Jump to content

Scrooge

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

About Scrooge

Other Info

  • Car Type
    Not a VW car

Scrooge's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το site: http://www.cars-data.com/en/volkswagen-scirocco-14-tsi-122hp-bluemotion-technology-122hp-54293/specs.html Μιλάει για έκδοση BlueMotion του Scirocco 1.4 122 PS, με εκπομπές CO2 139 g/km. Release date: 9/2009, άρα δεν πρόκειται για νέα έκδοση. Σε ποιες αγορές κυκλοφόρησε ? Γνωρίζει κανείς αν εισήχθη ή πρόκειται να εισαχθεί στην Ελλάδα ? Πάντως με τα νέα τέλη θα ήταν πολύ καλή περίπτωση.
  2. Μέχρι τώρα γνώριζα ότι: TSI με κόκκινο Ι σημαίνει μοτέρ 1.4/122 PS. TSI με κόκκινα S και Ι σημαίνει μοτέρ 1.4/160 PS. 2.0 TSI με κόκκινα όλα τα γράμματα σημαίνει μοτέρ 2.0/200-210 PS. Στην έκθεση auto show 2010 είδα ένα Scirocco που και τα τρία γράμματα TSI ήταν κόκκινα, χωρίς τίποτ' άλλο. Η πινακίδα έγραφε ότι ήταν ένα 1.4/160 PS, DSG. Όταν ρώτησα τον πωλητή τι σημαίνει η νέα ονοματολογία δεν ήξερε. Μου είπε μόνο ότι έτσι θα είναι τα ΜΥ 2011. Τον ρώτησα αν τα τρία κόκκινα TSI θα σημαίνουν πλέον το DSG και μου είπε ότι μάλλον έτσι είναι. Εσείς ξέρετε κάτι ?
  3. Ναι αυτό ισχύει, αλλά ακόμα κι αν μπορείς να το διακρίνεις κοιτώντας το μοτέρ, το θέμα είναι ότι στην περιοχή μου δεν υπάρχει δίλιτρο για να το δω. Οπότε πρέπει κάποιος που γνωρίζει να μου πει ...
  4. ¶ντε πάλι … Εκεί που νόμιζα ότι το θέμα είχε ξεκαθαριστεί, αφού διάβασα κάποια περιοδικά, πάλι από την αρχή … Ο λόγος για το μοτέρ του Scirocco 2.0 TSI. Διαβάστε για να καταλάβετε. 4ΤΡΟΧΟΙ - 06/09 (Δοκιμή VW Golf GTI): “Στην πραγματικότητα (ο σημερινός TSI κινητήρας) ανήκει στη νέα γενιά με κωδικό ΕΑ 888 οι καταβολές του οποίου βρίσκονται στον 230άρη κινητήρα που κινούσε την επετειακή έκδοση Edition 30”. “ Σχετικά με τις ονομαστικές αποδόσεις, οι φιλολογικές συζητήσεις αναμένεται να φουντώσουν. Γιατί 210 στο GTI και μόνο 200 στο Scirocco;”. CAR & DRIVER - 06/09 (Δοκιμή VW Golf GTI): “Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού είναι καινούριος. Έχει την κωδική ονομασία ΕΑ 888 και τον πρωτοείδαμε στο Scirocco (όπου εκεί αποδίδει 200 ίππους)”. AUTO BILD - 12/06/09 (Συγκριτικό VW Golf GTI – VW Scirocco 2.0 TSI): “Η VW υποστηρίζει ότι, παρόλο που τα χαρακτηριστικά και η απόδοση μοιάζουν, πρόκειται για ένα σημαντικά διαφοροποιημένο κινητήρα σε σχέση με του Golf V, άρα και εν συγκρίσει με εκείνον του Scirocco.” “ … ο κινητήρας του GTI καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 5, ενώ ο TSI παλαιάς κοπής του Scirocco τις Euro 4.” Στα πρώτα δύο άρθρα είναι ξεκάθαρο ότι το Scirocco 2.0 φοράει το νέο μοτέρ του Golf VI GTI. Στο τρίτο άρθρο, ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι το Scirocco φοράει παλιά έκδοση TSI (εξ ου και δεν καλύπτει τις Euro 5, το οποίο όντως ισχύει). Το σίγουρο είναι ότι κάποιος δεν έχει πάρει τις σωστές πληροφορίες. Το θέμα είναι ποιος έχει δίκιο. Ας μου απαντήσει κάποιος αυτή τη φορά ...
  5. Είμαι σίγουρος ότι το έχω ακούσει και διαβάσει πολλάκις (!), γι αυτό το αναφέρω. Μεταξύ άλλων, θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα παλιό απόσπασμα από περιοδικό αυτοκινήτου: "Είμαι στο φανάρι και δίπλα μου ο οδηγός μιας Maserati για να με προκαλέσει μαρσάρει, καταστρέφοντας τα δύο του turbo".
  6. Στα μοτέρ turbo απαγορεύεται επίσης το μαρσάρισμα με νεκρό στο κιβώτιο. Εφόσον λειτουργεί η λίπανση και η ψύξη, γιατί απαγορεύεται ? Μήπως επειδή, εφόσον δεν κινείται το αυτοκίνητο και δεν ψύχεται από τον αέρα, το ψυγείο δεν μπορεί να αποβάλλει την παραγόμενη θερμότητα στο περιβάλλον ?
  7. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο το δούλεμα στο ρελαντί ? Η αντλία αυτή έχει μπει σε όλα τα TSI μοτέρ: 1.4 (122 HP), 1.4 (160 HP), 1.8 (160 HP), 2.0 (200 & 211 HP) ?
  8. Ναι, αλλά σαν Scrooge έχω και καβούρια στις τσέπες ! Υποθέτω ότι αν το κάνεις αυτό συνεχώς, η αξιοπιστία αγγίζει αντίστοιχη ατμοσφαιρικού.
  9. Όσο γι' αυτό δεν ξέρω ! Είχα πάντοτε μια αδυναμία στους γάλλους (έχω ένα RALLYE), αλλά έχουν χάσει πλέον το δρόμο τους ... Πάντως από το ASTRA που έχω εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχω κανένα παράπονο. Όσο για το SCIROCCO (2.0 TSI) έχει γίνει το απωθημένο μου. Αν μπορέσω να πείσω και τη γυναίκα μου ...
  10. Δεν διαφωνώ καθόλου. Αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό όταν μιλάμε για την κυριούλα (ή τον κυριούλη, για να μη φωνάζουν και οι γυναίκες) που δεν έχει -και δε θέλει να έχει- σχέση με τα αυτοκίνητα, αλλά πάντοτε ήθελε ένα VW γιατί "μόνο οι Γερμανοί φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα" ?
  11. Μια ερώτηση: Διαβάζω συνεχώς ότι τα αυτοκίνητα με turbo μοτέρ θέλουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση ώστε να μην έχουν πρόβλημα. Θέλουν καλή προθέρμανση πριν τα ζορίσεις και δούλεμα στο ρελαντί πριν σβήσεις τον κινητήρα μετά από βόλτα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί χρειάζεται ειδικά το δεύτερο ? Αν όντως τα turbo είναι πιο ευαίσθητα, δεν είναι παρακινδυνευμένο για μια εταιρεία να βάζει turbo μοτέρ ακόμα και στις βασικές εκδόσεις των μοντέλων της (βλ. POLO 1.2 TSI, GOLF 1.4 TSI) που κλασικά απευθύνονται και σε ανθρώπους που δε θα ασχοληθούν και πολύ με τις ιδιαιτερότητες του μοτέρ ?
  12. Σε κάποιο παλιότερο θέμα, θυμάμαι ότι κάποιος είχε δηλώσει ότι η VW έχει πάνω από ένα δίλιτρα μοτέρ και ότι το Scirocco φοράει το παλιό. Ωστόσο, διάβασα πρόσφατα σε μηνιαίο περιοδικό ότι το μοτέρ που φοράει το Scirocco 2.0 TSI είναι το νέο ΕΑ888 που φοράει και το Golf VI GTI και όχι το παλιό ΕΑ113 του Golf V GTI. Τι ισχύει τελικά ?
  13. Συγνώμη αλλά δεν το κατάλαβα αυτό. Πόσους δίλιτρους έχει τελικά η VAG ? Και γιατί δεν βάζει τον "καλό" σε όλα τα μοντέλα ? Δηλ. θες να μου πεις ότι στο νέο -και κατ'εμέ πιο ενδιαφέρον- μοντέλο της (Scirocco) βάζει παλιά έκδοση κινητήρα ? Δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχεις γι' αυτό, αλλά αν ισχύει το θεωρώ απαράδεκτο.
  14. Τελικά ρε παιδιά τι από τα δύο ισχύει ? Διαφωτίστε κι εμένα !
  15. Dark Angel, με αυτό που λες μου καταρρίπτεις ένα μύθο. Δεν είχα ποτέ VW, αλλά πάντοτε πίστευα ότι από τους "λαϊκούς" κατασκευαστές, η VW έφτιαχνε αυτοκίνητα με την καλύτερη -απτή και ουσιαστική- ποιότητα κατασκευής. Αν αυτό που λες ισχύει, τότε προς τι οι ανέκαθεν τσιμπημένες τιμές των VW, όταν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν διακρίνονταν ποτέ ιδιαίτερα ούτε για το design, ούτε -μέχρι πρότινος- για τις επιδόσεις τους.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.