Jump to content

Spiros Passat

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Spiros Passat

  1. Ναι Νικο. Ειμαι ετοιμος για υβριδιο τελικα. 300plus. Θα βοηθουσε και αλλαγη στροφαλου σε κατι καλυτερο?
  2. Γεια σας παιδια. Γιατι οι ατμοσφαιρικοι εκεντροφοροι, προτιμουνται απο τους κανονικους, σε 1.8 20vt κινητηρες.. Θα ηταν προτιμοτερο να αλλαχτουν αν υπηρχε η ευκαιρια? Ευχαριστω.
  3. Kαλησπερα. Passat 18t AWT κωδικος κινητηρα. Ειμαι 1ο σταδιο ΦΠΕ. Θα ηθελα να κανω αναβαθμιση σε κ04 τουρμπινα. Ξερω οτι θα χρειαστει να γινει σφυριλατο το μοτερ. Τι αλλο θα χρειαστει για ενα δυνατο, καθημερινο, βολταδικο αμαξι. Δεν κανω φοβερες υπερβασεις στην οδηγηση μου. Ουτε γραφω πολλα χλμ. Απλα θελω ενα πιο δυνατο και ασφαλεις μοτερ, απο το ηδη υπαρχον. Τωρα ειμαι στα 200 αλογα με 36kg ροπης. Ξερω οτι θα ειποθει και το οικονομικο θεμα. Ας μου δωσετε τα φωτα σας και θα πραξω αναλογα. Σας ευχαριστω πολυ!..
  4. Καλησπερα. Αυτα τα γνωστα Β6 ειναι τα sprint? Μπορω να τα συνδιασω με ελατηρια χαμηλωματος APEX? (80-40501-VA εμπρος και 80-40502-ΗΑ πισω). Πρεπει να ειναι 4 ποντους χαμηλα,(δεν ξερω και θα ηθελα να μαθω αν οντως ειναι 4 ποντοι) Ρωταω επειδη τα ελατηρια υπαρχουν. Το αμαξι ειναι Passat B5. Ευχαριστω!..
  5. Πολυ σουπερ ο Μανταρινης σου να ξερεις! Φτου φτου!..
  6. Japan racing 28... Η τιμη αναλογη του μεγεθους, οπως σε ολες αλλωστε. Εχει πολλα ωραια σχεδια η εταιρεια αυτη. Ψαξε
  7. Γεια σου Νικο. Ναι, μου ειχες ξαναπει για τα 40-42 θυμαμαι.Οκ. Ευχαριστω και παλι.
  8. Σε ευχαριστω Αramis. Δηλαδη ειναι στα 35kg ροπης? Στα ορια του κλειστου μοτερ? (18t 20v)
  9. Τα καταφερα νομιζω. Καποια γνωμη για την μετρηση. Μου φαινετε μεγαλη η μετρηση της ροπης
  10. Ευχαριστως, αλλα πως να ανεβασω φωτο. Δεν ειμαι και ο καλυτερος στην τεχνολογια..
  11. Καλησπερα. Στο δυναμομετρο υπαρχει περιπτωση να δουμε λανθασμενη ενδειξη ροπης η αυτο το βλεπουμε μονο στην ιπποδυναμη.
  12. Σουπερ. Σας ευχαριστω παρα πολυ..
  13. Γεια σου και παλι nikdev. Το αμαξι εχει 105κ χλμ. και θα η8ελα να παει κοντα στα 300 αλογα ισως και λιγοτερο. Και αναρωτιομουν αν θα επρεπε να γινει σφυριλατο, το οποιο ειναι η καλυτερη λυση. Απλα δεν θα ηθελα να ανοιξω κινητηρα. Γι αυτο δεν εγραψα και παραπανω ισως κουραστικα σχολια. Ετσι, ρωτησα απλα ποσα μπορει να σηκωσει. Επειδη εχω ακουσει μετα τα 200 αλογα πρεπει να γινει σφυριλατο. Σ ευχαριστω και παλι παντως.
  14. Καποιος ισως καποια απαντηση..
  15. Καλημερα nikdev. Aσχετα με τα χρηματα. Απλα θελω να μαθω ποση ασφαλης δυναμη χωρις ανοιγμα μοτερ μπορει να σηκωσει. Στα ποσα περιπου αλογα με μια οχι και τοσο βαναυση οδηγηση.
  16. Σ ευχαριστω πολυ!.. Δεκτα τα φωτα απο οποιον αλλον φιλο θελησει να απαντησει..
  17. Καλησπερα. Ευχαριστω για την αποδοχη στην παρεα σας. Θα ηθελα να μαθω ποση ασφαλες ιπποδυναμη μπορει να σηκωσει ενας 18t20v κινητηρας χωρις να χρειαστει να ανοιχτει και πως μπορει να γινει αυτο. Το αμαξι ειναι Passat b5. Ευχαριστω..
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.