  9. καλησπέρα...πως το έχεις τσεκάρει δηλαδή?

    Επειδη κανω πολλα χλμ το χρονο εχω το προνομιο να τεσταρω καθε λαδι στις ιδιες συνθηκες σε ιδιο δρομο. Τα liqui moly ηταν +5 με +8 βαθμους πανω απο Castrol και Mobil1


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Εχω δοκιμασει ολα αυτα που ειπατε εκτος απο Motul X-Clean. Λοιπον μετα πολλες χιλιαδες χιλιομετρα κατεληξα στα Mobil 1 ESP. Ολα τα υπολοιπα σηκωναν παραπανω θερμοκρασια στο λαδι και μετα τις 8000χλμ ο κινητηρας ακουγοταν τραχυς...δε κανω αλλα πειραματα.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    • Like 2
  11. Δεν ξέρω  αν ισχύει στο internet βρήκα ότι επίσημος διανομέας για τα λάδια Mobil είναι αυτή εδώ η εταιρία.
     
    https://www.novitron.gr/el
     

    Αυτη ειναι. Εγω στη Θεσσαλονικη βρηκα το κεντρικο τους κτηριο στη Σινδο. Απο εκει αγοραζω εδω και 2 χρονια σχεδον χωρις κανενα προβλημα παντα με εγγυηση ποιοτητας και οτι χρειαστεις ειναι προθυμοι να βοηθησουν.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Like 3
  12. αααα ρε VAG....Eπανέρχομαι κι εγώ στο θέμα καθώς σε 1.4tsi CAX τον Ιούλιο αγοράστηκε γνήσια καδένα (Καδένα, τεντωτήρας, γλύστρες, φλάντζα και όχι κάποιο ολόκληρο set) από γνωστό μαγαζί με VW ανταλλακτικά στην Αθήνα και τώρα μετά από 5 μήνες περίπου η καδένα κάνει ξανά πολύ θόρυβο στην κρύα εκκίνηση.

    Πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα και μου είπε ίσως είναι ο μεταβλητός και ότι δεν τους έχουν επιστρέψει καθόλου τέτοιες καδένες...Αλλάχτηκαν τα λάδια και το φίλτρο λαδιού και το πρόβλημα παραμένει. 

    Τι μπορεί να πήγε στραβά τόσο σύντομα ρε γαμώτο; Υπάρχουν "μαιμου" γνήσια ανταλλακτικά; 
    Το κιτ 03C198229C το έχει δοκιμάσει κανένας; 

    Οταν λες γνωστο μαγαζι; Οχι αντιπροσωπεια; Και πως εβαλες αυτον τον κωδικο; Η αντιπροσωπεια αναλογα με τον κωδικο κινητρα CAXκαι τα επομενα 3 γραμματα σου βγαζει σετ αντικαταστασης καδενας χρονισμου κομπλε που κανει για το μοτερ σου...μονο ετσι εισαι σιγουρος οτι μπηκε η σωστη.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Σε ευχαριστώ καταρχήν πάρα πολύ, για τον χρόνο σου, που διάβασες την βίβλο που έγραψα!!!
     
    Λέω να πάω για άνοιγμα κεφαλής και αλλαγή βαλβίδων και ωστήριων, μιας και η διαφορά στα χρήματα που βλέπω για το "soda blasting" δεν είναι μεγάλη από τα ενδεικτικά χρήματα που μου είπαν για το άνοιγμα κεφαλής και άλλαγμα των παραπάνω. Να σημειώσω ότι ο μάστορας είναι πολύ φίλος και ίσως μου κάνει και άλλες τιμές! Ο καημός μου είναι μην το ανοίξουμε, αλλάξουμε τα πάντα, φύγει κάνα 600-700αρι και δεν στρώσει και πάλι το πρόβλημα! Αυτό φοβάμαι κυρίως και ρωτάω αν έχει περάσει κάποιος εδώ μέσα παρόμοια κατάσταση και ξέρει το αποτέλεσμα από μια διαδικασία ανοίγματος κεφαλής και τα αποτελέσματά της! Επίσης με αγχώνει λίγο σαν διαδικασία το άνοιγμα της μηχανής, παρόλο που θα το πιάσει άνθρωπος εμπιστοσύνης!
     
    Προς γνώση, αυτός που κάνει το "soda blasting" είναι Θεσσαλονίκη? Είχες το ίδιο πρόβλημα και εσύ και το έλυσες έτσι?

    Εγω δεν ειχα τετοιο προβλημα αλλα απο φιλαρακι μου που ειχε ακριβως τα ιδια με χαμηλη συμπιεση και πρωινα misfire εκανε soda blasting και καθαρισμο μπεκ και οταν το πηρε το αμαξι ειπε μερα με τη νυχτα η διαφορα! Και οντως ετσι ηταν! Χαοτικη διαφορα. Τωρα αν θες να το ανοιξεις για μενα μη το κανεις αν δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα στο μοτερ. Οσο κ φιλος να ειναι ο μηχανικος οταν ανοιγεται μοτερ δεν ειναι το ιδιο οταν ειναι απο το εργοστασιο - γνωμη μου. Η αποφαση ειναι καθαρα δικη σου.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Καλησπέρα σε όλους,
     
    Είμαι ένας κάτοχος ενός Golf V Tsi 2007 140hp με 139000Km, πρώτος κάτοχος και μοναδικός οδηγός εγώ. Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω αυτό που βιώνω όσο πιο απλά και συνοπτικά μπορώ για να μην σας κουράσω.
     
    Στο Golfάκι μου μέχρι τις 120000Km περίπου, μου άναψε μόνο μία φορά λαμπάκι μηχανής (για N75 αν θυμάμαι καλά, περίπου στις 50-60 χιλιάδες Km ήμουν, δεν έχει μεγάλη σημασία).
     
    Από τις 100000Km περίπου άρχισα να ακούω ένα θόρυβο μόλις έπαιρνε μπροστά και μου είπαν τότε πως πάω για αλλαγή καδένας.
     
    Έτσι και έγινε, περίπου στις 120000km έγινε αλλαγή όλου του σετ καδένας από αντιπροσωπεία της VW (μαζί με το γρανάζι του μεταβλητού & μπήκαν οι βελτιωμένοι κωδικοί της VW με βάση τα λεγόμενα τους). Σημειώνω πως πριν την αλλαγή καδένας, στο αμάξι δεν άναψε ποτέ λαμπάκι μηχανής(πέρα από την μία φορά που αναφέρω παραπάνω) και το μόνο που έκανε καμιά-δύο φορές ήταν να γυρίζει λίγες φορές παραπάνω η μίζα για να πάρει μπρος & μόλις έπαιρνε για 1-2 δεύτερα είχε σχεδόν τις μισές στροφές του ρελαντί και σαν να ρέταρε μέχρι να πιάσει τις κανονικές στροφές του ρελαντί. Φυσικά και θεώρησα πως αυτό μπορεί να είναι από την ξεχαρβαλωμένη καδένα και δεν το έδωσα σημασία.
     
    Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που παίρνω το αμάξι από την αλλαγή καδένας και την επόμενη μέρα κάνω ταξίδι προς Αθήνα. Στο πρωινό ζέσταμα πριν το ταξίδι, αναβοσβήνει το λαμπάκι μηχανής μερικές φορές, τρέμουλο (περισσότερο από ότι έκανε από καινούργιο, πιο έντονο) και μικρά σκασίματα από την εξάτμιση. Αγχώθηκα λίγο αλλά έβγαλα το ταξίδι κανονικά και καρφί πίσω στην αντιπροσωπεία. Κάνουν διάγνωση για σφάλμα P0301 (Όλοι οι κάτοχοι Golf TSi ξέρουν τι σημαίνει αυτό το σφάλμα :p), μου αλλάζουν πολλαπλασιαστή και μου δίνουν και ένα καθαριστικό-ενισχυτικό βενζίνης που το βάζω με 100αρα και ένα γέμισμα. Φυσικά και αλλάξαμε τζάμπα τον πολλαπλασιαστή γιατί το πρόβλημα παρέμεινε. Ξανά στην αντιπροσωπεία & μου λένε για άνοιγμα κεφαλής και τρίψιμο βαλβίδων και κόστος κάνα 1000αρικο. Τους ρώτησα αν παθαίνει κάτι αν το αφήσω έτσι & μου είπαν όχι, θα χειροτερέψει το τρέμουλο και τα μικρά σκασίματα από την εξάτμιση και κάποια στιγμή αργότερα το βλέπουμε.
     
    Φυσικά και δεν ησύχασα. Πήγα σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο VW για να δούνε το αυτοκίνητο, η διάγνωση μετά από κάποιους ελέγχους (μέτρηση συμπίεσης, έλεγχος μπουζί και πολλαπλασιαστών, τράμπα με τον 4ο κύλινδρο αν θυμάμαι καλά) είναι ότι θέλουμε μπεκ 1ου κυλίνδρου. Είπα να το προσπαθήσω λοιπόν μπας και καθαρίσει. Έτσι συνέχισα με κάποια καθαριστικά-ενισχυτικά μέσα στο ρεζερβουάρ, κατέβηκα Αθήνα (είμαι από Βέροια) για να κάνω Carbon-Off αλλά πάλι δεν έστρωσε το αυτοκίνητο. Συνέχισε το ίδιο τροπάριο, στο Cold start καλό τρέμουλο, σκασίματα από την εξάτμιση (άλλοτε μικρά και άλλοτε πιο μεγάλα) και κάποιες φορές αναβόσβηνε λαμπάκι και άλλες όχι.
     
    Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα που το αμάξι έχει περίπου 139000Km και αποφάσισα να αλλάξω το μπεκ του 1ου κυλίνδρου, νιώθοντας σίγουρος ότι θα τελειώσουν τα προβλήματά μου! Πήγα σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο VW (ο μάστορας πολύ φίλος), αλλάζω μπεκ & κάνω και ένα Service με την ευκαιρία. Και μετά από αυτό και πάλι τα ίδια το αμάξι, P0301.
    Επίσης εμφανίστηκε και ένα Bonus πρόβλημα που μάλλον έτυχε, σε απότομο γκάζι με χαμηλές στροφές(-~1800rpm), το αμάξι σαν να μπουκώνει και να σταματάει να γκαζώνει (κρατάει σταθερές στροφές) & όσο και να πατήσω γκάζι δεν κάνει τίποτα, αλλά μόλις κάνω πως αφήνω το γκάζι επανέρχεται. Αν πατήσω γκάζι με καμιά 2500rpm δίνει κανονικά, αλλά ακούγεται ένα σαν σφύριγμα-τσίριγμα, όχι το κλασικό ξεφύσιγμα της σκάστρας  (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) και επίσης με το συμπλεκτάρισμα & το γκάζωμα, δεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που έκανε μια ζωή από τον κομπρέσορα ή την μαγνητική του, δεν ξέρω & κάποια στιγμή μας έβγαλε και τον κωδικό P2262!
     
    Έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε διάφορα πράγματα όπως να ελέγξουμε τον χρονισμό, να μετρήσουμε συμπίεση στους κυλίνδρους και όταν το αμάξι είναι ζεστό αλλά και όταν είναι κρύο, να κάνουμε τράμπα μπουζιά και πολλαπλασιαστές, να δούμε τι παίζει με το Bonus πρόβλημα του κοψίματος στο γκάζωμα και σας παραθέτω τα αποτελέσματα για να έχετε μια εικόνα
    • Ο χρονισμός ήταν εντάξει,
    • Με τις τράμπες τίποτα, πάλι P0301 & τρέμουλο κλπ ,
    • Συμπίεση ζεστό σε όλους τους κυλίνδρους:  ~ 7,5 - 8,5 bar σε όλους τους κυλίνδρους, 
    • Συμπίεση κρύο(μετά από ένα βράδυ) σε όλους τους κυλίνδρους:  ~ 6 - 6,5 bar σε όλους τους κυλίνδρους, 
    • Σε Cold start τα missfire στον 1ο πήγαιναν βροχή, χωρίς να ολοκληρωθεί το Cold Start έβγαλε καμιά 100αρια (μετά το σβήσαμε)
    • Όταν ζεσταθεί το τρέμουλο ελαττώνεται και τα missfire δεν υπάρχουν, είτε σε ρελαντί είτε σε γκάζωμα σταματημένο
    • Τα μπουζί όλα έχουν το ίδιο χρώμα (ένα σκατί σαν σκουριά), που νομίζω σημαίνει τέλεια καύση (αν δεν κάνω λάθος),
    • Για το P2262 μου είπε ο μηχανικός ότι φταίει η μαγνητική του κομπρέσορα και θέλει αλλαγή
    Η τελική κατάληξη του μηχανικού ήταν πως πάμε για άνοιγμα κεφαλάρι γιατί κατά πάσα πιθανότητα έχουν θέμα τα ωστήρια των βαλβίδων ή και οι ίδιες οι βαλβίδες και μαζί θα αλλάξουμε και την μαγνητική αντλία του κομπρέσορα (αντλία νερού).
     
    Τι λέτε εσείς για όλα αυτά.....??
    Απλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω & το πρόβλημα είναι ότι, άντε και τα κάναμε όλα αυτά σαν επισκευή, θα διορθωθούν τα προβλήματα που έχω? ή μετά θα ψάχνουμε ποια N75, N175, N275, N88888 κλπ φταίει ή αν φταίει καμιά αντλία βενζίνης ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτούμε ότι θα φταίει μετά την επισκευή.....???
     
    Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας & θα περιμένω ανυπόμονα κάποια γνώμη/βοήθεια από κάποιον που μπορεί να με διαφωτίσει!
     

    Αδερφε καλησπερα. Μετα απο ολα οσα γραφεις εγω το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι θελει καθαρισμο στις βαλβιδες εισαγωγης επειδη εχουν πιασει καρβουνιλες. Οταν βλεπεις χαμηλη συμπιεση κυλινδρων σημαινει οτι απο τη μακα που εχει πιασει δε κλεινουν σωστα με αποτελεσμα μειωμενη συμπιεση και misfire. Σαυτη τη περιπτωση βρισκεις ενα καλο συνεργειο που αναλαμβανει καθαρισμο βαλβιδων με τη μεθοδο soda blasting με μονο ανοιγμα πολλαπλης εισαγωγης με κοστος 300 ευρω πανω κατω και εννοειται ελεγχος ολων των μπεκ και αν χρειαστει καθαρισμος με κοστος περιπου 120 ευρω πανω κατω. Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα γιατι εκει πονανε τα tsi λογω αμεσου ψεκασμου.

    Οσο για το bonus προβλημα που ανεφερες δεν ειμαι μηχανικος αλλα εχω την εντυπωση οτι μπορει να φταιει το κλαπετο του κομπρεσσορα. Υπαρχει μια ευπαθεια σαυτο το σημειο και με εναν ελεγχο θα ταυτοποιηθει.

    Παντως δεν φαινονται τραγικα τα πραγματα τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα. Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι και θα χαρω να μαθω νεα για την εξελιξη της πορειας του.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. χαχα δεν εννουσα ολο και τελικο σωληνα απλα δεν ξερω και ρωταω να μαθω! οποτε το dp να κανω στα 63,5 εναν 200σαρι καταλυτη και τα αλλα οπως εχουν εκτος αν θελω και τελικο μετα ετσι;

    ρωταω οποιος ξερει και εχει δοκιμασει καποιες εισαγωγες να μου πει (απλα ενα αλλο "φιλτρο ελευθερας και ανοιχτο καπακι;";σκουπα;,φιλτροχουανα;, η βαρελακι;,) να μου προτεινετε τι αρεσε και ταιριαξε σε εσας και καποιες μαρκες αν επιτρεπεται

    Εγω σου λεω πως το ειχα εγω το δικο μου. Ολοσωμη εξατμιση 63,5 απο dp μεχρι τελικο. Το τελικο ηταν του gti 60αρι. Μετα στην εισαγωγη ειχα pipercross σφουγγαρι μεσα στο μαμα φιλτροκουτι χωρις λαδι. Πηγα ρυθμισα και εβγαλε 153 αλογα και 26,7 κιλα ροπη χωρις κανενα προβλημα και μαλιστα ηταν safe.

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. οποτε εννοεις απο dp μεχρι τελικο να μπει απλα ενας σκετος σωληνας 63,5;
    και οσο για την εισαγωγη κατι τετοιο συμφερει; KN η φιλτροχοανη η σκουπα;
     

    Οχι σκετη σωληνα προς Θεου. Να μπορεις να περνας κανενα κτεο. Το dp θα φτιαχτει με 200αρη καταλυτη και εννοειται θα υπαρχει μεσαιο και τελικο.
    Ναι η ΚΝ εχει πολυ καλα κιτακια εισαγωγης βεβαια εχει δικο της φιλτροκουτι. Αυτο το δοκιμαζεις κ το βλεπεις πανω στο δυναμομετρο διαφορες αν δινει καλυτερα με η χωρις αυτο. Εγω πχ οταν ειχα ρυθμισει με μαμα φιλτρο οταν εβγαζα το καπακι μονο επαιρνε κοντα 3 αλογα.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  17. Καλησπερα στην ομαδα μια ερωτηση μπορει να ακουστει βλακια αλλα δεν γνωριζω και καπως πρεπει να μαθω.
    εαν βαλω προγραμμα και μετα βαλω ειτε εισαγωγη ειτε εξατμιση η κανω καποια παρεμβαση θελει επαναπρογραματισμο; 
    και επειδη δεν μπορω να τα κανω ολα μαζι απο τι θα ηταν καλα να αρχισω να βαλω πρωτα; Golf iv Tsi 1.4 122ps caxa
    (θελω σιγουρα εναν απαλο θορυβο στην εξατμιση (τελικο) και εαν γινεται σκαστρα ανοιχτου τυπου!)
    περιμενω της απαντησεις σας για να αρχιζω σιγα σιγα επιτελους! :yahoo:

    Ουτε το τελικο ουτε η σκαστρα δινουν κατι εξτρα στο αμαξι. Αυτο που δινει ειναι ολοσωμη απο dp μεχρι τελικο 63,5mm και φιλτροχοανη στην εισαγωγη κ καταργηση το φιλτροκουτι. Καλο θα ηταν να τα βαλεις πρωτα αυτα κ μετα να πας για προγραμμα.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  18. Δεν είναι επικύνδυνο να ανοίξω την τάπα λαδιού ότα είναι ζεστό;
     
    Θόρυβο όχι, δεν κάνει κάτι παράξενο. Το μόνο παράξενο είναι το κόψιμο σε σανιδωμένη επιτάχυνση στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών. Κάτω από τις 3.000 στρ. δεν μου το έχει κάνει ποτέ μέχρι στιγμής, ούτε πάνω από τις 4.000.

    Δεν εχεις σπασμενο πιστονι. Αν ηταν σπασμενο η συμπιεση θα ηταν 0 στον συγκεκριμενο κυλινδρο. Η μειωμενη συμπιεση παρολαυτα μπορει να ειναι απο επικαθισεις στις βαλβιδες. Το κομπιασμα μετα τις 3000 μπορει να ειναι απο το κλαπετο του κομπρεσορα. Ψαξτο.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Like 1
  19. Καλησπέρα. Έχω μιλήσει με αρκετούς που έχουν  αλλά αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού και η λύση που μου πρότειναν όλοι είναι να τραβήξω το σωληνάκι των αναθυμιάσεων με προέκταση απευθείας κάτω στο δρόμο. Να μην τοποθετήσω δηλαδή καθόλου δοχείο και να μην επιστρέφουν μέσα οι αναθυμιάσεις. Το έχει κάνει κάποιος αυτό?

    γινεται; Δε νομιζω να ειναι σωστος αυτος ο τροπος...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  20.  
    να σε ρωτήσω κάτι αγαπητέ.
     
    για το δοχείο που έβαλες, έχεις κάποιον αναλυτικό οδηγώ για το πώς το κάνεις εγκατάσταση στο caxa 122tsi??

    Εχει ενα σωληνα αναθυμιασεων που βγαινει απο τη TD025 και καταληγει ακριβως κατω απο τη ταπα λαδιου επιστροφη ξανα μεσα στο μοτερ. Στην ουσια το δοχειο πρεπει να συνδεθει ενδιαμεσα απο τουρμπο και επιστροφη στο μοτερ. Δεν ξερω αν καταλαβες ετσι οπως τα λεω...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  21. Τελικα δεν βρηκα κανενα απο τα 2 εδω και δε μπορουν να μ το στειλουν απο Ελλαδα γιατι τα συνορα ειναι κλειστα. Εχει δοκιμασει καποιος το slick 50, το βρηκα σε διπλανη χωρα. Ειναι το εργοστασιο VW 10 χιλιομετρα απο το σπιτι μας μηπως να το παω εκει....;

    Δεν εχω ιδεα γιαυτο που λες. Εγω ειπα αυτα γιατι τα εχω δοκιμασει. Τωρα αν θες κανεις κ εσυ την δοκιμη σου με αυτο.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  22. Ευχαριστώ.
    Προτεινετε να αλλαξω κ βαλβολίνες μαζι με το ενισχυτικο; 
    Και αν μπορειτε να μ προτεινετε 1-2 ενισχυτικα - βαλβολινες γτ εδω δε βρισκω τα παντα (Σλοβακια). 

    Εγω οταν εβαλα το εβαλα σαν συμπληρωμα αλλα καλο θα ειναι στα χλμ που εχεις να κανεις κ μια αλλαγη. Ενισχυτικα πολυ καλα ειναι το Motorkote και το Tunap 153.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  23. Γνωρίζει κάποιος μέσο κοστολόγιο, και αν με το προβλημα αυτο μπορω να κανω μεγαλο ταξίδι. 1500 χιλιομετρα σε μια μερα;

    Μπορεις να κανεις οσα χλμ θες αρκει να κανεις ομαλες αλλαγες 1η-2α. Το κοστολογιο ειναι σχετικα ανεβασμενο αφου θελει κατεβασμα ανεβασμα οι βαλβολινες + οτι χρειαστει αλλαγη μεσα στο σασμαν. Η αποψη μου μη το ανοιγεις μονο για συχρονιζε δεν αξιζει. Βαλε ενα ενισχυτικο και εισαι κομπλε.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.