Jump to content

SURFER

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SURFER

  1. ευχαριστω για τισ παρατηρησεις σου! Πηρα τηλ τον προισταμενο τεχνικου στον Γρατσια κ του ειπα τα δυο θεματα (καταναλωση κ υψηλες θερμοκρασιες), τα οποια προκυψανε ακριβως μετα την αναβαθμιση (????!!!!) που κανανε στον εγκεφαλο! Του φανηκε περιεργο ??? .....του ειπα πως αν αμφιβαλλει ειναι πολυ ευκολο να του το αποδειξω με μια βολτα στην Αττικη Οδο...το βουλωσε βεβαια μετα και ειπε πως θα το ψαξει με το εργοστασιο κ θα επενελθει το συντομοτερο δυνατο!!! Για να δουμε...???
  2. Καλημερα φιλε μου Μιας και παρακολουθεις τις εργασιες απο κοντα, αν μπορεσεις να τσεκαρεις (η να ρωτησεις το μαστορα εκει) και να μας πεις αν στην αντικατασταση του ημιαξονιου λυνουν ψαλιδια κτλ κτλ με αποτελεσμα να χρειαζεται μετα την επανατοποθετηση το αυτοκινητο νεα ευθυγραμιση?? Σε ευχαριστω!
  3. by the way......μολις μιλησα με Γρατσια....βγηκε το καινουριο Πολο με 105 ιππους και 25 κιλα ροπη... Ειναι και αυτο τρικυλινδρο...δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτο! Ρωτησα αν φοραει βολαν μονης η διπλης αλλα ο πωλητης δε γνωριζε να μου πει... αν μαθει κανεις κατι ???
  4. εμα τι λεμε? Αυτο συμβαινει απο τη στιγμη που πειραξαν τη διαχειρηση στον εγκεφαλο! Ουδεποτε ειχα θεμα με θερμοκτασιες λαδιου (τα πρωτα 15,000 χλμ) μεχρι που πηγα κ εκανα το πρωτο σερβις οπου κ πειραξανε τον εγκεφαλο!!!
  5. Το θεμα της θερμοκρασιας λαδιου συμβαινει κ στο δικο μου...μολις εκανα αναφορα λιγο παραπανω....
  6. Καλημερα Το θεμα της αυξησης της θερμοκρασιας του λαδιου που αναφερει η Δημητρα ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!! Στο δικο μου που ανεβοκατεβαινω Βολο τα σκ, με τον κλιματισμο να δουλευει και στα 140-150 εχει 115-120 βαθμους. Αν το πιεσω κ παω παρατεταμενα στα 160-170 ανεβαινει στους 130 βαθμους (γεγονος...οχι υπερβολη!!!). Το αυτοκινητο πριν την αναβαθμιση στο προγραμμα δεν ανεβαζε πανω απο 115 βαθμους υπο πιεση!!!!!! Μπορω να δικαιολογησω μια μικρη αυξηση ςσ αποτελεσμα υψηλων θερμοκρασιων λογω καλοκαιριου, αλλα απο εμπειρια απο αλλα αυτοκινητα που ειχα στο παρελθον, δεν ανεβαινε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ πανω απο τους 110-115 βαθμους σε καταστασεις """σκισηματος""". Εδω λοιπον σημαινει πως το μοτερ ζοριζεται πολυ να παραγει εργο υπο πιεση και γιαυτο κ ανεβαζει θερμοκρασιες. Τι ιδιο συμβαινει οταν πηγαινω σταθερα με 130-140, που ενω στα ισαδια κραταει καπου στους 115 βαθμους, μολις βρει παρατεταμενη ανηφορα, αμεσως ανεβαινει στους 125 βαθμους. Για το φιλο VasilisRX8, που ρωτησε που βλεπεις τη θερμοκρασια λαδιου, το HIGHLINE εχει οργανο ενδειξης θερμοκρασιας λαδιου στο καντραν, εκει που δειχνει και average και στιγμιαια καταναλωση, ταχυτητα ψηφιακα, υπολοιπο χιλιομετρων κτλ κτλ/
  7. καθολου χαζη φιλε μου....την ιδια απορια εχω και εγω...μαλλον ομως αν το κανεις θα βγεις εκτος εγγυησης αφου η καμπανια οριζει αντικατασταση με μονης μαζας. Καποιοι απο τους φιλους στο φορουμ θα γνωριζουν περισσοτερα?
  8. Το πολο δεν ειναι θορυβωδες... οσο φορας ακομη το βολαν διπλης μαζας....γιατι οταν το αλλαξεις θα γινει θορυβωδες!!! Τουλαχιστον ετσι λενε οι φιλοι που το εχουν αλλαξει! Το δικο μου παραμενει ησυχο αφου ακομη φοραω το βολαν διπλης μαζας. Κατα τα γραφομενα των φιλων, καποια στιγμη το βολαν θα πρεπει να τα "παιξει", (κατι που ακομη δεν εχει συμβει στο δικο μου) και τοτε θα αντικατασταθει με βολαν μονης μαζας συμφωνα με την ανακληση του κατασκευαστη! Τοτε λοιπον θα γινει θορυβωδες ..... και τοτε θα πουληθει ...αν δεν πουληθει νωριτερα και αυτο γιατι δε θα ειναι το αμαξι που αγορασα! Κοινως...αποτυχια!!!! Ποσα χιλιομετρα εχεις τωρα στο δικο σου Sokratis91 ??
  9. Καλημερα στους φιλους... Εγω να πω με τη σειρα μου πως συνεχιζω ακαθεκτος να επιμενω και να μην αλλαζω βολαν...εχω 17,000 χλμ...πηγα Βολο σ/κ ταπα με 160-170 χλμ/ωρα συνεχως με air condition και θα το κρατησω ετσι όόόόόόσο παει... μεχρι τωρα ουδεν προβλημα με βολαν, ταχυτητες κτλ κτλ...κ φυσικα ησυχο μεσα χωρις κραδασμους! Το μονο θεμα η καταναλωση που εχει ανεβει 0,8-1,0 λιτρο πανω οπως σας εχω αναφερει. Οταν (αν??) με αφησει, τοτε θα γινει η επισκευη κ μετα πουλημα. Επιπροσθετως να αναφερω πως προσφατα εκανα τεστ drive το Α1 το τετρακυλινδρο το 1600 με τα 115 αλογα κ ........ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το Πολο!! Ειναι σα να οδηγεις τουρμπατο βενζινη 1400 cc. Σβελτο απο χαμηλα, κανενα κραδασμο, πολυ ησυχο στο δρομο κ ....με καταναλωση 1 λιτρο κατω απο το δικο μου! Αν καταργησουν το τρικιλινδρο (που ετσι ακουγεται!!) κ βαλουν αυτο το μοτερ στο καινουριο polo απλα ....τον ηπιαμε!!
  10. Πολυ σωστα μιλας.....αλλα στο Ελλαδισταν που ζουμε...βρασε ορυζα!!!!!
  11. Καλημερα σε ολους, Απο τα video που ειδα ειναι ξεκαθαρο πως το αυτοκινητο γινεται μουλαρι μετα την αλλαγη του βολαν!! Αρα, δεν θα ειναι αυτο που τεσταρησα πριν το αγορασω, δεν θα ειναι αυτο που αγορασα κ οδηγω τωρα. Εχοντας τεσσερα χρονια εγγυηση (εχω κανει την επεκταση), θα το αφησω οπως ειναι (οσο αντεξει??) οποτε κ καποια στιγμη (πολυ συντομα ομως) θα το σπρωξω κ θα ησυχασω.... κριμα γιατι κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ ομορφο κ βολικο αμαξακι...να τα λεμε κ αυτα!! Ειμαι σιγουρος πως μετα την επεμβαση που θα γινει θα ξενερωσω τελειως (οσο και να ""εθελοτυφλω"" οπως λεει ο φιλος), οχι μονο γιατι θα ""μουλαροτρακτερεψει""" αλλα επειδη θα εχει μπει βαθια το χερι του ελληναρα μαστορομαγκακου (που τα ξερει ολα αλλα βεβαια δε ξερει να σου πει το λογο που αλλαζεται το βολαν!!!???). Ημιμετρα και τσαπατσοδουλειες!!!!!!
  12. Ευχαριστω το φιλο Vassili για τα λεπτομερη και ειλικρινη σχολια του. Δε θα συμφωνησω ομως με καποια απο αυτα. Αυτο που περιμενει καποιος απο ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) πετρελαιοκινητο αυτοκινητο ΠΟΛΗΣ ειναι να ειναι οικονομικο, ροπατο, ησυχο-ΦΙΛΙΚΟ / ""ευκολο""" στην οδηγηση (ιδιως οταν εχεις παρει το χειροκινητο, οχι λογω τιμης, αλλα για να αποφυγεις τους γνωστους μπελαδες απο τα DSG!!!!). Το να αλλαξω βολαν και να εχω κραδασμους (ποιος ξερει τι επιπλέον ή διαφορετικού τύπου κραδασμούς θα εχω εγω αν το αλλαξω???) κ θορυβους του τυπου """γκαπ??" δεν ειναι κατι που το ακουω με χαρα η κατι που θα με κανει να παω τρεχοντας να το αλλαξω...δε θα ειναι το αυτοκινητο που εκανα test drive...δεν θα ειναι το αυτοκινητο που αγορασα!!! Που σημαινει επισης πως μπαινω σε μπελαδες αφου θα εχω ενα καινουριο αυτοκινητο (μολις 6 μηνων!!!!!!!) στο οποιο εχει μπει βαθεια στα μηχανικα του μερη το χερι του μαστορακου στο ΓΡΑΤΣΙΑ ((που μετα θα σου λεει ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ????)) κ φυσικα θα εχει χασει μεγαλο μερος απο τη μεταπωλητικη του αξια. Και φυσικα λυπαμαι γιατι, με ολα αυτα που διαβαζω κ ακουω απο τα αξιολογα κ πολυ ενημερωμενα μελη σε αυτο το φορουμ, αποδεικνυεται πως μαλλον τελικα εκανα λαθος επιλογη αφου εχω ενα μηνα τωρα που παιδευομαι με αυτη την ιστορια και οταν ο λογος που το αγορασα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!! Η λυση μου φαινεται ειναι μονο μια....Πούλημα!
  13. Καλημερα φιλε μου κ ευχαριστω για την προσοχη σου.... Δεν μπορω να καταλαβω ποιος μπορει να ειναι ο λογος που κατερευσε το βολαν....?? σε ερωτηση που εκανα στο συνεργειο, ποιο δηλαδη ακριβως ειναι το προβλημα με το βολαν κ θελει αντικατασταση, μου ειπαν πως ειναι για να βελτιωθει το τρεμουλο (που στο δικο μου δεν υφισταται ουτως η αλλιως απο την αρχη κ πριν την αναβαθμιση!!) Σου εξηγησαν τεχνικα ποιος ηταν ο λογος που κατερευσε??
  14. Διαπιστωνω τεραστιες αποκλισεις στα νουμερα του καθενος....ο φιλος Hipath ειναι στα 550 χλμ αυτονομια κ ο φιλος Vasilisrx8 στα 850 χλμ??? Τα δυο ακρα. Δε μου φαινεται λογικο μιας κ μιλαμε για τα ιδια αυτοκινητα κ τις ιδιες μηχανικες επεμβασεις. Θεωρωντας πως και οι δυο φιλοι ειναι αντικειμενικοι και αξιοπιστοι, κατι δεν παει καλα εδω ?? Δε νομιζετε?
  15. Αξιοτιμοι φιλοι καλησπερα, Μολις γραφτηκα στο φορουμ..εδω κ εξι μηνες ειμαι ιδιοκτητης ενος polo tdi blumotion 90 hp. Θα προσπαθησω να ειμαι πολυ συνοπτικος στο μηνυμα μου αφου διαβαζοντας ολα τα σχολια σας φαινεται πως με το μηνυμα μου θα αγγιξω και εγω εν μερη η και ολοκληρωτικα πολλους απο εσας. Το αυτοκινητο το αγορασα απο τον ΓΡΑΤΣΙΑ - ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ τον 10ο του 2015 αφου μετα απο ενα τεστ drive που εκανα και σε συνεχεια ενος ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ μηνα που ειχα στα χερια μου ενα νοικιαρικο polo 75αρι diesel, περα απο τη καλη ποιοτητα κυλισης για την κατηγορια του, εντυπωσιαστηκα απο τη ροπη του χαμηλα, την ευελιξια του στην πολη κ φυσικα την πολυ χαμηλη καταναλωση του!!!! Θελοντας λοιπον να παρω ενα αυτοκινητο πολης αποφασισα κ κατεληξα στο να παρω το νεο πολο 1,4 με τους 90 hp. Να σημειωσω πως ειχα πολλα δυνατα και "ειδικα" αυτοκινητα στο παρελθον, καποια απο αυτα, 911 4S (996), Μ3 Ε92, 911 S (997), AUDI TT S κ πολλα αλλα...το σημειωνω απλα για να προσπαθησω να σας περασω το προφιλ μου σαν οδηγος κ πως στα χρονια αυτα κατεχω καποια πραγματα τεχνικα κ οδηγικα (οχι επειδη ειμαι μαγκας αλλα επειδη τα εχω πλήρωσει...να το ξεκαθαρισω αυτο). Μεχρι το πρωτο σερβις λοιπον, στα 15,000 χλμ, ολα καλα με το πολακι!!! 1. Τρομερο αρπαγμα και ροπη απο τις 1,500 στροφες μεχρι τις 3,000 ....μετα τις 3500 στροφες ψωφιο βεβαια και αναμενωμενο...κανενας λογος να πιεσω. 2. Ασυλληπτα χαμηλη καταναλωση, μεση καταλωση 4,0-4,5 λτρς με νορμαλ/σβελτη οδηγηση, MAXIMUM 5.5-5,8 LTRS με το ποδι στο πατωμα στην εθνικη οδο. Ελαχιστη καταναλωση 3,6 λτρ/100 χλμ με 100χλμ/ωρα. 3. Αυτονομια 800 - 850 χλμ / Τα νουμερα που σας γραφω ειναι χωρις υπερβολες. 4. Κανενα τρεμουλο/κραδασμος και θορυβος στη λειτουργια του σε ολες τις στροφες (εκτος απο το θορυβο ρελαντι λογω diesel) Οσον αφορα το σβησιμο χαμηλα, επειδη το ειχα αντιμετωπισει με το νοικιαρικο, ημουν ψηλιασμενος κ απλα οταν εφτανα σε γωνια/στροφη η εβαζα πρωτη η απλα αφηνα σιγα σιγα το συμπλεχτη (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΩ ΓΚΑΖΙ) και καθως το αυτοκινητο ΟΝΤΩΣ κραταει 1100 στροφες ρελαντι οταν τσουλαει ((((το νοικιαρικο δεν το εκανε αυτο))) , απλα επιταχυνε για λιγο μονο του οποτε κ πατουσα γκαζι για να επιταχυνω μετεπειτα (ισως αυτος ειναι και ο λογος που κρατει ψηλα τις στροφες οταν τσουλαει...δε θα το ελεγα προβλημα, λοιπον). Οποτε μεχρι τοτε, δε μου εσβησε παρα μονο μια φορα που το ειχα παρακανει με πολυ χαμηλες στροφες αφου ξεχαστηκα και απλα βαρεθηκα να αλλαξω απο δευτερα σε πρωτη με ....10 μονο χλμ στο κοντερ!!!!! Το παω λοιπον στο ΓΡΑΤΣΙΑ για αλλαγη λαδιων (oil service). Εκει μου λενε πως υπαρχει μια αναβαθμιση που πρεπει να γινει. Δυστυχως, μη γνωριζοντας τι παιζει, τους λεω ""οκ"" αλλα ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ/ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΤΛ ΚΤΛ αφου ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα κ δε θελω να μπω σε μπελαδες. Μου επιβεβαιωνουν πως ειναι γραμμη του εργοστασιου κ πως πρεπει να γινει κ πως ολα ειναι για το καλυτερο. Ρωτωντας τους τι ακριβως θα κανουν, μου απαντουν πως δε γνωριζουν ακριβως αλλα ειναι καμπανια κ θα γινει ""ON LINE". Μην εχοντας αλλη επιλογη τους αφηνω να το κανουν...παιρνω το αυτοκινητο το απογευμα...τα αποτελεσματα ως εξης, 1. Νωχελικο αρπαγμα χαμηλα, ενω η ροπη μεταφερθηκε πανω απο τις 2,200 στροφες. 2. Μικροτερη δυνατη καταναλωση 5,0 λτρς με το νου μου συνεχεια στο οικονομομετρο - Mεση καταναλωση 6,0 LTRS Καταναλωση με το ποδι στο πατωμα στην εθνικη οδο 7,5 λτρς 3. Αυτονομια 600 χλμ (με το ζορι!!!!!!!) 4. Καμια αλλαγη σε τρεμουλο/κραδασμοι και θορυβος λειτουργιας, ολα μηδενικα οπως κ πρωτα. Ολα τα παραπανω επιβεβαιωμενα μετα απο 1,500 χλμ που εχω κανει εντος και εκτος πολης (τριτο ντεποζιτο τωρα). Παιρνοντας τηλ και κανοντας παραπονο για την καταναλωση κ μετατοπιση της ροπης σε πιο ψηλες στροφες, δεν πηρα ποτε σοβαρη απαντηση. Σε δευτερη φαση μου ανεφεραν την αναγκη αντικαταστασης του συμπλεχτη βολαν, ημιαξονιου κτλ κτλ και φυσικα μπαινοντας και διαβαζοντας στο ιντερνετ καθως κ γνωριζοντας πως μια αλλαγη βολαν (πιο ελαφρυ) μπορει να οδηγησει σε ακανονιστη/νευρικη λειτουργια της συμπλεξης, κραδασμους οπως κ αλλαγη στη αισθηση του συμπλεχτη (πιο αποτομος??), αρνηθηκα το οτιδηποτε. Η γνωμη μου λοιπον, 1. Αυτες οι επεμβασεις ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αφορουν ολα τα αυτοκινητα σειρας POLO TDI Bluemotion....και πιο συγκεκριμενα ΟXΙ στο δικο μου αφου το αυτοκινητο ηταν πολυ καλο πριν απο αυτη κ καμια σχεση εχει το αυτοκινητο πια μετα απο αυτη. 2, Για οσους εχουν διαπιστωσει αυξηση καταναλωσης στο δικο τους πολο, πιστευω πως αυτη οφειλεται αποκλειστικα κ μονο στην αναβαθμηση στο μοτερ κ οχι στο στην αντικατασταση συμπλεχτη/βολαν/ημιαξονιου Η ερωτηση μου λοiπον ειναι η εξης.....Υπαρχει καποιος που να εκανε μονο την αναβαθμιση στη διαχειριση του κινητηρα χωρις να αντικαταστησει την ιδια στιγμη και βολαν/συμπεχτη κτλ κτλ (οπως εγω τωρα) και μετα σε δευτερο σταδιο να εχει προβει στην αντικατασταση αυτων, και αν ναι ?? ποιες ηταν οι παρατηρησεις του μετα την πρωτη αναβαθμιση καθως και μετα την αντικατασταση συμπλεχτη, βολαν κτλ κτλ. Η οποια γνωμη θα με βοηθησει να καταλαβω κατα ποσο μια αλλαγη συμπλαχτη/βολαν/ημιαξονιου θα μπορουσε να επαναφερει τισ καταναλωσεις κ την αποδοση ροπης στα αρχικα (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ) επιπεδα περα απο το φοβο πως ισως θα αλλαξει η ηρεμη λειτουργια που, ευτυχως, εχω ακομη τωρα τουλαχιστον. Ευχαριστω για την προσοχη σας. Δημητρης
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.