Jump to content

jimsek

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jimsek

  1. @ passatebo παιζεις με τις λεξεις; Το εγραψα ξεκαθαρα δεν το εκρυψα. Επισης οτι εισαι μεσα στα ορια της χι-ψι περιοχης δεν σημαινει οτι θα προλαβεις και να αντιδρασεις το ιδιο. Εχω δει πεζους να πεταγονται σαν κατσικια ακομα και αν πηγαινεις με 30.Γιατι πολυ απλα δεν κοιτανε καν τον δρομο δεξια αριστερα.Σου λεει πεζος ειμαι προτεραιοτητα εχω περναω,ειμαι στο δρομο του πατερα μου.Επισης δεν ειμαστε οδηγοι WRC η F1. Και επειδη χρειαστηκε να κανω ταξιδι προς θεσ/νικη και τεσταρα μερικα πραγματα με σχεση νεκρας και ταχυτητας (6η) σε μεγαλη κατηφορα και με ταχυτητα 120χλμ αν αφηνα το γκαζι με επιβραδυνε στα 90χλμ και για να το κραταω στα 120 επρεπε να παταω γκαζι(4.5λ), με νεκρα πηγαινε μεχρι ~140χλμ(με 0.6λ) Μπραβο Τασο που εκανες τον κοπο και εγραψες μερικα επιχειρηματα. @jef1243 αυτο που λες ειναι μεγαλο κομματι.Ειδικα σε περιοχη οπως το γαλατσι που ειναι γεματο ανηφορες κατηφορες και για να βγεις ενα χιλιοστο παραπανω για να δεις ειναι ρισκο. Και δεν γινεται να βαλεις σηματοδοτες σε καθε στενο.
  2. Ανδριτσουλε μην κανεις το τεστ σε δρομο σαν του δομοκου.Ειναι σκατοδρομος.Δεν τιθεται θεμα να πηγαινεις εκει με τον χι-ψι τροπο για να μου αποδειξεις κατι.Σου αναφερα εναν δρομο που μπορεις να το δοκιμασεις οταν σε παει ο ανεμος. Οταν εισαι ετοιμος παντα αντιδρας πιο γρηγορα.Πως; Πλησιαζεις διασταυρωση.Ποτε εχεις καλυτερα αντανακλαστικα; Οταν το παιζεις χαλαρος ελληναρας οδηγος και πας κανονικα η οταν εχεις το ποδι στο φρενο σε περιπτωση που παραβιαστει η προτεραιότητα σου; Πλησιαζεις πυκνοκατοικημενη περιοχη-διασταυρωση πεζων και βλεπεις κοσμο ετοιμο να περασει,χαλαρος γκαζωνεις η πας οπως πριν ή εχεις το ποδι σου στο φρενο;(δεν θελει πολυ μυαλο η οδηγηση ,αρκει να εχεις αντιληψη να προνοεις καταστασεις οχι να περιμενεις να γινουν μπροστα σου για να δεις τα αντανακλαστικα σου. Το μεσημερι που γυρνουσα σπιτι ετυχα σε αποτομο φρεναρισμα κοκκινου.Μετα απο στροφη υπηρχε φαναρι και ηταν ηδη κοκκινο.ο μπροστινος αλλαξε ρευμα για να σταματησει, εγω ο "παραξενος του φορουμ" κατεβασα ταχυτητα και πατησα φρενο και σταματησα χωρις να πιεσω τα φρενα τοσο πολυ οσο ο μπροστινος.Αν δεν ειχα το χερι στο λεβιε δεν θα προλαβαινα να κανω το κατεβασμα και απλα θα ενεργοποιουσα το ABS. Το να εισαι σε ετοιμοτητα οταν οδηγας και οχι σαν να εισαι στο καναπε του σπιτιου ειναι το ιδιο επικινδυνο.Και πιο επικινδυνο ειναι οι νοοτροπια-φοβους-προκαταληψεις που περναει κανεις στα παιδια του επειδη ετσι τον εμαθαν,μονος του δεν εμαθε.
  3. Και εσυ τρομερα αγενης.Και πολυ ασχοληθηκα μαζι σου.
  4. Εβαλες πολυ μεγαλο ποσοστο. Δεν χρειαζεται ουτε δοκιμες ουτε τιποτα.Απλα κανε την διαδρομη Κοζανη-Βεροια με νεκρο και με ταχυτητα,και θα καταλαβεις πολυ καλα.Με βενζινοκινητο φυσικα. Και υπαρχουν πολλοι αλλοι δρομοι με παρομοιο στυλ που η κατηφορα σε αναγκαζει με την ταχυτητα να πατας και γκαζι. Και αφου θα εχεις κανει και την διαδρομη Λαμια -Κοζανη,οταν θα κατεβαινεις θα βρεις πολλες κατηφορες που η ταχυτητα μεσα θα αναγκαζει να πατας συνεχως γκαζι.Στα 2χιλιομετρα αποσταση ισως να κερδισεις 0.50€ αλλα στα 20-30 χιλιομετρα φαινεται η οικονομια,ποια οικονομια; Με νεκρα εχει καταναλωση 0.6λιτρα. Με ταχυτητα 0.0λιτρα αλλα δεδομενου οτι σε φρεναρει ο κινητηρας αναγκαζεσαι να πατας γκαζι για να εχεις μια αλφα επιθυμιτη ταχυτητα δηλαδη κοντα 4λιτρα στην καλυτερη. 0.6λ<4λ απλα αριθμιτικη.Επισης αν θελω να φρεναρω δεν παταω φρενο κουμπωνω τριτη-τεταρτη-πεμπτη(με την εκτη δεν θα βοηθησει ιδιαιτερα)αναλογα και αν χρειαστει παταω φρενο(το ποδι πανω στο φρενο σε περιπτωση). Δεν οδηγαω τοσο επιθετικα οσο νομιζετε,το αντιθετο μαλιστα. Οταν βρεθει ομως ελευθερος δρομο πχ Βεροια -Θεσσαλονικη και δεν εχει κινηση φυσικα ναι θα παω και στα 170.Αλλα οχι παντου και παντα. Οσο για τον ειναι καλο η οχι να εχουμε το χερι στην ταχυτητα,ειναι καλο για 4 προχειρους λογους.1)να ειμαστε σε εγρηγορση για γρηγορη εναλλαγη ταχυτητας σε χι-ψι κατασταση, 2ον για να μην εχουμε την ακομα πιο λαθος συνηθεια να εχουμε αριστερο χερι στο παραθυρο και δεξι στο τιμονι (λες και απο αγκαρεια οδηγας) και 3ον ακομα και τα 2 χερια στο τιμονι να εχεις παλι χανεις χρονο για εναλλαγες σε χι-ψι καταστασεις,4ον να μην ασχολεισαι με οτιδηποτε αλλο εκτος απο την οδηγηση(πχ κινητο).Οσοι βεβαια εχουμε τον τεμπελη δεν ανυσηχουμε καν γι αυτο το θεμα.Η πιεση ειναι σχεδον μηδενικη.
  5. Το εψαξα τελικα εκτος φορουμ γιατι εδω και ακρη δεν εβγαλα,και ειρωνευτηκα επανειλημμένως. Θες να δεις τι σημαινει επιχειρηματα; Μπες εδω και εδω και θα καταλαβεις,υπαρχουν κι αλλα φορουμ με θεματα. Οι αποψεις διιστανται. Παντως εδω μεσα δεν αναφερθηκε ουτε μισο επιχειρημα εκτος απο φοβιες-προκαταληψεις-παπαγαλισμους αναμασωντας καποιες χι αποψεις καποιων. Και το θεμα μπορει και να κλειδωθει γιατι το τρολαρισμα και οι ειρωνιες δεν βγαζουν πουθενα.
  6. κανατε τον κοπο να διαβασετε τα προηγουμενα ποστ;(εχω αναφερει και παραδειγματα) μιλησε κανεις για 200; δεν καταλαβαινω γιατι συνεχως το πατε εκει. Και εδω μπαινουμε να ανταλλαξουμε αποψεις οχι να βριζουμε ο ενας τον αλλον και να ειρωνευομαστε. Αν δεν θελετε να συμμετεχετε στη συζητηση μην το κανετε.Δεν σας αναγκασε κανεις με πιστολι να γραψετε κατι. Παρολαυτα επιχειρηματα ακομα ΜΗΔΕΝ. Τα αυτονοητα ειναι γνωστα.Εκ βαθεων γνωσεις-δοκιμες υπαρχουν;
  7. Ο λόγος? αν και δεν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με το ABS.Ουσιαστικά, με το φρένο έχεις να κάνεις με το βάρος του αυτοκινήτου μόνο, όταν έχεις και ταχύτητα ουσιαστικά μεγαλώνει και η ορμή, χρειάζεται περισσότερη δύναμη των φρένων και το ABS δεν ανταποκρίνεται όσο καλά θα μπορούσε. Ενδιαφερον αυτο που λες..Αν μπορουσαμε να βρουμε καποια στοιχεια παραπανω. Θα το ψαξω και εγω και αν βρεις κατι ποσταρε το.
  8. Για το 1ο θεμα jef παρατηρω οτι η 100αρα καιει λιγοτερο γενικα και το αμαξι παει πιο καλα..Δοκιμασε μερικα γεμισματα με 100αρα μηπως αλλαξει κατι. Οσο για το 2ο,ειναι σαν να μπαινεις με νεκρα στην στροφη.Τι πατας συμπλεκτη τι εισαι με νεκρα το ιδιο σκηνικο ειναι. Αυτο που κανω συνηθως οταν θελω ελαφρως να επιβραδυνω ειναι να πατησω μια φορα τον συμπλεκτη ωστε να ξανα "φρεναρει" ο κινητηρας. Γενικα σε οτι στροφη κι αν ειναι ,φρεναρεις πριν μπεις,οταν μπεις για ψυχολογικους λογους να εχεις το ποδι ετοιμο στο φρενο ασχημο δεν ειναι. Και σε αποτομο σταματημα που προλαβαινεις χειρισμους φρενο και παραληλλα ξανα συμπλεκτη θα νιωσεις αμεσα το φρεναρισμα του κινιτηρα.Και στα τελειωματα 5-10 μετρα συμπλεκτη νεκρα.
  9. Η φιλοσοφια του νεκρου δεν συζητιεται καν σε τετοιες περιπτωσεις.Μιλαμε για νορμαλ συνθηκες.Το εχω πει ενα εκατομμυριο φορες,αλλα εσεις εκει.
  10. Στη θεση σου παντως δεν θα το αφηνα ετσι. Θα ξεκινουσα απο αλλαγη βενζιναδικου μεχρι και αντιπροσωπια για τσεκ. Μπορει οντως να μην ειναι τιποτα αλλα μπορει και να ειναι. Αν ειναι κατι να το προλαβεις στην αρχη. Εμενα παντως δεν μου εχει κατι παρομοιο.
  11. jimsek

    VW Polo R-Line

  12. jimsek

    Polo

    From the album: VW Polo R-Line

  13. jimsek

    Polo

    From the album: VW Polo R-Line

  14. jimsek

    Polo

    From the album: VW Polo R-Line

  15. jimsek

    Polo

    From the album: VW Polo R-Line

  16. jimsek

    Polo

    From the album: VW Polo R-Line

  17. Ισα ισα που πλεον δεν χρειαζεται η χειροφρενια.Σου κραταει για 3-4 second το φρενο πατημενο τοσο οσο να προλαβεις να κανεις την "αλλαγη" και να μην πας αντιθετα ουτε χιλιοστο.Αν δεν κανεις κατι απλα αφηνει απαλα τα φρενα και το αμαξι κυλαει.Αλλα μονο με πατημενο φρενο ενεργοποιειται.Με χειροφρενο δεν εχω αντιληφθει autohold. Στο αλαρμ που λες μονο το ESP ειναι και η "αντισταση" για το πισω τζαμι.Εκτος αν εννοεις κατι αλλο.
  18. Οταν το πρωτο πηρα εκαιγε 7.7λιτρα οσο και νορμαλ να το πηγαινα. Οταν βγηκα εθνικη περαν οτι ξεμπουκωσε απο τις 1ες και 2ες με πηγε μεχρι κορινθο και με εφερε με 25 ευρω.Εκει ειδα τα πρωτα 5.7λιτρα εκτος πολης.Απο οταν γυρισα μεσα στην πολη μου καιει απο 6 μεχρι 6.5λ και οχι παραπανω.Γενικα τα πολλα σταματα ξεκινα τρωνε και πολυ "φαγακι". Παντα εχω στον "ρουφιανο" την στιγμιαια καταναλωση.Η πρωτη παντα καιει απο 10λ και πανω αν αλλαζεις και πανω απο τις 3χλδες στροφες μπορει να σου παει και μεχρι 30λιτρα.Ακουγεται υπερβολικο αλλα ετσι εχω δει.Με 20ευρω 95αρα βγαζει κοντα 180χλμ +οτι λεει το τριπ,αν και δεν το θεωρω πολυ αξιοπιστο.
  19. που τα θυμιθηκες τα ποσκα ρε τρελε;; 10χρονια πισω με πηγες.Παντως εγω θα χρησιμοποιησω μπλανκο σε προσεχης γραντζουνιες
  20. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Πεθανα με το σχολιο σου.. Παντως για simulator ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι.Οσο για το σασμαν αναγκαστικα "αληθινο αυτοματο" αλλιως θα σου μεινει ο λεβιες στο χερι
  21. Πολλα ηθελα να του βαλω απο το εργοστασιο αλλα θα ανεβαινε το κοστος παρα πολυ.σχεδον σαν να επαιρνα GTi.Δεν το εχω ψαξει να σου πω την αληθεια. Παντως και ετσι ειναι πολυ ομορφο.Δεν εχω δει μεχρι στιγμης αλλο r-line στο δρομο.Ειναι σπανια εκδοση,και συνιμα εντυπωσιακη,για μενα.
  22. Γεια σου ρε πατριδα Βεροια. Ακριβως γι αυτην την "καταπονηση" μιλαω.Οσο γι αυτο που λες λοιπον, ειναι χαζο οντως να λες την αποψη σου και να κατακρινεσαι και να σε προσβαλλουν οπως ειπα και σε προηγουμενο σχολιο σαν αθεος στον μεσαιωνα. Οσο για την σχολη οδηγων αυτοι σου λενε τι συνισταται και τι ειναι προτιμοτερο.Οχι οτι αμα βαζεις νεκρα παταει καποιος κουμπι και ανατιναζεται το αυτοκινητο,ουτε και θα αρχισει να σου βγαζει προβληματα και θα ξεφυτρωνουν εμποδια για να φανει οτι με νεκρα θα στουκαρεις. Παραδειγμα: Στα 300μετρα βλεπεις αναμενο κοκκινο,εισαι με 50 και 4η σε κατηφορικο δρομο,αν βαλεις νεκρα και το αφησεις να σε παει αντε το πολυ να πατησεις φρενο στα τελευταια 10 μετρα και αυτο πολυ απαλα,μπορει και καθολου γιατι με το πρασινο(αν ξερεις και τα φαναρια) βαζεις μια δευτερα και εφυγες.Αν αφησεις με ταχυτητα θα επιβραδυνει μεχρι τα 30 θα "τρεμουλιασει"(φωναζει κατεβασε ταχυτητα) στα 10 με 5μετρα θα "ξανατρεμουλιασει" (παλι κατεβασε ταχυτητα)(γνωμη μου παντα,χειροτερα καταπονεις ολα τα μηχανικα μερη ετσι)και ολα αυτα για να φτασεις στα 2-3 μετρα πριν να πατησεις ή συμπλεκτη και να βαλεις νεκρα ή να εισαι συνεχως σε ολο το φαναρι με συμπλεκτη και φρενο(=νεκρα)Φαντασου να πρεπει σε καθε φαναρι να αλλαζεις απο 4η ,συμπλεκτη 3η,συμπλεκτη 2α,συμπλεκτη νεκρα-φρενο. Ο δισκος θα γινει φριζμπι σε χρονο dt.Και στην σχολη οδηγησης ετσι τουλαχιστον εμενα με εμαθαν να παταω αποτομα φρενο κοκκαλο,με συμπλεκτη και φρενο(δηλαδη νεκρα αφου πατας συμπλεκτη). Και αφου εσυ κανεις οτι σου μαθαινουν στην σχολη οδηγησης απαγορευεται να πας σε πολη με 51+ και σε εθνικη παραπανω απο οσο οριζουν οι πινακιδες πχ 81,121,131.Τα κανεις; Οχι..Ουτε εσυ ουτε εγω ουτε κανενας οδηγος. Παραλογο αυτο που λεω; Παραλογη και παπαγαλιστικη μου φαινεται η δικη σου αποψη. Δεν ονομαζω τον εαυτο μου εμπειρο οδηγο.Αλλα εχω την στοιχειωδη αντιληψη(το μονο που χρειαζεται η οδηγηση,οπως στο ποδηλατο η ισσοροπια) για να κρινω ποτε να βαζω νεκρα και ποτε οχι,ποτε να παταω φρενο πριν μια διασταυρωση,αν μπορω να προσπερασω ενα αστικο λεωφορειο,η ποτε να βγω απο μια διασταυρωση που το φαναρι της αναβοσβηνει πορτοκαλι η δεν αναβοσβηνει καν η δεν υπαρχει φαναρι-σημανση. Απο την αποψη καταλανωση τωρα.Εισαι σε χι δρομο κατηφορικο.Αν βαλεις ταχυτητα και σε "φρεναρει" ο κινητηρας αυτοματως φρεναρει το αυτοκινητο σαν κοφτης ενα πραγμα.Αφου σε φρεναρει και εσυ θες να πας παραπανω(στα ορια κοκ) και πρεπει να πατας γκαζι εμενα τουλαχιστον εγραφε στιγμιαια συνεχως 4λιτρα. Και για τοση ωρα θα πρεπει να παταω γκαζι ενω χρησιμοποιωντας την κλιση του δρομου και το ελευθερο ρολλαρισμα θα με παει με οσο περιπου θελω με 0.6λιτρα. Και αν αυτο ακουγεται χαζο το ιδιο χαζο μου φαινεται εμενα που το 80% των οδηγων πανω στις στροφες πατανε φρενο. @jef1234 το παραδειγμα με το πιανο δεν ειναι τοσο πιστευτο,επρεπε να πεις διαστημοπλοιο @speedy συμφωνω οτι θα ηταν καλο αλλα...Παντως ευχαριστω για την "μετακομιση"
  23. Παντως απο εσενα δεν εμαθα τιποτα. Γι αυτο και σε παρακαμπτω γιατι δεν εκφερεις γνωμη και μονο προσβαλεις -ειρωνευεσαι . Τουλαχιστον ο polodi λεει την γνωμη του και καποιο παραδειγμα. Και την σεβομαι,αν θα την δεχθω ειναι αλλο θεμα.Βεβαια δεν μπορω να καταλαβω το γεγονος οτι ενα αμαξι με τοση τεχνολογια δεν θα σου δωσει μια μικρη προειδοποιηση, ενα σημαδι,ενα "τρεμουλο" που να σε προϊδεασει οτι κατι εχει προβλημα. Αλλα εστω οτι εγινε και αυτο. Τα φρενα σταματουν να λειτουργουν; Δηλαδη απαξ και σβησει το αυτοκινητο, η ταχυτητα θα παιξει το βασικο ρολο για να ακινητοποιηθει το οχημα; Και οχι ο σωστος χειρισμος; Παρολαυτα polodi αν ισχυουν οσα λες ο ιδιοκτητης ενος τετοιου αυτοκινητου θα εχει το αγχος ακομα και για να παει στο περιπτερο με το φοβο μην του σβησει ποσο μαλλον να βγει εθνικη και γινει δημοσιος κινδυνος. Αν το κακο περιοριζεται στο φαναρι εχει καλως αλλα το αυτοκινητο αν δεν μπορει να ελεχθει απο τον ιδιοκτητη οπουδιποτε και οποιαδιποτε στιγμη επιτοπου γινεται ενα επικινδυνο προβλημα με υπευθυνο τον ιδιοκτητη. Και δεν ειπα οτι τα λες απο το μυαλο σου αλλα παιζει ρολο και πως συμπεριφερεσαι στο αμαξι. Απο το πως το ξεκινας το πρωι μεχρι πως θα το σβησεις το βραδυ.
  24. Ωραιο δειχνει τελικα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.