Jump to content
Speedy

Hacking Τώρα Και Στα Αυτοκίνητα

Recommended Posts

TPMS.jpg

Από την στιγμή που οι υπολογιστές μπήκανε για τα καλά μέσα στα αυτοκίνητα ήταν θέμα χρόνου διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο ώστε να “χακάρουν” ακόμη και το αυτοκίνητο. Τα πανεπιστήμια του Rutgers και της Νότιας Καρολίνας της Αμερικής ανακάλυψαν ότι κάποιος μπορεί να εισέλθει παράνομα στα ηλεκτρονικά ενός αυτοκινήτου, ασύρματα, μέσω των αισθητήρων πίεσης των ελαστικών, σύστημα το οποίο διαθέτουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Οι αισθητήρες αυτοί από το 2008 και μετά, είναι ασύρματοι και μέσω συχνοτήτων ραδιοφώνου μεταφέρουν τις πληροφορίες στο εγκέφαλο του αυτοκινήτου κάθε 60 έως 90 δευτερόλεπτα. Παρότι η ισχύς του σήματος των αισθητήρων είναι πολύ μικρή, οι ερευνητές με εξοπλισμό αξίας $1500 κατάφεραν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα τα σήματα 2 διαφορετικών αυτοκινήτων και ήταν σε θέση να τα αλλάξουν ώστε να μεταφέρουν λάθος πληροφορίες στον εγκέφαλο καταφέρνοντας αρχικά να αλλάξουν τις τιμές της πίεσης ενεργοποιώντας την προειδοποιητική λυχνία στο καντράν του αυτοκινήτου ενώ στην συνέχεια κατάφεραν και έβγαλαν εκτός λειτουργίας τον εγκέφαλο.

http://www.autoblog.gr/2010/08/12/cars-hacked-through-wireless-tire-sensors/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.