Jump to content

BILL_EOS

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BILL_EOS

 1. Καλημέρα σε όλους. Συμφωνώ με τον lyko81....θέλει σχετική περιποίηση. Μετα από 6+ μήνες συμβίωσης με το EOS εχθές έκανα τον πρώτο καθαρισμό στις τσιμούχες. Λόγω δουλειάς άργησα να το κάνω και είχαν όλα τα λάστιχα της οροφης πολύ λάσπη και βρώμα. Τα τριξίματα τις τελευταίες μέρες ήταν πολλά και είχα προβληματιστεί. Όμως μετά απο ενα (οχι και πολύ καλό...λόγω αρκετής μπίχλας) καθάρισμα τα τριξίματα έχουν εξαφανιστεί κατα 90%+. Το καθάρισμα το έκανα με τα μαντιλάκια που μου είχαν δώσει μαζί με το αυτοκίνητο. Επειδή είχα αργήσει να καθαρίσω τις τσιμούχες...το Σ/Κ θα κάνω αλλο ενα καλό-λεπτομερές καθάρισμα, αφού υπήρξε τόσο μεγάλη διαφορά! Προσωπικά κατέληξα ότι θα καθαρίζω την οροφή κάθε 3 μήνες με τα μαντηλάκια και κάθε 6 με το ειδικό υγρό. Όσο για το τζάμι απόσο γνωρίζω έχει βγάλει η VW επίσημη διαδικασία για την διόρθωσή του....οπότε λογικά θα την έχει εφαρμόσει στις νέες παραγωγές της. Σε όσους εμφανιστεί πάντως λογικά θα είναι μέσα στην εγγύηση.
 2. BILL_EOS

  Eos Service

  Και τα δύο λιπαντικά είναι της μαμάς vw. Το μπουκαλάκι είναι το G-052172-A1 και κοστίζει 38,48euros και το σπρέϊ G-052172-A2 και κοστίζει 43,21euros. Τις ζάντες τις σκεφτόμουν και εγώ αλλά λόγω κόστους, πιθανή αύξηση τριγμών, μείωση της άνεσης και αύξηση κατανάλωσης συγκρατήθηκα και δεν τις έχω αγοράσει...(ακομα) Την συντήρηση θα την κάνω αυτό το σκ...οπότε απο δευτέρα θα γράψω τα αποτελέσματα.
 3. BILL_EOS

  Eos Service

  Οι μικροτριγμοί θα μειωθούν...τώρα αν θα εξαλειφθούν τελείως δεν ξέρω. Στο manual λέει ότι πρέπει να περάσεις όλες τις τσιμούχες που βρίσκονται στην ηλιοροφή, στις πόρτες και στο πορπαγκαζ. Ακόμα υπάρχει και ένα άλλο σπρεϊ για τα ελαστικά που βρίσκονται στις αρθρώσεις τις οροφής. θα το χρησιμοποιήσω μέσα στο σ/κ για πρώτη φορά. Σχετικά με τον μηχανισμό της οροφής δεν θυμάμαι εαν λέει κάτι το manual ... αλλα αποτι μου είχε πει ενας τεχνιτης θέλει έλεγχο και ρύθμισμα 1 φορά το χρόνο. Θέλει λίγο ψάξιμο και το manual πάλι. Εαν βρώ κάτι θα κανω post.
 4. BILL_EOS

  Eos Service

  Σχετικά με τις τσιμούχες. Υπάρχει και το υγρό που ανέφερες και εναλλακτικά υπάρχουν και κάτι μαντιλάκια μιασ χρήσης, όπως αναφέρει και το manual. Όταν παρέλαβα το Eos είχε μέσα ενα σετ με 3 μαντιλάκια. Προσωπική άποψη...αλλά τα μαντιλάκια είναι πιο βολικά. Κάνε μια ερώτηση πριν αγοράσεισ. Τιμή για μαντιλάκια νομίζω κάτι λιγότερο από 10euros.
 5. Κόστος αντικατάστασης καθρέπτη (ηλεκτρικά ναδιπλούμενος & θερμ) Βάση με μηχανισμό ¤240 Καθρέπτης ¤50 Καπάκι ¤45 Εργασία ¤55 Σύνολο περί τα ¤390 όλο το σετ. Στην δική μου περίπτωση ¤295...αντε και σε καλη μου μεριά!
 6. Ευχαριστώ παιδιά! Έπρεπε να τον πετύχω την ώρα που το έκανε...τουλάχιστον δεν θα είχα νευρά σήμερα όλη μέρα! Το μεσημέρι θα πάω στο συνεργείο να το δούνε!
 7. Ο ποιο συντομος τρόπος για να ξυπνάς το πρωι πριν πασ στη δουλειά σου......σπασμένος ο αριστερός καθρέπτης!!!!! Χωρίς να έχει καμιά άλλη γούβα η οτιδήποτε! Μάλλον κάποιοι το έκαναν για "χαβαλέ".. Για ενημέρωση θα κάνω post το κόστος αντικατάστασης του καθρέπτη (είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενος & θερμαινόμενος) Ελπίζω να μην συμβεί σε κάποιον άλλον! Καλημέρες!
 8. Μια εβδομάδα πρίν την εβδομάδα παραγωγής κλειδώνει ουσιαστικά και η ημέρα παραγωγής. (Αυτή μπορεί να την δει ο έμπορος από το σύστημα) Ο χρόνος παραγωγής του αυτοκινήτου είναι 1-2 ώρες. Ο αριθμός πλαισίου φαίνεται στο σύστημα του κάθε εμπόρου 1-2 ημέρες μετά από ημέρα παραγωγής. Μετά την παραγωγή του σε 3-4 εβδομάδες είναι ελλάδα....και σε 2-3 μέρες γίνεται εκτελωνισμός και στη συνέχεια καλές βόλτες. Σύμφωνα με αυτά που σας έχουν πεί: παραγωγή: 12/2008 -> 17 εώς 21 Μαρτίου παραλαβή: 21 εώς 25 Απριλίου παραγωγή: 14/2008-> 31 Μαρτίου εώς 4 Απριλίου παραλαβή: 5 εώς 9 Μαϊου Εαν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στις προσθέσεις αυτα είναι τα μέγιστα...τώρα αν είσαστε τυχεροι και παραχθεί την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και στη συνέχεια κάνει 3 εβδομάδες να έρθει τότε μιλάμε για 1,5 εβδομάδα μείον!!!! Καλή αναμονή και στους δύο!!!
 9. Όλα τα EOS ΜΥ07 & ΜΥ08 έρχονται ελλάδα με το "αλουμίνιο" στην κεντρική κονσόλα. Το πακέτο αλουμινίου (εκτός των άλλων) περιλαμβάνει την οριζόντια "λουρίδα αλουμινίου" όπως φαίνεται στην φωτο 1 που έχεις βάλει
 10. Ευχαριστώ! Ρωτησα επειδή κοίταγα σε ebay για το RNS510 και δίνουν κ σε αυτό κάρτα. Ξέρεις μήπως τι γίνεται αν καποιος θέλει να πουλήσει το RCD? πχ μέσω ebay σε χώρα εκτός ελλάδας.
 11. Επαναφέρω αυτήν την ερώτηση για να δω αν και άλλοι με MY08 δεν εχουν κάρτα με κωδικό για το RCD300 MP3. Κακώς βέβαια το άφησα τόσο καιρό αλλά το ξανακοιτάω τώρα επειδή θα το αλλάξω σε 1-2 εβδομάδες! Αν έχει/δεν εχεν κανεις κάρτα με ΜΥ08 παρακαλώ ας μου στείλει ενα pm για να δω αν ο έμπορος από τον οποίο το πήρα έχει κάνει καμια *&^%$%^&*&^%! Ευχαριστώ!
 12. Λίγο πρίν παραλάβω το δικό μου ο έμπορος μου είχε πει και μου είχε δείξει ενα χαρτί από karenta (είχε όλες τις αλλαγές για τα ΜΥ08) που έλεγε ότι η αυτόματη αλλαγή κλίσης του καθρέπτη του συνοδηγού είναι μαζί με τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Τώρα για την ηλεκτρική αναδίπλωση των καθρεπτών στο δικό μου είναι στο πακέτο Light & Sight. Coming home: μετά το κλείδωμα του eos τα φώτα μένουν ανοικτά για χρονικό διάστημα που επιλέγεις από το μενού Leaving home: με το ξεκλείδωμα ανοίγουν τα φώτα πάλι για χρονικό διάστημα που επιλέγεις από το μενού
 13. Χωρις να είμαι σίγουρος θυμάμαι ότι υπάρχει ενας χρονικός περιορισμός από την αγορά του αυτοκινήτου μέχρι να κάνεις την επέκταση της εγγύησης. Ρώτησε το για να είσαι σίγουρος. Για άλλη τιμή δεν μου είχαν πει κάτι. Αλλά ξαναλέω δεν ειμαι και σίγουρος έχουν περάσει και 5,5 μήνες!
 14. Εαν δεν εχει κλειδώσει η εβδομάδα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Τώρα το πότε κλειδώνει δεν ξέρω ακριβώς αλλά στην περίπτωσή μου κλείδωσε 1-1,5 εβδομάδα πριν την παραγωγή του! Καλή αναμονή.
 15. Κοίταξα στο site της abt και είδα την εξάτμιση. Ωραία είναι αλλά σκεφτόμουν κάτι πιο low profile όπως την εργοστασιακή εξάτμιση (φωτό). Εχεις το 1.6 η το 2.0? Ρωτάω για να δω αν αξίζει να βάλει κανείς τις 18" στο 1.6. Το ξέρω ότι είναι υπερβολικές οι chicago (φωτό) για το 1.6 αλλά είναι πανέμορφες!!!! Οταν τις έβαλες είδες διαφορά ώς προς την άνεση? Έγινε πιο "σκληρό" ως προς τις ανωμαλίες του δρόμου?
 16. Μήπως έχει πραγγείλει κανείς από Internet αυθεντικές ζάντες VW? Εχω μετανιώσει που δεν έδωσα ?1450 για τις westwood με τον αισθητήρα πίεσης ελαστικών και τωρα ψάχνομαι να βάλω μόνο τις ζάντες. Έψαξα λίγο σε ebay αλλά μόνο chicago και Le mans βρήκα! Και κάτι ακόμα. Ξέρει/εχει τοποθετήσει κανείς σε 1.6 την διπλή εξάτμιση του 2.0Τ? Αν ναι, εχει μεγάλη φασαρία η εγκατάσταση και η μορφοποίηση του προφυλακτήρα? ΥΓ θα αγόραζα τις chicago που ειναι πανεμορφες αλλα με 18" λογικα θα σέρνετε το αυτοκίνητο!!!
 17. Πλήρωσα €420 και αυτό που λένε είναι ότι συνεχίζει η εργοστασιακή εγγύηση για ακόμα 2έτη. Επειδή είχαν κάνει λάθος διεύθυνση παρέλαβα το συμβόλαιο λίγο πριν τα χριστούγεννα και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να διαβάσω τα "μικρά" γράμματα!!!
 18. Εχθές τελικά αξιώθηκα και πηρα τηλ για την επέκταση. Μετα από ενα τηλ και ενα fax με το αίτημα να μου διορθώσουν τη διεύθυνση αναμένω για το νεο συμβόλαιο. Αυτό που μου είπε ο υπάλληλος που μιλησα ήταν ότι όσα συμβόλαια εκδόθηκαν τέλη αυγούστου με αρχές σεπτέμβρη είχαν ανάλογα προβλήματα λόγω καποιου "κολλήματος" στο σύστημα. Έτσι όσοι έχετε επέκτασης εγγύησης με έκδοση μέσα σε αυτή την περίοδο ριξτε μια ματια οτι όλα τα στοιχεία είναι σωστά. Αν όχι τηλ στο τηλ που έχει στο φάκελο που ήρθε μαζί με την επέκταση.
 19. Καλή Χρονιά σε όλους! Η επέκταση μου ήρθε λίγες μέρες πριν τα χριστούγεννα και το EOS το έχω από τέλη Αυγούστου. Όπως είπαν και οι ομόσταυλοι ήρθε από την ασφαλιστική εταιρία. Είχαν γράψει μια άσχετη διεύθυνση και για αυτο άργησε τόσο πολύ. Μετά από 5-6 τηλεφωνήματα άλλαξαν την διεύθυνση...αλλά μόνο στο φάκελο. Μέσα στο συμβόλαιο έλεγε άλλα. Θα του καών κανα τηλ για να το αλλάξουν και αυτό!
 20. μεγιές! Πόσο σου κόστισε (εργασία κ υλικά)? Τι μάρκα χρησιμοποίησες?
 21. Καλημέρα σε όλους! Όταν είχα παραλάβει το EOS είχα πληρώσει για την επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης. Τότε μου είχαν πει οτι θα μου έρθουν σπίτι ταχυδρομικώς τα χαρτιά της επέκτασης από την μαμα VW. Μέχρι σήμερα δεν εχει ερθει τίποτα. Υπάρχει μήπως κανεις που να εχει κανει την επέκταση και να του έχουν έρθει τα χαρτιά?
 22. Δεν το είχα δει αυτο.....ελπιζω πάντως όπως αναφέρθηκε και παραπάνω να ειχε καλη ασφάλεια και να του τα καλύψει!
 23. Καλοριζικο....πολλα καλα και ασφαλή χιλιομετρα!
 24. Μετά από αρκετό καιρό κοίταξα για το rns510 και βρήκα το παρακάτω μετά από το Post του VeeDub Latou Δεν ξέρω τι έγινε κ έπεσε η τιμή του!!!!! http://cgi.ebay.es/Navegador-VW-RNS-510-MF...0QQcmdZViewItem Τελικά το έχει εγκαταστήσει κανείς?
 25. Από ποιόν seller το αγόρασες? Είχες κοιτάξει και από Γερμανία? Με το καλό να σου έρθει!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.