Jump to content

DIMIK

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

About DIMIK

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

User Information

  • Gender
    Male

Other Info

  • Car Type
    Scirocco

DIMIK's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Γιατί να είναι όπως το γράφεις ΕΣΥ και να μην είναι όπως το γράφουν πολλοί άλλοι σε σχετικά και άσχετα με VW forums και ιστοσελίδες??? Τόσο απόλυτες απόψεις δεν κάνουν καλό. Ας κάνουμε συζήτηση και ας αφήσουμε το ποιος την έχει πιο μεγάλη και πιο ωραία... Ας επιστρέψουμε στο θέμα...Golf vs Scirocco = αυτοκίνητα για διαφορετικές ανάγκες και γούστα, κι ας είναι ίδια κατα το ήμιση!
  2. Kαταρχάς καλωσήλθες... Το παρήγγειλα τον Νοέμβριο, το παρέλαβα τον Μάρτιο, έχω κάνει 10.000χλμ μέχρι τώρα και μια αλλαγή λαδιών στα 7000χλμ. Δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό, ο μόνος θόρυβος που ακούω προέρχεται από τα 235/45/17 Bridgestone Potenza. Το DSG λειτουργεί άψογα και η κατανάλωση είναι 8-8,5 lt μέση πάντα και με μικτές διαδρομές. Το service αλλαγής λαδιών μου κόστισε 98 ¤ (δικά μου λάδια 50 ¤, φίλτρο 18 ¤, εργασία 30¤). Προβλήματα ή προβληματάκια είναι πιθανό να συναντήσεις όπως και σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο πλέον. Το θέμα είναι παρά τα προβλήματα που ΙΣΩΣ εμφανιστούν εσύ να το οδηγάς και να το απολαμβάνεις. Να σου αρέσει τόσο εμφανισιακά όσο και οδηγικά ώστε να παραβλέπεις το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αν το έχεις οδηγήσει σε test drive και σου αρέσει απ όλες τις απόψεις πάρτο χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν είσαι χλιαρός ξανασκέψου το. Πάντως τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα είναι ασήμαντα και 2-3 σοβαρά είναι στα όρια της στατιστικής αν αναλογιστείς το πόσα Scirocco πουλήθηκαν. Υ.Γ Μήπως να κοιτάξεις για κανένα ΤΟΥΟΤΑ? αρχίσαμε να κυκλοφορούμε πολλά Scirocco και δεν μ αρέσει
  3. Eλπίζω να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθείς και να απολάυσεις επιτέλους το αυτοκίνητο σου. sorry για το off topic αλλά αυτό με τους δήθεν εργοστασιακούς συναγερμούς έχει παραγίνει. Το ίδιο έκανε και τοπικός αντιπρόσωπος εδώ στη Λάρισα σε φίλο που παρέλαβε πρόσφατα. Μάλιστα το κατάλαβε απ την αρχή και έκανε φασαρία αλλά.....κάναν κι αυτοί τους Κινέζους. Το γαμώτο είναι ότι πληρώνεις κάπου 270¤ και παίρνεις κάτι αξίας 50¤ χώρια που σου ανοίγουν καινούριο αυτοκίνητο για να στον περάσουν. Και μετά από λίγο καιρό βλέπεις post ότι τρίζει το αυτοκίνητο. Ελπίζω να κυνηγίσεις τον αντιπρόσωπο για αυτό και να μην το αφήσεις έτσι...μια μικρή περιουσία έδωσες!
  4. Έχω 7000 χλμ και κανένα πρόβλημα, επίσης ξέρω άλλους 2 με περισσότερα χλμ και επίσης κανένα πρόβλημα. Μέχρι στιγμής ούτε λάδια δεν μας έχει κάψει. Αν θες πιο εξειδικευμένες πληροφορίες κάνε μια έρευνα κατα sciroccoclub μεριά.
  5. ¶λλο αυτοκίνητο? Για ποιό λόγο? Έχεις τελικά πρόβλημα στο DSG κι όχι στην λαμαρίνα? Μπορεί να σου αλλάξουν τα πάντα εντός εγγύησης αν είναι προβληματικά αλλά να πάρεις άλλο αυτοκίνητο εξαιτίας ελλατωματικού ανταλακτικού δεν υπάρχει περίπτωση....ούτε στις καλύτερες εταιρείες. ¶παξ και υπέγραψες παραλαβή οφείλουν μόνο να αντικαθιστούν ελλατωματικά εξαρτήματα. πχ αγοράζεις ένα laptop με 2 χρόνια εγγύηση και μετά από 1 μήνα χαλάει ο σκληρός, υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν άλλο laptop??? απλά θα σου αντικαταστήσουν τον σκληρό δίσκο
  6. Όπως βλέπεις δεν απάντησα σε σένα αλλά στον Ntin που αναφέρθηκε σε προηγούμενο μου post.Δεν ασχολούμαστε μόνο με το δικό σου θέμα αλλά και με άλλων μελών. Γι αυτό θα σε παρακαλούσα να μην προσπαθείς να με βγάλεις χαζό!!! Στο θέμα μας τώρα για να τελειώνουμε...το δικό μου κάνει κάποιους χαζοήχους αλλά ανεπαίσθητους σε ένταση και ΟΧΙ σε ανωμαλίες του δρόμου, στην λειτουργία δε δεν παρουσιάζαει κανένα πρόβλημα. Σε λίγες μέρες πάω για αλλαγή λαδιών και check-up οπότε θα φανεί αν υπάρχει θέμα πιστεύω στο διαγνωστικό. πχ όταν παρκάρω με ανοιχτό παράθυρο ακούγεται ένας ήχος όταν βάζω όπισθεν αλλά νομίζω ότι είναι η αλλαγή συμπλέκτη καθώς έχουμε 2!!!
  7. Εγώ έχω το DSG με 6500 χλμ. Ο θόρυβος για τον οποίο μίλησα είναι ανεπαίσθητος και ακούγετε κυρίως όταν είσαι σταματημένος και πας να ξεκινήσεις. Επίσης ένας θόρυβος από το κιβώτιο ακούγεται όταν βάζεις από P σε D. Αλλά μιλάμε για τελείως φυσιολογικούς θορύβους. Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα. Πώς να στον περιγράψω τώρα...ένα ΚΛΑΤΣ ακούγεται στιγμιαία όμως. Υ.Γ το DSG μου είναι απο τα πρώτα που κατασκευάστηκαν τον Φλεβάρη που ξεκίνησε η παραγωγή τoυ Scirocco DSG έκανα παραγγελία 15-11-08 παραλαβή Μάρτιος του 09 και από τότε το έχω δουλέψει αρκετά σκληρά χωρίς να παραπονεθεί (π.χ κατέβασμα από D σε S πάνω σε προσπεράσεις σε ορεινούς δρόμους και τέρμα γκάζι κ.α) Περισσότερα την άλλη εβδομάδα που θα πάω για αλλαγή λαδιών και έλεγχο.
  8. 1 σε κάθε 1851 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν με DSG (50000/27). Δεν αποδεικνύει κάτι αυτό το έγγραφο με ποσοστό παραπόνων τόσο χαμηλό είναι καθαρά θέμα τύχης και ελλατωματικού προιόντος από το εργοστάσιο χωρίς να υπολογίσουμε την χρήση που έκανε ο καθένας απ αυτούς. Το δικό σου πρόβλημα πάντως το έχω ξανά ακούσει-διαβάσει και η λύση ήταν πάντα αλλαγή κιβωτίου. Βασικά επειδή κανένας στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν μπορεί να ανοίξει και να επιδιορθώσει τέτοια κιβώτια, γίνεται άμμεση αντικατάσταση και υποθέτω το χαλασμένο επιστρέφεται στην εταιρεία κατασκευής για να ελεγθεί το τί και πώς. Όπως και να χει τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι τα DSG είναι ελλατωματικά εξ αρχής, οι βλάβες εμφανίζονται σε παρόμοια συχνότητα με τα αυτόματα κιβώτια όλων των άλλων εταιρειών. Γενικά πλέον αυτοκίνητο οποιασδήποτε μάρκας = λαχείο, τζόκερ, ξυστό και όλα τα παιχνίδια των καζίνο μαζί. Ελπίζω να έχεις τουλάχιστον γρήγορη αντικατάσταση του κιβωτίου και να μην ταλαιπωρηθείς με πηγαινελα στην αντιπροσωπεία άλλο.
  9. Μπαααααα...μόνος σου τρώγεσαι
  10. Eπειδή δεν γνωρίζω αν γίνεται διπλή παράθεση, παραθέτω και το μήνυμα του φίλου στο οποίο απαντάω παραπάνω.
  11. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο για την απάντηση του στο μήνυμα μου το οποίο είχε σκοπό να τον καθησυχάσει πρώτα απ όλα καθώς οι θόρυβοι λειτουργίας είναι πολλές φορές φυσιολογικοί. Γι αυτό άλλωστε παραθέτω και την δική μου εμπειρία. Έχω υπογραμίσει ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά στο πρόβλημα του αλλά ειρωνεύομαι το γεγονός ότι το 80% των προβλημάτων στα αυτοκινητιστικά fora αφορούν ήχους.... Θα χαρώ πολύ να μας κρατήσει ενημερωμένους για το πρόβλημα του ώστε να κινηθούμε κι εμείς ανάλογα αν υπάρχει γενικότερο θέμα με τα DSG.
  12. Τελικά όσο περισσότερο διαβάζω αυτοκινητιστικά fora τόσο αρχίζω να πιστεύω ότι οι Έλληνες οδηγάνε με τα αυτιά τεντωμένα αντί για τα μάτια Κι εγώ Scirocco DSG έχω και εδώ και 6500 χλμ δεν κάνει κιχ εκτός από φυσιολογικούς ήχους σύμπλεξης αποσύμπλεξης που και που, τους οποίους χρειάζεται ανοιχτό παράθυρο και απόλυτη ησυχία για να τους ακούσεις. Πάντως αν οδηγούσα οποιοδήποτε μηχάνημα που δεν θα έκανε κανέναν απολύτως θόρυβο θα ανησυχούσα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προσωπικά στον φίλο που άνοιξε το θέμα ο οποίος μπορεί να έχει όντως πρόβλημα.
  13. Οδηγός τοποθέτησης footrest...περιλαμβάνει και κωδικά ανταλακτικού. http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/forum/viewtopic...?f=24&t=199 κι εδώ ο κατάλογος: http://www.megaupload.com/?d=K1W9UL9D περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.*μη επιτρεπόμενο @ URL*/forum/viewtopic.php?f=15&t=56 Παρακαλώ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.