Jump to content

jsimeon

Members
  • Posts

    437
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jsimeon

  1. έχει δει κανείς πως είναι η υπέρ-τροφοδότηση στο gt ?? είναι σαν διαφήμιση της unicef … για λύπηση

    Ξέρει κάποιος ότι στο πολύ τούρμπισμα ξεδοντιάστε η τουρμπίνα ,, και ο άξονας μέσα παίρνει κάτι μπόσικα με τρέλα... χωρίς να φταιει ο προγραμματιστής ..λόγο του ότι τα υλικά τριβής είναι για τ@@@@ καβάλα

    Γνώμη δικιά μου και αν θέλετε κράξτεμαι κιόλας ... μην τα πιέζεται πολύ γιατί σας βλέπω χωρίς αμάξι ,, ειδικά κάτι πιεσμένα με 200 + δεν σας προειδοποιεί το μπαμ

    Φιλικά το λεω μην παρεξηγηθείτε .. δεν έχω δει μόνο τα 4 περιστατικά τα δικά μου .. έχω δει και αλά 3 που με έχουν πάρει τηλέφωνο για ανταλλακτικά

    Αυτο φαντάζομαι ισχύει για όλα τα τουρμπάτα εκτός αν μιλάμε για ρουλεμανάτη τουρπίνα? Σωστά?

    Ο κομπρέσσορας βγάζει πρόβλημα ή έιναι σκυλί?

  2. καλησπερα σε ολους με τα απο καιρο απραξιας...!!!!!

    ο μοναδικος λογος που μπηκα να γραψω ειναι για να ευχαριστησω πολυ δημοσια τον κριτωνα και τον στελιο για την μελετη - δουλεια που κανανε 2 βδομαδες που ειχανε το αμαξι μου...!

    κοψιματα τελος ακομα και με πατηματα απο 1000 στροφες μεχρι κοφτη...με 4η 5η ακομα και με 6η ταχυτητα.

    ουτε ιχνος safe modes και οποιασδηποτε δυσλειτουργιας...!

    πιεσεις 1.75 οβερ με 1.55 σταθερη στις μεσεες και 1.3 στις 7000 στροφες!

    αν παμε συντομα δυναμομετρο θα ανεβει δυναμομετρηση απο τα παιδια!

    καλες γιορτες σε ολους και καλη χρονια να εχουμε!

    Good news!

    Καλο-τάξιδο mister apostoli!

    Αντε και τα 300!

  3. Μέχρι την πρώτη αλλαγή ούτε σταγόνα.

    15.000 πρωτη αλλαγή σε caσtrol edge 5w-30. Μπήκε και προγραμμα απο 140 σε 200

    Στα 20.000 προγραμμα 220+

    και στα 22.500 αλλαγή λαδιών , πάλι castrol edge.

    Μεχρι εκεί ουτε σταγόνα.

    Σήμερα και με 27.500 βλέπω την στάθμη περίπου 1 με 2 χιλιοστά απο την max ενδειξη (max έδειχνε όταν έκανα αλλαγη). Δεν εχω συμπληρώσει και θα το παρακολουθω να δω αν κατεβαίνει.

    Η δική μου η περίπτωση με ανησυχεί λίγο γιατί βλεπω ότι δεν υπάρχει θέμα για τους περισσότερους.

    Και να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο προσέχεται πάρα πολυ και άνοιγμα σε κόφτες μια δυο φορές το 2μηνο.

  4. Λοιπον το VI ειναι σιγουρα καλυτερο απο το V απλα πιστευω οτι η μεγαλη διαφορα στα μοντελα Golf εγινε με την εμφανιση το V και συγκεκριμενα με τα TSI GT GTI. Πριν ειχα το IV 1.6 generation full extra οταν πηρα το TSI 140 Sportline (στην ιδια τιμη που ειχα παρει το προηγουμενο!!!) η διαφορα ηταν τεραστια !! η μερα με την νυχτα!!! αναρτηση-κινητηρας-ποιοτητα (ακομα και στην σχεδιαση μεσα εξω) καμια συγκριση!! αλλα και τελειως διαφορετικη φιλοσοφια.. Απο ημιακαμπτο αξονα πηγαμε σε πολλαπλων συνδεσμων, κινητηρας?? δε το συζηταω καν ...

    Τωρα στο VΙ σε σχεση με το V δε βλεπουμε τετοιες διαφορες .. Στην ουσια πηραν το V και το βελτιωσαν στα σημεια ..

    Συμπερασματικα για μενα το VI ειναι ενα βελτιωμενο V με τον ιδιο κινητηρα-αναρτηση με το προηγουμενο....

    Προσωπικα δε θα εδινα το V για να παρω το VI γιατι δε βλεπω καποια ουσιαστικη αλλαγη ...

    +1000

  5. Αν εκαναν καλυτερη καθαριστικη δουλεια τοτε θα μαυριζαν πιο γρηγορα απο τα mobil.Εξαλλου καμια εταιρεια δε θα σου πει τι προσθετα περιεχουν τα λαδια της.Λες να ειναι τοσο χαζη να βγαλει στη φορα τη φορμουλα της;Σα να λεει η shell τι προσθετα βαζει στα καυσιμα της.Ασε λοιπον τα προσθετα γιατι ποτε δεν θα τα μαθεις.Αξιοπιστα στοιχεια για την ποιοτητα καθε λαδιου ειναι τα χαρ/κα του και του mobil ειναι ισως τα καλυτερα.Οσο για τα χαρ/κα των castrol, οπως ειπε κ καποιος φιλος δεν τα βρισκεις ευκολα.Υποπτο;

    Καλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να το βρεις.....λίγο να ψαξεις στο site της Castrol το βρισκεις.....

    http://datasheets.bp.com/bpglis/lubtds.nsf/technicaldata/800F24E5C80AE701802572AA00352217?OpenDocument

    Τωρα θα ήθελα να μάθω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι το κορυφαιο και το καλύτερο, ας μου εξηγήσει καποιος απο το γνώστες και σε ποια χαρακτηριστικα υπερέχει.

  6. παιδια θα παω για αλλαγη λαδιων.εχω gt με προγραμμα κτλ

    τι να βαλω mobil η castrol?

    το ξερω υπαρχουν πολλα θεματα ανοιγμενα τα χω διαβασει αλλα το ερωτημα το δικο μου αλλα και πολλων αλλων απο οτι φανταζομαι ειναι.

    mobil?επειδη εχει καλυτερες ιδιοτητες και ανοχη σε καποιες θερμοκρασιες?

    η

    castrol?επειδη το λεει h vw(oχι και τοσο σημαντικο) και επειδη λενε οτι εχει καλυτερα προσθετα απο το Mobil?

    δυστηχως τα προσθετα δεν μπορει να τα ξερει κανεις...

    εχω 20.000κμ με castrol Μια χαρα

    Δεν νομιζω να έχουμε την δυνατοτητα να αξιολογήσουμε τα δυο λιπαντικά και να βγάλουμε καποια σωστά και σαφη συμπεράσματα.

    Απο την άλλη θεωρώ ότι "ψυρίζουμε την μαϊμου" με την συγκριση, αφου και τα δυο πληρούν στο 100% τις προδιαγραφές.

    Τι να συγκείνεις ? αν έιναι 97% ή 98% σε απόδοση? Δεν έχει νόημα.

  7. Παντος ρωτησα κολλητο μου που δουλευει σαν Μηχανικος στο Καψιωχα(αρτα.γιαννενα.αγρινιο) VW κ μου ειπε οτι σε περιπου 60 tsi που περαστικε το map της REVO ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! Εχει παρατηρηθει μονο μου ειπε οτι θελουν λιγο πιο γρηγορα αλλαγη δισκο πλατο ....δηλαδη 10 με 15 km.Ενω τα GT εχουν απο μαμα πιο ενισχυμενο συστημα (δισκο ,πλατο συμπλεκτη) :lol:

    θα σου πω από το ΕΤΚΑ αν ισχύει κάτι τέτοιο

  8. Επειδη κατι Οπελακιδες μου λενε δεν ειναι κ δεν ειναι κ μην επιμενεις..δεχονται οτι τα μεταλλα μπορει να ειναι λιγο πιο ενησχημενα απο τα δικα τοθς μοτερ..αλλα οχι σφυριλατο..

    Στα ΟΠΕΛ δυστηχως για τους κατόχους τα υλικά δεν είναι και τα καλύτερα, είναι σφυρηλατα Malhe αλλά δεν αντέχουν (δεν έχω καταλάβει αν δεν αντέχουν πιστονια ή μπιελες). Παντως όσα έχουν σπάσει είχαν λιωμενο πιστονι και στραβωμενη μπιελα. Τώρα τα δικά μας είναι η μπιελα και το πιστονι είναι κατασκευασμένα από σφυρηλατο χάλυβα (forged steel) και επίσης η μπιελα διαστοσιολογικα είναι ίδια με το 20VT. Ο 20vt πηγαίνει μέχρι 40 κιλά ροπή.....

  9. Δεν μπορώ να συγκρίνω τα λεφτά που έδωσα για το αυτοκίνητο με τα λεφτά για την χαρτογράφηση! Δηλαδή αν έπαιρνα το s3 με 50χιλιαρικα θα έπρεπε να πληρώσω 4.000 για χαρτογράφηση?

    - Αρκετή ιπποδύναμη ???? εμείς δηλάδή όταν δυναμομετρούσαμε το golf 225 δεν θυμάμαι να έβγαζε κάν προγραμμα η συγκεκριμένη εταιρεία.

    - Χαμηλές πιέσεις και θερμοκρασίες??? Με μια χαρά πιέσεις δουλέυω το όβερ μου δεν ξεπερνάει το 1.5 και στον κόφτη 0.8 με 0.9 η ΑΒΤ πόσο δουλεύει δηλαδή?

    - Τρομερή απόδοση.....και φοβερη...

    - Όνομα ναι έχει θα συμφωνήσω και?

    +1

  10. Μόνο και μόνο που τον λέει ακατονόμαστο δεν αξίζει προσοχής. Η φράση αυτή είναι γελοία είτε όπως την έγραψε είτε εξηγώντας τη.

    Δεν συμφωνω με τον χαρακτηρισμο, απλά ούτε μου αρέσει να έχουμε "δημόσια" συζήτηση με μισόλογα.....δεν βγαίνει άκρη......

  11. Θα σοβαρευτω το πηρα αποφαση! Εχω αγορασει ενα Golf 6 1.4 με 160 αλογατα ζωντανα και ψαχνομαι για προγραμμα. Απο τωρα σας το λεω στον ακατανόμαστο δεν παω! Θα μου λεει για μπεκιερες για Ν75 και Gπαπαρια και τρομπες βενζινης, θα γινει χριστουγεννίατικο παλι. Ετσι το εχω παρει αποφαση να παω σε σοβαρη εταιρεία.

    Ρε παιδιά......θα μπορέσει κανείς επιτέλους να μιλήσει χωρίς μισόλογα???

    Για όνομα.....αν έχεις κάτι να πεις πες το όλο, να βγάλουμε κάποιο νονημα.... και οχι έτσι......γρίφους θα λύνουμε τώρα?

  12. Ρε φίλε το δυναμόμετρο δε δουλεύει έτσι, δεν είναι τουρμπίνα ούτε ramair.

    Όσο πιο μικρή είναι η πίεση τόσο πιο ευνοϊκή διόρθωση σου κάνει και σου δείχνει παραπάνω άλογα.

    Στο 1000 με 1010 υποτίθεται πως ανταποκρίνεται περισσότερο στη πραγματικότητα και η διόρθωση είναι μικρότερη και το νούμερο της ιπποδύναμης πιό αξιόπιστο.

    Εγω ποτε δεν παιρνω την διορθωση ως αξιοπιστη ένδειξη.....και κυριως στα τουρμπάτα......μονο την πραγματικη (μετρουμενη) και οχι την διορθωμενη με τους χιλιους μυριους παραμετρους.....απλα πραγματα.

    Οσο για την ατμοσφαιρικη πιεση οσο πιο μεγαλη τοσο πιο καλα.....απο αποδοση μιλαμε

  13. ====

    Στα twincharged 1.4 tsi στο 031 δεν είναι AFR (λάμδα) αλλά Volt από τον narrowband αισθητήρα.

    Με narrowband αισθητήρα δεν μπορείς να έχεις αξιόπιστη και ακριβής μέτρηση του μείγματος.

    Πρέπει να έχεις ένα wideband σύστημα που θα λογκάρει σε αρχείο την πεταλούδα, στροφές και AFR για να βγάλεις αντικειμενικό συμπέρασμα.

    Ακόμα και με ένα από οργανάκι wideband (χωρίς να κάνεις log σε αρχείο) δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα, γιατί πρέπει να είσε superman για να συγχρονίσεις το μάτι (που κοιτάει το οργανάκι) με το αυτί (που "ακούει" τις στροφές) και μετά να θυμάσαι το αποτέλεσμα για να το σημειώσεις στο χαρτί...

    +1

  14. Σε παλιοτερο ποστ ειχε αναφερθει οτι μπορούμε να διαγνωσουμε με καποιο τροπο την ανεπαρκεια της αντλιας βενζινης απο το vag com (για βελτιωμενο μοτέρ πάντα).Ξέρει κανεις τι πρεπει να δούμε?Αυτη η διαφορά μεταξυ requested και actual pressure στο Revo μήπως σημαινει κάτι τέτοιο?

    Σε κάποιο block (δεν θυμαμαι) καταγραφει την actual και ενα άλλο την requested για την πιεση της αντλιας βενζινης......

    Αυτα τα δυο έχουν αποκλιση σε ένα αυτοκινητο με πουσαρισμενο προγραμμα.....καποια στιγμη η πίεση της αντλιας πεφτει κατω απο το οριο επιτρεπομενης διαφορας με την actual οποτε εχεις safe mode....

  15. Τα λαδια μας σε συνδυασμο με τον κινητηρα μας δεν πιστευω υπαρχει περιπτωση να φτασουν σε flash point θερμοκρασιες κατω απο οποιαδηποτε συνθηκες.

    Υπάρχουν σημεία τα οποία το λάδι έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες ( πχ ο κυλινδρος). Για αυτό υπάρχει και το σωληνακι αναθυμιασεων ώστε να στέλνει οποιαδήποτε πτητικα στην εισαγωγή αέρα και να καίγονται. Το υψηλότερο flash point πρόσθετει μεγαλύτερη αντίσταση στην εξατμιση του λιπαντικου.

    Δεν νομίζω όμως να αποτελεί κριτήριο για τα δυο λιπαντικα αυτό και μόνο. Η τεχνολογίας που κρίνει κάθε λάδι είναι η ουσία την οποία γνωριζουμε από λίγο εώς καθόλου.

  16. αν δεις τον πινακα χαραχτηριστικων των 2 λιπαντικων θα καταλαβεις πως ειναι η μερα και πως η νυχτα στα λιπαντικα

    βεβαι για να τα συγκρινεις θα πρεπει να βρεις και τα χαραχτηριστικα του γκαστρολ τα οποια βεβαια δεν τα βρισκεις πουθενα ή δυσκολα κατα ενα παραδοξο τροπο...

    η ιδια απαντηση με τον φιλο play,ο πινακας των χαραχτηριστικων τα λεει ολα.

    συμφωνω,δεν ειναι ολα τα λιπαντικα για ολους τους κινητηρες.μερικοι αντιδρουν καλυτερα με καποια υποδεεστερα αντι να γινεται το αντιστροφο.ιδιοτροπιες των μεταλλων κατασκευης...

    το θεμα ομως ειναι η αντικειμενικη ανωτεροτητα μεταξυ των 2 λιπαντικων.και αυτη ειναι ξεκαθαρα υπερ του mobil 1 esp formula.

    Φίλε Joop ή μόνη σημαντικη διαφορά στο TDS των δυο λιπαντικων (μιας και έχω δει τους δυο) είναι το Flash Point.......δηλαδη το σημείο ανάφλεξης.....εκεί υπάρχει μια εμφανης διαφορά η οποια έιναι 202 C για το Castrol και 252 για το Mobil, πραγμα που σημαινει καιγεται πιο "δυσκολα" το Mobil....

    Ετσι δικαιολογειται η διαφορα αν καει λαδι ή όχι.

    Τα υπολοιπα είναι σχεδον ιδια (κινηματικο ιξωδες και index)

    H ουσιά των συνθετικων λιπαντικων ειναι η βάση που χρησιμοποιουν (αν είναι PAO ή Ester) αυτο κάνει την διαφορά και επισης (ίσως τον μεγαλυτερο ρόλο) τον παίζουν τα πρόσθετα τα οποία υπάρχουν σε υψηλων επιδοσεων λιπαντικα....αυτα δεν τα γραφουν και είναι τα ατου και τα μυστικα καθε εταιρειας....

    Προσωπικα χρησιμοποιω Castrol.

  17. ναι ρε γαμωτο....

    αλλα ρε παιδια ρωτησα 2 και μου παν 70 ευρο!!!

    κατι πιο φθηνο δεν υπαρχει?ας μην ειναι maha....

    Ο Φωτεινέλης είχε προσφορα κάθε Δευτέρα 40 ευρώ......αλλά έχουν περάσει κάποιοι μήνες απο τότε που πήγα...

    Πάρε τηλ και ρώτα....δεν χάνεις τίποτα.

  18. Σου είπαν τιμή?

    Μπορώ να μάθω και εγώ το πάρκινγ? Δεν πιστεύω να πειράζει να φέρω και κάτι φίλους μου με μπλέ καπελάκια :D :D :D :D :D :D :D

    Οχι άμα πειράζει να μου το πείτε :D :D :D :D :D :D

    Στην παρέα μας έχουμε παιδιά με τον παραπάνω χαρακτηρισμό..... :D

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.