Jump to content
sodimitris

Αλλαγη Καντραν Χωρις Εγλεφαλο Τιμονιου?

Recommended Posts

εχω golf 5 tsi 07' και το καντραν μου εχει κωδικο 1Κ0 920 863Α και ελεγα να αλλαξω γτ εχει γρατζουνιες,και μιας και το αλλαζω να βαλω με μεγαλη οθονη,δεν εχω αλλαξει εγκεφαλο τιμονιου και δν εχω πολυλειτουργικο τιμονι,πρεπει ν αλλαξω εγκεφαλο τιμονιου?και ποιοι κωδικοι ειναι συμβατα με το αμαξι μου?

Link to comment
Share on other sites

Θα ψάξεις να βρεις καντράν με κωδικό 1K0 920 873 A. Αν βρεις καινούριο ή μεταχειρισμένο που έχει γίνει reset, η τοποθέτηση γίνεται σε κοντερά. Αλλιώς, κάνεις ό,τι έκανα εγώ (που βρήκα ένα με 11500 χλμ), τοποθέτηση σε αντιπροσωπεία (47 ευρώ) γιατί μόνο αυτοί μπορούν να το ταιριάξουν στο αμάξι. Μετά επίσκεψη σε κοντερά για διόρθωση χιλιομέτρων (30 ευρώ).

Εφόσον έχεις το λεβιέ με τα κουμπάκια του trip computer, δε χρειάζεσαι τιμόνι. Απλά κρατάς πατημένο το πάνω ή το κάτω κουμπί και σε βγάζει στο μενού (MFA, radio, settings).

Edited by firev12
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο ακούγετε, άντε βάλε Δημήτρη να πάρουμε και εμείς σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Μόνος σου, μόνο αν βρεις το vag commander (πρόσφατη έκδοση) και πάλι αμφίβολο. Αν δεν έχει γίνει reset πριιν αφαιρεθεί από το προηγούμενο αυτοκίνητο, τότε μόνο σε αντ/πεία. Το καντράν για να ξεκλειδώσει θέλει PIN, ο οποίος συνήθως δε βρίσκεται με το commander, ενώ στην αντιπροσωπεία το διαγνωστικό συνδέεται με Γερμανία και τον βρίσκει από εκεί. Δε μπορεί να τον δει κανείς, ούτε ο υπάλληλος της αντ/πείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη πριν ξεκινήσεις να σου πω οτι το εγχείρημα ειναι αρκετα σοβαρό και μπορει να μεινεις χωρις αυτοκινητο. Επισεις πρεπει να εχεις τα data απο το αυτοκίνητο στο οποιο ηταν τοποθετιμενο το καντραν ή να εχει γινει σωστος μηδενισμός.

Υπαρχει καπου εδω μέσα ενα θεμα που λεγετε "Αντε πολύ καθίσαμε" διάβασε το εχει ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

το εχω διαβασει,τελικα θα μου το περασει τσαμπα φιλος απο την αντιπροσωπια.(οταν εχω λεφτα να το παρω αν και το εχω βρει στα 60 ευρο αν κατσει θα το παρω)

το να μεινω χωρις αυτοκινητο σε εμνα αυτο δεν εχει γινει και δεν θα γινει ποτε..

Edited by sodimitris
Link to comment
Share on other sites

Στα μοντέλα του 2007 και μετά, χρειάζεται commander έκδοση 8 (ή 11 δε θυμάμαι) τουλάχιστον, για να διαβάσει το pin του καντράν σου. Το λινκ που έβαλες δεν κάνει, αν έκανε δε θα ήταν τόσο φτηνό.

Κάπου είχα δει το Micronas tool, το οποίο υποστηρίζει ότι κάνει δουλειά και μπορείς να το βρεις κανένα 200ευρο.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι το αμαξι μου στην αδεια και στηνα ντιπροσωπια λεει 2/2007 αλλα στα τζαμια και σε στα μερη του επανω λεει 12/2006 εκει πιο μοντελο να υπολογισω? 7 ή 6?

7 η κυκλοφορια και 12/2006 η κατασκευη αρα υπολογιζω ετος κατασκευης ή κυκλοφοριας?

Edited by sodimitris
Link to comment
Share on other sites

Το έτος μοντέλου ξεκινάει από τον Ιούνη του προηγούμενου, πχ το δικό μο φτιάχτηκε τέλη ιουνίου του 08 και γι αυτό θεωρείται μοντέλο 09. Για να σιγουρευτείς, δες τον αριθμό πλαισίου σου. VWVZΖZ1KZ( ;), μετά το Ζ είναι το έτος μοντέλου (7=2007, 8=2008 κλπ)

EDIT: το smiley μπήκε κατά λάθος, εννοούσα ..1ΚΖ ??.. Έλεος με τους αυτοματισμούς!!

Edited by firev12
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.