Jump to content
Mihalis32

Πρόβλημα ανάφλεξης σε Τ4 2000cc

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

 

Θα ήθελα την βοήθεια σχετικά σε ένα μεγάλο πρόβλημα με βασανίζει εδώ και πολύ καιρό και είναι με το φορτηγάκι εργασίας.

 

Το όχημα που έχω είναι ένα transporter t4 2000cc. 

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο όχημα είναι στην ανάφλεξη. Όταν το βάζω μπροστά κάποιες φορές δεν παίρνει ενώ η μίζα δίνει. 

Η πρώτη κίνηση ήταν να το πάω στον μηχανικό. Ελέγξαμε το ηλεκτρολογικό μέρος μήπως δημιουργείται πρόβλημα από το ρελέ (με τα λίγα ηλεκτρολογικά που ήξερε). Μετά πήγαμε στο κομμάτι του (πάνω στη μηχανή) και τα εξετασε όλα αναλυτικά να δει τι φταίει. Είδαμε τα μπουζί οκ έδινε ρεύμα προς μηχανή, μετά ελέγξαμε αν λειτουργεί η τρόμπα βενζίνης και δίνει προς τη μηχανή και ήταν οκ, το θέμα είναι ότι το πρόβλημα που δεν παίρνει σωστά το έκανε και με κρύα μηχανή οπότε απορρίψαμε ότι έχει να Κάνει με βενζίνη. Η επόμενη κίνηση ήταν να ελέγξουμε το ντιστιμπιτερ και το αλλάξαμε βάλαμε καινούργια. Το πρόβλημα ίδιο. Μετά κοιτάξαμε τον πολλαπλασιαστή τον οποίο αλλάξαμε το προβλημα συνέχισε. Απομονωσαμε το ιμομπιλαιζερ. Να συμπληρώσω ότι στο αμάξι εγκαταστήσαμε υγραέριο το οποίο απομονωσαμε για να κάνουμε όλα τα παραπάνω. Το πήγα λοιπόν μετά σε ηλεκτρολόγο ο οποίος έλεγξε και όλα τα παραπάνω πάλι, μου άλλαξε ένα ρελέ στην ασφάλειοθήκη με ένα επιπλέον δοντακι ώστε η τρόμπα βενζίνης να παραμένει ανοιχτή όταν ανοίγω τον διακόπτη. Έλεγξε τις καλοδιωσεις σε ασφάλειοθήκη και κινητήρα αλλά δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα. Πήρε τον εγκέφαλο για έλεγχο, ο άνθρωπος που το έλεγξε δεν βρήκε πρόβλημα και είπε μήπως ήταν κάτι πιο εξειδικευμένο. Τέλος, ο ηλεκτρολόγος μου είπε να αλλάξω εγκέφαλο. Βρήκα έναν μεταχειρισμένο αλλά δεν έπαιρνα καν μπροστά ενώ με τον παλιό που και που παίρνει. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα? ή αν έχετε καμία ιδέα και εσείς τι άλλο να δω! 

Ευχαριστώ πολύ! 

Link to comment
Share on other sites

On 28/12/2021 at 8:22 ΜΜ, stauros772000 said:

εντελη βρηκες το προβλημα?

Έχω το ίδιο πρόβλημα βρήκες κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.