Jump to content

thednick

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thednick

  1. Αγόρασα ένα καλώδιο VAGCOM (συμβατό με το Golf 6 που έχω) και δοκίμασα να κάνω autoscan για να δω τυχόν σφάλματα που έχουν καταγραφεί. Το "πρόβλημα" είναι οτι δεν βρέθηκε κανενα σφάλμα, παρόλο που πριν μερικές μερες είχε ανάψει η ενδεικτική λυχνία για συμπλήρωση παραφλού. Υπάρχει περίπτωση αυτό το σφάλμα να μην καταγράφεται στον εγκέφαλο ή απλά δεν έκανα κάτι σωστά στο σκανάρισμα? Το μόνο σφάλμα που βρέθηκε ηταν το εξής Address 09: Cent. Elect. Cannot be reached Unable to communicate with address 09. Are you sure the doors are unlocked? το οποίο απο ότι καταλαβαίνω οφείλεται στο ότι είχα κλειδωμένες τις πορτες. Επίσης βλέποντας το short term/long term fuel trims, διαπίστωσα οτι το long term είναι στο +5%. Είναι φυσιολογικό αυτό? Τον τελευταίο καιρό είχα διανύσει πολύ μεγάλες αποστάσεις με πολύ χαμηλή ταχύτητα (δλδ ρελαντι αρκετές ώρες λόγω χιονιού). Μπορεί να οφείλεται σε αυτό?
  2. Golf 6 ή Golf 7 έχεις (vii -> 7)? Καλά δεν τα φτιάξαν όλα αυτά τα προβλήματα στο 7αρι??? Τα σωληνάκια που ακούς πίσω απο το ντουλαπάκι στην πραγματικότητα είναι κάτω απο τα πόδια του συνοδηγού. Δεν το κάνουν μονο τα golf αλλά και πολλά audi και skoda. Υπάρχει ένα κανάλι μέσα απο το οποίο περνάνε τα σωληνάκια της βενζίνης και όταν έχει κρύο είναι πιο σκληρά και χτυπάνε. Συνήθως βάζουν κάποιο αφρώδες υλικό μέσα στο κανάλι και φτιάχνει. Μερικοί πιάνουν και τα σωληνάκια μέσα στο καπό με tie-wrap αλλά αυτό δεν λύνει πάντα το πρόβλημα (λογικό γιατί δεν είναι απο εκεί το πρόβλημα). (http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=18277) Για το ρουλεμαν εννοείς το τρίξιμο\χτύπημα στο πάτα άσε? Αυτό δεν είναι τίποτα, μπορείς να το αγνοήσεις. Για την βενζίνη, όπως ειπώθηκε, να μετράς την μέση κατανάλωση. Η στιγμιαία δε λέει τπτ, μπορεί να είναι και πάνω απο 49,9l/100km απλά εκεί τερματίζει η μέτρηση Όταν βάζεις νεκρά εν κινήσει ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί, οποτε καταναλώσει κάτι μεταξύ 0.4-1.2l/h . Η κατανάλωση που βλέπεις είναι αυτή, αφού έχει προσαρμοστεί σε l/100km βάσει της ταχύτητας που κινείσαι. Οπότε είναι φυσιολογικό. 0 θα δεις όταν έχεις ταχύτητα μέσα, δεν πατάς γκάζι και είσαι πάνω απο το fuel cut-off (δεν θυμάμαι που ακριβώς είναι στο συγκεκριμενο, αλλά ζεστό μοτερ και πάνω απο 2000 στροφές σίγουρα θα πρέπει να βλέπεις 0).
  3. Ευχαριστώ. Το πήρα σήμερα (1Κ0905865Α ήταν τελικά). Δε νομίζω ότι έχει διαφορά με τον προηγούμενο (απλά ο προηγούμενος κωδικός περιλαμβάνει και την καλωδίωση που δεν χρειάζεται συνήθως). Το κομμάτι (10) από αυτό που φαίνεται στο διάγραμμα είναι. Για όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα το άλλαξα γιατί το ραδιόφωνο άνοιγε και έκλεινε μονο του (το είχα αναφέρει σε προηγούμενο thread και σωστά κάποιο μέλος μου είχε πει ότι είναι οι επαφές). Διαπίστωσα 100% ότι ήταν αυτό το πρόβλημα όταν ενεργοποίησα το auto-unlock και το αμάξι ξεκλείδωσε χωρίς να βγάλω το κλειδί (αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ όταν η μηχανή είναι αναμμένη διότι ο εγκέφαλος θεωρεί λανθασμένο το σήμα και απλά καταγράφει σφάλμα). Το θέμα είναι ότι όλοι οι ηλεκτρολόγοι θέλανε να με πείσουν ότι είναι το ραδιόφωνο και ότι αν ήταν όντως οι επαφές θα είχα και άλλα προβλήματα. Τελικά το άλλαξα μονος μου και όντως έφτιαξε.
  4. Έχω ένα Golf 6 και έχω πρόβλημα με τις επαφές τους διακόπτη μηχανής. Πιο συγκεκριμένα η επαφή που αφορά στο αν το κλειδί είναι μέσα ή όχι κάνει τα δικά της (με ανάλογα συμπτώματα). Το ερώτημα είναι ξέρει κανείς ποιός είναι ο κωδικός ΜΟΝΟ για το κομμάτι των επαφών (το βλέπω ότι κουμπώνει στο τέλος του μηχανισμού του διακόπτη)? Αν κάποιος εχει ΕΤΚΑ, κτλ και μπορεί να το κοιτάξει (και ίσως και να στέιλει κανένα διάγραμμα) θα είμαι πραγματικά ευγνώμων!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  5. Το κάνει και με τα φώτα αναμμένα. Ο φωτισμός του ραδιοφώνου σβήνει μαζί με το ραδιόφωνο όταν το κάνει.
  6. Στην πρώτη θέση δεν εχω δοκιμάσει, αλλά στη δεύτερη σκάλα νομίζω ότι συνεχίζει να το κάνει. Θα το τσεκάρω πάντως για σίγουρα.
  7. Ωραία! Σας ευχαριστώ όλους! Οπότε πηγαίνω σε πρώτη φάση σε κάποιον που να έχει scanner και ελπίζω να βγάζει το σφάλμα!
  8. Έχω ένα Golf 6 του 2010 με το RCD310. Από τα μέσα του καλοκαιριού κάνει το εξής: ενώ παίζει κανονικά το ραδιόφωνο ξαφνικά σβήνει και πρέπει να πατήσω το κουμπί του για να ξανα-ανοίξει. Άλλες φορές αναβοσβήνει 2-3 φορές μόνο του και μετά μένει ανοικτό. Αυτό αρχικά (πριν κανα 2 μήνες) το έκανε μόνο 4-5 δευτερόλεπτα αφού έβαζα μπρος και μετά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα το κάνει και σε άσχετες στιγμές. Θέμα επαφής καλωδίων δεν φαίνεται να παίζει γιατί δεν το κάνει όταν πέφτει σε λακούβες ή όταν κουνιέται το αμάξι. Το κάνει σε άσχετες στιγμές, ακόμη και αν είμαι σταθμευμένος. Αλλά πάντα με τη μηχανή ανοικτή. Αυτό που διαπίστωσα είναι οτι ορισμένες φορές, αν κουνήσω ελαφρά το κλειδί μπρος-πίσω ενώ έχω βάλει μπρος, σβήνει αμέσως το ραδιόφωνο. Καταλήγω συνεπώς ότι μάλλον κάτι παίζει με τον διακόπτη της μηχανής (φαντάζομαι παίρνει απο εκεί κάποια εντολή). Είχε κανένας παρόμοιο πρόβλημα? Επειδή δεν το κάνει πάντα, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει και στον ηλεκτρολόγο, και δεν θέλω να αρχίσω να αλλάζω πράγματα στην τύχη... Υ.Γ. Το αμάξι δεν έχει άλλο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά, έχει καινούρια μπαταρία εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει γίνει καμία επέμβαση/μετατροπή πέρα από έναν συναγερμό GT Alarm (νομίζω) που πέρασε η αντιπροσωπεία όταν το πήρα και λειτουργεί κανονικά.
  9. Δεν είναι ίδια. Το κάθε μοτερ έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικά προβλήματα, πράγμα που οδηγεί σε διαφορετικές σχεδιαστικές αποφάσεις. Πέρα από τα περιφερειακά (που έχουν αναφερθει) υπάρχουν διαφορές στην κυλινδροκεφαλή, στις βαλβίδες εξαγωγής και στους εκκεντροφόρους. Περισσότερες πληροφορίες έχει δημοσιεύσει η ίδια η vw στα self study guides της.
  10. Έχω τον 122 tsi και έχω το ίδιο πρόβλημα. Τι επένδυση βάζουν για να σταματήσει το πρόβλημα? Είναι ιδιαίτερα έντονο τώρα που έπιασαν τα κρυα. Αν χαιδέψω λιγο το γκάζι αμέσως σταματά.
  11. Ευχαριστώ!!! Θα το δοκιμάσω σήμερα, μακάρι να φτιάξει.
  12. Λοιπόν, σε Golf 6 122, 3.5 ετών το τιμόνι τρίζει καθώς στρίβω. Το τρίξιμο δεν ακούγεται δυνατά (αν παίζει ραδιόφωνο δεν ακούγεται), περισσότερο μοιάζει με δυο πλαστικά που πχ δεν έχουν κουμπώσει σωστά και τρίβονται. Άρχισε από το καλοκαίρι, είπα να περιμένω μήπως περάσει αλλά έχει μείνει. Δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αλλά επειδή σε λίγο λήγει η εγγύηση αναρωτιέμαι αν υποδηλώνει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα που μπορεί να βγεί μετά (πχ υπάρχει περίπτωση να είναι η σερπατινα του τιμονιού και να προειδοποιεί?).
  13. Σε μια τυχαία επιτήρηση της μηχανής διαπίστωσα ότι μια βίδα κοντά στην πολλαπλή εξαγωγή έμοιαζε να είχε ξεβιδωθεί και να ήταν έτοιμη να πέσει. Ακουμπώντας τη με το χέρι μου διαπίστωσα ότι όντως είχε ξεβιδωθεί και τη βίδωσα γυρνώντας τη με το χέρι. Η θέση της βίδας είναι πάνω σε κάτι που μοιάζει με κάλυμμα της πολλαπλής εξαγωγής (?) και φαίνεται στις δυο φωτογραφίες. Να φανταστώ ότι ήταν μια απλή αστοχία από το εργοστάσιο? (έχω 30000χμ και δεν έχει γίνει κάποια εργασία εκεί). Επίσης ελπίζω η αντίστοιχη βίδα που βρίσκεται στα δεξιά και πίσω από την τουρμπίνα να είναι βιδωμένη και να μην φύγει (η πρόσβαση είναι αδύνατη εκεί χωρίς να λυθεί κάτι και δεν φαίνεται σε τι κατάσταση είναι).
  14. Σωστός! :-) Για το πρόβλημα δυστυχώς δεν μπορω να σε βοηθήσω, αν και μου φαίνεται περίεργο να είναι η κρεμαγιέρα δεδομένου ότι απο την περιγραφή καταλαβαίνω ότι έχεις σταθερά στριμμένο το τιμόνι.
  15. Ηλεκτρο-μηχανική δεν είναι η κρεμαγιέρα του golf 5? Δεν έχει υγρά. (αλλά και να είχε δεν θα συμπιέζονταν)
  16. Το update αφορά μόνο το τρέμουλο στο ρελαντί ή και τα σκασίματα όταν παίρνει μπρος κρύο?
  17. Και σε μένα το κάνει. Το αν έχει να κάνει με τις βαλβίδες και επικαθίσεις δε ξέρω. Μου το κάνει από τα 10.000km, αν και τώρα τελευταία σταμάτησε... Ένα ξεκάπνισμα συνήθως βοηθά....
  18. Μου το κάνει εδώ και χρόνια αλλά δεν έδωσα σημασία. Με μια συχνότητα περίπου 2 στις 10 φορές. Είμαι ακόμη εντός (επέκτασης) εγγύηση οπότε θα δοκιμάσω αυτό που λες και αν δεν πιάσει θα τους το πάω.
  19. Ναι, αυτό κάνει. Τι σημαίνει αυτό?
  20. Έστω ότι κανονικά η μίζα εκτελεί x περιστροφές του κινητήρα και μετά παιρνει μπρος. Όταν εμφανίζεται το πρόβλημα η μίζα εκτελεί x/3 περιστροφές και στη συνέχεια ακούγεται ένας στιγμιαίος θόρυβος σαν κτύπημα (και κραδασμό) που στη συνέχεια ακολουθείται (πολύ σύντομα) από έναν δεύτερο παρόμοιο θόρυβο και παίρνει μπρος. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, θα προσπαθήσω να το τραβήξω με το κινητό. Ο θόρυβος είναι (μάλλον) σαν δυο μέταλλα που χτυπιούνται και συνοδεύεται με έναν ανάλογο κραδασμο.
  21. Έχω ένα Golf 6 1.4tsi (122). Όταν το βάζω κρυο μπρος παίρνει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως και τις περισσότερες φορές που είναι ζεστό. Δηλαδή ακούγεται κανονικά ο ήχος της μίζας που γυρίζει και μετά παίρνει. Όμως μερικές φορές, και αποκλειστικά όταν είναι ζεστό, όταν παω να βαλω μπρος η μίζα πάει να γυρίσει, ακούγονται δυο δυνατοί θόρυβοι (που ενδέχεται να καλύπτουν την μίζα) και μετά παίρνει. Γενικά έχω την εντύπωση ότι όταν αυτό συμβαίνει παίρνει μπροστά νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Έχει συμβεί και σε κανέναν άλλο αυτό? Που οφείλεται?
  22. Κατάλαβα. Τότε όντως προσπάθησε να το ξεκολλήσει-ξανακολλήσει...
  23. Είσαι σίγουρος ότι πριν ήταν σε βάση το ολοκληρωμένο? Χωρίς να είμαι ειδικός δεν φαίνεται ούτε να υπήρχε βάση (που ήταν στερεωμένη?) αλλά το πιο σημαντικό, το κύκλωμα είναι smd (surface-mount). Μήπως άλλαξε όλη την πλακέτα?
  24. Οκ.. Μάλλον θα πάω σε κάτι επώνυμο και ας μην είναι τόσο ενσωματωμένο με το αυτοκίνητο (και ας κάνει κάτι παραπάνω) - μου αρκούν μόνο τα χειριστήρια του τιμονιού.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.