Jump to content
Speedy

Βραβείο Future Car Για Την Έκδοση Blue-E-Motion Του Vw Golf

Recommended Posts

75733e06a07839070c6c89b.jpg

Το πρώτο βραβείο εξασφάλισε το VW blue-e-motion σε διαγωνισμό της Βασιλικής Λέσχης Αυτοκινήτου του Λονδίνου, που υπακούγοντας στις επιταγές των καιρών, δημιούργησε αυτό το νέο θεσμό όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν "πράσινα" μοντέλα στη γκάμα τους και να διαγκωνιστούν για τον τίτλο του "Future Car" που αποδίδεται με κριτήρια την χαμηλή κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν 60 αυτοκίνητα που ανεξαρτήτως τεχνολογίας -υβριδικά, ηλεκτρικά, diesel- διακρίνονται για τις ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές τους σε επίπεδο ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, στοιχείο το οποίο αποτελεί και το κριτήριο αξιολόγησης του διαγωνισμού.

Έχοντας διανύσει απόσταση 92 χλμ. από τo Brighton έως το Λονδίνο χωρίς να χρειαστεί πρόσβαση σε πρίζα το πρωτότυπο Volkswagen Golf blue-e-motion κέρδισε το βραβείο το οποίο παρέλαβε ο οδηγός του Jim Holder, Διευθυντής του περιοδικού "What Car" ο οποίος δήλωσε με αφορμή την συμμετοχή του : "Ήταν μια πρόκληση σε αληθινές συνθήκες και στην περίπτωσή μου χωρίς εμπειρία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Βλέποντας την αποτελεσματικότητα του Golf blue-e-motion σκέφτομαι πόσο καλύτερο θα είναι όταν θα βγει στην παραγωγή μετά από τρία χρόνια".

Στην δοκιμασία συμμετείχαν επίσης και οι εκδόσεις Blue Motion του Golf και του Polo, οι οποίες με τις πράσινες επιδόσεις τους κατάφεραν να πείσουν παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες ότι οι κινητήρες πετρελαίου μπορούν να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί από μερικά υβριδικά συστήματα.

auto.in.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.