Jump to content
Stelios_Golf 6

Η Volkswagen Βάζει Σύστημα Απενεργοποίησης Κυλίνδρων Στον 1.400Αρη Tsi

Recommended Posts

vw-twincharger-tsi-610x352.jpg

H Volkswagen για πρώτη φορά βάζει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων στον τετρακύλινρο 1.400αρη TSI, κάνονας τον δικύλινδρο όταν δεν χρειάζεται επιπλέον δύναμη. Για πρώτη φορά μπαίνει τέτοιο σύστημα σε τόσο μικρό κινητήρα, αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι σήμερα επέλεγαν να το βάζουν σε μεγάλα χωρητικότητας μοτέρ.

H Fiat έχει επιλέξει να βγάλει έναν δικύλινδρο κινητήρα, τον TwinAir, ο οποίος βγήκε και κινητήρας της χρονιάς 2011, αλλά οι Γερμανοί επέλεξαν άλλη λύση ώστε να εξοικονομήσουν καύσιμο. Ο κινητήρας θα είναι διαθέσιμος από τις αρχές του 2012 με την μείωση στην κατανάλωση να ανέρχεται κατά 0.4 λίτρα/100 χλμ. Σε συνδυασμό με το σύστημα Start/Stop τότε η εξοικονόμηση ανέρχεται στα 0.6 λίτρα/100 χλμ.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Παραδείγματος χάρη όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα η εξοικονόμηση ανέρχεται περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Αυτό κάνει τον κινητήρα να πιάνει πλέον τα στάνταρ του Euro 6.

To σύστημα απενεργοποίησης θα λειτουργεί στο φάσμα στροφών 1.400 – 4.000 σ.α.λ με την ροπή να κυμαίνεται από τα 25 έως τα 75 Nm. Μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι δυνατά, οι κύλινδροι 2 και 3 ενεργοποιούνται ακαριαία, προσφέροντας έτσι όλη τη δύναμη του κινητήρα. O κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του VW Group μέσα στο 2012. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο video, στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Πηγή : AutoBlog.gr

volkswagen-cylinder-shutoff-system-in-four-cylinder-tsi-1.jpg

volkswagen-cylinder-shutoff-system-in-four-cylinder-tsi-2.jpg

Edited by STELIOS_GOLF 6 TSI
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή κίνηση να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα σε τόσο μικρού κυβισμού μοτέρ. Μένει να φανεί στην πράξη πόσο αξιόπιστο θα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Προνοηστε για επεκταση εγγυησης οι μελλοντικοι τυχεροι της μεγαλης αυτης τεχνολογικης καινοτομιας..

Edited by Billgr4
Link to comment
Share on other sites

Guest Grouper_8L

:)

Όσο εμείς επιμένουμε να παίρνουμε VW τόσο αυτοί έχουν την σιγουριά ότι έτσι κι αλλιώς κορόιδα πειραματόζωα θα υπάρξουμε πολλά. Έ ρε κάτι safe mode και μούτζες =@ που έχουν να πέσουν, και αυτήν την φορά με 2 κυλίνδρους.

:bow: Volkswagen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.