Jump to content
pathanb

Vws Mk1

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Η ιστορία

Από όταν ήμουν μικρός το οικογενειακό μας αυτοκίνητο ήταν ένα παλαίμαχο polo MK1 900cc του '76. Το αυτοκινητάκι αυτό, αδιαμαρτύρητα και χωρίς σωστή συντήρηση, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα και κολλητός μου για σχεδόν 10 χρόνια. Ήταν το "παπί" για να πηγαίνω στην εκάστοτε κοπέλα μου, το πιστό "γαιδουράκι" με το οποίο πήγαινα κάμπινγκ στα χειρότερα κατσάβραχα στις διακοπές από τη σχολή, η παρέα μου στο στρατό. Αποσύρθηκε με θλίψη και τιμές αρχηγού κράτους πριν 2 χρόνια (σε άριστη μηχανική κατάσταση), γιατί είχε καταλήξει να έχει περισσότερη σκουριά παρά λαμαρίνα.

Το ζητούμενο

Τώρα έχω ένα Polo 6Ν2, αλλά έχω μια αγάπη για τα VW εκείνης της εποχής, οπότε τελικά αποφάσισα ότι πρέπει να αποκτήσω ένα (όσο υπάρχουν ακόμα), περισσότερο για παρέα παρά για όχημα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλω να μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα όμως!

Στις αγγελιές βρήκα λίγα VW τόσο παλιά, και σχεδόν όλα έχουν κάποιου είδους επιπλοκές.

1. Κάποια έχουν αποσύρει τις πινακίδες τους: Όταν παίρνεις ένα μεταχειρισμένο, ποιά είναι η διαδικασία για να του επανεκδόσεις πινακίδες; Παίρνει καινούριες ή τις παλιές του; Καταλαβαίνω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πληρώσει ΚΤΕΟ-κάρτα καυσαερίων-τέλη. Υπάρχουν άλλες παγίδες στα αυτοκίνητα που δεν έχουν πινακίδες;

2. Οταν ένα αυτοκίνητο δεν έχει τον αρχικό του κινητήρα αλλά στην άδεια κυκλοφορίας αναφέρεται ο αρχικός (είτε ίδιου τύπου, είτε διαφορετικός) υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μεταβίβαση; Υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να δηλώσει την αλλαγή; Πως γίνεται όλο αυτό; θα διαβάζω καλύτερα τα προϋπάρχοντα posts άλλη φορά...

Οι ευχαριστίες

Σε ότι από αυτά μπορείτε να βοηθήσετε καλό θα ήταν, αλλά και αν έχετε υπ' όψιν κάτι άλλο σχετικό με αυτό που θέλω να κάνω σας παρακαλώ πείτε το γιατί είμαι τελείως άσχετος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. ;)

Edited by polo_panos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.