Jump to content
polovanTDI

1.2 Tdi Πρόβλημα Αντλία Καυσίμων Στο Ρεζερβουάρ

Recommended Posts

Σε Polo 1.2 TDi/10.2013 η αντλία καυσίμων τις τελευταίες ημέρες κάνει πολύ έντονο θόρυβο  (βουητό λες και ζορίζεται πολύ). Ο θόρυβος ξεκίνησε όταν το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν άδειο ένδειξη είχε ένδειξη από 1/4 έως 2/16 κάτι που δεν δικαιολογείται από τη μέχρι τώρα κατανάλωσή του.

Το αυτοκίνητο έχει 9.000 χλμ. και τα έχει κάνει όλα σε Αττική/εθνική οδό με 100-140 χλμ.

Στο polo TDi βάζoυμε diesel V power από τότε που το αγοράσαμε 10/2013 και στα 10-12 γεμίσματα που έχουμε κάνει τα πρώτα 7-9 γεμίσματα είναι από το πρατήριο Α και τα 3 τελευτά από το πρατήριο Β. Παρατήρησα ότι η κατανάλωση από τότε που έβαλα έχει ανέβει από τα 4,5 λίτρα/100 χλμ στα 5 λίτρα/100 χλμ όταν αρχίσαμε να βάζουμε στο πρατήριο Β με προσφορά τη V-Power 3 λεπτά πλέον της κανονικής.

Ο θόρυβος της αντλίας κάνει ένα βουητό και μερικές φορές ακούγεται παράλληλος ήχος λες και έχει μέσα της αέρα (ήχος σα μπουρμπουλήθρες...) ή σαν να γίνεται σπινθηρισμός (το αποκλείω σα γεγονός γιατί θα είχε καεί το αυτοκίνητο αλλά ο ήχος ταιριάζει) και έχω καταλήξει στα εξής:

  • Κάποιο σκουπίδι όταν άνοιξε η τάπα μπήκε στο ρεζερβουάρ (όχι τα κατάλοιπα πετρελαίου) έχει φράξει την αντλία και τη ζορίζει να τραβήξει (εκτιμώ ότι η αντλία έχει φίλτρο μετά από αυτή και όχι στο σωληνάκι που ρουφάει από το ντεπόζιτο όπως οι αντλίες βενζίνης)
  • Το σωληνάκι όταν πλησίαζε να αδειάσει το ντεπόζιτο τράβηξε αέρα και κάπως εγκλωβίστηκε εκεί μέσα το οποίο όμως δε μου φαίνεται σωστό γιατί η αντλία θα έπρεπε να στείλει τον αέρα στο κινητήρα αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα στη συμπεριφορά του κινητήρα.
  • Συνδυασμό των 2 ανωτέρω
  • Την πάτησα από το Β πρατήριο καυσίμων...

Έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό ή να προτείνετε κάτι;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

καλημερα το προβλημα σου ειναι στην ατλια πετρελεου . υπαρχη το ενδεχομενο το προβλημα να σου το διμηουργισε το καυσιμο γιατι τουσ τελευτεουσ μηνεσ εχω δη πολλα νοθευμενα πετρελαια .αλλα μπορη ωμοσ να ειναι και αστοχηα υλικου απο πλευρα τησ αντλιασ .  εσει πηγενε απο εκει που το πηρεσ και πεσ τουσ το προβλημα για να σου την αλαξουν μιασ και εισαι στην εγγυηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην ομάδα. Λύσατε το πρόβλημα με την αντλία πετρελαίου; Έχω αλλάξει 2 φορές αντλία πετρελαίου στην αντιπροσωπεία και τους είπα αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να το ξανακάνει και μου είπαν όχι. Μίλησα με μηχανικό ειδικό σε αντλία πετρελαίου μου είπε να αλλάξουμε μια ροδέλα στην αντλία και να βάλουμε ενισχυμένη από turbo ίσως δεν θα το ξανακάνει,και μου είπε για γρεζια στο ρεζερβουάρ από τις προηγούμενες αντλίες. Αν έχει λύσει κάποιος το πρόβλημα να μου γράψει. 

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα εγω και εγω το ιδιο προβλημα στο ιδιο αυτοκινητο.το πηρα πριν ενα χρονο ακριβως και μετα απο 2 εβδομαδες κανει αυτον το θορυβο που λες.πηγα στην αντιπροσωπεία και μου ειπανε να μην αλλαξω αντλία γιατι και η καινουρια μετα απο καποιο καιρο το πιο πιθανο ειναι να το ξανακανει,ειναι προβλημα γνωστο σε αυτους.μετα πηγα σε ενα συνεργειο εξουσιοδοτημενο και γνωριζε και αυτος το προβλημα και μου ειπε οτι εχουν βγει καποιοι καινουργοι κωδικοι ανταλλακτικων απο αντλίες αλλα δεν μου εγγυάται τπτ.μετα πηγα σε αλλα δυο συνεργεια απλα μεσω γνωστων και οι δυο μου ειπαν να μην το πειραξω γιατι δεν ειναι στανταρ οτι δεν θα το ξανακανει.ετσι σταματησα να ασχολουμε με το θεμα σχεδον το ειχα συνηθισει....μετα απο λιγο καιρο παρατηρησα οτι αν του βαζω πετρελαιο μολις φτανει στα 3/4 δεν κανει σχεδον καθολου,δλδ αν δεν ξερεις το προβλημα δεν το καταλαβαινεις.ετσι πηγαινω μολις φτανει στα 3/4 το γεμιζω και εχω να ακουσω εκεινο το σπαστικο θορυβο μηνες.αν κανω μεγαλο ταξιδι δεν σταματαω να βαλω εννοειται αλλα μολις φτασω στον προορισμο το γεμιζω.

νομιζω πως δεν αξιζει να δωσεις 270-280 ευρω και μετα απο λιγο να στο ξανακανει....παντως ειναι γνωστο το προβλημα σε ολους και ολοι μου ειπαν δεν προκειται να εχω κανενα προβλημα στο δρομο.αυτα μεχρι στιγμης.....

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν αντεχω τον θορυβο και θα ρισκαρω να την αλλαξω στην αντιπροσωπεία και θα βαλω αντλια απο 1400 και περιμενετε νεα μου! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.