Jump to content
POLO1023

Διαρροη Παραφλου

Recommended Posts

Καλημέρα !

Έχω τo POLO9n1/1,4cc/2002. χθες το απόγευμα διεπίστωσα διαρροή παραφλού από το ψυγεό όπως το βλεπουμε δεξιά, εκεί έχει μια μεγάλη μπρούτσινη βιδα και εκεί κουμπώνει μιά φίσα.Είχε χάσει λίγο παραφλού και συμπλήρωσα με αντιψυκτικό λόγω χαμηλής θερμοκρασίας (Βόρεια Ελλάδα).Υπάρχει κάποιο υλικό που αν το ρίψουμε στο ψυγείο θα σταματήσει τη διαρροή???

Επίσης ψάχνω τώρα πολύ καιρό να βρώ πλαστικά κλιπάκια που συγκρατούν την μοκέτα μέσα πό το καπό, αν κάποιος ξέρει κάποιο μαγαζί η στο ιντερνετ ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου,αυτή η μπρούτζινη βίδα που λες στο ψυγείο λογικά είναι ο θερμοστάτης ή ο αισθητήρας θερμοκρασίας κινητήρα.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αν έχεις δικό σου μηχανικό να πας να στο φτιάξει, λογικά αν δεν είναι λαμόγιο δεν πρέπει να σου παρει καν λεφτά για αυτη την δουλειά.Αλλιώς βάλε ένα λεκανάκι κατω απο τη βίδα και ξεβιδωσέ την.Πρέπει να εχει μια ροδέλα πάνω της είτε απο χαλκό είτε λαστιχένια.Πάρτη και πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και ζήτα μια ίδια.Επεισης ζήτα και μια ταινία τεφλόν έτσι ώστε μόλις βάλεις την ροδέλα στη βίδα τύληξε με την ταινία όλο το σπείρωμα της βίδας για καλύτερη μόνωση.Ύστερα ξαναβίδωσε τη βίδα στη θέση της βάλε και την φισέτα και συμπλήρωσε το παραφλού που έφυγε όταν ξεβίδωνες τη βίδα.Λογικά μετά δεν θα έχεις διαροή.Τώρα όσον αφορά τα κλιπάκια της μοκέτας έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και ο μηχανικός μου που τον ρώτησα μου είπε οτι θα τα βρώ μόνο στην αντιπροσωπία.Μόνο που δεν πήγα ποτέ γιατί βαριέμαι.Δεν είναι ακρίβα δηλαδή πάνω απο 1 ευρώ το κομμάτι δεν πιστέυω να έχουν.

Edited by stelios6n2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.