Jump to content
νεμο

Αισθητηρας Λαμδα

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους! πριν λιγους μηνες απεκτησα το πρωτο δικο μου αμαξι! golfaki 4 1.6 16ν ηταν η επιλογη μου και δεν μετανιωνω! πριν 1μιση εβδομαδα μου αναψε check και ο μηχανικος μου ειπε οτι ειναι αισθητηρας λαμδα (αφου το καναμε reset αναψε μολις εβαλα μπρος).παω μετα καμια ωρα να τον αλλαξει σβινει η ενδειξη μονη της! λεω αστο και βλεπουμε. εχω πολυ μεγαλυτερη καταναλωση βεβαια (σχεδον 2πλασια οπως μου τονισε και ο μηχανικος). η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει καποιος τροπος να γλυτωσω το 200αρικο γτ μεχρι τωρα αναβει και σβηνει οποτε θελει η ενδειξη στο ταμπλο! να αναφερω οτι λιγο καιρο πριν εβαλα βενζινη πολυ κακης ποιοτητας (σε 70 χμ 20 ευρω βενζινη εξαφανιστηκε)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν τον αλλαζεις φιλε μου;;;;

Οτι γλυτωσεις απο το 200αρι που λες μαλλον θα το ριξεις βενζινη!

Link to comment
Share on other sites

γτ απο οταν μου αναψε (σχεδον 2 εβδομαδες πλεον) χθες παρατηρησα για πρωτη φορα μεγαλυτερη καταναλωση και εχω κανει και ταξιδι σε αυτην την κατασταση Αθηνα Βολο Αθηνα με νορμαλ καταναλωση! μηπως δεν ειναι αυτο? μηπως υπαρχει καποιος τροπος να το γλυτωσω αν πχ ειναι απο βενζινη? το αμαξι εχει 96000 χμ αρα δυσκολο να εχει οντως προβλημα ο αισθητηρας!

Link to comment
Share on other sites

Αν σου χαλάσει μια φορά, δυσκολα τον σώζεις, και 96000χλμ δεν ειναι λίγα για αισθητήρα.

Στο cordoba που είχα (1.4 16v 101hp) τον πρώτο τον άλλαξα στις 20.000χλμ και μέχρι τις 250.000χλμ είχα αλλάξει συνολικά 25 αισθητήρες. Δεν κάνω λάθος 25 ΓΝΗΣΙΟΥΣ αισθητήρες "ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ"

Οταν ο αισθητήρας ήταν καμμένος, το αυτοκίνητο μου άδειαζε το τεπόζιτο σε 200 με 250 χλμ. Μια φορά τον άλλαξα στη Seat στη θεσσαλονίκη, την άλλη μέρα έφυγα για Αθήνα και στην Κατερίνη μου χάλασε. Κράτησε δηλαδή 70 χιλιομετρα.

Και επειδή είχα οργανάκι και έβλεπα πότε δούλευε και πότε όχι, οταν δεν δούλευε σωστά δεν ήθελε να πατάς πολύ γκάζι , αν πατούσα πολύ γκάζι, ο αισθητήρας κολλούσε εντελώς και ξαναδούλευε μονο αν άφηνα το γκάζι και πήγαινα για λίγο ρολαριστός με ταχύτητα.

Anyway,αποψη μου είναι να τον αλλάξεις για να μην πληρώνεις βενζίνες (ασε που θα δείς άλλο αυτοκίνητο με καινούργιο λάμδα)

Κάνε μια έρευνα αγοράς μηπως βρείς καπου αλλού φτηνότερο, αλλα να βάλεις γνήσιο.

 

Εdit: επειδή το δικό σου έχει δυο λάμδα εναν πρίν και έναν μετά τον καταλύτη, μπορεί να μήν σου ανεβάσει την κατανάλωση, ρώτα τον μηχανικό σου ποιον λάμδα του έδειξε το διαγνωστικο.

Edited by kapnias
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες σας! ειναι το πρωτο μου αμαξι και παω ψαχνοντας. ασε που αθηνα δεν εμπιστευομαι κανεναν μηχανικο και ο δικος μου ειναι βολο! εχω βρει καινουριο της Bosch αισθητηρα με 80 ευρα ο οποιος θεωρητικα κανει για το αμαξι. αυριο θα παω να ρωτησω με αδεια κυκλοφοριας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.