Jump to content

exhumer323

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by exhumer323

  1. Καλησπερα μετα απο καιρο και απο καποιο ψαξιμο. Φαινεται πως τα μπεκ βουλωνουν πολυ και ευκολα. Χωρις βεβαια να ξερω αν ειναι αυτος ο λογος που σβηνει και που εχει αυτο το τρεμουλο στο ρελαντι, και απο τις φωτογραφιες που θα δειτε: -- Τα μπεκ ειναι μπουκωμενα απο λαδι -- Οι βαλβιδες εισαγωγης του αερα φαινεται να ειναι και αυτοι με λαδια Οπως θα δειτε τα παραπανω και σε φωτο, ισως να περναει λαδι απο τον εκκεντροφορο, να χανουν δηλαδη να τσιμουχακια των βαλβιδων. Βεβαια, αυτο δεν ξερω αν ειναι αρκετο γιατι και με πληρως καθαρισμενα μπεκ με ultrasonic το αμαξι ναι μεν συμπεριφερεται λιγο καλυτερα, αλλα ακομα εχει τρεμουλο και εσβησε την επομενη μερα. Ακουω τις γνωμες σας. Α! και ναι δεν βγαζει κανενα σφαλμα στον υπολογιστη και δειχνει missfires σε διαφορους κυλινδρους ειδικα πριν καθαριστουν τα μπεκ. Συνηθως στους 2 και 4 κυλινδρους.
  2. Καλησπερα σε ολους και συγγνωμη για το audi απλα θεωρησα πως με τοσα κοινα μερη μπορειτε να με βοηθησετε με την εμπειρια και την καλη σας θεληση! Δυστυχως οπως ειδατε απο τον τιτλο το πολυ αγαπημενο μου αυτοκινητο που ειχα σαν καινουριο ειχε ενα τρακαρισμα μπροστα. Δεν πειραχτηκε κινητηρας αλλα βγηκε για να γινει αλλαγη σε ολα τα μπροστινα μερη μαζι με αντικατασταση καποιων μηχανικων εξαρτηματων/μερων. Μετα την επισκευη ολα λειτουργουν τελεια ως συνολο εκτος απο ενα... για οσο ειναι κρυο οταν παω να σταματησω, καθως βαζω νεκρα ταχυτητα και πεφτουν οι στροφες, μπορει να πεσουν παρακατω απο το ρελαντι μεχρι που: α) ειτε σβηνει, μετα παιρνει μπροστα κανονικα - κανενα σφαλμα β) ειτε παει να σβησει, ανεβαζει μονο του στροφες και μετα πηγαινει στο ρελαντι κανονικα - κανενα σφαλμα γ) ειτε ανεβαζω εγω στροφες με το γκαζι για να το "κρατησω εν ζωη" - κανενα σφαλμα Δειτε video για να καταβετε: Εδω και πανω απο 2 μηνες ακομα δεν μπορουμε να βρουμε λυση με τον μηχανικο μου. Να σημειωθει πως αλλαξαμε επι της ευκαιριας και ιμαντα (ιμαντα νομιζω εχει το 1.4 tfsi) χρονισμου. Στο διαστημα αυτα τα ακολουθα αλλαχτηκαν με μεταχειρισμενα: 1) πεταλουδα 2) βαλβιδα κρυας εκκινησεως 3) αντλια υψηλης (κραταω μια επιφυλαξη - δε το ειδα/δοκιμασα εγω απο κοντα) Και μπορει να μου ξεφευγει και κατι ακομα. Εκανε καθε φορα τα ιδια συμπτωματα και εβαλα ξανα τα δικα μου. Επισης εχω παρατηρησει πως οταν ξεκιναω τη μηχανη απο κρυα απο εκει που ΠΑΝΤΑ ανεβαζε σταθερα στροφες για προθερμανση, πλεον δεν σηκωνει στροφες παρα μονο με πολυ κρυο/υγρασια και αυτο μεχρι τις 900 στροφες, ελαχιστες φορες 1100 αλλα πολυ ασταθες. Στο μυαλο μου εχω δυο επιλογες ως επομενες για ελεγχο: i) Αντλια χαμηλης ii) Ιμαντας χρονισμου λαθος ρυθμιση Οποιαδηποτε βοηθεια θα εκτιμηθει παρα πολυ! Σπυρος
  3. Καλησπερα σε ολους. Κατοχος polo gti 5 χρονια και πριν μια βδομαδα εβαλα το πολυποθετο προγραμμα. Να σημειωσω πως δεν αλλαξα τιποτα αλλο και δεν σκοπευω να αλλαξω κατι αλλο. Ρυθμιστηκε για 95αρα (ειναι γενικης χρησης και δεν θελω να το περιορισω) απο την Overload. Το αυτοκινητο στα χαμηλα δεν εχει αλλαξει τοσο πολυ, οσο στις 4000rpm που ειναι αλλο αμαξι. Για την επιταχυνση δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε, ειναι οπως το περιμενα με την αλλαγη να προκυπτει στις υψηλες στροφες οπου ανακατευεται εξ ολοκληρου το turbocharger. Απο καταναλωση ετσι και το πατησεις εστω λιγο ανεβαινει ακομα και ας εχεις κανει αρκετα χιλιομετρα. Αλλα αμα ειναι να το παταμε και να λεμε για καταναλωση δε βγαζει νοημα. Αρα υπο νορμαλ-οικονομικες συνθηκες οδηγησης εχω δει μεσα στη πολη 7-10 λ/100χλμ. ΔΕΝ εχω κολλησει ομως σε κινηση ουτε εχω κανει βολτα που να πηγαινω flat out. Αναμενω να το δω και στην εθνικη και ισως να εγκαταστησω cruise control (υπο τις οδηγιες σας). Ααα και μη με ρωτησετς για ρυπους!! Κανεις δε ξερει!!
  4. Γεια χαρα σε ολους. Για να μπει το ctuise control πρεπει να εχω και χειριστηρια στο τιμονι; Στο Α3 που εχω βαλει cruise control, επρεπε να αλλαξω και εγκεφαλο γιατι δεν ειχα χειριστηρια στο τιμονι και μετα αλλαξα το "κολαρο" του τιμονιου με ολους τους διακοπτες και εβαλα αλλο "κολαρο" με 3 πλεον διακοπτες. Κατι παρομοιο χρειαζεται και η Πολαρα με καποια χαρτογραφηση στον εγκεφαλο του τιμονιου; Ενδιεικτικα κοστος; Ελεγα να εβαζα προγραμμα αλλα με αυτο το κινητηρα ισως θα ηταν σωστο να βαλω cruise control Ευχαριστω
  5. ευχαριστω. Σε περιπου ενα μηνα που θα γυρισω θα σας ενημερωσω για το πως πηγε. Φαινονται οντως ποιοτικα και περιποιημενη δουλεια για Κινεζο. Εχει xenon με εξτρα κοστος 800 ευρω.
  6. Μολις παρελαβα τα καινουρια πανεμορφα φαναρια του πολο. Ο πωλητης το περιγραφει ως πολυ απλη διαδικασια αλλα ισως για να το συγχρονισεις να ανοιγει τα φωτα που πρεπει οταν πρεπει ισως να χρειαστει λιγο παραπανω δουλεια. Μπορειτε να δειτε τις φωτογραφιες με οσα ειχε το κιτ.
  7. Ευχαριστω για την απαντηση σου, αλλα τα xenon δεν ειναι κινεζικα, ειναι απο Audi Q5. Περα απο την ποιοτητα του xenon, το θεμα εγκαταστασης μπορει να εχει καποιο προβλημα?
  8. Καλησπερα. Εχω ενα polo gti 2010 με τα απλα φωτα και επειδη μενω στη Κινα, εψαξα και βρηκα εναν που φτιαχνει το καλλυμα για τα φαναρια του polo με xenon, και μετα χρησιμοποιει το ballast+xenon απο Audi Q5 και προσθετει επισης μια λαμπα για φλας και αλλη μια για την κατευθυνση (στριψιμο τιμονιου). Σας παραθετω και το λινκ: http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.0.0.QMcgyP&id=19408718024 Και εδω πιο λεπτομερως η διαδικασια: http://club.autohome.com.cn/bbs/thread-c-145-24390722-1.html http://club.autohome.com.cn/bbs/thread-c-145-24253758-1.html Φαινεται αρκετα απλη λυση αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει με τον υπαρχων εγκεφαλο (εαν εχει σημασια) και φυσικα εαν αξιζει το κοστος (450 ευρω + τα μεταφορικα για Ελλαδα). Οπως και να εχει, μου φανηκε ακρως ενδιαφερον. Περιμενω να ακουσω τη γνωμη σας!
  9. Καλοταξιδο φιλε δημητρη,καλοσκιστο,καλομαγνητισιμο και αλλες τετοιες ευχες! Αντε και να σε δουμε και προς Θεολογο συντομα... Οσο για το στρωσιμο ,συμφωνω με το τσολια (φυσικα!) !
  10. Ποοοοο πανεμορφες! ξερουμε ποιοι το κανουν αυτο στην αθηνα και ποσο κοστιζει περιπου? (Ισχυει το 200?)
  11. Καλησπερα σπυρο,υπαρχουν 3 ''επιλογες κινησης'' : D , M , S .Το manual (M) ειναι δεξια απο το D που εχει τα συμβολα + , - . Για τα paddles λοιπον τωρα,σε οποια θεση απο τις 3 αυτες εχεις τον μοχλο ,θα δουλευει κανονικα! Απλα αμα εισαι στο D (εστω D3) ,και κατεβασεις (paddle - ) ,θα γυρισει σε manual (M2) μεχρι να ''καταλαβει'' οτι πλεον δεν το χρειαζεσαι αλλο και το γυρισει παλι σε D !Δηλαδη αν δει οτι πατας βαθια το γκαζι και αλλαζεις ταχυτητες απο τα paddles θα σου αφησει το manual ακομα και αν ο μοχλος σου ειναι στο D. Οταν τωρα βαλεις τον μοχλο στο manual (+ - ) ,ο μοχλος του DSG παιρνει την ''μορφη'' paddles και αν τον ''σπρωξεις'' προς την μηχανη θα σου ανεβασει μια ταχυτητα ,ενω αμα τον ''τραβηξεις'' προς το χειροφρενο ,θα σου κατεβασει μια ταχυτητα ,αλλα τα paddles πισω απο το τιμονι εξακολουθουν να δουλευουν κανονικα!! Για οσους δεν το εχουν δοκιμασει το DSG ειναι παρα πολυ ευκολο και ευχαριστο,μην φοβαστε τιποτα! Οσο για την καταναλωση ,μετα απο 1500χλμ παρατηρω οτι τελικα καιει πολυ περισσοτερο απο οσο περιμενα. Για δουλειες μεσα στη πολη αλλα χωρις κινηση (νορμαλ κινηση) και χωρις γκαζια καιει 13 λιτρα/100χλμ συνηθως ,ενω χθες που γινοταν χαμος ,απο βριλησσια στην κηφησια μου εγραψε 16λιτρα/100χλμ Αλλα αμα το βγαλεις εθνικη με 7η και το πας ''αργα'' μεχρι 120χλμ/ωρα το παει περιπου 6λιτρα/100χλμ . Τεσπα εγω πιστευω ειναι ο τροπος οδηγησης και το στρωσιμο του κινητηρα,γι αυτο δωστε χρονο στην πολαρα και θα δειτε ποσο θα πεσει η καταναλωση. Σπυρος
  12. χμμμ ,αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι οπως με το χειροκινητο κιβωτιο .Αμα ειναι με σβηστη τη μηχανη,χωρις χειροφρενο και σταματαει απο την ταχυτητα.Αρα ειναι λογικο απλα να το αποφευγεις με τον εξης τροπο : οταν παρκαρεις σε ανισοπεδο δρομο,να σηκωνεις χειροφρενο ,μετα βαλε το κιβωτιο στο Ρ ,και μετα ασε το ποδι σου απο το φρενο . Αλλιως θα ''φρεναρει'' απο τους δισκους και θα ζοριστει. Ετσι νομιζω τουλαχιστον,αμα κανω λαθος διορθωστε με!
  13. Τι λες τωρα? Δεν ειναι σοβαροι μου φαινεται.Να πας και να τους κραξεις ! Και τα καλλυματα τα χρωμιομενα κανουν 110 ευρω στην audi για A3,δεν μπορει να κανουν 150 για το πολακι! μην το αφησεις ετσι γιατι σε κλεβουν και ασε που δειχνει ακομα πιο ωραιο με τις χρωμιομενες πισω!
  14. Πανεμορφες χρωμιομενες δυο εξατμισεις ειναι! δεν νομιζω να εχουν δωσει κανενα με τους σωληνες σκετους γιατι το εχει και στα χαρακτηριστικα στο φυλλαδιο ! Εσενα πως ειναι δηλαδη?
  15. Με το υποβραχιονιο ρε παιδια μπορουμε να κανουμε καμια καλη πατεντα? π.χ. ebay και μετα να το παμε στην vw να μας το εγκαταστησει?? Γιατι ειναι πολυ βολικο ,ειδικα στο πολο που ειναι αυτοματο!
  16. Επισης παιδια μην ξεχνατε οτι ακομα ολα τα πολακια μας εχουν κανει λιγα χιλιομετρα (εμενα π.χ. 1000) ,και το μοτερ εχει πολυ δρομο ακομα για να ''ανοιξει'' και να φτασει στο τελικο σταδιο τοσο απο αποψη καταναλωσης οσο και αποδοσης. Για παραδειγμα εχω το 1.4 Α3 (125 αλογα) και το πρωτο χρονο μου εβγαλε μεση καταναλωση 9 λιτρα/100χλμ και το προσεχα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ,τοσο πολυ που περα απο το ανοιγμα που επρεπε να του κανω για τη σωστη λειτουργια του, οι στροφες εμεναν μεχρι 2500 το 80% της οδηγησης μου. Ακριβως στον πρωτο χρονο εβαλα προγραμμα (155 αλογα) και προφανως η καταναλωση ηταν μεγαλυτερη ,με μονη εξαιρεση στην εθνικη με 6η και 80-90 χλμ/ωρα που εκαιγε λιγοτερο λογω ροπης.Και προφανως το αμαξι απο τοτε το ανοιγω πολυ περισσοτερο. Πλεον ομως που το εχω 2 χρονια και εχοντας κανει σχεδον 30000χλμ η καταναλωση απο τοτε που το πηρα στη μνημη ειναι 8 λιτρα/100χλμ ,αρα τον δευτερο χρονο ειχα μεση καταναλωση 7λιτρα/100χλμ παρολο που εβαλα και προγραμμα! Αυτο που θελω να πω και συγγνωμη αν σας κουρασα ειναι οτι ΣΙΓΟΥΡΑ η καταναλωση θα πεσει,δεν ξερω αν θα ειναι 2 λιτρα οπως στην περιπτωση μου αλλα ολο και κατι θα γλυτωσουμε Ακυρο αλλα εχετε δει τις ζαντες των gti που εσωτερικα ειναι μαυρες? http://farm3.static.flickr.com/2684/4075587054_140df9a455_b.jpg Ξερετε πως γινεται αυτο στην πολαρα μας? Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα ,απλα επειδη και γω εχω μια ανησυχια οταν μου καιει 9λιτρα χωρις πατημα χωρις κινηση ,ειπα να βοηθησω. Σπυρος
  17. Καλησπερα σε ολους!το πηρα πριν μια βδομαδα,και ειναι οπως το περιμενα πολυ καλο αμαξι ,αξιζει την αναμονη που πολλους βασανιζει. Λεω και γω να σας αναφερω τα ''περιεργα'' του αυτοκινητου να τα γνωριζετε . 1.ενας ηχος στις λακουβες τον οποιο θυμαμαι μου εκανε και το Α3 (χειροκινητο) ειναι απο το αυτοματο η μηπως οι αναρτησεις? 2.στην επιταχυνση καποιες φορες εχω παρατηρησει να ''φευγει'' το τιμονι αριστερα 3.Οταν βαζω το αυτοματο στο manual η στο sport ακινητοποιημενος ανεβαζει στροφες (1000) και τρεμει σαν να ηταν κρυος ο κινητηρας. 4.δεν νομιζω οτι μπορει να κλειδωσει χωρις τον συναγερμο ,δηλαδη και με το κλειδι να το κλειδωσεις θα μπει συναγερμος- λιγο ακυρο σχολιο απλα εγω δεν εχω αναγκη τον συναγερμο σπιτι μου και θα προτιμουσα να το κλειδωνω απλα για λογους ... μπαταριακους - 5.για την πιεση στα ελαστικα και στην VW μου ειπαν να ακολουθησω τις οδηγιες στο καπακι της αντλιας αυτα ειναι τα περιεργα που εχω παρατηρησει ,εαν θελετε σχολιαζετε η ρωτατε. ΥΓ: εχει βγει οντως update για το gti απο τωρα?και τι διορθωνει? Σπυρος
  18. χα! σε αυτο μπορει να εχεις ενα δικαιο αλλα για την περιπτωση που η ελλαδα γινει χωρα εγω θα περιμενω 2 βδομαδες
  19. Ναι αλλα δεν ειναι μονο αυτα τα 80 ευρω αλλα 80 ευρω απο καθε ενα απο τα επομενα χρονια που θα πληρωνεις 220 ευρω αντι για 139 . Διορθωστε με αν κανω λαθος. φιλικα Σπυρος
  20. Καλησπερα σε ολους !Παρακολουθω αρκετο καιρο αυτο το θεμα αφου και γω περιμενω να ερθει το πολακι .. η μαλλον η πολαρα Μαλιστα σημερα με πηραν τηλ οτι εχει φτασει ελλαδα απο τη παρασκευη και οπου να ναι θα ειναι ετοιμο για παραλαβη αλλα θα το κρατησω για το νοεμβρη ωστε να εχω τα προνομια της αλλαγης στο θεμα με τα τελη ταξινομησης .Αλλα πως και δεν το εχετε αναφερει καθολου?σκεφτειτε το παντως γιατι πιστευω αξιζει για μερικες μερες . Καλοταξιδο σε οσους το πηραν (να μας λετε εντυπωσεις) και καλο κουραγιο σε οσους το περιμενουν !
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.