Jump to content

NIO

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NIO

  1. Δε θέλω να σε προβληματίσω παραπάνω, απλά να σε ενημερώσω ότι και στην αντιπροσωτεία δεν μου κάνανε ποτέ λόγο για πρόβλημα στο κιβώτιο και ούτε εγώ θατο απέδιδα εκεί. Σε συννενόηση με kosmocar μου κάνανε 3 αναβαθμίσεις, και μου αλλάξανε τα καλώδια ανάφλεξης και έναν πολλαπλασιαστή. Ακόμη και αν το κιβώτιο μπλόκαρε κ έβαζε νεκρά ή οτιδήποτε άλλο από μόνο του δε θα έπρεπε να σβήσει το αυτοκίνητο,ίσως να συνέβαιναν διάφορα άλλα βέβαια. Αλλά είπαμε, είναι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό, οπότε δε θα το συνεχίσω για να μη σε επρεάσω αρνητικά.
  2. Εμένα λόγω του προβλήματος με κάλεσανε σε συνεννόηση με την kosmocar νομίζω στις 17 Αυγούστου για 2 αναβαθμίσεις. Στη συνέχεια μου είπαν οτι θα με ξανακαλέσουν γιαυτη που δημιουργεί το πρόβλημα στο ρελαντι, αλλα για τα dsg δεν ήταν έτοιμη. Με ξανακάλεσαν και πήγα 9 Σεπτεμβρίου να μου την περάσουν. Μήπως σε μένα την κάνανε λόγω του προβλήματος μια ώρα αρχίτερα και ειμαι και πειραματόζωο? Δεν ξερω. Αλλιώς σε έναν από τους δυο μας είπαν ψέματα. Επίσης, μετά τις 2 πρώτες αναβαθμίσεις, έννοιωθα το αυτοκίνητο να μην τρέμει πολύ στο ρελαντί και στις διασταυρώσεις σε ανηφόρα που παλιά έκανε σα να πάει να σβήσει(αλλά δεν έχει σβήσει ποτέ), τώρα ήταν πολύ πιο ομαλό. Μετά την τρίτη αναβάθμιση, που μου είπαν οτι είναι αυτή για το ρελαντί, δεν κατάλαβα καμία ιδιαίτερη βελτίωση. Στις διασταυρώσεις συνεχίζει να είναι ομαλό, αλλα όταν το βάζω μπρος και περιμένω λίγο χωρις να ξεκινήσω καταπίνει κάτι μικροσεισμούς! Κατά τα άλλα όλα καλά!
  3. Στάθη απαντάω να σου λύσω την απορία γιατί υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο πρόβλημα που πόσταρα εγώ (σε άλλο topic). Αν όχι αγνοησέ το. Το αυτοκίνητο μου έσβησε σε εθνική οδό με 100 χιλιόμετρα στο κοντέρ και 7η ταχύτητα. Δεν ανέφερα ποτέ ότι δεν έπιασε το φρένο, σταμάτησα κανονικά στο φανάρι,πατώντας το μία φορά σταδιακά(δεν ξέρω αν το άφηνα αν θα έπιανε και 2η ή όχι).Αυτό που όλοι προσπερνάνε είναι οτι είναι DSG άρα αποκλείεται να μην είχε μέσα ταχύτητα! Μέχρι και στο συνεργείο που το πήγα το ξεχνάνε και με ρωτάνε επανειλημμένα αν είχα νεκρά.ΟΧΙ.Το είχα στο D(Drive)και δεν το κούνησα απο κει. Οφείλω να ομολογήσω ότι συνέβη μόνο μια φορά(και πιστεύω είναι αρκετή) όταν ήμουν στα 1076 km. Τώρα έχω κοντά στα 3700 και φαίνεται να δουλεύει άψογα.Δε θα σου πω να μην το αγοράσεις, γιατί από ότι έχω καταλάβει όντως είναι μεμονωμένη περίπτωση αν και από την VW μου είχαν πει ότι έχει ξανασυμβεί, μετά όμως ανακάλυψα ότι αναφέρονται στο πρόβλημα με το ρελαντί, και όχι εν κινήσει, και όχι σε DSG! Τώρα που βλέπουν την ομοιότητα δεν ξέρω. Επίσης θα ομολογήσω ότι (ακόμη) δεν έχω μετανιώσει που το πήρα και αν γυρνούσα το χρόνο πίσω μάλλον πάλι αυτο θα έπαιρνα, αρκεί να μη μου ξανασυμβει! Σου λέω όμως και το εξής: Στο συνεργείο αφού με κάλεσαν για το γνωστό update και μου αλλάξανε και κάποια καλώδια κλπ, λέω στον υπεύθυνο service οτι είμαι ψιλοαπογοητευμένη και το πρόβλημα αυτό χρήζει μέχρι και οριστικής αλλαγής/αντικατάστασης του αυτοκινήτου από την εταιρία, με άλλο εντελώς καινούργιο. Η απάντηση; Και πως είστε σίγουρη ότι και το καινούργιο δε θα έχει το ίδιο πρόβλημα;;; Ε, δεν είχα λόγια...απλά πιστεύω ότι εκείνη την ώρα ο εξυπηρετικότατος κατά τα άλλα κύριος δεν κατάλαβε τι πέταξε! Αυτά για την ιστορία, για να κρίνει ο καθένας μόνος του. Συγνώμη για το μάλλον off topic και το μεγάλο post, εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι χωρίς προβλήματα με τα polakia μας! Υ.Γ @Z3RatuL: Δεν είμαι παλικάρι
  4. Πριν 10-12 μέρες έκανα την αναβάθμιση για το DSG. Προσωπικά είχα άλλο πρόβλημα που έχω αναφέρει σε άλλο topic (σβήσιμο εν κινήσει, http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=37812&st=0&p=397099&fromsearch=1entry397099) και στα πλαίσια της προσπάθειας να διορθωθεί έκανα 2 updates μέχρι μέσα Αυγούστου και το τρίτο ήταν μέσα Σεπτέμβρη,αυτό για το σβήσιμο στο ρελαντί. Μου είχαν πει από πιο πριν οτι το συγκεκριμένο θα αργούσε λίγο στα DSG λόγω δοκιμών και θα ερχόταν μετά το τέλος Αυγούστου.Εμένα με καλέσανε μέσα Σεπτέμβρη. Δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη διαφορά μετά το τελευταίο update στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, δε μου έχει δημιουργήσει όμως και κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να συνεχίσει τουλάχιστον έτσι.
  5. Γειά σας και πάλι! Περίμενα να ξαναγράψω οταν θα υπάρχει κάποια αξιόλογη εξέλιξη αλλά επειδή δεν το βλέπω σύντομα, είπα να ενημερώσω για τα νεότερα. Το αυτοκίνητο από τότε έχει κάνει αλλα 1000 χμ και δεν έχει βγάλει το παραμικρό, αλλά αυτο δεν με καθησυχάζει. Το πήγα λοιπόν εξ'αρχής στο εξουσιοδουημένο της περιοχής μου (οι οποίοι είναι πολύ ευγενικοί και συνεπείς)και μετά από έναν σύντομο έλεγχο, μου είπαν οτι δεν κατέγραψε απολύτως τίποτα ο εγκέφαλος, οπότε και έφυγα. Με διαβεβεαίωσαν ότι θα με ξανακαλούσαν μετά από συνεννόηση με kosmocar. Μετά απο μια εβδομάδα με κάλεσαν όντως να κάνουν κάποιους ελέγχους στα καύσιμα και μου πέρασαν και δύο αναβαθμίσεις. Οι ίδιοι μου είπαν οτι δεν βρέθηκε από τι προήλθε το σβήσιμο και αυτά τα update γίνανε προληπτικά, και περιμένουμε ακόμη ένα περίπου τέλος Αυγούστου που τώρα το τεστάρουν ακόμη για τα dsg. Θεωρούν οτι το πρόβλημα είναι το ίδιο με το σβήσιμο στο ρελαντί και τις αρρυθμίες και μου ενέφεραν οτι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 80 τέτοια αυτοκίνητα μέχρι στιγμής και το θέμα είναι γνωστό. Καμία όμως διαβεβαίωση οτι κι εμένα μετα το update δε θα μου ξανασβήσει στη μέση του δρόμου με 100 χμ. ¶ρα αναμένω και πάλι και εύχομαι να λυθεί...
  6. Σε ευχαριστώ για τα links, έχω ήδη αρκετό καιρό που διαβάζω το φόρουμ και παρακολουθώ τις συζητήσεις που μου έδειξες, απλα θεωρώ οτι το πρόβλημα που παρουσιαστηκε σε μένα μάλλον δεν είναι το ίδιο με τα αλλα δυο και ισως έχει και άλλη αιτία, γιαυτο και το αναφερω ξεχωριστα.
  7. Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβη σήμερα. Έχω ένα polo tsi dsg, που το παρέλαβα 23 Ιουνίου και έως σήμερα έχω κάνει 1100 km. Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο ήταν άψογο σε όλα. Σήμερα λοιπόν διένυα μια απόσταση 27 χιλιομέτρων σε δρόμο ευθεία, με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση. Στα μισά της διαδρομής και ενώ πήγαινα σταθερα με 100-120, ανάβουν σχεδόν όλες οι ενδείξεις! Βλέπω αρχικα το esp,epc, την πίεση ελαστικών, και αμέσως μετα την κόκκινη ένδειξη για μπαταρία και λάδια. Για καλή μου τύχη είχα μολις αρχίσει να φρενάρω γιατι στο επόμενο χιλιόμετρο είχε φανάρι. Σταματάω στο φανάρι στη μέση του δρόμου και εκεί και έμεινα, αφού δεν μπορούσα να επαναφέρω το κλειδι για να το ξαναβάλω μπρος(αυτό ίσως και από την ταραχή μου).Τα αλάρμ και το ραδιόφωνο που είχα ήδη, δούλευαν ανενόχλητα. Μετά από αρκετές προσπάθειες, πηρε μπροστά και χωρίς να ανάψει καμία ένδειξη, συνέχισα τα υπόλοιπα 12 χιλιόμετρα κανονικότατα και μετα από κάποιες ώρες το γύρισα και πίσω παλι χωρίς πρόβλημα. Από ότι κατάλαβα το αυτοκίνητο έσβησε στη μέση του δρόμου,ενώ πήγαινα με 100 km γιαυτό και ανάψανε όλα! Ευτυχώς ήταν μπροστά το φανάρι αν και κόντευαν να με μαζέψουν οι νταλίκες όσο ήταν πράσινο. Έχω απογοητευτεί και φοβηθεί πάρα πολύ καθώς είμαι και σχετικά νέα οδηγός, φοβάμαι να το πάω και μέχρι το κοντινότερο εξουσιοδοτημένο που τηλεφώνησα και απέχει 35 χιλιόμετρα. Γνωρίζει κανείς κάτι για το θέμα? Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία? Αν και δε σας το εύχομαι!
  8. Γεια σας παιδιά, πριν 10 μέρες παρέλαβα κι εγώ το καινούργιο μου polo tsi dsg, είμαι πολυ ενθουσιασμένη κι ελπίζω όλα να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα. Παρατήρησα από την πρώτη μέρα αυτό που λέει ο StavT και αν εννοούμε τον ίδιο θόρυβο, συνειδητοποίησα ότι είναι από τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Μόλις ο λεβιές περάσει από τη θέση R και χωρίς να κουμπώσει εκεί εάν υπάρχει από πίσω εμπόδιο προλαβαίνει και ακούγεται αυτός ο ήχος, σαν κάτι να μικροφωνίζει. Εάν δεν υπάρχουν αισθητήρες δεν ξέρω, ελπίζω να μην αναφέρομαι σε κάτι άσχετο
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.