Jump to content

spdrosin

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by spdrosin

 1. spdrosin

  1ο service

  BTW αν έχετε εικόνα καθόλου της αγοράς σε ποια τιμή (σαν πωλητές) θα ήσασταν ικανοποιημένοι αν το δίνατε εσείς; Η καθαρή εμπορική του αξία ήταν γύρω στα 16Κ € (11/2016). Polo 1.4 TDI (90hp) 6C1 (11/2016) - 31200 χλμ
 2. spdrosin

  1ο service

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Αλλά δεν το έχω σαν επιλογή καν να το βάλω το αυτοκίνητο σε πλήρη ακινησία - θα πεθάνει. Προτιμότερο είναι να το πουλήσω, που δεν έχει φύγει και από το μυαλό μου σαν ιδέα - παίζει να εξετάσω το ενδεχόμενο αυτό ξανά μετά από διάφορες σκέψεις και προβληματισμούς. Παρεπιπτόντως, ευτυχώς το έχω σε κλειστό parking.
 3. spdrosin

  1ο service

  Όχι, δεν κολλάω στα 10 ευρώ, γιατί πολύ απλά δεν ήξερα καν ποιο είναι το κόστος. Γιατί και για το παραφλού 10-15 ευρώ νόμιζα θα έδινα αλλά μου ζήτησαν τα 5πλάσια, επειδή είναι διαδικασία η όλη εργασία. Οπότε θα το ρωτήσω κι αυτό το κόστος για σιγουριά και θα το κάνω άμα μιλάμε για τόσα λίγα χρήματα.
 4. spdrosin

  1ο service

  ΟΚ. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα πάω ρε παίδες γι' αλλαγή φίλτρου και λαδιού λοιπόν και θα ρωτήσω τη γνώμη του συνεργείου και για την αλλαγή υγρών φρένων. Θα το τρενάρω βέβαια λίγο - θα το αφήσω τον άλλο μήνα (Ιανουάριο). Αλλαγή λαδιού κιβωτίου ταχυτήτων; Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ακούσει ποτέ να γίνεται. Πρέπει να είσαι υπερ-υπερψείρας για να το κάνεις νομίζω.
 5. spdrosin

  1ο service

  Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το ντεπόζιτο, όπως είπα και πιο πάνω, αδειάζει-γεμίζει 2 φορές το χρόνο, οπότε σίγουρα τότε μπαίνει και το χημικό της Wurth. Θα ήθελα να το κάνω κι εγώ πιο συχνά βόλτα, αλλά πολλές φορές πραγματικά δεν έχω το χρόνο, αλλά ακούω την άποψη σου και θα το προσπαθήσω. Επίσης επειδή το έχω υπερκαθαρό (μάλιστα πριν το "αφήσω" του έκανα κι ένα επαγγελματικό γυάλισμα, κέρωμα, κλπ) αν δεν έχει καλό καιρό, το αποφεύγω. Οπότε λες φίλτρο λαδιού και λάδια παρόλα τα λίγα χιλιόμετρα, αλλά λόγω στασιμότητας του αυτοκινήτου.
 6. spdrosin

  1ο service

  Ισχύει αλλά εγώ ακολουθώ τη δική μας ("ψείρες") τακτική κι όχι της πρότασης του κατασκευαστή για την οποία έχουμε πει (γενικά) πως σε κάποια πράγματα δε συμφωνούμε. Αλλά επειδή το αυτοκίνητο δεν κινείται δεν "καίει" τα ανταλλακτικά, οπότε λες με παίρνει σίγουρα 1 χρόνο ακόμα και βλέπω;
 7. spdrosin

  1ο service

  Κοίτα, στα φρένα δεν έχω εντοπίσει την παραμικρή διαφορά. Η αλλαγή υγρών φρένων έχει να κάνει με την απόδοση του φρεναρίσματος ή και με τη συντήρηση κάποιον τμημάτων του αυτοκινήτου; Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, νομίζω θα αφήσω τον έλεγχο κατ' ευθείαν για του χρόνου σε κάποιον ειδικό, όπως πρότεινες σωστά. Επίσης αλλαγή λαδιού, έχοντας το αυτοκίνητο τον ίδιο ρυθμό κίνησης, πότε θα ήταν "σωστό" να γίνει; Προφανώς και όσο το τρενάρω με βολεύει - δεν το συζητώ. Γι' αυτό κάνω και την ερώτηση να πάρω γνώμες για το τι τακτική πρέπει να ακολουθήσω στο κομμάτι συντήρησης.
 8. spdrosin

  1ο service

  Αρχικά ευχαριστώ για την απάντησή σου. Φίλτρο εισαγωγής αέρα άλλαξα στο δεύτερο service στα 15Κ χλμ. Για το πετρέλαιο που λες, μου κάνει εντύπωση. Το έψαξα πολύ όντας στην άρχη ψιλοάσχετος και κατέληξα πως με την ποιότητα των πετρελαίων στην Ελλάδα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλαγή φίλτρου σε κάθε service (15K χλμ) για να έχεις το κεφάλι σου (πιο) ήσυχο. Όσον αφορά το ρελαντί στο σβήσιμο επίσης διάβασα πως καλό είναι ν' αφήνεις τη μηχανή ενεργή για να πέφτει το λάδι από (ή στο) κάρτερ 1'; 5' εγώ δεν έγραψα. 2' έγραψα και συνήθως είναι 1' με 2'. Και γενικά να πέφτε
 9. spdrosin

  1ο service

  Χαιρετώ την παρέα κι επιστρέφω στο θέμα που είχα ανοίξει πριν 2,5 χρόνια, αλλάζοντας εσωτερικά τον τίτλο σε: 3o SERVICE Σύντομο ιστορικό των service: Αγορά (καινούργιο): 11/2016 1ο service (αλλαγή λαδιών, φίλτρων πετρελαίου, λαδιού και καμπίνας): 8/2017 (~15K ΧΛΜ) - πλήρης ετήσια χρήση 2ο service (αλλαγή λαδιών, φίλτρων πετρελαίου, λαδιού, εισαγωγής και καμπίνας, αλλαγή παραφλού):12/2018 (~30K ΧΛΜ) - από 9/2018 είχα πλέον εταιρικό αυτοκίνητο οπότε το Polo σταμάτησε ουσιαστικά να κυκλοφορεί κανονικά. 3ο service: ? [αυτή τη στιγμή (1/12/2019) εί
 10. spdrosin

  1ο service

  Πιθανόν να μου έκαναν και αυτό που λες, γιατί μέσα στο εκνευρισμό μου εκείνη την ώρα (λόγω των "δικαιολογιών" που μου είπε για το τόσο μεγάλο έξτρα κόστος) δεν άκουγα τι έλεγε ακριβώς, αλλά μου ανέφερε 2-3 πράγματα για την αλλαγή παραφλού. Εγώ θυμάμαι στο τέλος να μου λέει μόνο "ξέρεις πόση δουλειά και χρόνο χρειάζεται όλο αυτό"; Anyway, τώρα έγινε, το έκανα. Αν ήξερα βέβαια το κόστος εξ αρχής, δε νομίζω να το προχωρούσα. Το αυτοκίνητο είναι ακριβώς 2 ετών - ίσως να μην το χρειαζόταν ακόμα, αν και μέσα στα 2 χρόνια είχε "φάει" ψυκτικό υγρό και είχα συμπληρώσει λίγο μια φορά (χωρίς να έχει
 11. spdrosin

  1ο service

  Ok, σ' ευχαριστώ για την άποψή σου. Aπό το επίσημο site της VW αυτό ισχύει για τα υγρά φρένων σίγουρα. Για το ψυκτικό υγρό δεν αναφέρει. Anyway. Επίσης ο μάστορας μου "έθιξε" λίγο απ' έξω-απ΄έξω την ποιότητα του Castrol Edge (συναρτήσει της τιμής που το αγόρασα-θυμίζω 37,5 ευρώ/5L) και πως πιθανόν να μην είναι και τα καλύτερα όπως πχ τα motul που βάζει αυτός. Βέβαια εγώ τσέκαρα κριτικές πριν από το σκρουτζομάγαζο και όλοι λέγανε τα καλύτερα.
 12. spdrosin

  1ο service

  Θέλω να στο πω πολλές φορές, αλλά με ειλικρίνεια θα στο πω τώρα: Έχεις πολλές γνώσεις, σ' ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας, αλλά ρε άνθρωπε μας μπερδεύεις πολλές φορές, ίσως επειδή δε διαβάζεις καλά τα μηνύματα στα οποία απαντάς. Καλά και χρήσιμα αυτά που ανέφερες, για να τα ξέρουμε. Αλλά μάλλον επειδή τα ξέρουμε (πάνω-κάτω) γίνεται και αυτή η συγκεκριμένη συζήτηση και λέγαμε πόσο και ποια ανταλλακτικά πρέπει να πάρω για να τα πάω για πέρασμα σε εξωτερικό συνεργείο. Η ερώτηση μου ήταν ξεκάθαρη (και την έγραψα και 2 φορές): "30-40 ευρώ για την τοποθέτηση παραφλού, είνα
 13. spdrosin

  1ο service

  Όχι, μου χρεώσαν 2*40ευρώ και το έκανα 2*30ευρώ. Από 80 δηλαδή 60 ευρώ. Και ρωτάω ξανά γιατί δε μπορώ αν το χωνέψω: 30-40 ευρώ για την τοποθέτηση παραφλού, είναι λογικό; @OMINUS τί λες γι' αυτό εσύ;
 14. spdrosin

  1ο service

  Άρα εμένα που με χρέωσαν 40 ευρώ αρχικά και μετά την πίεση που άσκησα και το έκαναν 30, είναι λογική τιμή (αν χρειάστηκα 2*1,5L). Tα 40 ευρώ (που και αυτά μου τα έκαναν 30) για να το "περάσουν", είναι λογική χρέωση; Αυτό είναι και το αρχικό μου ερώτημα βασικά. Επίσης καλά δεν έκανα και ζήτησα αλλαγή στα 2 χρόνια; Σ' ευχαριστώ για τα links.
 15. spdrosin

  1ο service

  Γρηγορη αναζητηση στο σκρουτζ. Καλα δε μιλαμε για τιμες αντιπροσωπειας, αλλα απ ο, τι καταλαβαινω ειναι ακριβο. Ξερεις ποσο παιρνει ομως; Γιατι εμενα (νομιζω) κατι μου ειπε για 4L.
 16. spdrosin

  1ο service

  4L απ' ο, τι βλεπω παραφλού κοστιζουν 10 ευρω. Ποσα χωρει το δοχειο; Αυριο που θα παω (ξεχασα τι σακουλα με τα ανταλλακτικα και το λαδι μου μεσα στον εκνευρισμο μου) να ζητησω το υπολοιπο. Έλεος.
 17. spdrosin

  1ο service

  Πήγα που λέτε σήμερα για το service. Ζήτησα αφήνοντας το αυτοκίνητο (με βαριά καρδιά - δεν εμπιστεύομαι κανέναν) κι αλλαγή παραφλού, γιατί νομίζω είναι σωστό να το αλλάζεις κάθε 2 χρόνια. Κάποια στιγμή είχα συμπληρώσει και λίγο (χωρίς να μου βγάλει μήνυμα, αλλά είχε μια σταθερή πτωτική πορεία μέσα στα 2 χρόνια). Επιστρέφοντας μου χρέωνε 30 εργασία για το service/τοποθέτηση ανταλλακτικών/έλεγχο, όπως μου είχε πει αρχικά, 30 ευρώ για το παραφλού (το προϊόν) και 30 ευρώ για την εργασία να το περάσει. Μου φάνηκαν εξωφρενικά τα 30+30, ακολούθησε μια κουβέντα με τον πρώτο υπάλληλο και σχεδόν μά
 18. spdrosin

  1ο service

  Πήρα χθες και τα λάδια 7,42 ευρώ/ λίτρο από πολύ γνωστό μαγαζί (και το φθηνότερο πάντα στο σκρούτζ που είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη). Συνολικό κόστος 4 φίλτρων + λαδιών: 101 ευρώ. +30 ευρώ η εργασία = ~130 ευρώ Πολύ καλά νομίζω. Σας ευχαριστώ πολύ παιδά για την πολύτιμη βοήθεια.
 19. spdrosin

  1ο service

  Κι εγω τι σου ειπα θυμασαι; Και εκανα και thanks button. ;-)
 20. spdrosin

  1ο service

  Παντού μπαινει το "ελληνικο" χερι. Φοβερο. Φοβερος κι εσυ που το εψαξες τοσο. Τελος: παω για Edge (σκετο).
 21. spdrosin

  1ο service

  Σ ευχαριστω πολυ για την προσπαθεια/αναζητηση ειλικρινα. Επισης μολις μου απαντησαν, πολυ γρηγοροι: "Edge 5W-30 it is the retail product and Edge Professional 5W-30 it is the FWS product that is not available for retail customers. Apart from that both products are the same and offical recommendations". Άρα προχωράω με Edge απλό λογω λιγο καλυτερης τιμης.
 22. spdrosin

  1ο service

  Ετσι ακριβώς. Αλλα επειδή εικάζω πως θα καθυστερήσουν, θα κανω υπομονη σημερα κι αυριο και Σαββατο θα παω να αγορασω το κλασικο Edge που βγαινει και λιγο οικονομικοτερο. Τριτη εχω ραντεβου για το service ουτως ή αλλως. Σας ευχαριστω και παλι παιδια. Μολις εχω απαντηση, σε καθε περιπτωση, θα σας ενημερωσω.
 23. spdrosin

  1ο service

  Δίκιο έχεις - σε κάτι forums που κατέληξα με την αναζήτηση στο διαδίκτυο κάτι τέτοιο κατάλαβα κι εγώ. Θα ξανατσεκάρω λίγο τιμές για τα μη-Professional. Αυτό το "παραεισαγωγής" το φοβάμαι που είπες. Το είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post. Άσε που βλέπω πως το "απλό" είναι λίιιγο πιο φθηνό: από 8,74 πάω 7,42 ευρώ/λίτρο.
 24. spdrosin

  1ο service

  Κι εγώ πως τα βρήκα σε μαγαζί λιανικής; Πάντως στο επίσημο site της VW τα Professional έχει.
 25. spdrosin

  1ο service

  Έχω ανεβάσει link στο προηγούμενο post. Φαίνεται ακριβώς ποιο παρήγγειλα. Αναφέρει: "Προδιαγραφές: ACEA C3 MB-Approval 229.31/ 229.51 Porsche C30 VW 504 00/ 507 00". Στο site της Castrol για το αυτοκίνητο/κινητήρα μου, μου βγάζει το "απλό" όχι το Professional. Επίσης στο συνεργείο, που θα κάνω το service και πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα, μου είπε πως το Professional δεν το γνωρίζει και ποια είναι η διαφορά. Ακόμα, τηλεφώνησα στο Customer Service της Castrol και μου είπαν θα ρωτήσουν το τεχνικό τμήμα και θα μου απαντήσουν.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.