Jump to content

teodor_ch

Members
  • Posts

    232
  • Joined

  • Last visited

About teodor_ch

Contact Methods

  • MSN
    teodor_ch@hotmail.com

User Information

  • Gender
    Male
  • Νομός
    Ηρακλείου

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 6

Recent Profile Visitors

5,161 profile views

teodor_ch's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

1

Reputation

  1. Έχω το Golf tsi 1.4 160hp high line 3πορτο του 08/2009 με 102.000χλμ γιατί κυκλοφορώ με μηχανή και υπάρχει και δεύτερο αμάξι. Μέχρι τώρα έχω αλλάξει 1 λάμπα και έπεσε και η οροφή εσωτερικά γιατί το παρκάρω στον ήλιο συνήθως (αλλά και στη σκιά πάλι θα έπεφτε μάλλον). Α, και το κάλυμμα κάτω απο το καπό που το έφαγαν γάτες/ποντίκια! Όλα τα σερβις στην αντιπροσωπεία με 5/6 αλλαγές με mobil esp formula 5-30 και βενζίνη 95άρα εκτός απο 10 γεμίσματα το πολύ που έβαλα 100άρα για το ψυχολογικό. Σερβις έκανα στα χιλιόμετρα 11.000 - 26.000 - 40.000 - 57.000 - 72.000 - 89.000 και ετοιμάζομαι για το επόμενο στα 102.000 Δεν έχω αλλάξει ακόμα τακάκια (τα μπροστά έχουν πολύ ακόμα ενώ τα πίσω έχουν λίγο) ούτε και συμπλέκτη. Κάπου ακουγόταν ο γρύλος στο παράθυρο του οδηγού αλλά νομίζω ότι τελικά ήταν το βουρτσάκι που είχε μπουκώσει απο χώματα και ζόριζε παραπάνω. Σταμάτησε! Όταν το βάζω μπροστά ακόμα και με 10-15 μέρες ακινησία δεν ακούγεται τίποτα απο τον κινητήρα. Η καμπίνα είναι σαν καινούργια. Τρακαρίσματα ένα με πολύ λίγα χλμ/ώρα που άλλαξα το φανάρι μπροστά και έβαψα τον προφυλακτήρα. Και άλλο ένα επάνω στο παρκάρισμα πόρτα και θόλο ρόδας γρατσουνιές πάλι. Απίστευτο αμάξι. Για μένα φούλ αξιόπιστο και φούλ οικονομικό. Θα το αγόραζα ξανά άνετα. Ο λόγος που δεν το αλλάζω παρόλο που είμαστε 4 άτομα πλέον είναι γιατί δε βρίσκω κάποιο που να μου κάνει κλικ. Κάποιο που να είναι οικονομικό <5.5 κατανάλωση στην εθνική με 90-120χλμ/ώρα και να έχει και το 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ. Και κάποιο που να έχει ροπή απο τις 1800 στροφές μέχρι τον κόφτη και που στις 3500-4500 να νιώθεις το φουλ του τούρμπο. Μέση κατανάλωση έχω 6.4-6.7 σε μεικτή χρήση Κρήτη επαρχία + Ηράκλειο και πού και πού ανοίγω 2α-3η μέχρι τον κόφτη σε καμία προσπέραση (4 άτομα μέσα). Το ρεκόρ μου που έβγαλα το 2010 (2 άτομα). Fuel: EKO 100 octane Trip: 66km (Round trip. From A to B and back to A.) Consumption: 4.8l/100km https://www.youtube.com/watch?v=HcYewqLodvM Λάδι δεν καίει ΚΑΘΟΛΟΥ. Απο τις 89.000 που άλλαξα λάδια τώρα στις 102.000 είναι γεμάτο και έχουμε κάνει ταξίδι φορτωμένο 1.500χλμ που τα 600χλμ τα έκανα με 160χλμ/ώρα στο cruise control συν έξτρα ανοίγματα... Αυτό τώρα το αμάξι πόσο να το πουλήσω και γιατί? Και το δυσκολότερο...τί να πάρω! SUV τα σιχαίνομαι. Μόνο το Honda civic που έβαλαν επιτέλους τούρμπο θα μου άρεσε αλλά το έκαναν το ασχημότερο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε ποτέ!!! Οπότε το κρατάω και περιμένω τα φούλ ηλεκτρικά σε μερικά χρόνια. Μακάρι να μή μου σκάσει κάποιο πρόβλημα αλλά και πάλι αφού μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει κάτι μέχρι και €1.000 ζημιές του τα δικαιολογώ. Τα έχει κερδίσει
  2. Απο michelin energy saver πήγα σε Primacy 4 τελικά. Αν και δε συγκρίνω όμοια λάστιχα (4χρονών vs 2 μηνών) το primacy έχει καλύτερα κρατήματα σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές και φουλ φορτωμένο. Σπινιάρει πολύ πιο δύσκολα ακόμα και η πρώτη (το μοντέλο με τα 160 άλογα) αλλά έχω δεί ~ένα λίτρο περισσότερη κατανάλωση. Πριν είχα μέση 6.3-6.6 και τώρα είμαι πάνω απο τα 7 λίτρα. Έχω βάλει λιγότερη πίεση βέβαια απο τα energy saver (έβαζα το μέγιστο που γράφει το αυτοκόλλητο αφού σχεδόν πάντα είμαστε 4 άτομα μέσα) και μπορεί και για αυτό να ακούω πολύ λιγότερη φασαρία όπως είναι και πιο ομαλό στο δρόμο. Γενικά φάνηκε καλή αναβάθμιση και είμαι ευχαριστημένος
  3. golf 6 160hp manual του 2009 με 90.000χλμ εκτός απο τα κλασσικά φίλτρα, λάδια σκέφτομαι να αλλάξω και βαλβολίνες που δεν έχω αλλάξει ποτέ (συμπλέκτη δεν έχω αλλάξει ακόμα) ξέρετε κόστος και αν έχει κάποιο όφελος? υπάρχουν after-market να τα αγοράσω μαζί με τα mobil 5-30? Ο συμπλέκτης είναι βαρύς πλέον αλλά οι ταχύτητες μπαίνουν μια χαρά. Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα! Golf VI 160 2009 μετά απο 90.000 με δύο σετ michelin energy saver λέω να αλλάξω! Continental premium contact 5 €330 Pirelli P7 (μάλλον όχι το Blue) €285 (προσφορά) Αυτά απο ένα κατάστημα που ρώτησα. Σίγουρα θα πάρω και άλλες προσφορές απλά πρώτα να καταλήξω στο ελαστικό! Το αμάξι κινείται τις περισσότερες φορές με 4 άτομα και τα λάστιχα τα αλλάζω πιο πολύ λόγο ηλικίας και όχι φθοράς. Μένω Κρήτη και το 80% είναι σε στεγνό Εθνική με σχετικά καλή άσφαλτο.
  5. τί να σου πώ! μπορεί να έχει καμιά καινούργια κόλλα που συμπεριφέρεται έτσι και δεν τη ξέρουν οι υπόλοιποι? μακάρι να πάνε όλα καλά και να μήν έχεις περισσότερα τρεχάματα! περιμένω και εγώ τη δικιά μου θα βγάλω φωτογραφία απο βδομάδα (Ηράκλειο Κρήτης)
  6. Elexorien έδειξα τις φωτογραφίες σου προχτές που μου έβγαζαν τον ουρανό μου σε ταπετσέρη και άρχισε να γελάει! Δεν πρόκειται να φτιάξει είπε και ότι δεν το έχει καθόλου ο μάστορας σου. Στα γράφω για να μή χάνεις χρόνο. Ζήτα είτε να ξαναπροσπαθήσει είτε να του πληρώσεις μόνο το υλικό και να πάς αλλού.
  7. Έχω το 6 3πορτο 160 άλογα χωρίς αυτόματο χωρίς υγραέριο με 65.000 απο αύγουστο 2009 Τα χιλιόμετρα είναι παρα πολλά για αυτό το αμάξι. Εμένα μου δίνει η καρέντα που εκεί έκανα όλα τα σερβις και το ξέρουν το αμάξι (100% ατρακάριστο) 7000 που εννοείται δε το συζητάω Δε το θεωρώ αξιόπιστο αυτοκίνητο. Πώς να είναι με 1400κυβικά και >160 άλογα κομπρέσορ+τούρμπο? (βάλε και απο τα πρώτα dsg εσύ και υγραέριο!!!!!)
  8. VW Golf 3door μαύρο 2009 και εμένα έπεσε στο κεφάλι μου (που λέει ο λόγος) Θα με ενδιέφεραν οι εμπειρίες απο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πρώτος που ρώτησα θέλει 200+ΦΠΑ (αντιπροσωπεία για την ίδια που θα ξαναξεκολλήσει 340+περαστικά) ταπετσέρηδες βρίσκω, τί δουλειά κάνουν δε γνωρίζω
  9. Μόλις τελειώσει η εγγύηση θα ψάξω και εγώ να το πηγαίνω κάπου αλλού μάλλον. Επειδή είμαι Κρήτη δε ξέρω τί θα πετύχω βέβαια αλλά θα ρωτήσω απο γνωστούς για κανένα καλό συνεργείο. Και ανάλογα τις δουλειές μου λαδάκια μπορεί να τα αλλάζω και μόνος (που εύχομαι να έχω δουλειές και να μή προλαβαίνω ) Σας ευχαριστώ για τις απόψεις. Τα γραπτά εύκολα παρερμηνεύονται για αυτό χρειάζονται περισσότερη προσοχή.
  10. Συγνώμη ρε παιδιά. Βγάζετε άχρηστη την αντιπροσωπεία που δε γνωρίζετε καν για ποιά μιλάω και μου προτείνετε το τελευταίο service εντός εγγύησης να το πάω σε εξουσιοδοτημένο το οποίο θεωρείται ότι είναι καλύτερο και φθηνότερο? Όλα (3) τα έχω κάνει εκεί οπότε ξέρω τί δουλειά κάνουν και πόσο προσέχουν. Και ναί, κόβουν και αποδείξεις και δεν πηγαινοέρχεσαι γιατί κάτι έκαναν λάθος/ξέχασαν όπως ακούω για διάφορα συνεργεία της περιοχής μου. Και αν θέλεις μπορείς να βλέπεις τί κάνουν. Δηλαδή εμένα δε μου έχουν πεί κάτι. Αγόρασα και τα υπόλοιπα υλικά οπότε θα σας πώ πόσο θα μου βγεί τελικά. Και όχι δε μου περισσεύουν 100 ευρώ όπως και δε μου περισσεύει χρόνος για να τρέχω με τυχόν προβλήματα. Το αμάξι αντικατάστασης και το ΚΤΕΟ που θα περάσουν αυτοί μου γλυτώνει 4 ώρες απο τη ζωή μου παραγωγικής ώρας. Ειδάλλως θα άλλαζα μόνος τα λάδια και τα φίλτρα. Έχω και το καλώδιο για να τσεκάρω προβλήματα εγκεφάλου. Παρόλη την καλή διάθεση που ήρθα να ζητήσω βοήθεια, νιώθω ότι έχετε είτε μίσος με την Καρέντα είτε άλλα συμφέροντα.
  11. Το πρόβλημά μου είναι ότι είμαι ακόμα εντός εγγύησης (τελευταίο μήνα) οπότε θέλω να κάνουν έναν καλό έλεγχο και δεν έχω καθόλου χρόνο για να ψάχνομαι. Φοβόμουν για πολύ παραπάνω να πώ την αλήθεια. 112+35+φίλτρο αέρα καμπίνας+φίλτρο αέρα κινητήρα να πάει 150-170? Άρα περίπου 100 ευρώ παραπάνω. Ελπίζω να γλιτώσω και κάτι με τα δικά μου λάδια+φίλτρο λαδιών. Όχι ότι μου περισσεύουν αλλά τελευταίο service εντός εγγύησης ήθελα να το δούν αυτοί με αυτό το έξτρα κόστος.
  12. Για όλα τα φίλτρα, λάδια και νομίζω υγρά φρένων μου είπαν απο Καρέντα 270 εργασία και υλικά. Αν χρειαστώ και μπουζί πάει περίπου 14.5 το ένα και δε έχουν έξτρα εργατικά. Νομίζω καλούτσικα είναι. Ευτυχώς έχω λάδια και φίλτρο λαδιού που είχα πάρει δικά μου οπότε θα πέσει λίγο το κόστος. Θα το περάσουν και απο ΚΤΕΟ +40 ευρώ και θα πάρω αμάξι αντικατάστασης Α1 1.6 diesel να το κάνω και test drive Πώς σας φαίνεται?
  13. Γειά σας μετά απο πολύ καιρό! Έρχεται ο 4ος χρόνος και η λήξη της εγγύησης οπότε πάω για service/check. Είμαι στα 40.000 και το τελευταίο το έκανα στα 26.000 το 2ο χρόνο. Άρα πρέπει να κάνω ένα μεγάλο μαζί με το τσεκ του 3ου χρόνου. Καθυστέρησα γιατί το κούνησα ελάχιστα. Έχει κανείς ιδέα τί χρειάζεται άλλαγμα?
  14. CAVD 160ps 08/2009 είναι υποψήφιο για το πρόβλημα; Σε λίγους μήνες λήγει η επέκταση εγγύησης και δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα αφού έχω και λίγα χιλιόμετρα 36.000 Sent from my Nexus 10 using Tapatalk HD
  15. Σας ευχαριστώ όλους! Το αφήνω λοιπόν έτσι και στις επόμενες βόλτες θα του ρίξω μερικά ανοίγματα (που γενικά τα κάνω συχνά ) με 2α κ 3η απο χαμηλά. Αν δεν εμφανιστεί ξανά θα το αναφέρω απλά στο επόμενο σερβις. Ευχαριστώ ξανά Με καθησυχάσατε!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.