Jump to content

dali

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dali

  1. Eυχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε. Εννοείται πως το Passat έχει άλλο πρεστίζ. Είναι τελικά θέμα προτεραιοτήτων διότι κάποιος μπορεί να πει "εγώ τη δουλειά μου να κάνω.....κλπ". Ίδωμεν λοιπόν. Γενικά μιλώντας πάντα, κι έχοντας προσπαθήσει να βγάλω απ' τη μύγα ξύγκι στο θέμα "αξιοπιστία" διαβάζοντας όσες έρευνες μπόρεσα να βρω, το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί υπολείπονται έναντι των Ιαπώνων. Θα μου πεις "για ποιούς Ιάπωνες μιλάς που η Τογιότα φτιάχνει την Κορόλλα στην Τουρκία και τη Ν. Αφρική, η Νισσάν στην Αγγλία, η Μιτσουμπίσι στην Ολλανδία?" Το θέμα είναι τί έλεγχο παραγωγής έχει κανείς κι εκεί νομίζω είναι που χάνουν οι Ευρωπαίοι. Κάποιες έρευνες που έχω διαβάσει εδώ και μια διετία δείχνουν τους Ιάπωνες να έχουν ένα ποσοστό βλαβών γύρω στο 10-12% ενώ οι Ευρωπαίοι είναι στο 20-25%. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό να σου βγει πρόβλημα στο αμάξι αυτομάτως διπλασιάζεται και παίζεις με τις πιθανότητες. Εγώ με τη Ρενώ έφτασα στο σημείο να στέλνω γράμματα στην εδώ αντιπροσωπεία, ακόμη και στη Γαλλία. Μέσα σε 4 χρόνια έχουν χαλάσει τα μπουζί (τα 3 απ' τα 4!), το ραδιο-cd, τα μπροστά ηλεκτρικά παράθυρα (πριν κλείσει ο πρώτος χρόνος!), ξαναπρογραμματίστηκε ο εγκέφαλος, άλλαξαν κάποιους αισθητήρες, ακόμη και η ταπετσαρία στο πάτωμα των πίσω θέσεων βγαίνει απ' τη θέση της! Έχω πρόβλημα με έναν ιμάντα το οποίο απ' όσο έμαθα ήταν γνωστό στην εταιρεία αλλά δεν έκανε ανάκληση και αντιμετώπισε το πρόβλημα καλύπτοντας ένα κόστος (κατά το δοκούν) όταν αναγκαστείς να πας στο συνεργείο (συνολικό κόστος τουλάχιστον 1000άρικο γιατί πρέπει να αλλαχτούν κι άλλοι ιμάντες αν βγει αυτός!). Δεν σας αναφέρω περισσότερα γιατί θα σας κουράσω, αρκεί να πω ότι στη δουλειά μου με έβλεπαν πλέον περίεργα επειδή κάθε τρεις και λίγο έπαιρνα άδεια για να πάω στο συνεργείο! Αυτό που θέλω να πω λέγοντας τον....πόνο μου, είναι ότι προτού αγοράσω το αμάξι όσοι είχα ρωτήσει μου είχαν πει "πολύ καλό αυτοκίνητο, κανένα πρόβλημα, πετάει στο δρόμο, κλπ". Ε, αφού έπαθα (και έμαθα) και το έψαξα περισσότερο, τότε έτυχε να βρω έρευνες που έδειχναν τα γαλλικά αυτοκίνητα στον πάτο της αξιοπιστίας ηλεκτρικών, καθώς και κόσμο που είχε γίνει ο καλύτερος φίλος του συνεργείου! Προσπαθώ λοιπόν να μην επαναλάβω το λάθος αυτό. Δε σας κρύβω ότι με φόβισαν λίγο οι αναφορές προβλημάτων του Passat στο φόρουμ σας αλλά δεν κρύβω επίσης ότι με έχει εξιτάρει αρκετά o TSI. Για να δούμε λοιπόν.......θα γίνω κι εγώ μέλος της παρέας σας?
  2. Φίλοι μου καλησπέρα. Όντας σε αναζήτηση νέου αυτοκινητου, στη λίστα μου περιλαμβάνονται δύο αυτοκίνητα του VΑG. To πρώτο είναι το Passat, το δεύτερο ένα τελείως διαφορετικό αμάξι, το Altea XL της Seat. Γράφω το παρόν με στόχο την πληροφόρηση σχετικά με την αξιοπιστία του 1.4 ΤSI με τους 122 ίππους (αν θυμάμαι καλά, το αντίστοιχο σύνολο στη SEAT αποδίδει λίγο παραπάνω). Είμαι κάτοχος Ρενώ. Έχω κουραστεί, έχω απηυδήσει απ' την αισχρή αξιοπιστια του αυτοκινήτου μου και προσδοκώ να βρω ένα νέο αυτοκίνητο με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες να χαντακωθώ. Ομολογώ πως τα τελευταία 4-5 χρόνια, η εντύπωση που εχω αποκομίσει για την αξιοπιστία της VW από γνωστούς και φίλους όπως και το επίπεδο του after sales της δεν είναι και η καλύτερη. Όμως, με ενδεχόμενο να αποκτήσω ένα αυτοκίνητο με κινητήρα διαμάντι (όπως φαίνεται), θα ήμουν πρόθυμος να το ρισκάρω. Είναι όμως έτσι? Είναι όντως "διαμάντι"? Σε συζητήσεις με γνωστούς στο δίκτυο αλλά και σε απλή ανάγνωση συζητήσεων τρίτων, παρατηρώ μια τεράστια αντιπαράθεση σχετικά με τους κινητήρες αυτούς. ¶λλοι υποστηρίζουν πως δεν αξίζουν, ότι είναι επικίνδυνοι, άνευ αξιοπιστίας, κλπ, ενώ απ' την άλλη βλέπω ο κινητήρας να έχει βραβευθεί αρκετές φορές, η VW να υποστηρίζει πως δοκίμασε γύρω στους (αν θυμάμαι καλά) 250 κινητήρες για 300,000 χλμ συνεχούς λειτουργίας και δεν παρουσίασαν τίποτα, κλπ. Πώς γίνεται απ' τη μια να καταδικάζεται το turbo κι απ' την άλλη να βλέπεις τη Fiat να τα χρησιμοποιεί επίσης, ενώ κι άλλες εταιρείες (Renault, ΒΜW, ίσως και Ford στο άμεσο μέλλον) θα ακολουθήσουν? Ο κινητήρας είναι στην αγορά 3 χρόνια τώρα περίπου. Τί εντυπώσεις έχετε όσοι τον χρησιμοποιείτε? Τί ακούτε? Έχω προσπαθήσει να βρω πληροφορίες αλλά δυστυχώς δε βγάζω άκρη και το μόνο που μου μένει είναι να ρωτήσω εσάς, τους πλέον "ειδικούς"! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και να με συγχωρήσετε που δε βρήκα κάποιο άλλο χώρο για να ποστάρω την ερώτηση μου. Βάρεσε μπιέλα το μυαλό με τόσο ψάξιμο, αξιόπιστο όσο κι η Ρενώ....
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.