Jump to content

Xristos K.

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Xristos K.

  1. γεια σας! εκτος απο τα castrol ποια αλλα λαδια θα μου προτεινατε; Ας πουμε καλυτερα σε σχεση με τα μαμισια... Σε συζητησεις μου εχουν για motul 300V, bardahl & liqui moly
  2. γεια σας ξανα!! Για tsi (1.4 jetta) ποια λαδια ειναι καλα ή ας πουμε καλυτερα απο τα castrol που προτεινουν στην VW
  3. βρηκα απο aliexpress vcds & καλωδιο συνδεσης. να στειλω εδω συνδεσμους;
  4. @nikdev @doggy Eγινε η αλλαγη κοντερ παιδια!!! επανηλθε ο δεικτης βενζινης και ευτυχως επανηλθε και η ενδειξη θερμοκρασιας περιβαλλοντος. οποτε η κατασταση ειχε επιδεινωθει(απο τα λαθος ρευματα λεω εγω). Αυτο το 2 σε 1(της επισκευης) ηταν το καλυτερο που μπορουσε να γινει. Επισης εκει που εγινε η αλλαγη (VCDS) μου ειπε οτι εγινε και update στο τελευταιο διαθεσιμο λογισμικο για το αυτοκινητο. Μου εφυγε ενα αγχος με αυτα.. οποτε μπορω τωρα να ασχοληθω λιγο με τον καλωπισμο του.
  5. μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το πως να βρω το vcds αλλα και τι αλλο χρειαζομαι; πχ καλωδιο για την συνδεση να υποθεσω στη θυρα obd; εαν δεν μπορει δημοσια στειλτα μου σε πμ. ειτε απο Ελλαδα ειτε εξωτερικο. ευχαριστωωω !
  6. ααα πολυ ομορφα. στην ιστοσελιδα παρουσιαζει 3 διαφορετικους κωδικους που ειναι συμβατοι με το αυτοκινητο αν καταλαβα σωστα ε; ετσι θα το ψαξω και εγω;
  7. καλησπερα και καλο μηνα!!! μηπως γνωριζεται τον κωδικο καντραν που φοραει το jetta;
  8. καλημερα!!! ειμαι στην αναζητηση καντραν για το καρο. Δεν επισκευαζεται, ετσι μου ειπαν 2 διαφορετικοι ηλεκτρολογοι.
  9. Ααα ξεχασα να σας γραψω οτι την Παρασκευη αλλα και διακοπτη. Πηγα να το παρω απο τον ηλεκτρικο και δεν γυρνουσε ο διακοπτης για να φυγω. Μετα αφου εφτασα σπιτι δεν εβγαινε το κλειδι και δεν εσβηνε η μηχανη. Ευτυχως που ειχα 2ο κλειδι και το κλειδωσα και δεν καθισα να φυλαω καραουλι. Με εχει παει μαμιωντας απο ζημιες τους τελευταιους 2 μηνες... τι να πω
  10. Τελικα ειναι το ψυγειακι του λαδιου. Στην κατω μερια εχει χαλασει και φαινεται ας πουμε κατι σαν οξειδωση και εχει υγρασια εξωτερικα. Επισης nikdev ειπες οτι επισκευαζονται οι εγκεφαλοι, εχεις να μου προτεινεις καποιον; εαν δεν θες να φανει δημοσια μπορεις και σε πμ. Εχει το φορουμ καποιο μηχανικο που να εμπιστευομαστε για να το κοιταξω γενικα; οπως πχ και το προβλημα που εχω με τα οργανα. Για το καντραν μου ειπε ο ηλεκτρολογος οτι πρωτα θα δοκιμασει να βαλει ενα αλλο για να δει εαν δουλευουν ολα τα οργανα πχ σε μενα δεικτης βενζινης και εξωτερικη θερμοκρασια και θα προχωρησουμε αντιστοιχα σε καθε περιπτωση.
  11. εδωσα ενα τονο διασκεδασης στην απωλεια ψυκτικου με το blue lagoon... αλλαξα αντλια νερου περυσι ουτε 5000χλμ δεν εχω κανει εαν δεν κανω λαθος. τεταρτη πιστευω να μαθω.
  12. Καλα παμε....παιδια!!! Τωρα χανει ψυκτικο υγρο. Με το που το εβαλα εμπρος. Ειχε πεσει κατω απο το min. Ειδα νερα στην ποδια απο μεσα και κατω μια μικρη blue lagoon . Τα χανει οταν ειναι σβηστο...απο οτι εχω αντιληφθει μεχρι ωρας. Τετάρτη συνεργειο.
  13. Το cruise control ηταν ευκολη η ενεργοποιηση. Εαν εννοεις το εγκεφαλακι που εχει στη τρομπα βενζινης ο ηλεκτρολογος το δοκιμασε με αλλο εγκεφαλακι και παλι δεν εγινε κατι. Για αυτον τον ελεγχο υπαρχει καποιος να μου προτεινετε ή να μιλησουμε για να δωσω εστω τις απαραιτητες πληροφοριες στον ηλεκτρολογο ή να τον ρωτησω για τον απαραιτητο εξοπλισμό που χρειαζεται.
  14. Βοηθησε με εαν θες με περισσοτερες λεπτομερειες ή εαν δεν υπαρχει προβλημα να μιλησουμε. Για να καταλαβω ακριβως τι πρεπει να πω στον ηλεκτρολογο. Βεβαια θα πρεπει να παω σε αλλον διοτι η αλλαγη εγινε σε επαρχια.
  15. Γεια σας ξανα !!! νεα ενημερωση. δεν εχει προβλημα η τρομπα βενζινης ουτε ο αισθητηρας εξωτερικης θερμοκρασιας διοτι τα αλλαξε ο ηλεκτρολογος. να σημειωσω οτι το διαγνωστικο στην αρχη εβγαλε βλαβη σε φλοτερ και στον αισθητηρα εξωτερικης θερμκρασιαας. αφου εγινε η ολη εργασια των 2 ανταλλακτικων εγινε τοποθετηση ξανα αυτων που ηδη ειχε πανω(των παλιων ας πουμε). Με ελεγχο απο το διαγνωστικο εκ νεου του εβγαλε οτι εχουν βλαβη τα οργανα(στο καντραν) οποτε κλεισαμε εκ νεου ραντεβου για να γινει ελεγχος καντραν. ΥΓ. Οποια βοηθεια επι του προβληματος θα ηταν επιθυμητη. επισης ο ηλεκτρολογος μου ενεργοποιησε του cruise control.
  16. γεια σας και παλι !!! εχω νεωτερα που δεν ξερω εαν σχετιζονται με την αλλαγη του εγκεφαλου!!! δεν δουλευει το cruise control με το ηλεκτρολογο που εκανε το ελεγχο(εξονυγχιστικο) μου ειπε οτι χρειαζεται ενεργοποιηση απο vw αντιπροσωπεια. τριτη εκανα το ταξιδι της επιστροφης και καπου στην εθνικη τριπολεως αθηνων ειδα τον δεικτη της βενζινης να κατεβαινει σιγα σιγα ενω η βενζινη ηταν στη μεση, η ενδειξη. τωρα το επομενο ενω βγηκε να γινει ενας γρηγορος ελεγχος στο φλοτερ πανω στο ελεγχο των ρευματων τρελαθηκε η θερμοκρασια στο καντραν που ειναι για εξω, ας πουμε του περιβαλλοντος και εφτσε στο χαμηλοτερο -37 κελσιου και σημερα επεσε και δειχνει -11 εως -14, καπου εκει γυρω. απο εβδομαδα θα τον παω σε ηλεκτρολογο να του ριξει μια ματια. Α το διαγνωστικο δεν εδειξε καποιο σφαλμα και τον δεικτη της βενζινης το κουνησε απο το διαγνωστικο. αυτα τα ολιγα. το αυτοκινητο κινειται κανονικα απλα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δουλευει στις 800 στροφες αντι στις 700 που δουλευει, μαλλον οφειλτεται στη λαθος θερμοκρασια που βλεπει ο αισθητηρας εξωτερικης θερμοκρασιας
  17. Καλημερα!!! Εγινε αλλαγη στον εγκεφαλο και ολα γυρισαν στο φυσιολογικο. Συγγνωμη για την μη εγκαιρη απαντηση.
  18. Επισης παιζει το σεναριο να εχει κολλησει ή μπλοκαρει ο εγκεφαλος λογω των προσπαθειων να το βαλουμε μπρος το αυτοκινητο. Ισως ολα αυτα επειδη εμεινε απο μπαταρια και το αυτοκινητο λογω των πολλων εγκεφαλων και τη συνδεση τους μεσω canbus. Οταν βρεθει η λυση θα ενημερωσω εδω για να μαθετε τι εγινε και πως.
  19. Χθες το πρωι το βαζω μπροστα κανονικα(αργησε 1 δευτερόλεπτο να παρει μπρος η μηχανη,πραγμα που δεν μου αρεσε και ημουν λιγο υποψιασμενος). Κανουμε μια μικρη σταση στο δρομο χωρις να σβησω τη μηχανη και μετα παω σουπερμαρκετ. Αφου ξαναμπαινω στο αυτοκινητο jetta 2008, 1400 tsi 122ps το αυτοκινητο εκανε απλα αυτο το τσικ τσικ που κανει ο διακοπτης οταν δεν εχει ρευμα. Δεν μιζαρε καθολου. Ηρθε ένας ηλεκτρολόγος με booster και εφεδρικη μπαταρια για να το βαλουμε μπροστα αλλα τιποτα. Παμε τωρα να τα βαλω σε μια σειρα να εξιστορησω τι εκανε: αργησε να παρει στο 1ο ξεκινημα κατα 1 δευτερο. Μετα απο 30 λεπτα σβηστο η μπαταρια δεν ειχε ρευμα να γυρισει η μιζα. Ηρθε ο ηλεκτρολογος με booster η μιζα γυριζε αλλα δεν επαιρνε μπρος. Μου ειπε η μπαταρια ειναι για αλλαγη(σε φορτιστη δεν εβγαζε βλαβη αλλα εκει που φορτιζε κανονικα ξεκινησε να χανει ρευμα αφου βγηκε απο τη φορτιση.ο ηλεκτρολογος εκανε ελεγχο σε ολες τις ασφαλειες και ειναι λειτουργικες. Μετα η τρομπα βενζινης οταν ανοιγω διακοπτη δεν ακουγεται, ρευμα φτανει μεχρι τη φισα πριν το ρελε της αλλα μου ειπε δεν φτανει στη τρομπα. Μετα απο μερικες προσπαθειες οταν ανοιγω διακοπτη αναβει το βεντιλατερ και οι 2 ανεμιστηρες και ακουγεται ενας συνεχης θορυβος εκει μπροστα στη πολλαπλη ας πουμε σαν τσικ τσικ, στην αρχη δεν το εκανε αλλα τωρα το κανει συνεχεια. Η συνεχεια ειναι οτι δεν μπορεσε να συνδεθει το διαγνωστικο με το αυτοκινητο, δεν το αναγνωριζε καθολου. Ηρθε και 2ος ηλεκτρολογος το ρεζουμε απο τους 2 ηλεκτρ ειναι οτι πρεπει να παει σε bosch service ηλεκτρολογιο. Απο εκεινη την ωρα εχω ακουσει διαφορετικα σεναρια για το τι μπορει να φταίει!!! Θα σας τα αναφερω. Εκτος απο τη τρομπα μπορει να ειναι χαλασμενο το ρελε της τρομπας και οχι η τρομπα. Το immobilizer εχει κολλησει λογω θερμοκρασιας και δεν αφηνει το αυτοκινητο να παρει. Ακομα μπορει να υπαρχει προβλημα στην ασφαλειοθηκη ή και σε καλωδιο που δινει ρευμα στη τρομπα. Το ανοιξα εδω για να υπαρχει σαν αρχειο στο φορουμ. Τωρα οτι θυμηθω γιατι ειπωθηκαν πολλα θα το γραψω.
  20. Η επομενη ερωτηση θα ηταν εαν υπαρχει καποιο μελος να γνωριζει καποιο φανοποιειο στα βορεια προαστια που να συνεργαζεται με το φορουμ και να μην μας γδαρει...
  21. το φτερο δεν εχει προβλημα και γυαλιζει, ειναι σε πολυ κατασταση. ειναι απο το πλυσιμο αφου ηθελα να βγαλω την αλοιφη.
  22. μια τελευταια ερωτηση: γνωριζετε εαν υπαρχει καποια αλοιφη εμποριου που ισως του δωσει καποια γυαλαδα; φαινεται σαν να εχει θαμπωσει το βερνικι, το χρωμα μετα το πλυσιμο ειναι σε καλυτερη κατασταση σε σχεση με το περασμα με την αλοιφη. καμια γνωμη μηπως να το περασω εγω με βερνικι; θα ηθελα εαν υπαρχει καποια εμπειρια απο μελος να ερθει σε επικοινωνια μαζι μου. ευχαριστω πολυ
  23. καλημερα!! σε ευχαριστω για την απαντηση. με την πρωτη ευκαιρια θα την κανω την βολτα να δω τι θα ακουσω
  24. καλησπερα σας αλλα και καλημερα!!! εχει παρουσιαστει αυτο το προβλημα στη πορτα του χωρου αποσκευων. το καλοκαιρι το ειχα για καποιες ημερες στις διακοπες ακινητο και εσταζε ενα κλιματιστικο(καταλαβα αργα τι ειχε γινει) στη πορτα και του αφησε σημαδια και μετα θαμπωνε σιγα σιγα. προσπαθησα να το γυαλισω με ενα compound meguiars restorer αλλα καθε φορα το ιδιο αποτελεσμα. υπαρχει καποιο προιον να βοηθησει λιγο τη κατασταση ή χρειαζεται βαψιμο
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.