Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

Komis

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Komis

 • Rank
  VWClub Member
 • Birthday 10/28/1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Δήμος
  Κεντρικής Μακεδονίας - Δέλτα
 • Νομός
  Θεσσαλονίκης

Other Info

 • Car Type
  Passat

Recent Profile Visitors

2,305 profile views
 1. 16/11/2019 και μου το κάνει ξανά!! Πάλι χρειάζεται reset μέσω vag. Όση ώρα και να έχεις πατημένο το κουμπί δεν κάνει reset. Πραγματικά είναι σπαζοκεφαλια. Δεν έχει συμβεί σε κανέναν εδώ μέσα ?? Εμένα είναι η 3η φορά!!
 2. Καλησπέρα, μετά από αλλαγή αντλίας βενζίνης, παρατηρώ ότι ο δείκτης της βενζίνης δεν ανταποκρίνεται σύμφωνα με τα χλμ που κάνω. Πχ. Φουλαρω και ενώ είχα περίπου 15 λτ με τη βελόνα, αυτό πήρε πολύ περισσότερα από το αναμενόμενο (λες και ήταν άδειο) . Επίσης μετά από 100 χλμ διαδρομή έχει κατέβει μόλις μισή γραμμή , κάτι που δεν είναι λογικό... υπάρχει περίπτωση στη τοποθέτηση να στραβωσε κανένα φλοτερ ? ή μήπως ήθελε και reset από εγκέφαλο μετά την αλλαγή ??
 3. στη διάρκεια του ταξιδιού, είχε ρυθμιστεί στο full φορτίο ( ~37psi) Αφού ξεφόρτωσα το αμάξι και πάω να το βάλω στο γκαράζ, ανάβει το TPMS από εκεί και έπειτα δεν κάνει reset από το διακόπτη διόρθωσα τις πιέσεις στα ελαστικά σε normal επίπεδα ( 33psi μπρος πίσω) αλλά και πάλι τίποτα
 4. καλησπέρα έχω ένα Passat 2008 1.8 tsi στα καλά καθούμενα, μετά από ταξίδι με full φορτίο (...μάλλον άσχετο), άναψε στο καντράν το λαμπάκι από το TPMS ( βλ. photo) Δεν κάνει reset με τίποτα (πατώντας το κουμπί δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων) Τα λάστιχα έχουν normal πίεση & το λαμπάκι είναι μονίμως αναμμένο! Πιθανολογώ ότι χρειάζεται RESET όλο το σύστημα TPMS μέσω ECU, γιατί και πριν 3-4 χρόνια είχε ξανασυμβεί το ίδιο και δεν γλύτωσα το 50ρικο! γνωρίζει κανείς τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα ?? υπάρχει έμμεσος τρόπος - τρυκ , ώστε να αποφύγω την επίσκεψη σε συνεργείο και ξανά τα έξοδα ( πχ βγάλσιμο μπαταρίας)? Επίσης τώρα που είναι ώρα για νέα ελαστικά ( michelin primacy 4) σκέφτομαι να αγοράσω internal TPMS sensors με bluetooth συνδεση για android περιβάλλον : https://www.ebay.co.uk/itm/4-Internal-Sensors-BT4-0-TPMS-Tire-Pressure-Alarm-Monitor-System-for-Android-IOS/292164711273?hash=item44065fb369:g:BzgAAOSw0j9ZUcje θα πετάξω τα λεφτά μου ? ευχαριστώ
 5. πληροφοριακά αναφέρω την κατάληξη της παραπάνω ιστορίας: αφού με πήραν τηλεφωνο και δήλωσαν ότι αποδέχονται την νομοθεσία & ελάτε από εδω να διευθετήσουμε το θέμα σας κτλ, πήγα και τους άφησα τη μπαταρία να την ελέγξουν και αν οντως διαπιστώσουν πρόβλημα να μου την αντικαταστήσουν .... Προηγήθηκε μακρά συζήτηση με επιχειρήματα απο μέρους τους όπως: ο κανονισμός της VW όντως λέει ότι δεν δίνουν εγυηση ξανα, αλλά αφου υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα του ελληνικού νόμου , θα την αποδεχτούμε!! αυτός ο νόμος αμφιβάλουμε αν ισχυει στη Γερμανία!!!! δεν είμαστε νομοθέτες για να ξέρουμε τους νόμους!!! και άλλα... μετά από ~1 εβδομάδα ελέγχου της μπαταρίας (!!) και άλλη 1 εβδομάδα μεχρι να τη φέρουν γιατί δεν είχαν στις αποθήκες τους (!) σήμερα πήγα και την παρέλαβα , ( χωρίς παραστατικά ή απόδειξη...) απίστευτη ταλαιπωρία για 100euro...
 6. σε κάθε αλλαγη ανταλλακτικού, η εγγύηση ανανεώνεται : ΝΟΜΟΣ 2251/1994 ο οποίος στο άρθρο 5 αναφέρει:Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις 4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.
 7. Καλησπέρα και πάλι σήμερα πήρα απάντηση απο VW customcare , όπου ζητήσαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ένα τηλ να επικοινωνήσουν μαζί μου. Τους τα έδωσα , και ταυτόχρονα τους έγραψα τα παρακάτω : "επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η VW αποδέχεται και εφαρμόζει το ΝΟΜΟ 2251/1994 ο οποίος στο άρθρο 5 αναφέρει:Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις 4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. Θα παρακαλούσα θερμά για τη γραπτή σας απάντηση " Tο θέμα έχει την πλάκα του, θα σας κρατώ ενήμερους!! Υ.Γ. ευχαριστώ τα μέλη tsikis & naruel007 που έψαξαν και παρέθεσαν νομοθεσίες στα προηγούμενα post τους.
 8. το επιχειρημα της αντιπροσωπείας ήταν ότι έχω εγγύηση στο 1ο ανταλλακτικό, και μόνο , γιατι εκείνο πλήρωσα...
 9. αν γίνει επιδιόρθωση , τότε είναι λογικό να μην ανανεωθει η εγγυηση. Εδώ μιλάμε όμως για αντικατάσταση με νέο ανταλλακτικό. Δηλαδή αν η αντικατασταση γίνει στους 23,5 μήνες, το νέο ανταλλακτικό θα έχει εγγύηση 2 εβδομάδες ??
 10. Παιδιά λίγο τα φώτα σας εχθές έμεινε το αυτοκίνητο από μπαταρία το story έχει ως εξής Στις 21/5/2014 έγινε τοποθέτηση καινούργιας μπαταρίας στο αυτοκίνητο με μια γνήσια VW ( economy version – Exide / εγγύηση 24 μήνες). Στις 3/11/2015 η εν λόγω μπαταρία χάλασε ( εντός εγγύησης), και αντικαταστάθηκε με μια ίδια . Στις 13/10/2016 η 2η μπαταρία , χάλασε και αυτή ! Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, μου είπαν ότι η εγγύηση για την μπαταρία μου , ξεκινάει από τη στιγμή που αγόρασα την 1η (το 2014) και όχι από τη στιγμή που έγινε η αντικατάστασή της με τη 2η ( το 2015) ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ?? Από το ΙΝΚΑ με πληροφόρησαν ότι είναι τελείως λάθος, και από τη στιγμή που έγινε αντικατάσταση και όχι επισκευή το προϊόν (μπαταρία) ξεκινάει ΞΑΝΑ με εγγύηση 24 μηνών!!! έχω στείλει και mail στο customcare της VW , μήπως και πάρω απάντηση πάντως , έσταξα 80 euro σε έναν ηλεκτρολόγο και έβαλα ,μια άλλη.... Υ.Γ. ο ηλεκτρολόγος που είδε την VW -Exide βλέποντας τα αυτοκόλλητα πάνω στη μπαταρία έλεγε ότι μάλλον είναι immitasion , who knows... ελπίζω να μην κούρασα.
 11. φίλε RAF JOHN ούτε στο παπά μη το πείς - τζαμπα σου βγήκε. στο δικό μου 1,8tsi , πρίν 3-4 χρόνια που άλλαξα την αντλία που κρατάς στα χέρια σου, έδωσα ~350 euro με τα περαστικά ( αντιπροσωπεία - και να φανταστείς χωρίς θερμοστάτη!!)
 12. http://www.partsbase.org/vw/passat-4motion-santana-pa-eu-2008-90500-ignition-coil-spark-plug-glow-plug/
 13. Νομίζω το RNS περιλαμβάνει και navigation Πάντως με τη zenec παιρνεις κάτι όσο πιο κοντα στο OEM γίνεται. τιμές ~1000 ευρώ αν θυμάμαι γιατί και εγώ ψαχνόμουν αλλά το μετάνιωσα. Με τα μισά και λιγότερα λεφτά παίρνεις από ebay UK, κινέζικα με android περιβάλλον, ισως περισσότερες δυνατότητες, αλλά με παραπάνω ρίσκο όσον αφορά την αξιοπιστία... Αμφιβάλω πολύ αν μπορείς το RCD300 να το τοποθετήσεις σε polo, (άλλες διαστάσεις και συνδεσμολογία)....
 14. Φίλε forfourakias η μεγαλη διαφορά των 2 επιλογών σου, είναι στο κιβώτιο dsg. Εκεί να επικεντρωθείς . Επίσης στα ++ το δερμα στο σαλόνι, ιδίως αν έχεις παιδιά. Ένας φίλος μου έχει octavia με dsg και λέει ότι είναι απόλαυση στην οδήγηση. Ένας άλλος φίλος μου (μηχανικός),με τα κιβώτια dsg, τρίβει τα χέρια του...
 15. εκτός των άλλων , δες: την crankcase ventilation hose μην είναι μπουκωμένη με μαγιονεζα και την φτυνει στους κυλίνδρους & την εξάτμιση ,μήπως είναι σπασμένη-ραγισμένη (σε σημείο πριν από τον 2ο αισθητήρα οξυγόνου) όσο κουφά και να σου ακούγονται , δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
×
×
 • Create New...