Jump to content

Telemachus

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

About Telemachus

User Information

  • Gender
    Male
  • Δήμος
    Θεσσαλίας - Καρδίτσας
  • Νομός
    Καρδίτσας

Other Info

  • Car Type
    Up

Telemachus's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

10

Reputation

  1. Οι λάμπες ημέρας είναι Τ 20 , με διπλό νημα πυρακτώσεως, 21w για την ημέρα και 5w για το βράδυ. Σε όποιο μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου και να πας, σίγουρα τις έχουν.
  2. Telemachus

    service σε up

    Στα ξένα site που έχω διαβάσει αναφέρουν ότι ο ιμαντας είναι life time. Δεν ξέρω αν είναι έτσι, εδώ στις αντιπροσωπείες δεν νομίζω να βγάλεις άκρη , παντα θα βρισκουν κατι αλλο να πουν για το κερδος παντα.
  3. Αγαπητε diver86 ποιο δευτερο πατωμα εννοεις ?? Ετσι ηταν απο το εργοστασιο.
  4. Μενιο καλημερα και σε ευχαριστω πολυ , αψογος το ξεκαθαρισες το θεμα και μας επεισες!!!! Θα ειναι η επομενη βελτιωση!! Καλη χρονια σε ολους!!!!
  5. Καλησπερα Μενιο και χρονια πολλα σε εσενα και σε ολους τους φιλους του club. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει διαφορα στο φως των led οταν αναβεις τα φωτα το βραδυ, γιατι στις μαμα λαμπες αυτο συμβαινει. Η μαμα λαμπα εχει μεσα δυο νηματα πυρακτωσεως διαφορετικου μεγεθους για να μειωνεται το φως οταν αναβουν τα φωτα πορειας.
  6. Μη σε απασχολει σε ολα τα UP ετσι γινεται!!! Καλως ηρθες και οτι αποριες , εδω θα τις λυσουμε ολοι μαζι!!!
  7. Μενιο οντως ειναι κατι που πρεπει να γνωριζουμε γιατι μας πουλανε οτι να ειναι!!! Εχω δει σε αυτοκινητο πριν πολλα χρονια απο 155 13 80 που ειχε ο ανθρωπος του βαλανε 185 70 13 αλλα η μαμα ζαντα ηταν 4.5 ιντσες πλατος!!! ( FIAT 124 ) Οποτε μετα απο 5 6 μηνες τα 3 λαστιχα ειχαν γινει ζικ ζακ!! Ειχαν παραμορφωθει!! Και αυτο διοτι το νεο ελαστικο ηθελε 6 ιντσες ζαντα για να πατησει καλα!!!! Αλλα σιγα μην το πουμε αρκει να πουλησω λαστιχα!! Αφου την γλυτωσε και δεν εφυγε απο τον δρομο τυχερος ηταν. Και θυμαμε οτι ειχε κατηγορησει τα παλιο λαστιχα που ηταν σκαρτα!! χαχαχαα!!! Μετα απο χρονια που μαθαμε ποιος εφταιγε ηταν αργα!!! Αυτο ειναι ενα ακραιο παραδειγμα δεν συμβαινει ελπιζω πια!! Απλως το λεω γιατι αυτο με εκανε να το ψαξω γενικα. Οσο για το UP μας συμφωνω στην 5αρα ζαντα αλλα νομιζω οτι το 175 65 14 θα το προτιμησω στην αλλαγη οταν κανω για λιγο καλυτερο κρατημα στις στροφες και δεν θα εχει τρομερη διαφορα στην καταναλωση!! ουτε θα κοπαναει με το μικροτερο προφιλ, ειναι ετσι και αλλιως πολυ ησυχο και δεν εχει προβλημα με τριγμους και τετοια το UP. Το μονο θεμα αλλα και αυτο ειναι αμελητεα ποσοτητα ειναι οτι το 175 εχει λιγο μικροτερη διαμετρο και θα χανει λιγο περισσοτερο το ταχυμετρο,αλλα θα ειναι λιγο πιο γρηγορο σε επιταχυνση! Οσον αφορα την αποκλιση του ταχυμετρου εχω να σου πω οτι το εχω τσεκαρει με GPS και χανει μεχρι τα 80 με 100 χλμ. 6 με 7 χλμ. και απο εκει μεχρι τα 150 γυρω στα 10χλμ. και στα 170 στο κοντερ η πραγματικη ειναι 158 χλμ!!
  8. Οι ζαντες οι οποιες τοποθετουνται στο UP μας χωρις να επηρεαζεται το στησιμο ειναι συμφωνα με τον κατασκευαστη οι παρακατω.. διασταση 165/70/14 5j 14 ET 35 175/65/14 5j 14 ET 35 185/55/15 5,5j 15 ET 41 185/50/16 6j 16 ET 43 Οπου ΕΤ ειναι το offset και το καρε σε ολες ειναι 100
  9. Αγαπητε Μενιο εχεις δικιο , οι ζαντες αυτες θα ειναι ελαφριες λογω του πλατους της ζαντας που ειναι οπως του εργοστασιου. Αν δεν εχεις δει κατι αλλο που να σου αρεσει περισσοτερο στην αγορα εξω, τις παιρνεις!! Αν ομως εχεις υπομονη κατι θα βρεις και εδω και με ισως καλυτερη τιμη. Περιμενουμε την επιλογη σου και τις φωτο μετα την τοποθετηση!!! Καλημερα!!
  10. Φιλε aetos το θεμα με τις ζαντες ειναι τοσο πολυπλοκο και θελει υπομονη! Θα ξεκινησω απο τη λυση που προτεινεις και σαφως ειναι η ενδεδειγμενη. 14αρες οι οποιες πρεπει να ζυγηστουν για να δεις αν ειναι ελαφρυτερες.Οχι πως παιζει ρολο σε αυτη τη διασταση αλλα για να ειμαστε ψειρες!! Φιλος που ηταν πολυ ψειρας ειχε ζυγησει καμια 10αρια ζαντες αλουμινιου και οι περισσοτερες ηταν βαρυτερες απο μαμα!!!!! Ο λογος, συνηθως οι αλουμινιου που βαζουμε ειναι φαρδυτερες ,απο 6 ιντσες πλατος ας πουμε παμε 7 η 7,5 !!! Αν πραγματικα πρεπει να ειναι ελαφρυτερες παμε σε μαγνησιου ζαντες με τιμη εξωφρενικη!!! Επισης ολα τα λαστιχα δεν εχουν το ιδιο βαρος!!! Μπορει να δουμε διαφορες 1 ως 2 κιλα απο εταιρια σε εταιρια!!! Οποτε βαζουμε την ζαντα που μας ταιριαζει και προσεχουμε στην επομενη αλλαγη ελαστικων!! Ιδανικα αν συνδιαστουν και τα δυο θα εχουμε καλυτερη συμπεριφορα της αναρτησης διοτι θα εχουμε μειωσει το φερομενο βαρος της!!! Αυτο ειναι το ζητουμενο !!!! Τωρα τα φαρδυτερα ελαστικα εχουν χειροτερη καταναλωση και μειωση της τελικης λογω αεροδυναμικης αλλα ειναι αμελητεα η διαφορα ,εκτος αν κανουμε ταρζανιες!! Εκεινο ομως που συνηθως δεν μας λενε ,οχι ολοι οι λαστιχαδες ειναι το θεμα του οφσετ!! Η το ΕΤ οπως ειναι γραμμενο πανω σε ολες τις ζαντες,μαμα η μη. Δεν το πειραζουμε , αλλαζουμε πανω απο ενα νουμερο απο το αρχικο +,- !!! Αλλαζουμε ολη την γεωμετρια της αναρτησης δηλ. Το κρατημα του αυτοκινητου!!!! Αν λοιπον χρειαστει πρεπει να μπουν αποστατες για να ερθει παλι στο αρχικο στησιμο. Και αυτο ειναι το σημαντικοτερο απο καταναλωσεις η οτι αλλο!!! Αυτα ετσι για τωρα μη γινω κουραστικος. Προχωρα aetos με ενα καλο επαγγελματια που θα σε κατατοπισει!!! Καλα και σβελτα χιλιομετρα σε ολους !!!
  11. Η led που εβαλα ηταν 1watt ! Τιποτα σε σχεση με τα 5 watt που εχει απο το εργοστασιο! αυτες που εχουν 6 η 8 led δεν ξεπερνουν τα 3 watt, οποτε αφοβα τοποθετουνται! Η αλλαγη επισης ευκολα με μια καρτα πιστωτικη απο το μπροστα μερος που βλεπει στο παμπριζ! Και με κατσαβιδι γινεται , αρκει να ειναι φαρδυ για να μην πληγωθει το πλαστικο! Επισης προσοχη χρειαζεται το πλατος της λαμπας να μην ξεπερναει τους 3 ποντους, διοτι δεν υπαρχει χωρος και το λεω αυτο γιατι υπαρχουν διαφορα μεγεθη εντυπωσιακα στο διαδυκτιο και μπορει να παρασυρθει κανεις! Το μηκος της λαμπας ειναι 42mm !!! Mικροτερες δεν μπαινουν! Eπισυναπτω ενα σαιτ πολυ καλο ,το εχω αναρτησει ξανα αλλα δεν πειραζει ας υπαρχει http://www.dx.com/
  12. Φιλε petros K δεν υπαρχει καποιο link , τα αγορασα απο το ΙΚΕΑ τα φωτα για τον χωρο αποθηκευσης.! Στο χωρο με τα διαφορα φωτιστικα για το σπιτι τα εχουν! Οσο για το κεντρικο φως ναι το αλλαξα με ενα LED ψυχρου φωτισμου αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την ποσοτητα του φωτος, διοτι εχει μονο 3 ledakia! εχω δει στο ιντερνετ με 6 η 8 ledakia τα οποια θα εχουν σαφως περισσοτερο!!! Αν τα αλλαξετε να παρετε αυτα! http://www.ikea.gr/fotismos/esoterikos-fotismos/fotismos-gia-doulapes/ petros K το βρηκα!!!! Ειναι τα φωτα OLEBY ΜΕ 6,99 Ευρο!!! Ειναι δυο στην συσκευασια!!
  13. Καλοταξιδο φιλε να το χαρεις !! Ειναι αψογο!! Μια ερωτηση μονο, καπου διαβασα οτι η οπισθεν στα τελευταια μοντελα ειναι διπλα στην 1η ταχυτητα! ειναι ετσι στο δικο σου?
  14. Εδω και καιρο εψαχνα τροπο να φωτιζεται ο χωρος των αποσκευων και το βρηκα !! Με δυο τετραγωνα φωτα με αισθητηρα κινησης τα οποια εχουν μαγνητη και εφαρμοζουν ακριβως στο κατω μερος των μαυρων πλαστικων! Δεν εμποδιζουν καθολου και μενουν αναμενα μολις δεν διαβασουν κινηση μετα απο 15 περιπου δευτερολεπτα. Θα χρειαστειτε 3 μπαταριες ΑΑΑ για το καθενα και εχουν πολυ φως!! Ελπιζω οι φωτο να ειναι κατατοπιστικες! Αγορα απο το ΙΚΕΑ με 10 ευρο ισως και λιγοτερο δεν ειμαι σιγουρος!
  15. Εχει αισθητηρα φωτος στο καντραν και το κανει αυτο για να μας υπενθυμιζει να αναβουμε τα φωτα πορειας το βραδυ η μεσα στα τουνελ! Ειναι θεμα ασφαλειας και το εχουν ολες οι εκδοσεις.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.