Jump to content
petrosm

1638 Με Ένα Γέμισμα (Polo Tsi)

Recommended Posts

Δεν γνωρίζω αν το έχετε δει, αλλά πραγματικά είναι απίστευτο!

Αναρωτιέται με τη ταχύτητα γύρναγε την Ελλάδα!! Είχε περίπου 3,7 μέση κατανάλωση..

Edited by petrosm
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η δική μου απορία, όμως το θέμα υπήρχε μόλις λίγες γραμμές πιο κάτω και βέβαια εκεί έχει και την αλλη απορία, πως στην ευχή πήρε 60 λίτρα καύσιμο το αυτοκίνητο όταν έχει χωρητικότητα 45;

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=53111

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, άλλο ένα τέστ που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λοιπόν λέει ότι βάζω τόσο καύσιμο όσο θα έβαζα σε οποιονδήποτε ανεφοδιασμό κι από εκεί και μετά μετράω, Επίσης βάζω a/c, ανοίγω παράθυρο (αλλάζει μακράν προς το χειρότερο ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου) και μετράω σε απλές καθημερινές συνθήκες, ή ακόμη καλύτερα ακολουθόντας τα όρια των δρόμων, αφού αν το δοκιμάσετε θα δείτε μια θεαματικά αυξημένη κατανάλωση.

Προσωπικά δεν τα τηρώ πάντα αλλά αν αν είναι 90 μου κάνει, αν είναι 20, 30 ή και 50 εκτός κατοικημένης περιοχής, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να τα ακολουθήσω. Στην Εγνατία και την ΠΑΘΕ βολεύομαι μεταξύ 110 κι 120, ενώ μου είναι πολύ δυσκολο να διατηρώ την ταχύτητα των 117χ.α.ω, χωρίς cruise control αφού δεν το διαθέτει το αυτοκίνητο, όπου κι έχει την πιο χαμηλή κατανάλωση σε εκείνη την περιοχή (100 έως 130).

Όσο για την εξαέρωση του τεπόζιτου καυσίμου. Αν ήθελε ο κατασκευαστής να μην υπάρχει απλά δεν θα την έβαζε, άλλωστε πουθενά στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου δεν αναφέρει την εξαέρωση ως ενέργεια σε κάθε πλήρωση του τεπόζιτου καυσίμου.

Στο προηγούμενο Octavia μου, τσάκισε το τεπόζιτο ακριβώς από αυτή την κίνηση, γιατί ο κάθε βενζινάς την εφάρμοζε σε κάθε γέμισμα και ως αποτέλεσμα είχε να μην είναι πλέον δυνατή η πλήρωση του τεπόζιτου στην αυτόματη λειτουργία της αντλίας, αφού η βενζίνη πάντα έβγενε εκτός. Έπρεπε ο βενζινάς να ρυθμίζει τη ροή με το χέρι. Είναι το ίδιο φαινόμενο, κατά το οποίο τσαλακώνει ένα πλαστικό μπουκάλι νερό, αν όταν πίνοντας από αυτό δεν αφήσουμε να μπει αέρας μέσα.

Καλή προσπάθεια, αλλά περισσότερο διαφημιστική.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.