Jump to content

dad21

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dad21

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά! μετά από αρκετό ψάξιμο, περιμένω να έρθει το ανταλλακτικό από Γερμανία για να προγραμματιστεί πάνω στο αμάξι μου από την αντιπροσωπεία. Σίγουρα με πονάει που επέλεξα αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι ο πιο σίγουρος τελικά μιας και γνωστός που κάνει αυτή τη δουλειά σε vw που επιβεβαίωσε ότι για να πετύχει ο προγραμματισμός μεταχειρισμένης μονάδας πάνω στο δικό μου μοντέλο (εφόσον βρεθεί ίδια), είναι της τάξης του 10-20%! Σε αυτή τη περίπτωση, πέρα από το ρίσκο που θα έχω καθώς το αμάξι είναι καθημερινά τα πόδια μου κι έχω και οικογένεια, δεν θα έχω και εγγύηση... Επομένως αν δώσω 500€ και στο μέλλον μου βγάλει μεγαλύτερη ζημιά και δώσω άλλα περισσότερα δεν έχει νόημα, καθώς μιλάμε για τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αν ήταν κάποιο άλλο σημείο εννοείται δε θα το συζήταγα και θα πήγαινα σε μεταχειρισμένη λύση ή imitation, όπως για παράδειγμα τον συμπλέκτη που άλλαξα πέρυσι. Ήδη τόσο καιρό ρισκάρω που κυκλοφορώ χωρίς ABS στην ουσία, αλλά ευελπιστώ όπως μου είπαν να φτιαχτεί μέσα στον Γενάρη, καθώς έχει καθυστερήσει να έρθει το ανταλλακτικό...
  2. 1700€ περίπου μαζί με την εργασία μου είπαν!
  3. Μόλις με ενημέρωσαν από Kosmocar ότι η συγκεκριμένη ανάκληση δεν αφορά το δικό μου μοντέλο, οπότε θα κοιτάξουν να μου κάνουν καλύτερη τιμή... Με βάση τη γνώμη και την εμπειρία σας, αξίζει το ρίσκο της μεταχειρισμένης μονάδας ή όχι; Κι αν ναι, έχετε να μου προτείνετε κάποιο συνεργείο που να έχει εμπειρία σε τέτοιους προγραμματισμούς; Ευχαριστώ.
  4. Έχω επικοινωνήσει με τη Kosmocar και περιμένω να μου απαντήσουν... Μακάρι να μου το περάσουν και να μη πουν ότι είναι "άλλο πρόβλημα"! Υπάρχει και από την επίσημη VW: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjG24Lu1vvzAhWrgf0HHU4-A28QFnoECAwQAw&url=https%3A%2F%2Fstatic.nhtsa.gov%2Fodi%2Frcl%2F2016%2FRCONL-16V913-2761.pdf&usg=AOvVaw0pFuOI4hvrWGfuwnC9Iq04 Επίσης, βρήκα τον παρακάτω σύνδεσμο, όπου τσεκάρεις για ανακλήσεις με βάση το μοντέλο σου: https://www.vw.com/en/recalls.html Όταν αναφέρει "VIN (Vehicle Identification Number)", εννοεί τον αριθμό πλαισίου ή κάτι άλλο;
  5. Κανονικά δεν έπρεπε να το γνωρίζουν και να μου το αναφέρουν;; Το έχεις δει κάπου αυτό ή σε κάποιο επίσημο site, για να έχω μια απόδειξη? Ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ nikdev για την απάντηση! πως βρίσκω όμως το p/n που αναφέρεις; Επίσης, δεν είναι ρίσκο να βάλω μεταχειρισμένη; Γνωρίζεις που μπορώ να απευθυνθώ σε αυτή τη περίπτωση για να είμαι σίγουρος οτι δε θα παρουσιαστεί πρόβλημα μετά από λίγο διάστημα; Απ' ότι έχω καταλάβει προγραμματίζεται εκ νέου πάνω στο αμάξι είτε είναι καινούρια είτε μεταχειρισμένη...
  7. Κι εγώ το ίδιο ήθελα να πιστεύω, αλλά μου το είπαν από το σφάλμα όταν το κούμπωσαν στο μηχάνημα και είδαν τα errors!
  8. Καλησπέρα παιδιά, είναι εδώ και λίγες μέρες που όταν γυρνάω το κλειδί εμφανίζει την ειδοποίηση ABS fault workshop! και αναβοσβήνουν το σύμβολο του ABS, το χειρόφρενο και το αυτό της ολίσθησης του αμαξιού, κάνοντας ένα συνεχόμενο μπιπ. Μόλις ξεκινήσω το αμάξι σταματάει κι άλλοτε μένουν αναμμένα τα σύμβολα, άλλοτε σβήνουν. Ή μερικές φορές βγάζει αντί για το ABS fault, ESP fault... Το αμάξι είναι Golf VI 122hp του 2009. Το πήγα αντιπροσωπία και μου είπαν οτι είναι σφάλμα του εγκεφάλου που ενεργοποιεί και λειτουργεί το ABS και ότι το ανταλλακτικό στοιχίζει 2000€!!! Επίσης, επειδή είναι σε έλλειψη, φτιάχνεται από την αρχή το ανταλλακτικό και μπορεί να κάνει και ένα μήνα να έρθει! Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο; Είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο, καθώς μου είπαν ότι είναι και επικίνδυνο να το μετακινώ! Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή έχει να μου προτείνει κάτι, καθώς θα φοβόμουν να βάλω κάτι ιμιτασιόν ή μεταχειρισμένο, λόγω του ότι αφορά τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Καλησπέρα παιδιά! έχω το VW Golf VI κι ενδιαφέρομαι να βάλω φώτα xenon μπροστά. Επειδή όμως δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω σε αυτό, θα μπορούσατε να μου δώσετε τις κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να μη με πιάσουν κότσο;! Επίσης, θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο συνεργείο για την αγορά και τοποθέτηση τους προς τα νότια προάστια της Αθήνας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Στην αντιπροσωπία πήγα, αλλά δε κατάλαβα να μου είπαν για σετ, αλλά για συμπλέκτη! Εκτός αν συνεπάγεται... Έχω το VI 122hp με χειροκίνητο κιβώτιο και 80.000χλμ περίπου, αλλά δε καταλαβαίνω να έχει τρελό πρόβλημα! Οι διαφορές όμως στις τιμές που αναφέρεις είναι τεράστιες! Γι' αυτό και είπα να ρωτήσω εδώ για να μη πάω σαν το πρόβατο!
  11. Καλησπέρα παιδιά, με ενημέρωσαν από το συνεργείο μετά από το καθιερωμένο ετήσιο service ότι θα χρειαστεί να αλλάξω συμπλέκτη, καθώς πιάνει "ψηλά" κι ενδέχεται να μ' αφήσει! Εγώ βέβαια, δεν έχω καταλάβει κάτι αλλά είναι και η συνήθεια! Μου είπαν ότι, ο μεν γνήσιος έχει περίπου 800€ και θα κρατήσει 10 χρόνια, ενώ ο imitation περίπου 450€ και θα με βγάλει περίπου 5-6 χρόνια... Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι όντως αυτές οι τιμές; Ευχαριστώ.
  12. Καλημέρα παιδιά, έχω το golf vi με το default RCD 310 κι ενδιαφέρομαι να το αντικαταστήσω με κάποιο νέο, το οποίο να έχει όλα τα καλούδια: - οθόνη αφής - bluetooth - σύδεση με IOS - χάρτες GPS... κ.τ.λ έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο και σχετικά οικονομικό, το οποίο να είναι συμβατό με τον εγκέφαλο; Κι αν βρω κάποιο, η τοποθέτηση που γίνεται, σε ηλεκτρολόγο ή πρέπει να πάω αντιπροσωπία; Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα παιδιά, μήπως υπάρχει κάποιο εξουσιοδοτημένο καλό - αξιόπιστο - οικονομικό συνεργείο προς τα νότια (Καλλιθέα, Π. Φάληρο, Πειραιά...); Ευχαριστώ.
  14. Ευτυχώς τη βρίσκω με 15€, οπότε λέω να τη δοκιμάσω! Ευχαριστώ
  15. Ευχαριστώ πολύ, είναι και κοντά μου! Κάνει μόνο βαφές ή φτιάχνει και βαθουλωματάκια;
  16. Ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει σε skroutzομάγαζα, αλλά δεν έχει καλές κριτικές... Την έχεις δοκιμάσει;
  17. Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό και οικονομικό φαναρτζίδικο για να κάνω κάποιες εξωτερικές μικρο-διορθώσεις με γρατσουνιές και ψιλό-βαθουλωματάκια (Golf VI). Κατά προτίμηση νότια προάστια - Πειραιά (Καλλιθέα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  18. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές!! Θα δοκιμάσω το κιτάκι της turtle wax, το οποίο το βρίσκω με 20€ περίπου και θα σου πω εντυπώσεις...
  19. Δοκίμασα να βγάλω φωτογραφία εξ αρχής, αλλά επειδή είναι σκονισμένο το αμάξι και μαύρο, δεν φαίνεται καλά... Η γρατζουνιά είναι λεπτή ευτυχώς και όχι πολύ βαθιά, όπως τα παραπάνω βίντεο! Λέτε να κάνει δουλειά το κιτ της turtlewax? Ή τζάμπα τα λεφτά?! Για να μη μπλέκω τώρα με μπογιές κ.τ.λ... Άσε που δε ξέρω πόση υπομονή και σταθερό χέρι έχω!! Το άγχος μου είναι το χειμώνα με τις βροχές, μη περάσει νερό μέσα κι αρχίσει να σκουριάζει... Επίσης κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι τα αυτοκόλλητα carbon, αλλά μου κάνει λίγο καγκούρικο!!
  20. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι το μανό το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά επειδή το έχω ξανακάνει στον προφυλακτήρα, δεν έπιασε και πολύ καλά και δε μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα... Οπότε σκέφτομαι να δοκιμάσω τη διαδικασία του βίντεο... Στην ουσία θα χρειαστώ έναν σκληρυντή στόκου, διαλυτικό και μπογιά στο χρώμα του αυτοκινήτου μου, σωστά? Όλα αυτά τα βρίσκω σε χρωματοπωλείο; Επίσης, ψάχνοντας βρήκα και αυτό: https://www.turtlewax.com/our-products/renew-restore/turtle-wax-scratch-repair-kit ποια είναι η γνώμη σας; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
  21. Καλημέρα παιδιά! μου προέκυψε το εξής τις προάλλες και ψάχνω την πιο σωστή και οικονομική λύση... παρατήρησα ότι στο καπό μπροστά και αριστερά μου έχουν κάνει κάτι κ@λόπαιδα ένα σημάδι - σχέδιο με κλειδί, περίπου όσο μια παλάμη (αρκετά βαθύ μπορώ να πω, καθώς μπαίνει το νύχι μέσα)! το αμάξωμα είναι μαύρο μεταλλικό χρώμα και όπως καταλαβαίνετε κάνει μπαμ! δοκίμασα με στυλό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, όπου στην ουσία ένα γυαλιστικό είναι και τίποτα άλλο, το οποίο ναι μεν το έκρυψε λίγο αλλά εξακολουθεί να φαίνεται... σε φαναρτζίδικο που ρώτησα, μου είπαν 150€ γιατί θέλει ξύσιμο και βάψιμο!! έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση, την οποία μπορεί να μην έχω σκεφτεί εγώ?? κάτι που να γίνεται μόνο τοπικά, ώστε να είναι πιο οικονομικό κι ας μη γίνει και τέλειο!! Αθήνα, Νότια προάστια θα εξυπηρετούσε περισσότερο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  22. Καλησπέρα κι από μένα! Ομοιοπαθής με GOLF VI 2010 (μαύρο) κι εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκολλήσει η ταπετσαρία από την πλαφονιέρα κλασικά! Στην αντιπροσωπία που ρώτησα μου είπαν οτι το αναλαμβάνουν αυτοί με 260€!! Μου φάνηκαν όμως πάρα πολλά και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου κάποια στοιχεία επικοινωνίας του "Κώστα Σαρρή", που αναφέρεται πιο πάνω. Έχω λογαριασμό Facebook, αλλά εμφανίζει πάρα πολλούς με το ίδιο όνομα!! Εννοείται πως οποιαδήποτε άλλη πρόταση για Αθήνα, θα είναι ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  23. Η αλήθεια είναι ότι και μένα μου κάνει εντύπωση πως γίνεται να ψύχει κανονικά και μετά από ώρα να μπουκώνει, ενώ σε μικρές διαδρομές να δουλεύει κανονικά. Εγώ στην αρχή πίστευα ότι μου είχαν κάνει μ@λ@κία με το φίλτρο καμπίνας, διότι όταν το έχω κλειστό το αμάξι και πάω να το πάρω έχει μία μυρωδιά περίεργη (κάτι σαν μούχλα) στην αρχή... και υπέθεσα ότι θα μου έχουν παραψεκάσει το φίλτρο και θα μυρίζει! Όπως είπα, θα περιμένω να έρθει ο αρχι-μηχανικός από βδομάδα και να το ξανατσεκάρουν κι αν δεν βγάλω άκρη θα πάρω σίγουρα και μια δεύτερη γνώμη (όχι σε αντιπροσωπία βέβαια!)...
  24. Όπως είπα και ποιο πάνω, τη γνώριζα αυτή την κατά τ' άλλα πολύ βασική λεπτομέρεια για τη χρήση του κλιματισμού - air condition και από άλλα αμάξια που είχα και πάντα το προσέχω! Αυτό είναι που μου κινεί την περιέργεια... Γνωρίζει κανείς πόσο στοιχίζει η επέκταση κι αν τελικά συμφέρει? Ναι, έχεις ένα δίκιο, αλλά δεν ξέρω κάποιο σε κέντρο ή νότια προάστια που να τον εμπιστεύομαι και να έχει και σύγχρονα μηχανήματα για εγκεφάλους, κ.τ.λ... Έχει να προτείνει κανείς κάποιο? Επίσης, έχεις τηλέφωνα για τα "Maganioti, Potho, Kiparissi" που ανέφερες ποιο πάνω?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.