Jump to content

glagoudak

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About glagoudak

Other Info

  • Car Type
    Tiguan

glagoudak's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Εχω το tiguan1.4 escape 1,5 χρόνο.Ολο το καλοκαίρι είναι σε νησί με καλή άσφαλτο αλλά και παραλίες που πάνε μόνο αγροτικά χωρίς να σπάσουν.Εχω γυρίσει όλες τις παραλίες με συνετή οδήγηση και χωρίς να κολλήσω πουθενά.Δεν έχω εμπειρία από off road οδήγηση αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα σε πάει παντού χωρίς να χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις οδήγησης εκτός δρόμου αρκεί να ξέρεις που να σταματήσεις.Αν ήθελα να φτάνω μέχρι το κύμα θα έπαιρνα ελαφρύ 4χ4 όπως Jimny.Θα με πήγαινε στην ακροθαλασσιά αλλά θα με ταλαιπωρούσε στην άσφαλτο.Με το tiguan έκανα ταξίδι στην εθνική 7 ώρες Αθήνα Κεραμωτή Καβάλας ΄χωρίς στάση .Σταμάτησα μόνο για βενζίνη 10 λεπτά.Σας πληροφορώ ότι δεν κουράστηκα καθόλου σωματικά και βγήκα από το αυτοκίνητο σαν να έκανα διαδρομή 1 ώρας.Θέλω να πω ότι το αυτοκίνητο κάνει άριστα τη δουλειά του γιαυτό που το θέλω.Πολύ καλό στην εθνική και αρκετά καλό στο χώμα.Θα το χαρείς αρκεί να ξέρεις ότι δεν έχεις off road ούτε βέβαια και passat.Exεις το μέσο όρο και για τα δύο.
  2. Σε ταξιδι Αθηνα Θεσσαλονίκη με μέγιστη ταχύτητα 150 είχε μέση κατανάλωση 9 λιτρα και στην επιστροφή με μέγιστη 120 κμ λόγω του ότι έτυχα στην απεργία έκαψε 8 λιτρα.Παρακάτω δεν πάει.Αλλά το ερώτημα είναι άλλο.Πώς έχοντας αυτό το αυτοκίνητο θα πηγαίνεις με 140κμ και 3000 στρ.?
  3. Έχω το αυτοκίνητο 1 μήνα και το μόνο πρόβλημα που παρουσίασε είναι ότι το λογότυπο 4 MOTION που υπάρχει στο λεβιέ ταχυτήτων άρχισε να σβήνεται. Επίσης ένα περίεργο που έχει το αυτοκίνητο είναι ότι εάν θέλησεις να σηκώσεις τους υαλοκαθαριστήρες πάνω π.χ. για να καθαρίσεις το τζάμι αυτοί σηκώνονται μόνο λίγα εκατοστά γιατί βρίσκουν στο καπό του κινητήρα.
  4. Τελικά σχετικά με την παράταση εγγύησης πήγα στην ΚΑΡΕΝΤΑ πλήρωσα και θα μου στείλουν ασφαλιστήριο να υπογράψω.Η παράταση εγγύησης δίνεται μέσω ασφαλιστικής
  5. ΓΕΙΑ σας πάλι.Μετά από 1300 κμ τώρα ανεβάζοντας πάνω από 3000 στρ. έχω μέση κατανάλωση 12λτ.Τα τελευταία 300 κμ έγιναν σε νησί με ανηφόρες κατηφόρες χωματόδρομο και μπάρες οροφής.
  6. Σχετικά με την κατανάλωση μέχρι 3000 στρ. στο στρώσιμο έκαψε 9-10 λιτρα/100κμ στην πόλη και 8,5 σε εθνική μέχρι 120 κμ/ώρα.Το θέμα είναι ότι επειδή στην 1η ζορίζεται καίει το περισσότερο μετά μόλις ξεκινήσει καίει χαμηλά αλλά η κατανάλωση θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη μετά το στρώσιμο όπου θα σε προκαλεί να το πατήσεις γιατί η ροπή του είναι το καλύτερο του.
  7. Επειδή υπήρχαν κάποιες γνώμες σχετικά με την τιμή της παράτασης εγγύησης κατά 2 χρόνια σας γράφω αυτά που μου είπε πωλητής από την AUTONET όπου το αγόρασα και παρέλαβα. Εάν πληρώσεις μέχρι 1 μήνα από την ημερομηνία της άδειας κυκλοφορίας 470 ευρώ Μετά μπορείς να κάνεις παράταση μέχρι και τον 16ο ή 18ο μήνα δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό είναι μεγαλύτερο 600 και κάτι παραπάνω αλλά δεν είναι σταθερό σήμερα γιατί μπορεί να αυξηθεί και πρ΄΄επει να εξετασθεί το αυτοκίνητο στο συνεργείο εξουσιοδοτημένου.Για τον 1ο μήνα δεν το εξετάζουν απλά μόνο πληρώνεις στην αντιπροσωπεία ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ και όχι υποχρεωτικά από εκεί που το αγόρασες αρκεί να είναι εξουσιοδοτημένος έμπορος.Τηλεφωνικά μου είπαν ότι είναι στις καλύψεις ίδια με την αρχική εγγύηση.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.