Jump to content

alex16v

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by alex16v

  1. ¶λλος ένας με 1.6Τ, έχω πρόγραμμα εδώ και 8000 χιλιόμετρα, μέχρι στιγμής όλα βαίνουν ομαλά. Βέβαια το πρόγραμμα μου είναι light με τα λεγόμενα του προγραμματιστή μου, δουλεύω 1.2 σταθερή και μπορώ να πάω στο 1.35 που μάλλον θα πάω κάποια στιγμή με ένα remap. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 233 άλογα με 30 κιλά ροπή. Not bad.Επίσης υπάρχουν 2 Corsa OPC στην παρέα μου, το ένα έχει περίπου 30.000 χιλιόμετρα πρόγραμμα και ο ιδιοκτήτης του το έχει πεθάνει σε αναβάσεις Χολομώντα, Λιβάδι (για όποιον ξέρει εδώ Θεσσαλονίκη) και ακόμα το μοτέρ είναι πένα! Και προφανώς το Corsa στρίβει πολύ καλά!Το άλλο ακολουθεί με περίπου 25000 χιλιόμετρα!Σίγουρα υπάρχει θέμα με τα 16άρια της OPEL όμως χρειάζεται προσοχή στο πρόγραμμα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα δουλέψουμε τόσο φτωχά σε μείγμα όσο μπορούν να δουλέψουν τα VAG.

    Ελα ρε Χρηστο συναδελφε!Ειν'η αληθεια μεχρι πρωτο σταδιο καλα ειμαστε, μετα πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη και δεν ξερω αμα αξιζει.Παντως και μενα μεχρι τωρα δεν εχει κανει κιχ,(40000χλμ 1ο σταδιο) περα απο ενα δισκοπλατο που το χει πει το ποιημα!

  2. Παντως ωραια συμπερασματα βγαινουν εδω μεσα.Εβγαλε καποιος γυαλισμενα πιστονια απο Tsi και βγηκε το συμπερασμα οτι το προγραμμα φυσαει!Α, ξεχασα ειναι και με 100000χλμ πανω τους.Κριμα να μην τα βγαζε οπως βγηκαν απο πανω και να μας εδειχνε και το καπακι μερια να βλεπαμε.

  3. Ναι, βέβαια χρειάζεται και ο δρόμος για να βλέπουμε και την "δύναμη" κάθε προγράμματος.....

    Για την ιστορία δυστηχώς ήμασταν μόνο OVERLOAD (goerge80) και έτσι δεν υπήρξαν σημαντικές διαφορές.......

    Με το astra overload Stge 1, πάμε κόπια και αυτο έιναι το σημαντικό...........

    .....και χωρίς SF....

    Καλα αυτο με το κοπια ...ξανασκεψου το!Για ενα ανεξηγητο λογο καλυψες τη διαφορα στην κατηφορα.Στην ανηφορα ομως δεν υπαρχει ελπιδα μαλλον λογω ροπης.Στο τελευταιο ειδικα ανοιγμα απο 3ες νομιζω ηταν χαος η διαφορα μας!

    Σημασια εχει οτι ειναι πολυ δυνατο το αυτοκινητο σου...πλεον!

  4. Δεν αναφερομαι σε δολο, ουτε σε "μαγειρεμα".

    Το δυναμομετρο ειναι ενα απλο εργαλειο.

    Οταν το χειριζεσαι σωστα, αποδιδει και σωστα.

    Και δεν μιλαω απο την πλευρα αυτου που το χειριζεται, αλλα απο την πλευρα αυτου που το χρησιμοποιει για να αξιολογει τα αποτελεσματα του.

    Εαν δηλάδη ειχαμε μια μετρηση πριν την αναβαθμιση και βλεπαμε και τη συγκεκριμενη, μονο τοτε θα ειχαμε πραγματικα και αξιοπιστα δεδομενα.

    Ενα "ξερο" 230ps/25kg δε λεει πολλα...

    Εαν ομως π.χ. σαν μαμα εγραφε 170ps/21kg, θα ξεραμε πως το συγκεκριμενο dyno μαλλον δεν εχει πολλα φορτια (τουλαχιστον χαμηλα), αρα δε φορτιζει και τον κινητηρα ωστε να βγαλει και ροπη.

    Ολα αυτα ομως ειναι καθαρα εικασιες, καθως προσωπικα δεν εχω ιδεα πως δουλευει το συγκεκριμενο δυναμομετρο....

    Αυτο βεβαια που σε καθε περιπτωση ειναι δεδομενο και συγκρισιμο, ειναι η ομαλοτητα της αποδοσης, χωρις κενα ή "κοιλιες" και σε αυτο η συγκεκριμενη μετρηση παιρνει αριστα.

    Μπραβο Χρηστο και συγχαρητηρια για το αυτοκινητο σου.

    Σου ευχομαι να ειναι παντα απροβληματιστο...

    Παρακολουθω τα γραφωμενα του topic εδω και καιρο και οφειλω να σου πω οτι τα λες σωστα για το δυναμομετρο.Χωρις να θελω να θιξω το παιδι με το TSI καθως και το αποτελεσμα του , πιο σημαντικη θα ηταν η διαφορα πριν και μετα καθως και η ποιοτητα της καμπυλης και οχι τοσο αυτο καθαυτο το τελικο νουμερο.Εχει καταντησει το dyno να ειναι ενα χαρτι για το ποιος την εχει πιο μεγαλη!

  5. Η Bastuck δίνει και για το Gti και edition30 την ιδια (70mm), που μαλλον το κανουν για τυποποιηση ώστε να δίνουν μία για όλα...

    Καλύτερα να ρωτησεις κάποιον ειδικό διότι μπορεί να έχεις το ακόλουθο:

    "Great care must be used when selecting the length and diameter of the primary tubes. Tubes that are too large will cause the exhaust gas to expand and slow down, decreasing the scavenging effect. Tubes that are too small will create backpressure against which the engine must work to expel the exhaust gas from the chamber, reducing power and leaving exhaust in the chamber to dilute the incoming intake charge. Since engines produce more exhaust gas at higher speeds, the header(s) are tuned to a particular engine speed range according to the intended application. Typically, wide primary tubes offer the best gains in power and torque at higher engine speeds, while narrow tubes offer the best gains at lower speeds."

    Καλο το σχολιο για τη διαμετρο της εξατμισης αλλα περισσοτερο για τα ατμοσφαιρικα.Το backpressure στα τουρμπατα τελειωνει εκει που τα καυσαερια συναντουν τη σωληνα(Downpipe).Ουσιαστικα και καθολου εξατμιση να μην ειχες ζημια δε θα γινοταν!

    Οσο μεγαλωνει η διατομη εχεις αλλα προβληματα(θορυβου κλπ) γι αυτο και ενα 63,5 ή 70 ειναι παρα πολυ καλο.

  6. +10000 Καρέντα τον παίρνει (τι παίρνει μην ρωτάτε) πήγα σήμερα στο Παζαρόπουλο στην Πειραιώς και τελικά το πρόβλημα είναι η αντλία νερού....το περίεργο είναι ότι την αντλία είναι η δεύτερη φορά που την αλλάζω η πρώτη φορά ήταν στα 5000 χλμ όταν το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο χωρίς πρόγραμμα και εξάτμιση...αύριο λοιπόν θα έχω το αυτοκίνητο ετοιμοπόλεμο! :D Να ναι καλά ο Παζαρόπουλος!!!

    Παλι καλα που βρηκες ακρη ρε Γιωργο.Φανταζομαι δε θα πληρωσεις ετσι?

    Κουφο ομως ,τετοιο συμπτωμα να το κανει η αντλια νερου?

  7. ρε παιδια να ρωτησω κατι?

    παμε βαζουμε προγραμματα βαζουμε εξατμιση βαζουμε βαζουμε βαζουμε... μπαρομετρο ποσοι εχουμε απο εδω? και κυριως... ΠΥΡΟΜΕΤΡΟ ποσοι εχουμε απο εδω?

    τι θερμοκρασιες εχετε στην τουρμπινα σας ξερετε? μηπως ενα μπατζετ 150 ευρω αντι να το ριξετε σε κατι αλλο να το ριξετε σε ενα πυρομετρο?

    Ειπες πολυ σωστη κουβεντα!Εγω αν και με διαφορετικη μαρκα απ τα δικα σας ,το χα κατα νου απο την πρωτη μερα.Ιδιως το μπαρομετρο σου δειχνει πολλα.Αλλα τοσα το πυρομετρο.

    Αληθεια κανεις με πυρομετρο?Να βλεπαμε καμια θερμοκρασια!

    Μανιταρε κανε την αρχη :rolleyes:

  8. +1 Μπορεί να ήταν απλά και μια κακή μέρα το Golfακι μου να μην είχε ξυπνήσει με κέφια ;) . Μάνο τώρα που σε βρήκαμε μην σε χάσουμε θα γίνουν και άλλα ανοίγματα παικταρά μου!

    Λοιπον ο Μανος μου φαινεται εξελισσεται σε..."αυστηρο" ,τυπου Maha δυναμομετρο!!!

  9. Χαρη κριμα να του βαλεις "χερι", το χεις τουμπανιασει τοσο καλα,αν ειναι και βαρεθηκες τα 220 γιατι δεν το πουλας καλυτερα.Που και για πουλημα ,παλι θα χασεις γιατι εχεις ριξει πολυ χρημα σε περιφερειακα.

    Κατσε στ'αυγα σου λεω γω tongue.giftongue.giftongue.gif

  10. Τα Tsi των παιδιων ειναι περιπου ισοδυναμα.Και λεω περιπου γιατι το Tsi του Γιαννη μου φανηκε να ανοιγει διαφορα στα ψηλα της 4ης.Πρωτα μετραγε καροτσες απο το Γιωργο ενω τωρα με το catback-χοανη-remap πανε διπλα -διπλα.

  11. Κοιταξε ....ηταν και ένα κόκκινο "πριόνι" (1.6Τ OverLoad....225+) και μας "πελεκισε" κανονικά......

    Αλλά δεν έχω τελείωσει το προγραμμα....δεν είναι έτοιμα ακόμα..... :D :D :D

    Κατι μου θυμισες τωρα μ'αυτα τα προγραμματα που ποτε δεν τελειωνουν!!!

    Ωραια ηταν οντως ,ειδικα οταν ανοιγατε με το Γιωργο και σας χαζευα να χτυπιεστε.

    Οποιος απο σας βαλει πρωτος αντλια θα ραψει κοσμο παντως.

  12. Παιδες δεν βγαινει ακρη ετσι.Το αυτοκινητο του Billy ειναι ωραιο και πολυ δυνατο.Μη στεκεστε τοσο στα νουμερα ενος Dynojet.Μακαρι να βρισκοταν ενα 1,8Tsi με σκετο προγραμμα και να γινοταν ενα "φιλικο" ανοιγματακι ,οπως αυτα που κανουμε για να μετραμε τα αυτοκινητα μας και να συγκρινουμε διαφορες ,και στο κατω-κατω οχι για να λεμε ποιος την εχει πιο μεγαλη.Οσο για τις διαφορες στη ροπη που εχουν οι δυο κινητηρες ειναι χαοτικες υπερ του 1.8Tsi και σε ανοιγμα μετρουν πολυ.Τα περιοδικα ειναι καλα και χρυσα αλλα μην τα κανουμε και θεους.

    Τωρα Βασιλη ,αν το συγκεκριμενο Leon φοραγε ολοκληρωμενο ΦΠΕ τοτε πιστευω δε βγαζει αυτα που υποσχεται.

  13. Κανονιστε καμια μαζωξη ρε παιδες

    Κριμα να μην ησουν σημερα σε μια mini μαζωξη που ειχα με τους συνηθεις υποπτους(George-Jovanni) να βλεπες τι εγινε!!

    Επομενη φορα θα χεις pm αλλα μονο αν ερθεις με Tsi γιατι με το αλλο δεν τα παω και πολυ καλα tongue.gif

    Ξυπνας και αργα ρε γαμωτο...Οταν εμεις πινουμε καφε εσυ σιγουρα γυρνας πλευρο!

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.