Jump to content

DarkX

Members
 • Content Count

  533
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

DarkX last won the day on December 20 2018

DarkX had the most liked content!

Community Reputation

615 Excellent

4 Followers

About DarkX

 • Rank
  VWClub Member

User Information

 • Gender
  Male
 • Δήμος
  Δεν έχει οριστεί
 • Νομός
  Αττικής

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

Recent Profile Visitors

2,999 profile views
 1. Όπως σου πρότεινα ξεκίνα αλλάζοντας τα ελαστικά, που μπορεί να σου λύσουν το πρόβλημα ή να το απαλύνουν. Αν στο λύσουν έχει καλώς, αν το απαλύνουν τότε αποφασίζεις είτε να μείνεις εκεί και να έχεις πότε πότε wheel hop (η συχνότητα ανάλογη των δρόμων που κινείσαι και των ελαστικών που έχεις επιλέξει), είτε να προχωρήσεις παρακάτω επενδύοντας σε ανάρτηση, που σε συνεργασία με τα ελαστικά 99% θα σου λύσει εντελώς το πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι τα χρήματα για coilover είναι πολλά, αν και η τιμή που κοστίζει το αμάξι δεν μου λέει κάτι ως προς το μέγεθος της επένδυσης. Δηλαδή και 5 χιλιάρικα να έκανε, δεν θα δίσταζα σε 6 μήνες σε 1 χρόνο σε 2 σε 3, να επενδύσω άλλα τόσα για να το φτιάξω όπως θέλω. Αλλά βέβαια εμένα το tuning/modding με πωρώνει σχεδόν όσο η αγορά του, οπότε η επένδυση πάντα πιάνει τόπο. Αλλά οκ, άσε την ανάρτηση, ελαστικά σιγά σιγά είναι καιρός να αλλάξεις όπως και να χει. Ελαστικά του '15 ακόμα και μέτρια ως προς τη φθορά, θα έχουν αρχίσει να γλιστράνε αρκετά, ειδικά αν το αμάξι παρκάρει στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Κατά πάσα πιθανότητα αυτά που φοράει τώρα είναι γτπ. Αφού λοιπόν θα αλλάξεις ελαστικά, βάλε κάτι καλύτερο που θα βοηθήσει στο πρόβλημα. Όλα αυτά στα λέω επειδή έθιξες το θέμα "εκκίνηση με γκάζι" και "wheel hop" οπότε υπέθεσα ότι σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση, ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει η βελτίωση. Καλώς να το πάρεις και να σου βγει καλό. ΥΓ: Σημαντικά πιό σκληρό μόνο με αλλαγή ελαστικών δύσκολο.
 2. Δεν είναι βλάβη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν επιβάλλεται να σηκώσεις το αμάξι να δεις σε τι κατάσταση είναι οι βάσεις μηχανής, η κόντρα βάση και οι βάσεις ψαλιδιών. Παρεπιπτόντως βάσεις λέγονται τα bushings που είπες, οι Αμερικάνοι τα λένε mounts που είναι και πιό ευρέως γνωστά, οι Άγγλοι bushes. Το wheel hop είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του ελαστικού να βρει πρόσφυση, και συμβαίνει καθώς στιγμιαία τη βρίσκει και την χάνει, την ξαναβρίσκει, την ξαναχάνει κ.ο.κ. Το συναντάμε συχνότερα σε μπροσθιοκίνητα που υποφέρουν περισσότερο καθώς κάθεται ο κώλος με αποτέλεσμα να ελαφραίνει η μούρη όταν ξεκινάμε με γκάζι, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και σε πισωκίνητα. Σε τετρακίνητα δεν έχω δει ποτέ. Επίσης δεν παρατηρείται μόνο σε γλιστερά κομμάτια, αλλά σίγουρα όταν το οδόστρωμα δεν βοηθάει δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Το προφανές είναι λοιπόν αλλαγή σε καλύτερο λάστιχο και συγκεκριμένα σε θερινό ελαστικό επιδόσεων. Αυτό μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα ή απλά να το απαλύνει, καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, σίγουρα πάντως θα βοηθήσει. Το επόμενο βήμα είναι σκληρότερη ανάρτηση, η οποία θα βοηθήσει μην αφήνωντας τον κώλο να κάτσει τόσο, με αποτέλεσμα να πατάει καλύτερα η μούρη και άρα το ελαστικό. Το ιδανικό είναι μία coilover ρυθμιζόμενη τουλάχιστον καθ' ύψος και ακόμη καλύτερα σε ύψος και σκληρότητα (bound και rebound). Το τρίτο βήμα είναι αλλαγή βάσεων σε σκληρότερες, σε καίρια σημεία. Οι βάσεις μηχανής και η κόντρα βάση μπορούν να βοηθήσουν κατά την εκκίνηση ελαχιστοποιώντας την κίνηση του μοτέρ, η οποία θέλοντας και μη μεταφέρεται στους τροχούς επηρεάζοντας την πρόσφυση. Οι δικές μου επιλογές: Έχοντας περάσει από 3 τετράδες ημισλίκ (πίστας) τελευταία επέλεξα extreme performance ελαστικά, μισό κλικ κάτω από ημισλίκ, τα Yokohama Advan Neova AD08R σε 225/40/18 με κόστος 650. Να σημειώσω ότι είναι πολύ καλά και στο βρεγμένο και σε λιμνάζοντα. Γενικά από το 2011 που άλλαξα τα εργοστασιακά είδα πολύ λιγότερο wheel hop. Τόσο τα ημισλίκ που φόρεσα αρχικά όσο και τα τωρινά, κάνουν πολύ καλή δουλειά να σε κρατάνε κολλημένο κάτω. Σε λίγα σημεία είχε τύχει και πάλι να μου κάνει wheel hop, πολύ πιό ήπιο και πολύ σπάνια. Το πρόβλημα εξαφανίστηκε και έχω χρόνια να ξαναδώ μετά την αλλαγή και της ανάρτησης σε KW Variant 1 με κόστος γύρω στα 1200. Τέλος αν θυμάμαι καλά στο δικό μου αμάξι όλες οι βάσεις σε στρατηγικά σημεία, καμιά 10ριά στο σύνολο, κοστίζουν γύρω στο 500άρικο. Μάρκας Powerflex. Αν φτάσεις στο σημείο να αλλάξεις βάσεις, ξεκίνα από βάσεις μηχανής (2) και την κόντρα, σύνολο 3 βάσεις με κόστος γύρω στα 100-150 (έλεγξε αν βγαίνουν για το δικό σου αμάξι γιατί από μοντέλο σε μοντέλο υπάρχουν διαφορές - δεν διατίθενται όλες). Θυμήσου κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μπορεί εσύ να βρεις τη λύση με τα ελαστικά, ή να φτάσεις μέχρι την ανάρτηση και τις βάσεις. Η σειρά που προτείνω εγώ, σε κάθε περίπτωση είναι ελαστικά - ανάρτηση - βάσεις.
 3. Αν εννοείς χρόνους, δεν μέτρησα χρόνους ένα βίντεο σου δειξα. Στο βίντεο δικάβαλος και 2/3 του πατήματος σε ανηφόρα φαίνεται να κάνω το 110-210 σε 9". Για αυτό σου λέω ότι δεν τη λες και ακριβείας τη μέτρηση, μια ιδέα σου δωσα πώς πάει το αμάξι με ας πούμε 375-380 άλογα που υπολογίζω ότι ήμουν στο πάτημα. Δυστυχώς δεν έχω πιό πρόσφατο βίντεο, έχω σταματήσει να βγάζω. Θέλω να βγάλω κοντέρ κάποια στιγμή αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Αν εννοείς πώς έγινε η δυναμομέτρηση, ήταν με 4η σε maha και είχα βγάλει 370, stage 2+ χωρίς νερά. Μπορώ να ρωτήσω γιατί ψάχνεις χρόνους;
 4. Κλειστού (diverter valve) Καταρχάς υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο, στα ίδια άλογα με ίδιο κιβώτιο λόγω βάρους. Έχω δει και 2 αμάξια διαφορά στα 500 μέτρα με roll 3ης. Δεν έχει νόημα η σύγκριση των δύο. Αφήνοντας αυτό στην άκρη, θα πρέπει να δούμε το GTI τι λάστιχα και κιβώτιο φοράει, σε τι δρόμο, είναι φουλ ντυμένο (?) και κυρίως πόσα άλογα είναι γιατί υπάρχει και ένα χάος από K04 σε K04. Στο μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω είναι να σου δώσω μία ιδέα από ένα πάτημα που έχω σε βίντεο, όπου 110-210 μετράω 9 δευτερόλεπτα. Μέτρηση ακριβείας δεν τη λες, μια ιδέα σου δίνω μιας και απ' ό,τι υποθέτω θες να δεις αν πηγαίνεις όσο καλά θα έπρεπε. Λίγες σημειώσεις: 1. το roll 50 δεν με βολεύει γιατί είμαι μισο-άδειος, μου το ζήτησε το παιδί και δέχτηκα. Είναι φανερό ότι δεν φεύγω πολύ καλά 2. είμαι δικάβαλος 3. αν και ίσως φαίνεται απλά το επιβεβαιώνω, το πάτημα ξεκινάει σε μικρή ανηφόρα, ακολουθεί λίγο μεγαλύτερη κατηφόρα και στο τελευταίο κομμάτι που είναι και το μεγαλύτερο υπάρχει ανηφόρα 4. τα 370 που λέω στο βίντεο τα είχα βγάλει σε μία προηγούμενη μέτρηση, στο πάτημα σίγουρα είμαι παραπάνω αλλά δεν ξέρω πόσο
 5. 4άδα Blizzak LM001, 34-35/2018. Πρώτες εντυπώσεις μπορώ να πω μόνο όσο αφορά θόρυβο και άνεση καθώς ήταν στεγνοί οι δρόμοι. Πιό ήσυχα δεν γίνεται, και το polo έχει τόσο ήσυχο μοτεράκι (ένας λόγος παραπάνω ότι είναι και αυτόματο οπότε πας με πολύ χαμηλές στροφές) που ένα έστω και λίγο θορυβώδες ελαστικό θα ακουγόταν. Το ίδιο και η άνεση, δεν είδα διαφορά. Ένα θετικό λοιπόν το χουμε ήδη, και στο golf μπορεί να μην με νοιάζουν αυτά γιατί εκεί άλλος είναι ο στόχος, αλλά στο polo είναι πολύ βασικό να είναι ήσυχο και άνετο. Ίσως προλάβουμε τη σεζόν με μία τελευταία εκδρομή μέσα στο Μάρτιο να δούμε τι κάνουν στο χιόνι, αν ακόμα υπάρχει. Διαφορετικά πάμε για του χρόνου. Έπρεπε πάντως να γίνει τώρα η αγορά όσο ήταν ακόμη ολόφρεσκα τα TS 860 για να πάρω την καλύτερη δυνατή τιμή, όπως και πήρα αφού πλήρωσα στην ουσία 2 blizzak και κάτι. Θα ξαναγράψω όταν έχω νεότερα.
 6. DarkX

  Golf - Επιλογη Μπαταριας

  Εγώ πάλι το ακριβώς αντίθετο, έχω αλλάξει μία φορά από το 2007 που έχω το αμάξι. Η μπαταρία μου έβγαλε 6,5 χρόνια και η δεύτερη που φοράω τώρα πάει για τα 5,5 την άνοιξη. Έτσι όπως την κόβω, πολύ πιθανό να βγάλει και αυτή 6,5 αλλά δεν θα την αφήσω τόσο, λέω το καλοκαίρι να την αλλάξω. Στην πρώτη το είχα παρακάνει αφού μου έδινε σημάδια για πολλούς μήνες, όπου σταδιακά χειροτέρευε (δυσκολευόταν να πάρει όλο και πιό συχνά) και στο τέλος είχε φτάσει να ζορίζεται ακόμα και μετά από 12 ώρες ακινησίας, πάντα με συναγερμό. Παράλληλα έπεφταν αρκετά τα φώτα στην καμπίνα και πολλές φορές το μιζάρισμα ήταν τόσο αργό που στο ενδιάμεσο έκανε και μία σύντομη παύση, που έλεγα δεν θα πάρει και τελικά έπαιρνε. Τότε την άλλαξα. Πριν την αλλαγή μετρήθηκε με μόλις 1/16, πιό κάτω δεν γίνεται. Η δεύτερη που φοράω τώρα και πάει για τα 5,5 έχει αρχίσει να μου δίνει τα πρώτα σημάδια εδώ και 3-4 μήνες, με ελαφρώς πιό αργό μιζάρισμα αλλά κατά τ' άλλα μιζάρει ομαλά, χωρίς παύσεις, ενώ ο φωτισμός δεν έχει αλλάξει, και αυτά μετά από 7 με 10 ημέρες ακινησίας με συναγερμό πάντα. Αν και παίζει να βγάλει τα ίδια χρόνια με την πρώτη, για σιγουριά το καλοκαίρι θα αλλαχθεί, αφού τη μετρήσω και αυτήν. Και οι δύο εργοστασιακές, 72Ah, και μετά από τόσο καλές εντυπώσεις θα ξαναβάλω την ίδια. Η μπαταρία κάθεται σε πλαστικό κουτί που κλείνει από παντού, αν βοηθάει σε κάτι. Όπως έχω ξαναγράψει το αμάξι είναι για βόλτες, πάντα ήταν, απλά τον πρώτο καιρό που το είχα το έβγαζα και για το περίπτερο. Αφού μου έφυγε εκείνη η πρώτη κα@λα, το αμάξι συνήθως θα κάνει μια βόλτα διάρκειας μισής ώρα για να πάμε κάπου να διασκεδάσουμε και στην επιστροφή πριν το σπίτι θα κάνουμε και μια μεγαλύτερη βόλτα να κάνουμε και κάνα πατηματάκι, δηλαδή καμιά ώρα. Άρα σβήνω πάντα με μπαταρία φορτισμένη. Σε ακινησία μένει συνήθως 5-7 ημέρες, δηλαδή μέχρι το επόμενο σ/κ καθώς τις καθημερινές χρησιμοποιώ άλλο αμάξι.
 7. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Όντως τελικά δεν είναι συμβατός ο εγκέφαλος άνεσης, απίστευτο μου φαίνεται να μπαίνει στο Cupra και όχι στο GTI. Βρήκα αυτό για ρίξε μια ματιά. Νομίζω πρέπει να στείλεις pm στον electric doctor.
 8. Παιδιά ήταν δύσκολη η εκκίνηση στο σημείο εκείνο κακά τα ψέματα, αφού σκέφτηκα να πάρω τον ξενοδόχο να βγει να με τραβήξει, 200 μέτρα πριν το ξενοδοχείο είμασταν. Και μόνο που τα κατάφερα δίνω ένα μεγάλο + στα TS860, άστρωτα κιόλας. Κυρίως στο κατέβασμα την άλλη μέρα που το είχε παγώσει είναι η μικρή μου απογοήτευση, όπου στην ίδια φουρκέτα δεν έστριβε. Τελικά έστριψε αλλά ξάκρισα το δρόμο. Μπορεί και εκεί να έπεξε ρόλο ότι ήταν άστρωτα γι' αυτό και δεν τα έχω απορρίψει ακόμα, γι' αυτό γράφω εδώ. Nikdev όπως καταλαβαίνεις η δική μου εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες είναι σαφώς μικρότερη, εμείς εδώ βλέπουμε χιόνι δυο φορές το χρόνο και από αυτές συνήθως θα το στρώσει τη μία. Οπότε την εμπειρία μου την έχω αποκτήσει από τις εκδρομές στα ορεινά, που πηγαίνουμε κάθε χρόνο. Αρκετό χιόνι δεν πετυχαίνουμε κάθε χρόνο όμως, μπορεί να πετύχουμε και μισό πόντο, μας έχει τύχει και καθόλου όπως το 2006 αν θυμάμαι καλά στην Πορταριά και πάνω στο χιονοδρομικό στα Χάνια που βέβαια ήταν κλειστό. Ακόμα και στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο νομίζω το 2011 είχαμε πετύχει καύσωνα για τα δεδομένα της περιοχής με θετικές θερμοκρασίες. Στο δρόμο για το Καϊμάκτσαλαν από ένα σημείο και πάνω βέβαια είχε αρκετό χιόνι. Ελάτη Τρικάλων που είναι και το αγαπημένο μας από τα ορεινά χωριά και πηγαίνουμε τακτικά, έχουμε πετύχει και χιονισμένο και αχιόνιστο, όπως και πάνω στο ΧΚ στο Περτούλι. Δηλαδή θέλω να πω ότι και από τις χειμερινές εκδρομές, ένα μέρος μόνο έχει οδήγηση σε χιόνι και πάγο. Καμία επαφή με κάποιον που έχει μάθει να ζει με το χιόνι. Από χειμερινά ελαστικά έχω ακόμα μικρότερη εμπειρία καθώς ήμουν με αλυσίδες μέχρι περίπου το 2015, κλείνω 4ο χειμώνα με χειμερινά. Θέλω όμως και εγώ να είμαι όσο καλύτερα μπορώ προετοιμασμένος και ζητάω το καλύτερο. Εκτός από τους παράγοντες τιμής και φθοράς που δεν με ενδιαφέρουν λόγω οικονομικής διάστασης (αν ψάξει και δει κανείς οι διαφορές είναι αμελητέες στο 175/65/14), δεν με ενδιαφέρει επίσης ο θόρυβος, έχουν συνηθίσει τα αυτιά μας με το edition, αλλά και το cupra σε μικρότερο βαθμό. Με ενδιαφέρει η πρόσφυση στο χιόνι και πάγο, κάνοντας για τον πάγο μια λογική υποχώρηση καθώς όπως είπα δεν θέλω καρφιά. Να προσθέσω εννοείται και πρόσφυση/ακρίβεια στο στεγνό και βρεγμένο, αλλά πρώτα χιόνι και πάγος. Έψαξα λοιπόν λίγο ακόμα χθες και σήμερα και είδα καλά πράγματα από τα Bridgestone Blizzak WS80 σε πολλά ξένα site από Αμερική και Αγγλία. Όπως είπα δεν έχω απορρίψει ακόμα τα TS860 καθώς σίγουρα δεν έχουν δείξει ακόμα τι μπορούν να κάνουν, και τώρα που τα έστρωσα το πιθανότερο να μην ξαναδοκιμαστούν άλλο για φέτος στο χιόνι. Επειδή όμως μπορώ να τα δώσω στον λαστιχά μας και να μου τα πάρει αν όχι στην τιμή αγοράς, πολύ κοντά τώρα που είναι φρέσκα, αν αποφασίσω να πάρω διαφορετική 4άδα θα πληρώσω στην ουσία τα 2, όπως δηλαδή και αν αποφασίσω να κρατήσω τα TS860 και να πάρω άλλα 2 για πίσω. Τα Pirelli τα είδα και δεν μου γεμίζουν το μάτι, δεν είναι από τις πρώτες επιλογές μου. Τα UltraGrip 9 που είχα μέχρι τώρα μου άρεσαν αρκετά πάντως και δεν θα με χάλαγε να τα ξανάβαζα. Αν καταλήξω πάλι σε αυτά θα αλλάξω και τα πίσω λόγω φθοράς. Μήπως έχει κανείς άποψη για τα Blizzak WS80; Καμιά φορά υπερβάλλουν και τα site.
 9. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Άσπαστο, απροβλημάτιστο, καλοτάξιδο, καλοβελτίωτο κτλ κτλ. Μπας και δεν κατάλαβαν ότι μιλάς για το GTI, γιατί σαν ανέκδοτο μου φαίνεται να μην παίρνει cruise. Τα Cupra παίρνουν, είναι παράλογο να μην ισχύει και για τα Polo GTI.
 10. Τέλος τα Goodyear UltraGrip 9 εν μέσω διακοπών σε ορεινό χωριό της Καστοριάς... από δόντια σκύλων που μας πήραν από πίσω. Δυστυχώς το υπερβολικό χιόνι δεν μας επέτρεψε να πάμε αρκετά γρήγορα για να ξεφύγουμε και παράλληλα προσπαθούσα να μην τα πατήσω, οπότε έγινε η ζημιά. Αμέσως βγήκαν off τα δύο μπροστινά, λίγο παρακάτω έβαλα αέρα να με φτάσουν μέχρι τον λαστιχά. Μόλις 10 λεπτά δρόμος και είχαν χάσει ήδη το μισό αέρα, αυτό σαν ένδειξη τι μπορεί να κάνει το σαγόνι ενός μεγαλόσωμου σκύλου μέσα σε 5-6 δαγκωματιές. Πάντως γενικά έμεινα ευχαριστημένος, αν και δεν τους έβαλα πολύ δύσκολα τους 3 χειμώνες που τα είχα. Περνάω στο δια ταύτα. Ο καστοριανός είχε μόνο 2 τελευταία κομμάτια WinterContact TS860 και μετά κάποια αντίστοιχα Bridgestone και κάποια άλλη μάρκα που δεν θυμάμαι. Μου είπε ότι τα TS860 είναι τα κορυφαία και λίγο που το ψιλοέψαξα από το κινητό δεν ξέρω αν είναι ΤΑ κορυφαία, πάντως διάβασα πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, τέτοια ώρα τέτοια λόγια βέβαια, εν μέσω διακοπών και με ξεσκισμένα λάστιχα. Συμφώνησα λοιπόν για τα TS860 και πίσω έμειναν τα UltraGrip 9 καθώς τη γλίτωσαν από τα... "Jaws" και έτσι περάσαμε το υπόλοιπο των διακοπών μας, μέχρι και την επιστροφή, οπότε και τώρα σκέφτομαι αν θα τα δώσω στον λαστιχά εδώ Αθήνα με τον οποίο έχουμε πολύ καλές σχέσεις, τώρα που είναι και ολόφρεσκα (700 χλμ) για να πάρω κάποια ενδεχομένως ακόμα καλύτερα με πολύ καλή έκπτωση (εννοείται 4 θα φορέσω), ή αν θα τα κρατήσω και απλά θα αγοράσω και άλλα 2 για πίσω. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει. Θα θελα να σε ρωτήσω λοιπόν πώς τα βλέπεις γιατί εγώ τα δοκίμασα αναγκαστικά χωρίς να τα έχω στρώσει, με το καλημέρα στα δύσκολα, πούδρα 10-15 πόντοι απάτητο καθώς και πατημένο-παγωμένο 4-6 πόντοι. Ζορίστηκαν αρκετά να περάσουν την πούδρα αν και ήταν ομολογουμένως δύσκολη περίπτωση πάνω σε φουρκέτα με κλίση. Δεν ήθελα να ρίξω πολύ την ταχύτητα για τον προφανή λόγο και πέταξε κώλο, οπότε αναγκάστηκα να γυρίσω τιμόνι το οποίο μου έκοψε ταχύτητα και 2-3 μέτρα μετά σταμάτησα. Καλά ως εκεί άλλωστε ο κώλος έφυγε όχι τα μούτρα, αλλά δεν ξεκόλλαγε μετά, οπότε βγήκαμε έξω και καθαρίσαμε λίγο με το πόδι μισό μέτρο μπροστά από το καθένα και ξεκολλήσαμε όπου στο τέλος σπινάροντας την φάγαμε την ανηφόρα. Κατά τ' άλλα ήταν οκ, αλλά τα περίμενα καλύτερα βάσει των όσων διάβασα και γι' αυτό θα θελα και τη δική σου γνώμη μιας και εγώ άστρωτα τα ριξα στη δουλειά οπότε ίσως τα αδικώ. Μέσα στη νύχτα το είχε παγώσει και εκεί ήταν πολύ δύσκολα, την άλλη μέρα στο κατέβασμα έφευγαν συγκεκριμένα τα μούτρα και ήθελε συνέχεια διορθώσεις. Αλλά και πάλι την περάσαμε τη φουρκέτα. Για δώσε feedback από τη δική σου εμπειρία. Τα φοράς ένα μήνα ήδη. Και αν δεν είναι αυτά, ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα κορυφαία; Η ερώτηση αφορά και οποιονδήποτε άλλον έχει εμπειρία από καλό χειμερινό ελαστικό. Και παρακαλώ τον παράγοντα κόστος μην τον λαμβάνετε υπ΄οψη σας, άλλωστε 10 πάνω 10 κάτω η διάσταση είναι έτσι κι αλλιώς οικονομική, είναι για το πολάκι που έχω ξαναγράψει ότι χρησιμοποιούμε στις χειμερινές εκδρομές, 175/65/14. Ζητάω πρόσφυση σε χιόνι και πάγο, κρατήματα, απόσταση φρεναρίσματος κτλ. Για καρφιά υπ' όψη δεν ενδιαφέρομαι, οπότε για τον πάγο κάνω ένα συμβιβασμό, θα θελα όμως και εκεί το καλύτερο δυνατό για λάστιχο χωρίς καρφιά. Επίσης δεν με ενδιαφέρει πόσα χρόνια θα βγάλουν, ας βγάλουν και 2. Μόνο πρόσφυση και τίποτα άλλο. Ταχύτητα στο ταξίδι μέχρι 140-150. Τα λάστιχα μένουν πάνω Δεκέμβρη με αρχές Απρίλη, ανάλογα τον καιρό μπορεί και λιγότερο.
 11. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Αν μπορείς να αντέξεις οικονομικά τα τέλη που μας ρίχνει στο κεφάλι λες και έχουμε V8 συγκριτικά με άλλες, κανονικές χώρες, από θέμα κατανάλωσης εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τεράστια διαφορά, οικονομικά δεν μου στοιχίζει κάτι τρελλό, βέβαια δεν κάνω πάνω από 7500 το χρόνο, εδώ τελευταία αλλαγή λαδιών με έπιασε ο χρόνος και το κανα στα 7000. Αν θες να σου δώσω νούμερα να σου πω ότι με το 14άρι Cupra έχουμε γύρω στα 6.5 με 7 και στο 2λιτρο το δικό μου γύρω στα 8 με 8.5, και τα δύο με ταχύτητα 120-130, φουλ φορτωμένα για ταξίδι και με κλιματισμό. Εντός πόλης το δικό μου το βγάζω κυρίως για βόλτες τη νύχτα, εκεί καίω γύρω στα 9 με 10 ανάλογα πόσο βαρύ θα νιώσω το πόδι μου εκείνη τη νύχτα, μέσες καταναλώσεις είναι αυτές που σου γράφω γιατί στιγμιαίες αν το πατάς βρέχει βενζίνη κανονικότατα. Καμιά φορά βγαίνουν και μέρα για καφέ νότια το καλοκαίρι, ενώ για δουλειές έχω ένα απλό 14άρι αυτόματο Polo του 2007. Το Cupra πάει γραφείο αλλά το γραφείο είναι 800 μέτρα από το σπίτι και γενικά κάνει κυριολεκτικά ελάχιστα χλμ πλέον αφού νυχτερινές βόλτες δεν θέλουμε να το παίρνουμε πολύ για να μην κάνει πολλά χλμ μιας και πωλείται. Αλλά και πάλι περίπου 1.5 κάτω από το δικό μου έχει. Ένα ρεζερβουάρ δηλαδή (55 λίτρα) κοστίζει γύρω στα 8 λίτρα επιπλέον, επί την τιμή της βενζίνης που βάζεις, δεν είναι τραγική η διαφορά. Αλλά βέβαια είναι υποκειμενικό αυτό, δεν ξέρω πόσα χλμ κάνεις το μήνα και τι άλλα έξοδα έχεις, αλλά πάνω κάτω έτσι έχουν οι καταναλώσεις και εμείς βάζουμε VPRacing 100 και στα δύο γρήγορα, VP 97 στο Polo. Τα τέλη είναι πολλά όπως είπα και θα είναι μεγάλο κέρδος αν μπορέσεις να αποφύγεις τον φόρο πολυτελείας, εμένα απαλλάχθηκε αφού συμπλήρωσα 10 χρόνια. Πάντως από θέμα αξιοπιστίας και προοπτικής για βελτίωση, είναι ασύγκριτα τα μεγέθη. Δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στο 14άρι και το 2λιτρο. Ούτε στο dsg.
 12. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Ναι ξέρω για 12+ δεν θυμάμαι από ποιο μήνα γι'αυτό δεν ήμουν σίγουρος. Σωστά υπήρξαν και πιθανώς υπάρχουν ακόμα CAVE που τη γλίτωσαν αλλά έτρεχαν στα συνεργεία πολλαπλάσιες φορές από τα CTHE/CTHF. Και όταν όλοι τότε μάθαμε ότι έφταιγαν τα πιστόνια (που όπως σου γραψα παραπάνω ήταν και τα μπεκ, το ίδιο το πρόγραμμα κ.α.), η ενημέρωση που είχαμε από τα κεντρικά ήταν ελαττωματική παρτίδα. Αλλά δεν ήταν μόνο η παρτίδα, ολόκληρος ο σχεδιασμός ήταν προβληματικός και αυτό βέβαια το μάθαμε πολύ αργότερα αφού επανασχεδιάστηκε από τη vw. Το δικό μας ήταν από τα τυχερά, από την άποψη ότι άργησε πολύ να παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια, και βοήθησε πολύ ότι είμαστε ψείρες με τα αμάξια μας σε βαθμό που την εποχή εκείνη βγαίναμε και λογκάραμε σχεδόν κάθε βδομάδα. Εκεί το πιάσαμε και το προλάβαμε, οπότε βάλαμε πιστόνια και μπεκ από CTH και μερικά ακόμη πράγματα λόγω υβριδίου. Είναι βέβαιο ότι το αμάξι θα είχε την ίδια τύχη με τα περισσότερα αν δεν είχαμε δράσει έγκαιρα. Είναι επίφοβο. Όσο και αν είναι δελεαστικότατος ο εξοπλισμός του, θα πάρεις πολύ μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με ένα από τα μεταγενέστερα. Η μόνη περίπτωση που θα άξιζε κατά την άποψή μου να το σκεφτείς, θα ήταν αν σε ενδιέφερε τόσο πολύ ο πλούσιος εξοπλισμός του (αν και δεν μας έχεις πει τι άλλο διαθέτει εκτός από τα καθίσματα και την ηλιοροφή), σε βαθμό που και να μην τα είχε θα τον έβαζες retrofit π.χ. καθίσματα και bi-xenon. Σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε, αντί να πάρεις κάποιο του 13 που είναι καλύτερο μηχανικά αλλά δεν έχει τον εξοπλισμό του άλλου επομένως θα έπρεπε να ρίξεις λεφτά σε retrofit, παίρνεις το συγκεκριμένο που τα έχει ας πούμε όλα και ρίχνεις τα λεφτά σε πιστόνια και μπεκ από CTH, ενδεχομένως αν στο έδινε και σε μία καλύτερη τιμή μιας και είναι CAVE. Κάτι τελευταίο, δεν το γραψα γιατί νομίζω είναι αυτονόητο καθώς για να έχει καθαρό βιβλίο σημαίνει ότι έχουν γίνει και τα σχετικά updates στο πρόγραμμα, αλλά στη θέση σου θα ρώταγα τι παίζει και μ'αυτό. Αν και εγώ προσωπικά θα του βαζα αμέσως πρόγραμμα γιατί πολύ απλά δεν εμπιστεύομαι το εργοστάσιο. Για πάρε πληροφορίες. Βλέπω πάντως έρωτα με το συγκεκριμένο μοντέλο!
 13. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Α νόμιζα ότι είχε κατανάλωση λαδιού. Πολύ ωραία, εγώ δεν θα βιαζόμουν να το αποκλείσω. Ξέρω ότι από το 2012 και μετά έγιναν οι διορθώσεις που σου γραψα αλλά μάθε κωδική ονομασία μοτέρ αν μπορείς, να μην κάνουμε υποθέσεις. Η συχνότητα εμφάνισης ζημιών είναι σημαντικά μικρότερη στην τελευταία έκδοση. Αν είναι η CAVE έκδοση ορθά μίλησε ο μηχανικός σου. Το κιβώτιο όπως σου πα είναι θέμα τύχης ακόμα και μαμά να το αφήσεις, όσο για τη βελτίωση αν δεν το πιέσεις πολύ και φτιάξεις ένα χαλαρό στάδιο μέχρι 240 άλογα λογικά θα αντέξει. Για παραπάνω χρειάζεται καλά στημένο πρόγραμμα. Πάντως αν σε ενδιαφέρει η βελτίωση και θες άλογα, θα το μετανιώσεις αν πας στο μοτέρ με τα 122 και σε καρότσα golf/scirocco. Μέρα με τη νύχτα. Πέτυχες και δερμάτινα/θερμαινόμενα καθίσματα, όχι συχνό στα μικρά, φοβερή ποιότητα που πίστεψέ με θα λατρέψεις ειδικά τους χειμώνες. Δεν γνωρίζω τους εξοπλισμούς του Polo αλλά θα υποθέσω ότι έχει και bi-xenon για να μπήκε στο έξοδο να βάλει τα θερμαινόμενα. Με χαλάει λίγο ότι είναι 2ο χέρι παρόλο που ο δεύτερος δεν έκανε πολλά χλμ και με χαλάνε και τα πολλά χλμ συνολικά, θα κοίταζα πρώτα αγγελίες με 1ο χέρι και με λιγότερα χλμ. Ότι το κράτησε μόλις ένα χρόνο ο δεύτερος μπορεί να έχει εξήγηση άσχετη με προβλήματα, μπορεί να απέκτησε οικογένεια και να μην τον καλύπτει και να χρειάζεται και τα χρήματα όπως σου είπε. Τέλος πάντων το ιδανικό θα είναι να βρεις 2012+ να είναι οπωσδήποτε η έκδοση με το αναβαθμισμένο 14άρι, να είναι 1ο χέρι και λίγα χλμ, πες 80.000. Το ακόμα πιό ιδανικό θα είναι με το 18άρι μοτέρ αλλά το έχεις ήδη αποκλείσει.
 14. DarkX

  Αγορα polo gti 1.4 6R

  Το 7άρι dsg του 1.4 έχει όντως τα θεματάκια του, μπορεί βέβαια να είσαι τυχερός και να μην σου βγάλει κάτι. Όσο αφορά στην αυξημένη κατανάλωση λαδιού, αν πράγματι έχει, μπορεί να σημαίνει φθορά σε πιστόνι. Επίσης αδικαιολόγητα αυξημένη κατανάλωση βενζίνης που μπορείς εύκολα να παρατηρήσεις ακόμα και στο ρελαντί, δείχνει πρόβλημα στα μπεκ, που ειδικά στα μοντέλα με τον CAVE κινητήρα (πριν το 12) ήταν σύνηθες. Το πρόβλημα ήταν αρχικά το εύρος ψεκασμού που ήταν μικρότερο και άρα πιό συγκεντρωμένο σε ένα σημείο, και στη συνέχεια κολλούσε στο ρελαντί με αποτέλεσμα να "κατουράει" όπως λέμε. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την ατελή καύση, και κατάλοιπα αυτής να μαζεύονται στο πιστόνι δημιουργώντας με τις θερμοκρασίες επικαθίσεις και σταδιακό λιώσιμο της επιφάνειας του πιστονιού. Υπάρχει και συνέχεια σε όλο αυτό αλλά ας μην μπούμε σε επιπλέον λεπτομέρειες. Πάντως το αμάξι παράλληλα παρουσιάζει και misfire που εξηγείται από τα παραπάνω. Από το 2012 και έπειτα έγινε αναβάθμιση και στα πιστόνια και στα μπεκ από την εταιρία, τα μεν πιστόνια έγιναν πιό αξιόπιστα, τα δε μπεκ ψέκαζαν με μεγαλύτερο εύρος και χωρίς να κολλάνε, λύνοντας το πρόβλημα της ατελούς καύσης. Άρα αρχικά θα πρέπει να μας πεις το αμάξι τι χρονολογίας είναι. Ένα άλλο θέμα είναι η καδένα που έχει την τάση να πηδάει δόντι, κάτι που παρατηρείται πολλές φορές μετά από αλλαγή λαδιών, όπου βάζουμε μπροστά και χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα ώσπου να κυκλοφορήσει το καινούργιο λάδι. Δίχως επαρκή πίεση στο σύστημα, ο υδραυλικός τεντωτήρας του οποίου η δουλειά είναι να αποτρέπει την χαλάρωση της καδένας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα την αυξημένη πιθανότητα η καδένα να πηδήξει δόντι, με πιθανό επακόλουθο την καταστροφή του κινητήρα. Πάνω σ'αυτό έχω διαβάσει για μία λύση ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα και αυτή είναι στην διαδικασία αλλαγής λαδιών. Δεν αφήνεις να στραγγίξει εντελώς το παλιό λάδι αλλά μόλις η αρχικά συνεχής ροή ίσα που αρχίσει να μετατρέπεται σε σταγόνες, κλείνεις την τάπα και γεμίζεις το νέο φίλτρο με φρέσκο λάδι πριν την τοποθέτηση όπως και κανονικά τον κινητήρα. Δεν ξέρω αν πράγματι βοηθάει και δεν μπορώ άλλωστε να ξέρω, σου λέω απλά τι έχω διαβάσει. Όλα αυτά και μερικά ακόμη προβληματικά ανταλλακτικά βέβαια δεν ήταν τα μόνα που ευθύνονταν για όλα αυτά τα ευτράπελα, και το πρόγραμμα είχε μερίδιο ευθύνης τουλάχιστον στα Ibiza Cupra αλλά υποθέτω το ίδιο και στα Polo GTI, γι'αυτό και πίσω στο 2010 με 2012 ανά 3 μήνες σε καλούσαν να πας για update. Όπως διάβασα αργότερα, αρχικά το πρόβλημα ήταν το φτωχό μείγμα στην προσπάθεια της εταιρίας να συμμορφωθεί με τις εκπομπές. Φτωχό μείγμα σημαίνει μικρότερη ποσότητα καυσίμου στον θάλαμο καύσης, πράγμα που ανέβαζε τις θερμοκρασίες σε ύψη που το καύσιμο ανεφλέγετο πριν τον σπινθήρα, προανάφλεξη δηλαδή. Πολλά τέτοια μοτέρ έσπασαν ακόμα και μαμά, δεν ξέρω πόσοι τελικά αποζημιώθηκαν και πόσοι έτρεχαν και δεν έβγαζαν άκρη. Και βέβαια όταν τα updates έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, οι προχειροδουλειές σε φάση να καλύψουμε ότι μπορούμε δεν έλειπαν. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί που πρόλαβαν και έβαλαν κάποιο καλό πρόγραμμα όπως π.χ. revo την εποχή εκείνη, είχαν πιό σωστή λειτουργία και λιγότερα προβλήματα, τουλάχιστον στον βαθμό ευθύνης του προγράμματος. Έγραψα πολλά γιατί και εμείς περάσαμε πολλά με το 1.4 Ibiza Cupra μας, ευτυχώς χωρίς σοβαρά θέματα καθώς το revo μπήκε αρχικά τον 1ο του 11, άρα γλιτώσαμε από τα προβλήματα του εργοστασιακού, και αργότερα προλάβαμε εγκαίρως και αλλάξαμε στα νέα πιστόνια και μπεκ. Το αμάξι λειτούργησε καθ' όλο το stage 1 και στη συνέχεια full stage 2 απροβλημάτιστα και έπειτα σαν υβρίδιο (με custom πρόγραμμα) μέχρι και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί απροβλημάτιστα με ολόσωστα logs παρά τα 290 άλογα. Χρειάστηκε βέβαια αρκετή δουλειά τόσο από εμάς όσο και τον προγραμματιστή για να λύσουμε ορισμένα θέματα και να γίνει το αμάξι τόσο αξιόπιστο σαν καθημερινό. Όσο για κατανάλωση λαδιού 0, όταν λέω 0 το εννοώ μηδέν. Ικανοποιημένοι από το αμάξι; Καταρχάς πανέμορφο, αλλά βέβαια περί ορέξεως, άλλοι προτιμούν το Ibiza άλλοι το Polo, ίδιο αμάξι σε διαφορετικό κοστούμι. Από εμπειρία; Απόλυτα ικανοποιημένοι, τουλάχιστον για αυτά που μπορούσε να προσφέρει ένα μικρό hot hatchback των 25.000 με bi-xenon, 4πίστονα, αισθητήρες παρκαρίσματος, βροχής, αυτόματα φώτα και γενικά full extra μείον τα δερμάτινα/θερμαινόμενα καθίσματα (τα έχουμε αυτά στο golf ). Ωστόσο έφτασε η ώρα στα 70.000 κιόλας (δεν έκανε πολλά είναι η αλήθεια για αμάξι του 2010) να μπει σε αγγελία λόγω αγοράς μεγαλύτερου. Τώρα για να περάσω και στην τιμή που βρήκες το Polo GTI, νομίζω κάπου εκεί πρέπει να παίζουν σαν μέσο όρο τα μαμά, είναι μαμά αυτό που βρήκες; Και με τι εξοπλισμό; Να επαναλάβω, πες και χρονολογία να δούμε τι λέει από μοτέρ. Τα 130.000 χλμ είναι μεν πολλά για αυτό το μοτέρ, αλλά πιό πολύ με νοιάζει η φροντίδα και προσοχή που έδινε ο κάτοχος. Μπορεί και στα 130 να βρεις διαμάντι. Επίσης πρώτο χέρι; Αν θες γράψε και τι ζητάς από το αμάξι, γιατί το θες δηλαδή. Το θες για ταξίδια, για ήσυχη βολτούλα στην πόλη, για γκάζια, θες να το βελτιώσεις και να μπεις σ'αυτό το τρυπάκι; Από εκεί ξεκινάς για να μην συνηδειτοποιήσεις κατόπιν εορτής ότι το αμάξι που πήρες δεν σε καλύπτει, γιατί είτε δεν είναι όσο γρήγορο το θες, είτε δύσκολα παίρνει άλογα, έχει χαμηλό ταβάνι, είτε όσο ευρύχωρο το θες, όσο άνετο το θες και πάει λέγοντας.
 15. DarkX

  Χερουλια αεραγωγους

  Αν έχεις κουμπί ανακύκλωσης αέρα δοκίμασε να το πατήσεις. Δεν ξέρω αν σε σένα θα φτιάξει αλλά στο Polo του 2007, νομίζω το 9Ν3, είναι όπως το περιγράφεις και μάλιστα η ένταση του αέρα αυξάνει με την ταχύτητα του οχήματος. Στο συγκεκριμένο αμάξι μπορείς να έχεις ενεργοποιημένη την ανακύκλωση με κλειστό το καλοριφέρ/ac και με αυτό τον τρόπο δεν έρχεται αέρας.

VWClub.gr. Αυτός ο μη κερδοσκοπικός δικτυακός τόπος δεν ανήκει ούτε συσχετίζεται με τις εταιρείες VolksWagen (VW) ή Kosmocar Α.Ε.
Όλα τα σήματα, λογότυπα και κατατεθέντα σχέδια αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων νόμιμων δημιουργών τους.


VWClub.gr. This non commercial web site is not affiliated or related in any way with the VolksWagen (VW) company or Kosmocar S.A.
All signs, logos and trademarks are property of their respective owner.
×